Vårsol?

Inget mer blod i blöjan. Men SKRIK. Vissa dagar är det inte roligt vill jag lova. Tycker det är märkligt att få 3-månaderskolik vid 4 månaders ålder men det är tydligen helt normalt. Eller så hänvisas man till Barnallergi dit vi har tid på torsdag. Så bara att bära...

Vilken dag det är idag! Har promenerat med babyn i solen och har vårstylat vagnen med en ny klädsel. Fyndade grön klädsel på Tradera och det blev SÅ fint, nu ska bara snön smälta så vi kan använda vagnen igen :-). Nu använder jag bara Pansarkryssaren (Teutonian) utom på fredagar när vi åker ner på stan, då kan jag ha den andra. Ska ta ett kort sen så får ni se, grön eller brun?

När man får lite vårkänslor så här så blir jag sugen på att handla nya kläder. Har inte köpt nåt nytt på ett år förutom mammakläder. Men nu är jag på minus fem kilo, väger 55 kg, och det lär väl inte hålla när jag slutar amma. Så jag får väl vänta ett tag till. Får köpa till barnen istället. Sigge var på BVC igår och är 66cm lång och väger 8,5 kg. Så han drar redan strl 74 för 68 sitter för tight :-). Och det är bara till honom jag får shoppa som jag vill, de andra två har börjat ha åsikter och ska vara med. Blir mycket dyrare.


Förlorad dag

Ja det här med att planera får jag nog sluta med. Idag hade jag planerat en lååång promenad, kanske lunch på Ikea, lite shopping och sen promenad hem. Men nej. Dagen började med en torr blöja. Nästa blöja jag bytte var det blod i. Letade fram den första blöjan och visst var det blod i den också. När babyn sen inte ville kissa ringde jag familjeläkaren och fick en tid efter lunch. Efter mycket om och men lyckades Sigge lämna ett urinprov. Ny väntan och tillbaka till familjeläkaren. Det var inget. Så hem och nu har hela dagen gått. Borde väl börja med middagen men jag känner mig helt slut. Vad jobbigt det är när man blir orolig för de små, hela magen knyter sig och man vill bara att någon ska komma och ordna upp allt. Och jag avskyr att gå till vårdcentralen, de lyckas alltid få mig att känna att jag är hysterisk och kommer och stör i onödan. Och det gjorde jag ju men det är ju inte som att jag springer där i tid och otid. Sist jag själv var till familjeläkaren bodde vi i Kolbäck så det var minst 8 år sen. Det är ju DE som stör mig egentligen. Det ska jag säga nästa gång. Hoppas det är riktigt långt till nästa gång.


Vinnare Cliniderm

Tadaratattata! Vinnarna är dragna i en allvarlig lottningceremoni vid frukostbordet idag och här är de:

LISA
LINUS
LINDA P
MALIN

Grattis grattis, paketet kommer på posten. Men hörni, kan ni inte höra av er på bloggen när ni provat med vad ni tycker? Själv är jag fortfarande nöjd och funderar på att köpa ögonkrämen som ni kommer få. Så den vill jag verkligen höra om.

Rätt svar:
1. Hur många rengöringsprodukter finns i Cliniderms sortiment?
5 st för kvinnor 2 st för män.
2. Vilken funktion har en nattkräm?
Den stärker och återuppbygger huden inför nästa dag.
3. Vad är speciellt med Cliniderms "klimatblandning"?
Den ger extra skydd åt huden i det tuffa nordiska klimatet och stärker fuktbarriären i 24 timmar.


Spekulerar kring kött

Fredag. Börjar bra. De stora har ätit och gått till skolan utan minsta incident och den lilla snarkar sött i sin spjälsäng. Babyn har haft ont i magen de sista dagarna och bajsar mycket märkligt och framförallt hela tiden. Så i natt vid tre var jag uppe och bytte. Men sen har han inte hört av sig så jag hoppas att det har vänt nu. Annars brukar han ynka och gny och dra upp knäna mot magen redan vid femtiden men inte idag.

