I behov av en namnskylt!

Ja nu är det snart allvar. På torsdag börjar jag jobba igen. Blääää. Men först ska jag introducera maken till öppna förskolan och vi ska hinna hjälpa faster på Landet. Idag har Lisa och jag shoppat och lunchat och jag har fått presenter av mina exkollegor. En mugg, en Emmapenna och en jättefin lykta med ljus som ska får en hedersplats i uterummet. Om det bara blir klart ska jag bjuda hem alla tjejjor på drinkar :-). Tack hörni, och ni vet väl att jag aldrig var bister på ER, bara besviken på chefen...

Har börjat samla ihop lite saker inför jobbstart och insåg att jag tappat bort mina namnskyltar. Men tur! Hos SkyltMax kan man just nu få gratis skyltar! Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i sin blogg med ordet namnskylt, så skickar de skyltarna inom kort! Hurra!


Sjumilastövlar

Vilket åskväder det var vid 4-snåret i natt. Strömmen gick och det blixtrade och dundrade i säkert en halvtimme. V vaknade och behövde gå på toa men såg inget och inte gick han upp till oss heller. Till slut hittade han sitt ds iaf och kunde gå. Plutten. Men rädd blev han inte. Inte L heller och då sover hon ändå under takbjälkarna och hade behövt öronproppar när det regnade som värst. Men hon låg lugnt kvar och väntade ut det. Och bebis sov som en gris. Till tio i sex... Men han är glad och busig på morgonen iallafall, tur det, själv är man inte så himla inspirerande.

Dagens bus:


Nu är det motigt igen

Kan ju börja med att säga att det gick inte alls. Med Ls eksem. Hon har varit uppe halva nätterna med tårar i ögonen och smörjt sina sargade händer och fötter och hon sa själv att hon vill nog aldrig bada mer i badhus. Tyvärr. Ibland är det inte så roligt med allergierna hur positiv jag än försöker vara. Piss.

Ls doktor ringde idag och ville börja allergivaccineringen (hypersensibilisering) mot björkpollen, gräspollen och katt. Hon måste vara eksemfri när de börjar så vi fick stark kortizon igen som hon ska ha i 2-3 veckor dagligen och sen får hon börja om hon är fin nog i huden. Men doktorn varnade för att hon kan få ökade eksem av vaccineringen och då måste de avbryta. Ja, vi måste ju prova, tycker inte det är rimligt att barnet medicinerar så här mycket hela tiden. L är väl inte förtjust i att ta tre sprutor i veckan men även hon ser fördelarna om det fungerar.

Skolan har börjat och som vanligt blev V placerad till höger i klassrummet. Suck. Hur svårt kan vara? Visst, nu har han hörapparaten i vänster öra men om han glömmer den en dag då? Ska han få skylla sig själv då bara? Och det finns begränsningar i hur mycket den där hörapparaten faktiskt hjälper... Så bara att maila fröken igen. Nu sitter han rätt. Och jag har sparat mailet för då kan jag bara skicka samma igen när de flyttar runt ungarna nästa gång...

Låter jag forcerad? Ja, jag är lite irriterad faktiskt. På allt. På allergierna och skolan och att vara familjens städtant. Idag kom V hem och sa att hans kompis familj minsann har städerska så där är det alltid fint. Jahaja, här har vi också en städerska och hon heter MAMMA och hon är både städerska, kock, lektant, tvätterska och jympaklädesansvarig och dessutom lågavlönad. Och jävligt ouppskattad just nu. Köpte en vinteroverall till Sigge för att muntra upp mig men det hjälpte inte. 9 dagar tills jag börjar jobba och JAG VILL INTE!


Aktiverar oss

Fårskinnet blev jättefint! Jag köpte Galltvål (läs INTE innehållsförteckningen!!) och skrapade av en tredjedel och la i tvättmedelsfacket och sen tvättade jag fårskinnet med det i ullprogrammet. Lät det torka plant medan jag var till djuraffären och köpte en stålkam. Sen kammade jag igenom pälsen, det tog 40 minuter och idag har jag träningsvärk, men det blev som nytt. Mycket nöjd.

