Semesterstress

Tur att man har vilat upp sig några dagar för idag var det full fart. Packade med barnen, städade och sorterade tvätt samtidigt. Lagade lunch och hann precis äta när storebror kom och hjälpte mig fylla nya mobilen med bra musik (hoppas jag!), J kom hem från jobbet, snabbdusch och iväg till köpcentret för de sista inhandlingarna. Att ha ett svårt allergiskt barn med sig på semester innebär att ha med sig mat för en vecka. Spontan semester va? Nå, hem och fixa det sista och sen iväg till skolan vi blivit tilldelade som cupfunktionärer, det betydde stå i kiosken när minst 100 godissugna ungar (och föräldrar) skulle köpa nåt gott till kvällen. Puh. Undrar vad jag gav i växel egentligen? Barnen var otroliga och hjälpte mig så mycket. Typiskt L att känna alla innan kvällen är slut, "Ey, high five tjejjen" ropade killarna till henne. V var mest intresserad av att smaka allt som såldes.

Förbi McD på vägen hem och nu borstar kidsen tänderna, ordentligt! Imorgon 07.00 åker vi.

Praktiska detaljer: Jag tar med mig gamla mobilen på semestern, men efteråt byter jag nummer. Anledningen till att jag väntar är mest att jag inte riktigt har förstått hur man svarar. Men den är fin och det är ju huvudsaken.


Mer semester åt folket!

Först vill jag bara säga att jag tycker verkligen om att ha semester! Jag är en trevligare människa när jag har semester. Jag har energi och faktiskt lite livsglädje igen. Mer semester åt folket!

Midsommarafton firade vi med att möblera om vardagsrummet. Det blev jättebra. Sen åt vi tårta till middag och tittade på Håkan Bråkan. Bra dag. Midsommardagen plockade vi fram alla slipmaskiner vi hade och gick lös på furumonstret. Vi hann måla en gång men eftersom det var oljebaserad färg fick vi fly hem till mamma på stan för att sova. Målade färdigt nästa dag och det blev så fint.




Nu tvättar jag för brinnande livet, vi åker på lördag och det var minst sagt begränsad framkomlighet i tvättstugan. Har till och med börjat hänga ut tvätten på torkning, får se hur det går. Med så många pollenallergiker i familjen är det lite osäkert men vi har ju bara en tumlare. Ska åka och bada med barnen och P och sen köpa en ny mobil i eftermiddag. Måste tydligen ha 3G. Sen har vi biljetter till revyn ikväll. Ja, ni ser. Energi igen.

Jag tror att jag har postat den här videon förut men den är så somrigt underbar och jag vill att alla ska ha bilden av familjen E storsjungande i sin pyttelilla bil på näthinnan:


Krossade drömmar

Så himla trött nu. Behöver verkligen semester. Jag känner på jobbet, när telefonen ringer till exempel, min första tanke är "men vad fn, ring nån annan" eller när jag har träffat patienter och jag tänker "träffar jag en karl till  idag kräks jag". Ja, sen är jag nog (förhoppningsvis) rätt professionell i mitt beteende och i vanliga fall gillar jag vad jag gör men nu är jag faktiskt trött. Och det är tjafsigare än vanligt också, eller så är det jag som har kortare stubin. Två dagar till semester. Först har jag och barnen en vecka själva, underbart. Vi ska fika och shoppa och börja packa lite. Sen Åland, sen Öland (nej inget Gotland) och sen sista veckan hemma igen.

Jag sa till J häromdagen att vi måste ju ha drömmar. Han fattade ingenting men hoppades nog att jag skulle börja baka. Men snälla J, försökte jag, ska vi vara gifta i 40 år till lär vi ha en plan. Jaha, tyckte J och började fundera på hur han skulle kunna sluta jobba och jag skulle försörja honom. Vet inte hur det gick till riktigt men det slutade med att jag ska skaffa norskt sköterskelegitimation. Jag har blivit lurad. Jag var mer ute efter långsiktigt sparande för att kunna köpa en lägenhet i Marbella eller planer för mitt kafé i Borgholm (där man får ha vilka allergier man vill och ändå kunna fika). Tja, jag får väl jobba häcken av mig och J kan ju... börja med nya idiotprojekt. Happy days, och den strålande framtid är vår.

Ikväll hade barnen och jag myskväll mitt i veckan. Vi gjorde varma mackor med makrill och åt framför TVn medan vi tittade på Lassie. Sen åt vi glass i skålar med chokladsås och strössel. Jag är sugen på jordgubbar. Kan ni förstå att det är midsommar på fredag? Sen vänder det. Vi har ingenting planerat alls. Lika bra, det kommer regna ändå. Eller som vi brukar säga på jobbet; Det går åt helvete i alla fall.


