Valborgsmästerafton

Tjolahopp, tre dagars ledigt! Vad ska jag göra? Måla färdigt i hallen, köpa blommor till framsidan, nya utemöbler, sova länge på morgonen, avsluta min bib, äta glass... låter lockande iofs men mitt stora projekt är att locka med mig Lisa till Barkarby för en shopping utan män och barn. De kommer ikväll och firar Valborg. Jag ska bjuda på pizza och äppelpaj, kanske ingen gourmetmat men vem bryr sig? L tror att hon ska upprepa förra årets segertåg (minns ni att hon vann i stort sett allt man kunde vinna förra året?) och pedagogmorsan försöker dra ner hennes förväntningar men misslyckas kapitalt. Som upplagt för tårar och undantagstillstånd senare ikväll.

J sålde sin älskade bil tillslut efter en del förvecklingar. Han suckade tungt när det 32a svarsmailet trillade in efter att annonsen var utlagd på blocket. Bara tre bilar kvar nu. Jag tycker fortfarande att vi borde köpa en båt men risken är att vi står här med fem båtar om något år. Så funkar vi.

En vecka kvar på utbildningen, sen äntligen tillbaka till verkligheten. Eller, jag ska ju vidare på nästa utbildning. I suicid. Ha, vad hände med självmord? Jag är så deprimerad, jag måste nog begå suicid. Knappast. Hur dog han? Ja, han suiciderade tyvärr. Nå, det ska bli roligt att få lära sig mer om den upplyftande processen. Nu ska jag baka pizza.


I mitt huvud hela dagen...




Ännu fler allergier

Kämpar på med allt, så typiskt att J jobbar eftermiddag två av tre veckor. Idag åt vi finmiddag med laxmackor. Jag fick i mig en avocado också, barnen vägrade. Och idag köpte jag något jag aldrig köpt förut; keso. Vet inte riktigt varför jag skulle köpa det, är det nyttigt? Gott vete sjutton, smakar väl mest ingenting. Gräddfil är fortfarande överlägset.

Min nya klasskamrat är så rolig. Idag kröp det fram att när hon slutat äta godis och var tokgodissugen en kväll (på ett fängelse med bara manliga interner) utbrast hon i dagrummet "Herregud vad jag är sugen på nåt hårt som jag kan suga på!". Hon fick en del förslag, dock inga karameller. De andra skulle ut på afterwork ikväll, jag hade gärna följt med men det går ju inte. Redan fredag imorgon, tiden går fort när man har roligt. Eller nåt.

Missbedömde totalt vädret och fick stolpa omkring i stövlar och stickad klänning hela dagen. Men skönt ändå. Köpte en macka till lunch (notera mönstret) och satte mig i parken vid slottet. Det var fullt med folk ute och kändes nästan semesteraktigt när serveringarne bar ut sina bord och stolar. Sen ringde J och förstörde min dag. L har gjort nya pricktester och förutom de gamla (mjölk, ägg, jordnöt, katt och hund) har hon fått tre nya allergier (hasselnöt, gräs och gråbo) och blivit av med en (björk). Läkaren förstod inte varför björk inte gav utslag och L fick lämna blodprov också. J kom inte ihåg hur det var med soja, om det gav utslag eller inte. Men det känns som det kvittar. Det är ju ändå så mycket annat som inte syns på pricktest, frukter, bär, grönsaker och choklad. Och färgämnen. Ska det aldrig växa bort?


Hinner inte

Ja, det blev som jag misstänkte. Omöjligt. Tog tåget fem i sju i morse och har nyss kommit hem. Pappa fick hämta och mata barnen och sen hämta mig vid tåget, som naturligtvis var försenat. Kom hem halv åtta, hej barnen, kul att ses, gå och borsta tänderna! Nu sitter jag här framför House med uppvärmd mat (som mamma lagade och skickade med), barnen sover och V kommer få skäll för han inte hann göra läxan. Imorgon får jag skjuts till tåget igen, halv sju. Skit. Jag hinner ingenting och egentligen vill jag inte ens gå den här utbildningen. Nu har jag utnyttjat alla barnvakter redan och det är bara tisdag. Tolv utbildningsdagar kvar.

Egentligen är inte utbildningen så hemsk. Bara inte så bra heller. Har träffat en del roliga människor från andra ställen och jag får äta ute varje lunch. Men det är inte rimligt att vara hemifrån så här mycket! Särskilt som jag fick veta idag att man bara får två timmars resekomp per dag oavsett om man åker längre. Kasst.

Och naturligtvis ångrar jag bittert att jag tog på mig extrajobb på lördag. Det sista jag har lust med faktiskt. Men, jag har sagt det förr; Skyll dig själv din dumma kossa!

Hemsituationen nu är olidlig. Dels har ingen tid att diska, tvätta eller handla. Dels har vi inget att äta, äta på eller ha på oss. Men sen är det också någon som har startat ett idiotprojekt och lämnat det halvfärdigt. Någon har rollat väggarna i trapphallen vita men bara upp till hälften och lämnat det så. Det kan vara jag.