4 månader redan. Från nu blir det bara roligare och roligare. Han har börjat provsitta lite i barnstolen vid matbordet och visst visar han lite intresse för att få provsmaka men jag tänker vänta. Han har fått tid för pricktest den 3e så vi får se efter det. Dessutom funkar ju amningen, för honom åtminstone, och jag är lite slö. Jobbigt med alla flaskor och burkar och skedar man måste släpa med sig sen, nu är det bara jag och mina tuttar :-).

Hur gör ni med mat? Jag är ju en liten miljökämpe längst inne och tycker att tanken på att en köttbit ska fraktas över halva jordklotet för att bli billigare är absurd. Vi har ju kossor i Sverige. Så jag köper svenskt kött. Danskt skulle ju kunna funka ur transportsynpunkt, så himla långt är det inte till Danmark, men danskt kött faller bort pga salmonella och framförallt antibiotika i djurfodret. Det vill jag inte ge till mina barn. Men eftersom vi måste lusläsa alla innehållsförteckningar efter mjölk så krånglas det till. J skulle handla pålägg igår och kommer stolt hem med salami som alla tål. Men den var dansk. Tänkte ju inte han på. Helst skulle jag köpa allt kött på någon gårdsbutik, det gjorde vi nästan när vi bodde i Hallsta, men här finns det ingen lika bra. Nu har vi hittat en butik som säljer fågel som har fått springa omkring. Ska dit idag och handla. Men jag får känslan av att det här med svenskt kött börjar bli omodernt igen, iaf där jag handlar. Där är köttfärsen från Irland och fläskfilén från Danmark och det vill jag inte ha. Och nu annonseras det öppet om extrapriser på sånt kött, förut var det svenskt som var standard. Skrämmande. Och vill ni ha skrämmande? Läs Den hemlige kocken!


Krockande agendor

Babyn vaknade av Js väckarklocka klockan 5 i morse. Han tänkte inte somna om. När de stora barnen var ivägskickade till skolan gick vi och la oss igen och Sigge somnade för första gången på länge utan avgrundsvrål. DÅ tyckte grannen att det var en bra idé att hamra i väggen. DÅ blev det avgrundsvrål. Lyckades sova en halvtimme till slut men idag är han inte på topp den lilla mannen.

På min agenda stod tvätt och plock, som börjar bli en vana på måndagar. På Sigges agenda stod mamma ska bära mig hela dagen. Krock. Men jag har minsann läst på föräldraforum på nätet att barnen ska vara med i vardagssysslorna så blir det så bra så. Så med 8 kg ren arg kärlek på ena armen och en jättesäck smutstvätt i andra handen vinglade vi ner i källaren. Satte Sigge i Bumbon och hann sortera tre plagg innan han påminde mig om att jag ju skulle bära honom. Försökte, mycket pedagogiskt, att förklara det omöjliga i det men Sigge var påstridig. Så påstridig att tvättstugan nu ser ut som en krigszon, tvättmaskinen är orörd och babyn sitter nöjd i mitt knä och hånler. Ja ja, vad är en bal på slottet? Eller i det här fallet; Vad är en halvtimme i tvättstugan med använda kalsonger? Får bli en annan dag, nu måste jag bära lite baby.


Väck inte babyn!

Babysim var väl OK men mycket roligare att titta på alla andra bebisar, tyckte Sigge. Och ledaren som hävdade att bebisarna sover länge efter babysim, ibland flera timmar, hade tokfel. Sigge sov en kvart. Han hade behövt sova mer för han har trätt på mig hela eftermiddagen men sova är tydligen för någon annan. Till slut åkte vi och handlade och då somnade han i bilen på vägen hem (efter att jag kört ett extra varv runt vårt oplogade kvarter) så nu ligger han fullt påbyltad och sover i bilstolen i hallen och jag vågar knappt röra mig, måste få i mig lite kaffe först :-).