STAAAY

Helgen närmar sig måndag. Jag gick inte på någon fest igår, hade inte lust bara. Läste en bok jag inte borde ha läst istället. Nu väntar jag på att familjen kommer med pizza. Vår grannpojke har börjat säljat Aftonbladet på helgerna och han kommer vid 10, underbart att dricka kaffe och läsa tidningen hela förmiddagen. J som har myror i kroppen har gett sig på Projekt Trappa men jag har suttit och tittat ut genom fönstret ett par timmar. Sen hade jag samlat ihop energi att städa ur kylskåpet. Min skräck är att ha ett kylskåp som morsan, det luktar gammal död räv och man hittar tuber med oidentifierbart innehåll som gick ut i augusti -82 om man letar.

Sjunger ni i duschen? Jag sjunger den här, stackars min familj :-)



Vad ska man göra?

Helg at last. Den här veckan har varit tvära kast hela tiden. Efter mötet i måndags var jag en bläckpenna ifrån att säga upp mig. I torsdags hade jag världens roligaste jobb. Och idag... ja, jag vet inte? Det ÄR ett jättemärkligt jobb jag har, inget snack om det. Men, som mina patienter säger; Vad ska man göra? ...Katastrof.

Fyra arbetsdagar till semestern. Jey. Men man undrar ju över vädret. Var fn är växthuseffekten? Här regnar det bara, kallt och blåsigt är det också. Var på barnens skolavslutning i hällregn och lyssnade på Den blomstertid nu kommer. Smög mig in bakom en dam med golfparaply, gick alldelse utmärkt tills hon började applodera. Som en dyblöt katt sprang jag sedan mellan sonens och dotterns klassrum och fikade lite på varje ställe. Det är oftare och oftare som jag funderar på det här med mänsklig kloning nu för tiden.

Annars då? Jo tack, bilen går bra. Faktiskt. Men den drar inga 0,42 liter per mil som utlovat, sist jag räknade var det knappt 0,6 och det är väl en rejäl skillnad. Men annars är jag nöjd.

Imorgon jobbar J och jag ska ta med mig barnen ner på stan. Kanske hem till Linnea på kvällen, beror på hur länge J tänker jobba. Baby Heaven är en riktig lite Buddha, och hon gapar fortfarande när hon menar att le. Men hon ser glad ut nu. Jättesöt. Ska jag vara riktigt ärlig har jag inte lust att göra nåt vettigt alls den här helgen, skulle helst läsa böcker, se på film och äta chips, inbäddad i sängen. Men vad är väl en bal på slottet?


Mannen som hatar män som hatar kvinnor

Barnen sov hos svärfar i natt, första gången de sov borta sedan svärmor dog. Märkligt. Det har gått två år sedan hon dog. Jag kan inte förstå vart åren tar vägen. Nu är gravstenen uppe iallafall. Men jag märker att jag undviker att åka dit. Jag är uppvuxen i en familj där man inte tar tag i eller pratar om det som är jobbigt, syns det inte, finns det inte. Typisk beteende i psykologfamiljer. Men det är rätt praktiskt ibland.

Maken och jag gick på date igår. Middag och bio. Vi hade så fina planer men hamnade, som alltid, på Jensens biffhus. Tja, inget fel i det, man vet vad man får. Och igår gick det relativt snabbt till och med. Sen Män som hatar kvinnor. Boken var bättre. Men all creds till rollbesättaren. Peter Haber, Noomi Rapace och Mikael Nykvist var riktigt bra. Till och med han Taube var helt OK. Men mycket av handlingen saknades ju, som fanns i boken. Men böcker är alltid bättre. J tyckte den var seg och för lång. Och när filmen var slut stapplade vi ut som två pensionärer, jag fick häva mig upp för trappan med hjälp av ledstången för knäna fungerade inte. J har samma problem. Smittar taskiga knän?

Vi ska få tillökning på jobbet. En till sköterska är anställd och ska börja i september. Det blir bra, hon ska tydligen vara trevlig. Fast det vet vi inte om, tror vår chef, vi ska få information om det på måndag. Ha, tror de vi inte har vår egna lilla KUT-verksamhet?

Jaså, ni gick igång på spikmattan? Ja, jag får väl göra ett försök till då. Kanske ikväll, J är på herrmiddag och barnen är nog trötta från igår. Vi har varit husliga idag, tagit hand om rabarberna och gjort rabarberpaj. Jag vet inte jag. Är det gott? När man äter det så funkar det men sen känns tänderna helt sträva och det sura liksom hänger kvar. Sen gjorde vi guacamole. Världens enklaste och bästa recept som är mjölkfritt! Mixa två avocado, saften från en halv citron, ett par matskedar tacosås, salt och peppar. Klart! Jättegott till tortillachips. Tycker även mina petiga barn.

