Välrdens tråkigaste lördagkväll

Här sitter man, all dressed up and nowhere to go. Eller inte riktigt. Men uttråkad är jag. Sitter och slöar framför datorn med ett glas halvdåligt rödvin (J påstår att jag har järnbrist och trycker i mig vin). Har skaffat nya vänner på Facebook, satt ut en annons på Blocket och lagt lite halvhjärtade bud på Tradera. Men idag hade jag velat gå på fest faktiskt. Har en tuff tid framför mig, jobbar åtta dagar i rad och åker till Mallis på den nionde så jag varnar redan nu; i nästa vecka blir det mycket gnäll på bloggen.

J drog ut hela sin oentusiastiska familj i skogen idag. Klockan var en bra bit efter lunch innan hela Vildmarksfamiljen fått på sig gummistövlar och fleecetröjor. Fick ett tillägg på en av Vs kompisar och alla knökade in sig i bilen och en mil utanför stan undrade dottern om vi var i London. Hon kände inte igen sig. Utrustade med kniv och svampbok gav vi oss in i skogen till slut, med risk för livet eftersom gpsen laddat ur. Jag och V blev som uppslukade och plockade allt vi hittade som vi sedan fick slänga. L och Vs kompis tröttnade efter fem minuter och tyckte det var jobbigt med insekterna. Nå vi hittade några trattisar och lite blåbär och barnen mutades med milkshake och äppelpaj.

Pedagogiska morsan skulle sen tillaga finmåltider av skogens skatter. Blev två sorters blåbärsmuffins (med och utan ägg och mjölk) och till förrätt blev det stekta trattisar med brödkrutonger stekta i vitlök med lite gräddfil att dippa i. Gräddfil är världens mest underskattade tillbehör. Det passar verkligen till ALLT. Och det enda som var riktigt bra idag är att trots att alla åt av maten så har hela familjen fungerade njurar.

Jaha, om man skulle ge sig på lite chips kanske? Eller gömma sig under täcket?


Antidag

Ledig idag och har gjort så lite som bara är möjligt. Tyvärr tvingade J mig att åka och handla i förmiddags men sen har jag vägrat allt. Familjekväll på Vs skola kändes lika genomförbart som att bestiga K2 ungefär. Tur att ungen är mutbar. Billigt blev det också, bara en hyrfilm imorgon efter skolan. Ibland måste man få ha såna här antidagar. Det är väl kroppens sätt att kräva vila. Problemet för mig är inte ineffektiviteten, den trivs jag rätt bra med, problemet är att med ineffektivitet följer ett osannolikt godissug. Och vi har inget hemma. Och knappast att jag skulle åka och handla. Kanske har nån gammal kaka i frysen och lite hallonthé.

Helgen var också lugn. Ni som har tidningen såg ju vad vi hade för oss :-). Två veckor kvar till semester. Verkar som det blir två vändor till Spanien i oktober men jag ber att få återkomma om det när det är klart. Om resa nummer två blir av lär jag behöva lite klädhjälp. Av sorten dräkt och portfölj. Har fått hem taxfreekatalogen till första resan och funderar på Bacardi Melon. Kan det vara nåt att blanda fingrogg på till tjejfester?

Eagle vs shark är dagens filmtips. Ännu nördigare än Napoleon Dynamite.
Another one bites the dust är dagens låt. Försöker ge V lite ny inspiration i sitt gitarrplonk.
Joan Jett and the black hearts är dagens cd. Se ovan.
Coq au vin är dagens middag. Som J skulle göra själv men ändå fick mig att göra. Och sen tog åt sig äran.


Mot Mallis

Helgalen dag på jobbet, inte en lugn sekund. Började kvart i sju och när jag skulle byta om vid halv fem kom jag på att jag inte hunnit kissa på hela dagen. Det är illa och framförallt gjorde det väldigt ont i magen. Svårt att varva ner hemma när det händer saker som inte man inte hinner spegla och som man aldrig kan tycka är ok. Och det är klart, det är ju lite av tjusningen med jobbet men ibland längtar jag efter ett "trevligt litet sjukhem" (som pappa föreslår när jag pratar om jobbet).

