Pensionärskassa

Jag ser en del på TV. OK, en hel del. Jag har mina sjukhusserier som jag följer, Grey´s, Cityakuten, House, Scrubs. Gillar också Desperate housewifes och Big Love. Ser ibland på Entourage. Bra serier börjar i allmänhet inte förrens 21 på kvällen, det är ett bra riktmärke. Tidigare i veckan råkade jag slå på TV:n redan vid 20.30. Och hamnade mitt i ett riktigt lågvattenmärke; EKG på femman. Herregud. Oj vad den doktorn ångrar att han skrev på det kontraktet! Stackars kompetenta man som nu tvingas sitta med ett påklistrat leende och lyssna på en helt hopplös programledare fundera över skillnaden mellan fjärt och prutt. Alltså på allvar. Sätt aldrig på TV:n före 21, det är mitt råd till allmänheten.

Var ledig idag, kursen är slut och barnen i omsorgsförvaring. Inte så jätteroligt faktiskt. Låg kvar i sängen halva dagen bara för att det är så himla kallt i huset att jag var tvungen. Som tur var kom L hit och vi handlade och fikade. Hade glömt hur lång tid det tar att gå på Maxi med småbarn men tillslut var vi klara. Valde fel kö som vanligt. Idé: Alla mataffärer som anser sig vara serviceinriktade borde ha åtminstone en pensionärskassa där kunder över 65 kan handla och få lite extra hjälp med att plocka varorna från sin vagn till bandet och sen från bandet i kassar. Man är ju orolig att en ryggrad ska spricka eller att någon ska svimma av ansträngningen. De kunde också få lite hjälp med att räkna upp 879 kronor i 50-öringar och en person som läser upp kvittot åt dom så att det stämmer. Pensionärskassa.

För övrigt är jag väl rätt nöjd med livet.


Om helgen

Italiensk plockmat och billigt vin, live rock och gamla vänner. Klart det var roligt! Lyckade få i mig en hel flaska bubbelvin hemma och sen ytterligare några cider ute men var i helt OK form igår. Tur det. Hade nämligen bjudit in släkten på middag. De fick äta upp plockmaten till förrätt och sen ungsbakad lax med potatis och hollandaisesås och två sorters kladdkaka med bär med vit choklad täcke och kokos. Haha, ingen gick härifrån hungrig.

Passade på när pappa var här att dra igång Power Point och vips så var bildspelet klart. Det var ju inte direkt avancerat att använda. Så nu ligger jag bra till för veckans skolplanering också. Den här kursen slutar på tisdag, ska bli skönt att börja med nåt annat. Nästa kurs handlar om maktlöshet och självförakt. Upplyftande.

Tidigt i morse tyckte grannen att han bara måste skotta trottoaren utanför barnens fönster. Barnen vaknade såklart och ville gå ut och leka i snön. Efter mycket tjat hade de äntligen fått i sig frukost och tvättat sig och vi hade letat upp alla vattentäta och varma kläder de behövde, till och med raggsockar. Tog säkert en halvtimme att bara få på ytterkläderna. Släppte ut barnen och vad gör dom? Jo, de ringer på hos grannpojken och går in dit och tittar på TV.

Känner mig nedstämd idag och jag vet inte varför. Uppgiven på nåt sätt. Behöver nog shoppa lite för att bli gladare. Får ju betydligt mer i lön än vad jag räknat med. Jag kanske jobbar mer än jag tror. Men de pengarna behövs väl när vi åker. Bara tre veckor kvar nu :-).

http://uk.weather.com/weather/local/SPXX0238


Inför fredag

Pluggdag. Skittråkigt! Jag blir ju aldrig klar, bara ändrar små små detaljer nu. Och Power Point har jag aldrig använt och har ingen lust att lära mig det heller men tydligen måste man presentera så. Suck. Och inga bra bilder till min presentation hittar jag heller och då har jag ändå googlat på både "Spritfest" och "Fyllesvin". Dessutom såg jag nu att jag inte ens har Power Point på datorn så jag får väl ropa lite på min bror. KLANG! HILFE!

Mitt mål var att bli färdig idag men så ringde de från jobbet och jag får jobba både imorgon och på fredag så då slipper jag sitta här och mögla. På tal om något helt annat så har vi upptäckt att man kan äta bogfläsk. Hade aldrig köpt det men så stekte jag upp det med massor av grillkrydda och det var ju helt OK. Och kostar knappt nåt alls. Så det har vi ätit två dagar i rad med bearnaisseås och pommes frites. Jättenyttigt.