Springskor

Hela veckan har vi sprungit som galningar på jobbet, det går larm till höger och vänster och det är bara att ta sin akutväska och springa. Efter att ha letat schyssta inneskor på Ecco har jag nu beslutat att det snarare är en sportaffär jag ska besöka. Sista vändan var 600m i kulvert med betonggolv och sen tre trappor upp. När jag kom fram hade jag fruktansvärt ont i fötterna efter att ha galopperat i ballerinaskor, dessutom lämnar min kondition en del att önska och det var egentligen ett under att jag var till någon nytta överhuvudtaget. Pinsamt om man skulle svimma under en utryckning. I alla fall, mitt projekt för veckan är att hitta ett par schyssta springskor som inte blir för svettiga att ha på sig hela dagen.

Efter en hel del tjat (från min sida) gick familjen med på att gå på bio idag. Vi såg Kenny starfighter. Jag säger 5 popcorn. Jätterolig. Nu går L och säger Wollie bollie och V svarar Jag vet. Är så glad att det görs svensk film som är bra.

Tja, annars är det ganska bra. Börjar uppskatta variationen i mitt nya jobb och har upptäckt att jag har en dragning till akutsjukvård som jag inte hade en aning om. Akut psykiatri, visst, men jag går igång lite extra när jag springer ut med väskan också. Nu är det nästan irriterande att inte få vara på jobbet på några veckor. Ska förresten gå in extra på gamla jobbet om en vecka, undrar hur det blir. Har en stor hink vitfärg i trappan och tänker ge mig på väggarna i veckan. J har köpt mig en slipmaskin till att gå loss på trappan med sen. Han ska koncentrera sig på tyngre arbete och ska gräva istället. Imorgon ska jag och dottern på shoppingtur, bara vi tjejer. Men först ska vi fira J som fyller år på måndag så jag lär börja dagen med att baka.

Ichlo pichlo...


Tankspridd mamma

I tolv år har jag haft körkort. Jag har varit med om många olyckor och märkligheter men aldrig har jag fått ett stenskott. Förrens nu. Min nya fina svarta bil har fått ett stort stenskott på vindrutan. Jag såg stenen snärta upp och jag duckade när den träffade rutan men det finns inget man kan göra just då, även om jag fick en stor klump i halsen och var tacksam att jag var ensam i bilen. J ska fixa det imorgon.

Sista dagen på jobbet imorgon, sen Örebro i tre veckor, en dag på jobbet, tre dagar i Norrköping och sen en månad kvar till semester. Vad vi nu ska hitta på då. J vet inte när eller ens om han får semester, eller om han får en väldigt lång semester (och blir uppsagd), Det sista nu är att de får veta på måndag. Tror jag inte ett dugg på, det där kan ju dra ut hur länge som helst. J är nervös. Idag sa han att vi borde sälja huset och flytta in i en hyreslägenhet, kamma in en vinst på en halv miljon och bränna allt på roligheter. Ha sa jag, som en sistaminutenkryssning till Åbo och resten på banken medan vi har ångest över hur vi borde spendera pengarna bäst medan åren går? Jo... det är tyvärr så vi brukar fungera. Lagom roligt.

Tror jag är lite tankspridd för närvarande, Skulle lägga barnen, först ner med L i hennes rum, puss puss, godnatt, sov så gott. Sen upp till V som väntade men fastnade i köket och skulle bara på vägen. J kom en kvart senare och påpekar att min son är ledsen för hans mamma har glömt bort honom. Jäklar! Ja, jag kommer. Nu går jag. NU går jag.


En bra påsk

Hemma igen. Gick jättebra att köra, med varsin bärbar dvd i baksätet var det lätt att glömma att barnen var med ens. Jag poppade gamla Alice in chains-skivor och filosoferade över livet bakom ratten. Barnen blev akut hungriga i Ringarum och akut kissnödiga i Oskarshamn så det tog 6 timmar totalt. Och det gick oväntat bra att köra hela vägen ensam, ganska skönt faktiskt.

Var med storebrors familj på Svenssons i Lammhult och nu måste jag köpa en Stringhylla. Påskafton med släkten och larviga lekar, jag åkte på dragkamp och saknar fortfarande skinn i handflatorna. Barnen har äntligen lärt sig att spela Mah-jongg, väldigt viktigt att kunna i vår familj. På vägen hem hälsade vi på Js faster och sen kom vi hem igår kväll. Bra planerat, vilken bonus det blev att vara lediga en extra dag hemma. Kom upp i vettig tid och storhandlade på ett nästan tomt Coop Forum (där de har 50% på bokrean :-). A och R kom och vi åkte till Busborgen. Stannade på Plantagen, som jag alltid tror heter Planeten, och köpte en vuxenblomma och lite penseer. Har hunnit tvätta bilen också. Nu väntar vi alla på att J ska fatta mod och lägga ut åtminstone en bil på Blocket. Förresten kom vi med i Damrallyt! Kan ni inte ge mig lite tips? Filmer, kläder, tillbehör från -62? Gärna engelskt...? Ser framför mig hur snygga vi skulle vara i skoluniform med knästrumpor och veckkjol i tweed men kommer ni på bättre tankar så är jag öppen för förslag.