Idag skulle vi ha plockat i trädgården och gjort äpplemos men det regnade och när Js kompis ringde och ville att vi skulle följa med till Arboga så funderade vi inte så länge. Jättefint badhus fanns det där, perfekt för oss. Lite folk och rent och snyggt. 128 kronor i inträde för hela familjen och alla var nöjda. Sigge lekte i plaskpoolen och i varma babysimspoolen och de större åkte rutchkana och lekte i den lilla äventyrsdelen. Dit åker vi gärna tillbaka, håll nu bara alla tummar att Ls eksem klarade detta. Hon smörjde in sig innan vi åkte hemifrån, innan hon hoppade i och efter badet. Men det brukar inte hjälpa tyvärr. Är därför vi aldrig åker till badhus i vanliga fall men den mjukgörande salva hon har nu är så bra att vi vågade prova. (Heter Hudosil hudsalva för de som är intresserade och den innehåller INGA kliande tillsatser som propylenglykol eller karbamid!).

Önskade att någon kunde lista alla familjeaktiviteter som är på gång i höst. Linda P kanske, som brukar ha bra koll? Nästa helg är det Rocklundamarknaden och Summer in the city, 17/9 släpper Mälarenergi ut regnbågslax som man kan fiska vid Fisketorget och 25/9 (tror jag) har Metall familjedag på Parken Zoo. Det finns ju massor att göra om man vill och orkar. Nu ska jag väl platta till håret lite och kanske festa till med lite mascara, sen ska jag samla ihop familjen och ta min pastasallad och ta plats i partytältet.


Wordfeud!

Igår var L och jag och min kompis P på Tuna Park för att shoppa inför skol- och jobbstart. Men hittade mest till barnen som vanligt. Vad ska man ha på sig egentligen? Jag ser inte klok ut i chinos och jag passar inte i varken hallon eller rostrött. Får väl gå på grönt och svart som vanligt. Ska göra en sista tur ner på stan och se om jag hittar något där.

Sigge har börjat sova till sex nu iallafall, en otrolig skillnad mot fem! Så han sover från 19 till 6 och det kan man ju inte klaga på. Men varför sover jag så dåligt? Nu hoppas jag bara att det ordnar sig till jag börjar jobba annars kommer det bli rätt tufft.

Annars då? Har skaffat mig två nya beroenden, Mons Kallentofts böcker om Malin Fors och Alfapet (wordfeud) på telefonen. Böckerna har jag läst ut nu alla fyra men spelen fortsätter ju, spelar mot sonen, maken och storebror så har alltid något drag på gång. Igår var snickarna här om inbyggnaden och det blir dyrare och dyrare varje gång man träffar dom. Den gamla altanen är riven så vi har ju inget val längre men det blir nog bra. Fick ett lammskinn av faster som ska ligga på en fåtölj där ute sen och försökte klura ut hur man ska tvätta det. Till slut fick jag nys om ulltvätt som ska kunna användas i ullprogrammet i tvättmaskinen eller till handtvätt. Ska finnas på Babyproffsen och ev Maxi. Någon som provat?

I helgen är det dags för den årliga knytisen i partytält här i området. Tur att Sigge somnar tidigt så vi har en ursäkt, men måste gå dit en stund iaf för barnen älskar det...


Tills döden skiljer oss åt...

Bröllopsdag. Idag har vi varit gifta i 9 år. På ett sätt känns det som det var förra året vi gifte oss men samtidigt kan jag inte komma ihåg att vi någonsin inte har varit gifta. Jaja, åren går bla bla. Var ett bra bröllop iaf, så mycket minns jag, och inget Tills döden skiljer oss åt heller utan kort och borgligt Tager du? Bra, klart. Köpte blommor eftersom jag visste att J inte skulle göra det och skulle köpa en present tänkte jag. Tog med L och babyn till Erikslund igår men hittade inget bra så jag gick på den praktiska linjen och köpte Blåkläder. Inte så romatiskt men han ska börja riva altanen på fredag och dessutom blev han mycket glad. Han hade inte köpt nåt till mig men vi åkte iväg och åt lunch hela familjen eftersom J jobbar kväll. Vi brukar gå ut och äta men har lite svårt med barnvakter så det går ju inte. Men nästa år, när det är 10 år, får han banne mig köpa mig nåt...

