Sportlov

Ledig resten av veckan, eller nja, men onsdag, torsdag och fredag iallafall. Kidsen har sportlov och J är ledig. Var så glad när jag kom hem igår eftermiddag, tre helt lediga dagar när man kan göra vad som helst... för jag vägrar plugga den här veckan. Släpade iväg hela familjen ner på stan och hämtade mina glasögon och drog en sväng på bokrean. Åt Burger King till middag och somnade i ett bokreafynd före tio på kvällen. Imorse kom V in i sovrummet som en kamin. 39 grader. Suck. Varför får man aldrig bara vara ledig?

Nu mår han riktigt dåligt, han hostar som en säl (krupp) och är varm och kall om vartannat. Men det värsta är att han har ont i magen. Han gråter och skriker. Och sjuksköterskan i mig kommer fram; Färg? Jo, han har färg men så har han ju feber. Puls? Snabb men jämn och stabil. Kräkningar/diarré? Nej. Illamående? Ja. Aptit? Äter och dricker i mindre mängd. Tja, inget akut. Nu sover han en stund iaf stackarn. Han är så rädd att vi måste ställa in imorgon, vi ska ju till Vildmarkshotellet och sen till Kolmården. Men jag har is i magen, han brukar aldrig vara sjuk särskilt länge.

Efter lite övertalning har jag fått lite av J's tatueringstid i eftermiddag för att göra klart det sista. Han är där nu och sen ska vi mötas och byta bil (med barn i) och sen är det min tur. Hoppas jag. Fram till dess ska jag spela Bamse-bingo med L och smygläsa Johan Cullbergs bok om Gustaf Fröding och kärleken. Om jag lägger den på golvet så märker hon inte att jag läser :-).


Ledig lördag

Ledig helg, tänkte nästan skriva "som vanligt" men det kanske är att ta i. Men det är andra helgen i rad nu. Ja, ni behöver inte vara oroliga, nästa helg är det jobb igen. Igår hälsade jag på gamla vänner hemma i byn, drack så mycket kaffe att jag klarar mig utan i en vecka nu. Men det var trevligt. Ibland kan jag tänka mig att flytta tillbaka, det är ju lite trevligt att alltid stanna och prata lite på Ica, på minussidan ligger att jag nu är på förnamnsbasis med gänget på parkbänken. Men det är ju samma sak här... Dessutom är de riktigt trevliga, för det mesta.

Melodifestivalen. Jag hörde början av BWO, de spelade något som lät som en cover på Oh mama can´t you tell, sen bröt L ihop och försökte spränga ljudvallen med sin egen röst. Vet inte ens varför hon blev skrikarg och det gick inte att få ur henne det heller, Telefonen ringde, mamma. Tyvärr hade hon glömt varför hon ringde och efter 23 minuters diskussion om tomatpriser och avlägsna släktingar fick hon prata med L istället som faktiskt slutade skrika och beklagade sig för mormor istället. Fixade lite nere och hann precis se snabbrepriserna. Det var inte så bra igår väl? Kändes inte som att jag missade så mycket. Jaja, hann se Björns fina sånger iallafall, hans franska är inte helt olik min :-).

Inspirerad av Ingela kommer här ett recept jag hittade på igår till middag som blev uppskattad.

3 stora kycklingfiléer
1 paket tärnad bacon
500g pasta (inte spagetti)
Halv burk röd pesto
1 dl grädde
1 paket färdig ostsås
parmesanost

Koka pastan. Strimla kycklingen och stek, släng i bacon och knaperstek. Blanda i peston och rör ihop med grädden. Häll hälften av ostsåsen i en form. Häll på pastan. Släng över kycklingröran och toppa med resten av ostsåsen. Hyvla över lite parmesen och in i ungnen i 20 minuter, 200 grader ungefär. Vi åt det med ruccola och gul paprika och lite rött vin.

Om man vill göra mjölkfritt:
Blanda istället kycklingen och bacon med lite chilisås. Ta Oatlys havremjölk istället för ostsås och gratinera med brödsmulor. Blir gott enligt barnen som dock kallade ruccolan för ogräs.