Fredag är äntligen Girls night out. Billigt bubbelvin och ost, gamla vänner, skvaller och rock n roll. Måste börja öva. Hur övar man för det? Tänka, tänka...

Nej hörni, jag ha ett playstationspel att spela... och det blir inte Beach boys :-).Måndag morgon

Förslag till regeringen: De som jobbar på helgen bör få helg i direkt anslutning till det sista helgförlagda arbetstillfället. Alltså det är en motion och då kan man inte använda formuleringar som folk förstår men vad jag menar är att om man jobbar på helgen så borde man per automatik få ledigt måndag och tisdag istället. Och ens barn och make också. Nu är det inte alls så och det är därför jag sitter här strax efter åtta och har lämnat barnen för att plugga men jag är så trött att ögonen faller ihop.

Dessutom är jag rejält irriterad. Skulle ha lämnat in seminariefrågor senast igår inför seminariet på tisdag. Frågorna skulle ha lämnats i vår web-baserade diskussionsgrupp. Men högskolans hemsida har låg nere när jag kom hem från jobbet igår och gör det fortfarande. Är det verkligen rimligt att en högskola ska ha en hemsida som inte funkar? Det borde ju leda till återbetalning av CSN-lån för dem som har såna. Och en ledig dag för dem som inte har.

Var hos frisören i lördags. Det kostade över 1200 kronor men den här gången såg till och med maken att jag "gjort nåt med håret". Men det var jag värd: JAG FICK VG PÅ PSYKIATRITENTAN.


Äntligen fredag

Äntligen fredag. När jag var liten och gick hos dagmamma fick vi alltid gå till kiosken och köpa fredagsgodis. Så lyssnade vi på lokalradion och sjöng med i någon hurtig sång som handlade om helgen. Nånting om att "har du ingen radio så knacka på grannens dörr". Hon dog i förra veckan såg jag i tidningen.

Dagens jättebukett med blommor går idag till mig själv! Jag har pluggat! Nästan hela veckans arbete är färdigt, det tog mig tre timmar på förmiddagen idag men det var det värt. Tror jag. Det känns lite konstigt och J frågade vad jag nu ska göra på måndag kväll. Men jag har säkert missförstått uppgiften och får göra om den då.

Varför kunde man inte ha fötts som en snygg människa? Fasen, jag ser ut att vara 54 år och har ringar under ögonen som en tvättbjörn. L frågade om  hon skulle handla nåt till mig från flygplatsen men så mycket pengar har jag inte att det skulle göra nån skillnad. Suck. Burka är inte en så dålig idé, hade det inte varit religion inblandat hade jag kanske konverterat. Mössa och halsduk hjälper ju lite den här årstiden, det skymmer en hel del men å andra sidan blir skadan ännu större när man kommer inomhus och måste ta av sig. Man ser hur folk rycker till. Jag ska ner på stan i eftermiddag för att hitta en superconcealer.

Lilla L kommer att bli en mästare på oneliners. Hon snubblade och slog huvudet i min stora bakdel. "Luktar du på mammas rumpa?" frågade V. "Ja", svarar Lilla L, "jag kollar att hon har tvättat sig ordentligt". Trumvirvel.


Hem och skola

Idag kunde sonen äntligen gå tillbaka till skolan. Han är feberfri men rösten har inte kommit tillbaka helt. Han var sprudlande glad ikväll iallafall så stackarn har nog haft skittråkigt här hemma. Och jag förstår honom. Hela förra veckan var jag på uselt humör för att jag inte fick nåt gjort med min uppsats. Muttrade hela veckan och funderade på att hoppa av. Tvingade barnen att se tre filmer i rad i söndags för att komma något så när i kapp. Idag känns det bättre, har fått godkänt så här långt och jag tycker ju själv att ämnet är intressant. Den här veckan har jag inget jobb inplanerat förrens på lördag. Känns konstigt. Ska jag bli tvungen att göra mitt skolarbete i god tid nu?

Fortfarande inget tentaresultat men det borde komma under veckan.