Var på öppna förskolan i morse, Sigge tyckte det var jätteroligt. Sen mötte jag de andra och vi åt lunch som sagt. Åkte hem i ösregnet och skulle sova en stund tänkte jag (babyn vaknar kvar över fem...) men hade inga nycklar. Ingen av barnen hade nycklar och J hade åkt till jobbet. Underbart. Så bror fick åka hem från jobbet och hämta extranyckeln och vi kunde komma in. Då hade babyn somnat i bilen men jag lyckades bära in honom utan att han vaknade och sen fick jag sova i en halvtimme. Tur det för sen åkte vi till Linnea och där var det fullt ös, massor med barn och hög ljudnivå. Kan säga att Sigge somnade gott ikväll. Fast nyss ringde en telefonförsäljare och väckte honom. Grrr. Varför ringer de inte dagtid? Kan ju säga att jag kanske inte var jättevänlig mot honom. Vilket kanske var onödigt för det var bara att lägga babyn ner och ge honom filten så somnade han om. Men det visste jag ju inte då.


Regn och rea

Så kom regnet. Men vilken otrolig sommar vi har haft! Och riktigt slut är det väl inte? Vi stod på bakluckeloppis idag men det fick flyttas in för det regnade så mycket. Fick nästan inget sålt men det var inte så konstigt heller, det kom ju nästan inga människor. Vi sålde nästan bara böcker och det är tydligen svårt att bli av med sa loppisrävarna.

Vad annars? Nej men det snurrar på i raketfart som vanligt. Har fått ett plötsligt hat mot att laga mat. Tycker inte om att laga mat i vanliga fall heller, iallafall inte korv och makaroner-mat men nu blir jag sur bara jag tänker på spisen. Så trött på samma gamla äckliga mat. Och hela tiden "Vad ska vi äta?". Blä. Nån som har några tips?

Kanske borde packa ihop barnen och åka till Öland en vecka. Har inget annat för mig. Kan ju kolla hur vädret ska bli där. Men har ingen lust att köra över 40 mil ensam med barnen heller. När börjar skolorna egentligen? Vi brukar få ett brev på sommarlovet med datum och tid men i år har vi inte fått. Men kan ju inte vara än?

Mitt stora nöje just nu är sommarrean. Är väldigt förtjust i att fynda, särskilt nu när vi vänder på varenda krona. Halva reapriset och 3 för 2 hos de stora kedjorna är jag inte så intresserad av, det brukar vara bottenskrapet kvar bara, men ibland hittar man bra grejer där också. Mina bästa fynd nu är ett Didriksson Waterman regnställ till Sigge för 210 kronor och ett par Tretorn gummistövlar för 69 kronor (På Plantagen!). Online kan man också hitta bra reor, nu väntar jag på lite dreggellappar, en mössa, ett par leggins och en filt till babyn, allt för under 350 kronor med frakt. Men hur bra det är vet jag ju inte än...


Moppetarzan



Lilla hjärtat har fått en moppe av Lisa som han är mycket glad över. Han gillar också sin Bobby Car även om han inte kommit på hur man får fart på den än. Annars är han ute och övningsgår mest hela dagarna. Lite instabil i temperamentet men det är inte så konstigt, han kan nya saker hela tiden. MammmmAAAAA ropar han, och pappa, och titta och hej och tacktack. Var på BVC i förra veckan och han är ingen jättebaby längre, väger 10,5 kg och är 77 cm lång.

J har börjat jobba igen och jag också på sätt och vis. De stora har fortfarande sommarlov och ska ha frukost och lunch och mellis och middag och vill bli aktiverade, helst med att åka och bada. I måndags tog jag alla barn och åkte till Skantzöbadet. Gick bra faktiskt ända tills vi skulle åka hem då Sigge blev hysterisk av värmen och trötthet och alla människor som fanns överallt. Man ska nog vara två vuxna för att det ska gå riktigt bra. Men roligt ändå, har inte varit där på 15 år och ändå träffade jag på folk jag känner överallt. Tillslut sa V; Mamma varför sa du inte att du känner alla här?

Idag ser det fint ut igen, tyvärr. Södra Björnö?