Lördag!!


Mitt första finnstift

Idag köpte jag mitt första finnstift. Finnstift ser ut som läppcyl men är mer geléigt och ska användas på finnar och då försvinner de. Jag har fyra finnar på gång så jag kände inte att jag kunde välja. Hur kan man få ungdomsakne vid 33 års ålder? Finnarna är nu stiftade och jag väntar med spänning på att de ska försvinna. Än så länge har inget hänt. Och då har det ändå gått två timmar.

Vad annars? Jo, kan vi prata om spikmattor? Jag fick en i påskas av min storebror (vill han mig illa?). Inte en sån hårdplastmodell utan en orange Shankti.



J har använt den några gånger och han somnar. Först provade jag med t-shirt. Kände ingenting. Men det var riktigt tråkigt att ligga på rygg och stirra upp i taket. Så jag tog av mig tröjan. SMÄRTA. Det gjorde fruktansvärt ont, jag fick hög puls och ytlig andning. Var antagligen kallsvettig. Klarade ungefär 30 sekunder sen gav jag upp. Sen har den legat och skräpat. Så idag när jag skulle köra ungarna i säng såg jag att L var tokprickig i rumpan. Vad är det där? Hon vet inte, naturligtvis. Vad har du gjort? Nej, hon har suttit och sett på TV- på min spikmatta. Utan annat än underbyxor. Var det bekvämt? Tja, den är ju inte så mjuk, säger hon, men helt OK. Knäppa unge. Ikväll ska jag prova en gång till. Kan hon så kan jag.

Och hörni, missförstå mig inte. NATURLIGTVIS kan man ha gräddfil till allt. SÄRSKILT till pizza.


The power of gräddfil

Ibland verkar det finnas positiva stunder även på mitt nya jobb. Efter så himla mycket slit kan en situation lösas på en halvtimme. Men underbart är kort, istället har jag fått en nästan identisk situation att reda i. Nåväl, jag får betalt.

J jobbar eftermiddag så idiotprojekten är i full gång igen. Idag när jag kom hem var trapphallen målad i nougat och övre hallen vit. Tjusigt. Om han nu bara kunde slipa trappan också. Han är upprörd, men kanske mest jag. Vår grannförening har märkliga saker för sig, de vill att alla ska ha matchande brevlådor och likadana utbyggnader. Aldrig i livet. Vi betalade mycket för det här huset och vill vi ha en rosa brevlåda med fågelbajs på så har vi det. Och inglasad altan blir det inget av med. Det värsta var när en granne märkte ut parkeringsplatser på gatan utanför. Det är en allmän väg och vi parkerar där det finns plats. Visst kan det vara irriterande att vi har många bilar och dessutom får besök men allvarligt... det börjar verka grannfejden bannemig. Jag drömmer mer och mer om att flytta. Vi har snart bott här i fyra år, så länge har vi aldrig bott på samma ställe. Klaustrofobi.



Får jag vara larvig och lägga in en Bäst just nu?

Bäst just nu (eller Vad som får en att orka)

Färskpotatis med gräddfil
Belgiska jordgubbar med Lidlglass
Sandaletter med kilklack
17 arbetsdagar till semester


Underbara helg

En underbar helg! Så trevligt på fredagen med middag vid sjön tillsammans med roliga människor. Vidare på personalfest, tyvärr inte så många där men vi som VAR där hade roligt. (Kanske lite för roligt) Var hemma halv tre på morgonen och väcktes halv nio av en sjungande familj som ville ge mig frukost på sängen. Upp och baka tårtor, släktfest hela eftermiddagen och sen började vänner droppa in för smörgåstårta och vin (och kaffelikör och Bacardi melon och whiskey och...). Söndagen spenderade vi på stan och i affärer. Det riktigt spritter i en i det här sommarvädret. Ny energi som man inte ens visst fanns. Idag har jag sorterat tre kassar tvätt. Oombedd.

Vi har hyrt en stuga på Åland. Bara familjen ska fiska och grilla och kanske till och med bada. Jag vet att vissa blir besvikna över att vi inte kommer i sommar (heller) men vi tyckte vi behövde vara lite själva. Inget fel med att alltid semestra hos andra egentligen men ibland vill man själv bestämma middag.

Nu ska jag försöka få in barnen i Bullerbyn. De leker med hela kvarterets ungar, A-jaga och kurragömma, och har jätteroligt. Gråt och utspel varje kväll när de måste komma in. Men tre veckor till semestern om jag har räknat rätt. Egentligen vill jag inte att de ska gå och sova, jag har två nya singstar-spel som vi skulle kunna prova. Guitar hero har vi gett upp. Min son vinner över alla. Han stilar lite och går ut i hallen och vänder ryggen till TVn och vinner ändå, på expertnivån. Snyggingen.