Slut på jullovet

Sista jullovsdagen, herregud så skönt. Imorgon ska Sigge och jag toffla runt i velourkläder hela dagen. J ska märkligt nog jobba dagtid så vi får hela dagen för oss själva. Har inga planer utom för torsdag när babysim börjar. Ja, jag fattar att det inte är idealiskt för en eksembaby men vi ska prova iaf. Med massor med salva ska det nog gå. Har vissa funderingar på att ta mig till öppna förskolan på onsdag då det är för bebisar men det tar emot. Tyckte det var jobbigt med de två andra men det kan ju ha ändrats. Sen hoppas jag att de ringer och säger att mina nya glasögon är klara att hämtas på stan. Köpte ju nya för en månad sen men efter att ha varit in SEX gånger och fått dem omjusterade och de fortfarande gav mig skavsår bakom örat gav jag upp och utnyttjade öppet köp. Valde ganska lika bågar tror jag. Sigge var inte på humör för glasögonutprovning just då så det ska bli spännande att se vad jag har köpt.

Vi har planerat semestern idag. Ska försöka oss på en liten bilresa till norra Tyskland och gå på Hansa-Park och shoppa lite i Lübeck. Sigge är ju 9 månader då så det borde väl gå? Vi får se till att ha tid på oss bara. De stora barnen tycker det ska bli roligt iaf och erbjöd att ha Sigge i baksätet så kan de roa honom om han blir uttråkad.

Hade tacokväll med familjen B igår, alltid trevligt. Egentligen borde man bjuda hem folk oftare, så himla omständigt behöver det ju inte vara. Vem bryr sig om det är städat eller om maten inte är färdig? Om man gör det får man väl gå på restaurang istället.

Idag har jag tänkt mycket på min kära vän som inte har det lätt. Önskar man kunde göra nåt eller ge några otroligt smarta råd men jag har ingenting. Får bara ont i magen för hennes skull. Och det enda jag kan erbjuda är Sigges rum...


TÄVLING



Genom Buzzador har jag provat produkter för ansiktet från Cliniderm. Jag har provat rengöringsmjölk, anti-aging serum och dagkräm och är faktiskt nöjd. De luktar lite, något jag är ovan vid, men det är ganska diskret och faktiskt rätt behaglig lukt. Krämerna kladdar inte och går fort in i huden och jag tycker de påminner om Biotherms produkter, som jag tidigare använt. Finns att köpa på Apotek, vilket jag tycker är bra för där hänger jag ju ständigt känns det som.

Nu har jag fyra set med produkter att lotta ut. Tävlingen består av två moment:

1. Skriv en kommentar här om att ni är med och tävlar
2. Maila svaren på tre frågor till mig

Svaren hittar ni på Cliniderms hemsida och ni mailar mig på [email protected].

1. Hur många rengöringsprodukter finns i Cliniderms sortiment?
2. Vilken funktion har en nattkräm?
3. Vad är speciellt med Cliniderms "klimatblandning"?

Tävlingen pågår till 22/1 då vinnarna presenteras. Detta är vad ni tävlar om:




Lite lugnare

När babyn skrikit sig igenom veckan tog jag tillslut och ringde BVC. Vi fick komma till familjeläkaren direkt och nu är Sigge utrustad med en egen arsenal av salvor, både mjukgörande och kortison i olika styrkor. Dessutom fick han Tavegyl som han ska ha två gånger om dagen, väl mycket kan jag tycka och börjar med att prova till natten. Jag vill ju ha en glad och rörlig baby, inte en däckad och drogad :-(. Har ju haft Tavegyl till de andra två och hade väl hoppats att utvecklingen hade gått framåt på 8 år men tyvärr inte. Fortfarande det enda antihistamin bebisar kan få. Men får se vad Barnallergi säger. Fortfarande ingen aning varför han blev så dålig.