Bokat resan till Mallis. Hela familjen Taikon med svärfar och allt åker om två och en halv vecka. Nu ska jag bara komma ihåg att ansöka om ledigt från skolan för V och att lägga in om semester för mig själv. Och fråga min bror om han kan skjutsa till flygplatsen kvart i sex på morgonen. För det som är så bra med den här resan är att vi flyger härifrån. Linnea har redan lovat att hämta oss.

Jorå men så att. J jobbar i helgen och jag och kidsen får väl roa oss med... shopping? Kultur? McD? Jag har ingen aning, är helt slut och kan bara tänka på sovmorgon. Har funderat lite på kanelbullar så det kanske blir ett bakpass på förmiddagen om någon vill komma och fika och fördriva lite tid. Annars är det marknader lite här och där. Kvällen lär väl spenderas på stan tillsammans med alla andra. Vi har varken fotbllscup eller barnkalas att gå på underligt nog.

Nu har jag lagt ut bilder från damrallyt på Facebook.


Gitarrhjälten

Mina barn går mig på nerverna. Sonen, som ska bli rockstjärna, har terroriserat oss med en hemskt vinglig version av Smoke of the water på sin juniorgitarr som är rejält ostämd. Nu har han utökat sin repertoar med en slinga från Iron Man och introt till Nothing else matters. Yey. Han tänker minsann bli rockstjärna. Eller fotbollshjälte. Kan man bli båda? Nej, säger jag-drömförstöraren. Jo, säger dottern som alltid tar Vs sida, för det är ju typ samma sak. Eh? Jo, båda spelar ju.

Ja, i övrigt snurrar det på. Kämpar på med jobbet och jag måste säga att chefen faktiskt försöker. Jag har fått mitt önskeschema och får hänga på mottagningen. Eller hänga och hänga, man vet aldrig vad man blir indragen i där. Har fått ett nytt projekt att roa mig med och det piggar ju alltid upp. Ska kolla imorgon om jag kan få lite semester, hittade en trevlig vecka på Mallis som barnen säkert skulle uppskatta. En gitarrfri vecka är precis vad vi behöver.

Efter filmer vi minns ska man kanske lista de bästa TV-serierna. Men vad har hänt? Det är ingenting att se på TV just nu. Jo förresten, That 70s show, men vem kan titta på TV på eftermiddagarna? Jag saknar en riktigt bra serie att längta efter,
att handla ostbågar till. En sjukhusserie som ER, Greys, House. Men jag får väl se en till film.

Den här låten har förföljt mig i veckor nu och nu hoppas jag någon annan får den på hjärnan; Varsågod!


Filmer vi minns

Filmer är en viktig del av livet. En vanlig människa borde se ungefär fem filmer i veckan, borde inte det stämma? I genomsnitt? Själv ser jag nog det dubbla. Tyvärr har jag fått en ovana att somna till en film (mammavarning!). Igår somnade jag till Big Stan och kvällen innan somnade jag till You don´t mess with the Zohan. Knappast några Oscarvinnare men det är ju ändå inte de filmerna man minns. De här filmerna betyder mycket för mig på olika sätt, det betyder inte att de är välgjorda eller intellektuella, men de har gjort intryck;

The big Lebowski. Vet inte ens varför jag nämner den först.
Trainspotting. Är det därför jag jobbar med beroenden?
King of California. Michael Douglas i en bra film.
Leon. Och alla Luc Besson utom Taxi. Minns ni Det femte elementet? Det stora blå?
Napoleon Dynamite. Jag fattade inte alls först, men efter andra gången.
Fear and loathing in Las Vegas. Ha.
Dirty dancing. Nobody puts Baby in a corner. 
Nionde kompaniet. Såg jag tre gånger på Saga biografen.
Fargo. Träflismaskinen.
Forrest Gump. Han påminner mig om någon.
American pie. Collegefilmernas Mercedes.
The Commitments. Jo, det finns bra musikaler.
Gökboet. Jag är Nurse Ratched.
Gröna stekta tomater. Kan det vara gott?
Clerks. Och hela vägen till Jay and Silent Bob strike back.
O brother where art thou? J säger att det faktiskt är George Clooney som sjunger.