Två böcker hann jag med på Öland, båda bra och väldigt Mindfulness. Först läste jag Alkemisten, bra men inte Paulo Coelhos bästa. Sen läste jag Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. Var tveksam länge pga titeln som ju är jättefånig men den var faktiskt helt OK, lite kort bara, tog mig en kväll att läsa ut. Köpte Unni Drougges sista bok på bokrean, egentligen är jag tveksam till henne men jag tyckte om Jag, jag, jag när jag gick i gymnasiet och har väl aldrig gett upp om att hon ska skriva något jag gillar igen. Tänkte börja med den ikväll. Lisa fick mig att läsa Flickan och skulden, om våldtäktsdomar. Tänkvärd bok om hur det faktiskt är i det mindre jämställda Sveriga. Nu ska vi avsluta påsken med tacos och Cityakuten och ha ångest över att väckarklockan snart ringer.


Öland

Jo, hon älskade skinnjackan och med sina rosa basketkängor ser hon ut som en miniversion av mig, stackars barn. Sju år och störst i klassen, hennes kompis är tydligen bara halv sex.

Skulle ha kört till Öland ikväll efter jobbet med barnen men jag orkade verkligen inte. Känns som jag jobbar hela tiden och jag har inte hunnit packa. Tänkte smita tidigare från jobbet men det gick inte alls. Barnen blev lite besvikna när vi inte åkte men de mutades med varma mackor och mys i soffan. Vi såg på Vs tröstpresent Queen live at Wembly och åt chips och drack påskmust. L tröttnade efter ett par minuter och frågade vad den handlade om. När vi lyckats förklara att det var en konsert kom hon med intressanta synpunkter angående längden på Freddie Mercurys ben och teorier om vad Brian May tänkte på när han spelade (semester). V såg hela. Nu vill han ha en konsertfilm med Guns ´n roses. Hårdrock! Imorgon åker vi direkt efter frukost. J åker med Klang på fredag. Men det är nog lugnt att köra 40 mil, jag har ju nya bilen, och den är tankad.

Glad påsk...

Barnens favorit


För sju år sen

Heldagskalaset gick bra. Vi hade ungar här från halv tolv till fem, ja ska man vara petig har vi en extra unge kvar här än. Min bebis fyller sju år imorgon och jag krisar. Kanske syntes det i mina tvångshandlingar? Jag får ju utlopp för min ångest genom att baka, så har jag alltid fungerat. Tror jag bakade närmare 50 minipajer med tre olika fyllningar och för säkerhets skull gjorde jag ett 30-tal mazariner också igår kväll. Kom inte på någon bra present till barnet så jag har köpte en skinnjacka med muddar, hoppas hon gillar den.

Är så ambivalent till jobbet nu så jag vet varken ut eller in. Jobbet i sig har jag inget emot, faktiskt, jag vet att många har svårt att tro det. Däremot undrar jag om det verkligen inte finns gränser för vad en sjuksköterskas uppgifter är. Sen har jag inga större problem att underkasta mig beslut. Men jag vill ha INFORMATION annars känner jag mig kräkt. Just nu tittar jag lite sneglande på jobb i Norge. En avdelning med psykotiska norrmän känns som trygghet för mig just nu.

För sju år sen tog jag min jättemage och gick ut och tvättade bilen. Jag minns vad jag hade på mig, en luddig jacka och enorma hängselbyxor. Jag hade bakat (genomgående tema) bullar inför Js 30-årsdag och hade slutat med Bricanyl två dagar tidigare. Det var tio dagar före utsatt datum. Morgonen därpå vaknade jag jättetidigt och kunde inte somna om. Hade lite värkar som vanligt och badade länge. Vid elva kände jag att det kanske blir idag. Vi körde V till svärmor och glömde journalen hemma, fick åka tillbaka. När jag hämtat den och J skulle ta ett sista kort gick vattnet. Sen kom värkarna. Då var klockan halv ett. In i bilen och iväg. Jag minns att värkarna kom hela tiden och gjorde vansinnigt ont. Försökte fokusera på något som inte gjorde ont, som min vänstra stortå eller höger knäskål. Det gick så där. När vi körde genom stan kände jag en melon mellan benen, shit inte nu! Vi var framme strax efter ett och hon var ute kvart över. Haha, jag kan se barnmorskornas blick framför mig när jag började med att ta av mig byxorna :-). Men sen förstod dom. Jag minns också hur förvånade vi var att det blev en flicka, vi tittade efter så många gånger. Hon var arg från första minuten. Och ändå var allt så mycket enklare med henne än med storebror. 3040 g och 49 cm lång. Idag är hon 116 cm och väger 19 kg.