Lugnt annars. Sista helgen på jullovet. J spelar någon innebandycup i Skinnsberg, V har innebandymatch imorgon. Barnen är sams och jag har chips till kvällen :-).


2002 all over

Börjar bli ganska frustrerande nu. Trots att jag spenderar större delen av mina dagar med att planera vad jag ska äta så Sigge kan få må bra så blir han bara sämre. Igår skrek han en hel timme, har han aldrig gjort förut. Han slutade inte förren han lyckades släppa ett gäng ordentliga pruttar. Och idag har han eksem överallt och det tog en timme att lägga honom, brukar ta fem minuter, och han slänger sig i sängen och river sig i ansiktet. Det är som 2002 all over. Titta själva:



Dottern i juni 2002.



Sigge ikväll.

Ja, han är inte uppe i Ls nivå än men han skulle ju inte ha något alls! Det hade vi ju bestämt! Men nu är det som det är och jag lär påbörja banandieten, kan ju inte sluta amma förren någon kan skriva ut rätt ersättning och det kommer ju ta tid.


Nyårskrönika

Nytt år. Dags att summera och titta framåt. Egentligen kan väl 2010 summeras med ett ord och det är "SIGGE". Det var runt 20 januari jag gjorde det positiva testet, minns inte datumet exakt men det var en tisdag morgon. Jag visste ju redan, kände mig väldigt gravid, men ville se på testet. J jobbade förmiddag och var redan på jobbet och jag gick upp en kvart tidigare än vanligt. Hann knappt lägga ifrån mig stickan förren två streck syntes. Jag skickade ett sms till J, tror jag skrev "Grattis pappa" eller nåt sånt. Minns att vi hade psykiatrikern på jobbet. När vi rondade på isoleringen tänkte jag att snart får jag nog inte vara här längre. Men jag väntade till vecka åtta med att berätta på jobbet, med att berätta för någon faktiskt. Hade ju ett missfall bara två månader tidigare och hade varit snabb att berätta då. Inte för att det gjorde så mycket men jag ville nog behålla hemligheten lite för mig själv.

På sportlovet berättade vi för barnen. Vi gick till Grekiska och åt lunch och de blev jätteglada. Men låååång väntan till september.

Annars är det väl köket jag tänker på, att vi äntligen tog tag i det och rev bort stengolvet och bytte ut det mesta. Nu sitter jag gärna i köket, även när jag inte har nåt i ugnen. L började tvåan och V i fyran. V fick äntligen hörapparat och L kan äta ägg i tillagad form. Ett bra år.

Igår var mamma, pappa och Klang här. Och svärfar och hans flickvän. Vi åt och spelade Wii och såg på TV. Lagom. Men jag var trött. Den mjölk- och äggfria menyn;

Halstrade pilgrimsmusslor med balsamico, bacon och lök.
Oxfilé provencale
Kladdkaka med gracyr, färsk frukt och grädde

För 2011 önskar jag att jag kan njuta av ledigheten med min familj. Att det inte börjar krypa i mig och jag blir otålig och irriterad utan att jag kan vara nöjd hemma och uppskatta tiden med barnen. Jag tänker INTE börja träna men har anmält oss till babysim. Jag ska göra ett försök med öppna förskolan men tänker inte tvinga mig dit om det inte är roligt. Jag vill fortsätta mina barnvagnspromenader (köpte till slut en gammal Teutonia för 500 spänn som fungerar mycket bra i snön! Finvagnen får vila till våren...). Annars har jag nog inga nya förhoppningar utan hoppas allt rullar på och att alla får må bra.

Kikade lite i arkivet och får tyvärr meddela att jag fortfarande inte lärt mig reglerna till Risk (som var min förhoppning förra nyårsdagen). Däremot har vi hittat en pizzeria som bakar på olivolja: La Pizza!