Har säkert missat en massa men det är de som kommer upp först. Ikväll visas Hot Fuzz på filmkanalen, har iofs sett den men engelska filmer är alltid bra. Annars har jag laddat med Eagle vs Shark. Vad nu det är.


Städpatrullen, tack.

Lilla L vaknade med krupp och J fick vara hemma och vabba. Igår gick det hyfsat, han var hemma från 12 och jag jobbade kväll, men i morse gick det över styr igen. Jag skulle få sovmorgon och J skickade sonen till skolan. Mellan 7 och 8 blev jag väckt tre gånger för att svara på frågor som tydligen bara jag hade svar på. Gav upp vid halv nio och masade mig upp bara för att upptäcka att J börjat med ännu ett Idiotprojekt. Han tömmer förrådet på grejjer och ställer i Vs nyrenoverade rum, bara för att komma åt en garderob längst in som dottern ska få ner i sitt rum för att ha leksaker i. På sätt och vis förstår jag honom. Vårt allmänna kaos som är vårt hem blir påfrestande, särskilt när större delen av tiden hemma går åt till att leta efter saker man behöver. Vi organiserar och åker till IKEA för att livet ska bli mer sorterat och förvarat men efter en dag är vi tillbaka i oredan igen.

I garderober och byråer är det inte heller någon ordning. J gör sig lustig över mitt klädskåp där man kan hitta lite av varje:
"Ja du Emma, vad ska du ta på dig idag? En kofta eller ett rör med Pringles?" Vissa verkar ha ordningsamheten inom sig och andra, som jag, saknar den ådran helt. Eller kanske inte helt. På jobbet har jag full koll på mina papper och mina mappar men hemma är det helt omöjligt.

Idag ska jag ha mina första studenter. Jag vet hur viktig praktiken är och jag har memorerat deras namn och tänker till och med komma en kvart tidigare till jobbet, så de känner sig välkomna. Alla sjuksköterskor har en praktikplats som de minns med skräck och som fick dem att fundera över om de skulle hoppa av utbildningen. Jag vill bara inte att det ska bli den här för dem. Och sen ska jag betygsätta dem. Ja, det var väl det jag vetat hela tiden, jag kan fly men inte gömma mig... Jag kommer sluta som lärare.


Jobba, jobba, jobba

Dubbeljobbar på fängelset och på gamla vanliga jobbet. Helt OK att jobba nu igen, har väl kommit över chocken efter semestern. Därmed inte sagt att jag inte surfar efter utlandsveckor med sökorden "all inclusive" hela kvällarna.

Drack vin med fängelsetjejjerna i lördags och var i god form. Jag har saknat dom. Vi har roligt på Landstinget också men jag har varit ute mer med fängelsetjejjerna sen januari än vad jag varit med Landstingsgänget på 2 år. Men nu är det nytt schema på gång igen så nu är det nog tyvärr slut med fängelsejobbet. Men jag hoppas på att komma tillbaka.

Min dotter kom hem med en inbjudan till kalas på lördag. På McDonalds. Trodde det var helt ute och att kidsen idag skulle ha arrangerade kalas med fallskärmshoppning eller valsafari. Jag tycker McD är helt OK. När man går på restaurang som allergiker så, hur fin och bra den än är, suckar personalen tungt när man börjar lista sina allergier. McD sticker bara åt en en folder och det finns verkligen nåt som alla tål där. Pommes frites, minimorötter, äppeljuice. Och annars kan man beställa bara en köttbit utan bröd, det gjorde vi alltid förr till L. Det är dyrare än en vanlig hamburgare men innehåller bara kött och salt. Sen greppar jag inte riktigt kopplingen mellan hamburgare och kalas men det ligger ju i närheten och ungen lär ju vara mätt efteråt iaf.

Ny tjejfest på fredag men var inte orolig Klang, jag ska cykla hem. Eller åtminstone hem till Linnea. Får se hur långt jag orkar. Idag orkar jag ingenting. Ska laga chili con carne och lägga mig i badkaret. Dricka the med Linnea. Undrar om hon kan ta med sig chips hit, det är jag väl värd?