Öland

Sitter i det pyttelilla rummet och funderar på att åka hem. Vi brukar alltid bestämma samma dag som vi åker, det brukar bli "Om man skulle ta och åka hem? Barnen! Packa!" och sen åker vi. Nu ligger vi steget före och det verkar som vi åker imorgon. Via Cloetta i Linköping.

Hitresan blev dramatisk. Stannade på Smultronstället i Söderköping, en glassrestaurang. De bedyrade att det inte var några problem alls att skaffa mjölkfritt till L. Vi borde anat oråd när de frågade om hon tålde låglaktosgrädde (vilket hon absolut inte gör, hon är allergisk mot alla MJÖLKPROTEIN, laktos inkluderat). I vilket fall fick hon sojaglass dekorerat med vad de lovade vara mjölkfria saker. Hon åt men bara lite. Det kändes inte så bra sa hon. Hon gick och lekte. Kom tillbaka och väste och pep och hade knappt någon röst kvar. Vi fick ta ungen under armen och springa till bilen. Fram med apoteket. Tur att man har resurser. Efter ett tag slutade hon att flåsa och vi vågade åka vidare. Efter någon timme hade det släpp helt. Så det var egentligen inte så farligt men det är så tråkigt. Ja, sa L, om jag ska kunna andas kanske det är bäst att inte äta. Jo i och för sig, men opraktiskt av andra skäl. Men vi lär ha matsäck i fortsättningen.

Som vanligt när vi är på Öland är det dåligt väder. Inte uselt som på vissa håll men knappast badväder. Idag tittar solen fram och efter 11-kaffet kanske vi tar oss ner till stranden ändå. Barnen börjar bli riktigt duktiga på Mah-jong och jag har läst mina böcker. Vi höll på att regna bort på djurparken häromdagen och igår blåste vi nästan ner från Långe Jan. Men vi såg Diggilo i sköna brassestolar med en klarblå himmel, så trevligt så. En vecka kvar av semestern. Jäklar vad fort det går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0