Planenligt för en gångs skull

Villkorligt frigiven idag för lite studietid. Dagen började förskräckligt med stans värsta migränanfall, kunde inte ligga kvar i sängen, kunde inte läsa tidningen eller äta frukost. Fick i mig en Magnecyl med koffein och släpade mig tillbaka till sovrummet och la huvudet under kudden. Började bli stressad, så jag kröp ner i badrummet och satte mig i duschen. Fick i mig en kopp kaffe och kände hur huvudvärken började rinna av. Tack och lov att man är känslig för läkemedel.

Välplanerad som jag är så hann jag:

Åka till jobbet och lägga in om semester
Låna böcker på biblioteket
Prata med skolsköterskan om Vs hörselproblem
Synundersökning och beställa två par glasögon
Luncha med maken
Hämta studieintyg
Diskutera uppsatsen med min handledare
Fixa tatueringstid
Samla ihop alla betyg- och anställningspapper
Beställa nytt SIM-kort
Hämta barnen och handla
Laga två sorters middag
Baka en tårta

Jag hann allt jag tänkt utom att prata med chefen för hon var inte anträffbar. Och ändå började dagen så dåligt.

Blev så sugen på semla och kaffe att jag drog med mig barnen till bageriet. L köpte en chokladboll (det enda hon tål där), V provade en hallonmunk för första gången i sitt liv. Han var nöjd. Min V blev mobbad i skolan häromdagen, några hemska ungar puttade honom och höll hans ansikte mot gräset. Jag var så upprörd att jag fick sätta J på att prata med fröken för risken fanns att jag hade gjort nåt jag senare ångrat. Nu är det OK igen, han har inget emot att gå till skolan längre men han vill inte vara med och leka jaga. Skitungar!

L, som ju har tappat framtänderna, var besvärad av blåsten idag. Hon snackar ju så mycket att det blev kallt i munnen. Hon frågade om det fanns nåt man kan göra för att tänderna ska växa fortare för man vill ju inte ha mössa i munnen.


Smutsig halm

Nu är det nästan, nästan färdigtapetserat i vardagsrummet, bara tre våder kvar av fondtapeten. Höll på halva dagen igår och hela idag. Mest var jag förvånad över färgen på tapeterna. När någon har frågat har jag sagt att det är halmfärgade tapeter men nu vet jag inte alls var jag fick det ifrån. För halm är väl lite gulaktigt? De här tapeterna är ju isåfall väldigt smutsig halm. Eller beiga helt enkelt. Vinyl med vävmönster i tråkbeige, det låter väl underbart fult? Men det blev helt OK faktiskt. Fast jag undrar hur det är med mitt färgminne.

Passade på att damma och skura vardagsrummet också. Hann tyvärr inte städa resten av huset så jag får försöka hinna det i veckan. Ska till tatueraren oxå för jag måste lägga till en centimeter lila. Så ska jag försöka få tid hos optikern också för nu går jag och kisar igen. Håller väl på att bli blind. Kanske därför jag såg så fel på tapeterna.

Har haft en del att fundera på i helgen och kan inte direkt säga att jag kommit på nåt smart. Och inte fick jag nån sovmorgon heller, herregud jag har blivit gammal! Vaknade runt sju både igår och idag och kunde inte somna om. Då hade jag ändå köpt en ergonomisk kudde på IKEA som man skulle sova så gott på.  Det värsta är att jag har börjat somna tidigt på kvällen också. Somnade ifrån Dodgeball igår före klockan elva. Tror jag.

Trevligt i fredags, god mat och framför allt mycket. Barnen är ju lite små att ta med sig, V ville gå hem innan maten ens kommit in och L var upprörd för hon missade Bolibomba. Vi försökte se Let´s dance men det är verkligen inte roligt. Melodifestivalen såg vi däremot. Jag röstar på han Björn, han som trollade. Haha, var ännu roligare förra veckan när han dansade. På tal om dansade... Ni måste titta på det här !


Räknar ner till helgen

En dag kvar och sen två dagar ledigt! Som vanligt är alla lediga dagar totalt uppbokade, vi ska på grekisk resturang med föräldrar och svärfar (ska du med Klang?) imorgon kväll. Lördag ska vi börja tapetsera och sen laga nåt gott till Melodifestivalen. Söndag måste vi tapetsera färdigt, ta en tur till IKEA och storhandla. Men jag ska våga vägra plugga hela helgen.

