Bahia Feliz

Vader, alla ar intresserade av vader. Om jag sager sa har; Om luftfuktigheten mats i frisyrer skulle det har vara Guldlock. Och solen skiner och jag har brant urringningen.

Det marks inte alls att julen narmar sig, jag och J var till ett shoppingcentrum och kopte julklappar till kidsen och sen kom vi hem och hoppade i poolen. Ja, jag badar. Motvilligt men jag badar. V bor i poolen och lilla L lyfter vi upp nar lapparna ar morkt blaa. Barnen stortrivs med allt och vi ar helt nojda. Idag kommer Krillarna ner sa blir vi nagra flera ocksa.

Nu ska vi bada ropar barnen sa jag ar val tvungen da :-).


Resfeber

Imorse vaknade jag 5.27 av att någon kräktes i hallen. Stackars V stod och såg desperat ut "Men mamma jag mår bra, jag kan åka iallafall". 10 minuter senare fick han springa på toaletten och det kom ur andra änden. Vi bokade resan i augusti och har haft den som fallskärm sen dess, så fort vi har varit ledsna eller det varit mycket har vi tänkt att men i december...  då åker vi på semester. Och V som har kräkts en gång sedan ettårsdagen blir naturligtvis sjuk just idag. Men det var väntat. När vi skulle till Lanzarote hade han krupp och väl där fick L både öron- och lunginflammation. Ja, och så astman på planet.

Nå, nu verkar det ha lugnat ner sig. Han har inte mått dåligt sen i morse så vi räknar med att han ätit nåt olämpligt bara. Nu ska vi äta och sen iväg.

Så god jul på er, och ha det bra i snön!


Inför julen

Massor att göra, hur mycket som helst att hinna färdigt i skolan, måste tvätta och packa, växla pengar och leta mediciner och pass. Dessutom jobbar jag natt i veckan och ska till skolan imorgon. Suck. Jättestressad. Så då sätter jag mig ner och pluggar så fort som möjligt? Nej... jag har bakat pepparkakshus med barnen :-).

image8

Ja jag vet. Det är norra Europas fulaste pepparkakshus men om man har lite (mycket) fantasi så ser man ju att det är vår lilla radhuslänga. Vår dörr är längst tll höger, precis bakom tomtemonstret som V gjort i skolan som sitter och vaktar skridskobanan.


L har ringt några gånger från Indien idag. Hon och boyfriend är oense igen och nu var hon full med min bror. Det är en slump att de skulle åka till Goa samtidigt hon och min bror, inte alls planerat på något vis, men nu när de var där så har de träffats och nu har min bror lyckats med det jag misslyckats med i flera år; att få L att dricka rödvin. Tydligen gick det så bra att de önskade en låt (Red red wine, vad annars?) och hade dansat. Det ska finnas bildbevis. Men vad är väl en bal på slottet? Om fyra dagar åker jag till Kanarieöarna för att inte fira jul... Yeyh.


Är det här migrän?

Vaknade imorse med världens värsta huvudvärk. Nacken var stel och alla rörelser gjorde ont. Kändes som om huvudet skulle explodera, bokstavligen. Det gjorde så ont att jag inte kunde ligga kvar så jag gick ner och försökte läsa tidningen men kände att det här går ju faktiskt inte. Letade desperat igenom medicinskåpet och hittade till slut en Alvedon som jag fick i mig. Satt och stirrade framför mig i en halvtimme utan något som helst resultat av tabletten och tillslut fick jag gråtande stappla i säng igen. J hittade en Ipren så den tog jag också och sen liggandes på rygg i ett helt nedsläckt sovrum lyckades jag somna. Vaknade av att grannen ville låna kardemumma och hurra, huvudvärken var kvar... Tog en till Ipren och en timme senare kunde jag duscha iaf. Puh, vad obehagligt. Nu har jag köpt Magnecyl koffein som de rekommenderade på Apoteket. Och den värsta smärtan är borta men jag känner att den ligger och väntar på att komma igen. Dessutom fryser jag. Men nej jag har inte tid att vara sjuk nu. Ska hämta L på Arlanda så jag ska åka om en halvtimme. Bäst att ta en tablett till.

Städade igår och skulle ta fram julgrejerna men de är spårlöst försvunna. Lyckades spika upp en blå ljusslang runt ytterdörren, det är allt vi har. Jag har satt J på att leta. Han har ledig vecka igen och ni vet vad det betyder. Ja då. Veckans idiotprojekt; Sätta upp en vägg i vardagsrummet. Han ska bygga någon slags klädkammare bakom för att rummet ska bli mindre och mysigare (?). Jag säger ingenting så länge jag får välja tapeter.

Julkalendrar är ett annat intressant samtalsämne här i huset. Jag köpte en chokladkalender till V och en Haribokalender till L och naturligvis tålde inte V chokladen utan fick eksem över hela sig och när vi skulle köpa en Haribokalender till honom så var de slut. Gråt och utspel. Försökte uppmuntra honom med att han istället kunde öppna alla sju fotbollslagskalendrar som vi inte lyckats sälja men det ville han inte. What is a mother to do?