Fick svar från etiska kommitén idag. De hade en del att anmärka på men det är ju bra, undersökningen gäller ju faktiskt ganska utsatta människor. De avrådde inte iallafall. Jag bröt inte ens ihop lite för jag fick VG på första praktikuppgiften :-).

Nu kommer hon hem snart. Ska hämta henne den 2 mars och hon börjar jobba dagen efter. Hon har redan boat in sig här, hennes post kommer redan hit. Och det är ju bra, och ömsesidigt, J har redan bokat henne som barnvakt den helgen jag ska på countrykryssning (yihaa) och han på herrmiddag (MÅÅL). Ska bli intressant att höra barnens diskussion med L om vem som ska bo i vilket rum. L har ju sitt rum här uppe och barnen bor nere men nu vill V ha eget rum för han kan inte sova med sin lillasyster längre för hon stör honom för hon snarkar. Vilket är sant. Men huset har inte fler rum. Om inte J kan... nej. Inga mer idiotprojekt.


Jobba, jobba, jobba

Så ser mitt liv ut. Fredag kväll, lördag dag. Sen hem och plugga hela kvällen för att kunna få ledigt idag vilket inte gick för jag hann inte färdigt med uppgiften igår. Och imorgon jobbar jag igen och sen Fängelse och skola nästa vecka. Men jag är ledig nästa helg! Både lördag och söndag! OCH J är också ledig. Vi slår väl ihjäl varandra innan lördag förmiddag...

J var och åkte skridskor med kidsen idag och de hade haft så roligt så. Nu ökar pressen på mig att följa med. Jag hävdar ju att om det var meningen att människan skulle skrilla skulle vi ha fötts med medar. Håller sådär eftersom jag faktiskt åker slalom fast mina fötter bara är halvlånga. Men slalom har ju en funktion iaf, man kommer ner för en backe rätt snabbt. Men skridsko? Köldskadade fötter och öm rumpa är allt det resulterar i. Och då har jag inte ens nämnt dåligt humör och splittrade familjer.

Bråk i helgen igen, var halvvägs till Belgien innan det blåstes av, hade till och med lämnat kidsen hos mamma. Nu hoppas vi att hon kommer hem till slut. Och inte i en liksäck. Så jäkla frustrerande att sitta här 167 mil bort och inte ens veta i vilket skick hon är i, hur illa slagen hon blev och hur hon mår. Och hon bara är så himla "ja men det är mitt eget fel" och "han är snäll egentligen". Som en skolbok om misshandlade kvinnor. Egentligen vill jag bara säga "Nej skit i det då men hör inte av dig till mig förrens du har lämnat honom". Men vad skulle det tjäna till? Då har hon en vän mindre och är ännu mer utsatt där borta. Och fortfgarande har jag hoppet om att hon faktiskt kommer hem.


Tatueringen i bilder

                   
Framsida                   Baksida                     Undersida


Let`s dance

J jobbar ikväll så jag såg för första gången ett helt avsnitt av Let´s dance. Jag och barnen fredagsmös i min säng, det var första gången de tittade också men V hade hört i skolan att ALLA tittar på det så... OK då. Tyckte det var rätt jättetråkigt faktiskt och fattade inte alls vilka som var bra och vilka som var dåliga. Jag tittade mest på kläderna, V tittade på tricksen. Lilla L inriktade sig på att bedöma frisyrer. Hon gillade inte ljust eller lockigt hår, de fick 2:or. Hennes vinnare var solklar och det underbara med L är att hon inte är ironisk utan bara vansinnigt egensinnig. Hennes vinnare för kvällen?


image17





Äntligen är jag färdig med etikansökan, ska bara skriva ut den och skicka in. De har möte i mitten av februari så vi får väl se. Funderar på att åka till London några dagar på sportlovet. Flyg är ju piece of cake (övar) att hitta men hotell. Vad letar jag efter? På sidor som skryter om att de har 10000 hotell att välja mellan, jaha men jag behöver bara ett. Och det ska ligga centralt och barnen ska sova i samma rum som vi och sen är jag student och inte miljonär. Äh, blir väl Äventyrsbadet i Eskilstuna som vanligt.