Nu när projekt Flytta Datorn är över letar J efter nya projekt. Jag gav honom två alternativ; Vardagsrummet eller furujävulen (trappan). Han funderar. Tills vidare flyttar han saker från en hylla till en annan. Han är lite upprörd över att vi inte får bygga ut men jag har föreslagit flytt och det vill han inte heller så då får han väl ha sina idiotprojekt då. Jag tror att han behöver en hobby. Igår var jag på utbildning och mobilen ringde två gånger på kort tid hemifrån. Sen fick jag sms "Ring hem". Började bli lite orolig så jag ursäktade mig och gick ut och ringde.
J: Kan du åka förbi Datacorner och köpa ett ljudkort?
E: Skojar du med mig? Jag är lite upptagen, vad vill du?
J: Men du ska väl ner på stan så kan du köpa ett ljudkort?
E: Allvarligt? Nej det kan jag inte.
J: OK, jag får åka ner själv imorgon då.

Och idag på föreläsningen, samma sak, missat samtal och sen sms "Ring mig". Suck.
E: Har det hänt nåt?
J: Ja, V kan gå på simskola idag så jag har ringt din pappa och sagt det.
E: Eh? Bra?
J: Ja precis.
E: Hej då.
J: Hej då.

Hur klarade vi oss utan mobiltelefon egentligen?
Förresten, kalendrarna kostar 30 kronor och man kan vinna fina saker på dom, presentkort på Ica och sånt. Än finns tio kalendrar kvar till salu.


Vård av barn

Ja hörni det är nog bara att ge upp det där med pluggandet. Fick hämta en astmapojke i måndags och nu hostar han och har feber och är ynklig. Nej, det är han faktiskt inte. Om det vore så väl... nej han mår tyvärr väldigt bra och kräver sysselsättning så jag kommer ingenstans alls. Imorgon jobbar jag och på fredag ska vi på någon utbildning i Stockholm. Det går bra det här. Har till och med funderat på att hoppa av och gå tillbaka till jobbet men jag måste ju läsa utbildningen nån gång iallafall. Hopplöst.

Js nya idiotprojekt är att flytta datorn till rummet högst upp. Varför? Ja, varför kallas det för idiotprojekt? Så nu måste jag använda min laptop vilket gör att jag A) känner mig riktigt nördig och B) aldrig stänger av den utan bär den med mig istället. Js idiotprojekt blir mer och mer suspekta nu så jag antar att det snart är dags att flytta igen.

Så vad ska man roa sig med då? Har lovat barnen att hyra film, det var flera år sen. Vill ju inte lära dem omoraliska sätt att skaffa hem filmer så vi får hyra. Ska oxå hämta julkalendrar som sonen ska sälja för sitt fotbollslag. Tio stycken. Ha, så många potentiella köpare känner jag inte ens. Men det blir många luckor för oss att öppna.

Sonen skriver förvånansvärt bra nu. Han läser långa ord och är så duktig. Idag skrev han inköpslista; haregryn och farekorv. Det var så sött med farekorv att jag inte sa nåt men funderade på att skriva en motion till Svenska Akademien om ett namnbyte. Så kommer pedagog-J och måste påpeka, Det heter FALUKORV. Suck. Inga visioner alls. Precis som när han påpekade för L att krokodil faktiskt inte uttalas krokodajl. Fast där fick han lägga ner.


Söndag kväll

En bra helg. Men den gick fort. Hämtade L på Arlanda i torsdags, upp på fredagen och duschade och sen till Borlänge och åt med I och barnen som blivit jättestora på bara några veckor. Barnen alltså. Vidare till Malung. L körde och ju närmare vi kom ju värre blev hennes bilkörning. Men jag börjar bli van. Fest mitt i skogen, väldigt mysigt med eld och utebadkar och massor med Pisang (som L köpt billigt och jag var tvungen att dricka). Upp och äta pizza och sen hem. Samma sak på hemvägen, efter Fagersta fick jag hålla i mig i bildörren :-).

Underbart att träffa L igen och det verkar ju som om hon dragit en stor nitlott för de flesta belgare verkar ju vara roliga människor. Maken erbjöd sig att åka och hämta henne om en vecka, vet inte om han också saknar henne eller om han bara vill åka och köpa billigt vin.

Och hur går det i skolan då? Ja... ska jag vara ärlig (och det ska jag väl i min egen blogg) så har jag inte gjort ett skit den här veckan så nu ligger jag redan efter. kul va? Men jag har ett ämne till min D-uppsats, håll i er nu; Skillnader i upplevelser av hälsa hos alkoholberoende män och kvinnor. Kanske får jobba lite med titeln, låter ju inte som en bästsäljare direkt men där har ni frågeställningen iallafall. Imorgon ska jag plugga hela dagen.

På söndagar har jag och barnen myskväll. J spelar innebandy så vi brukar krypa ner i min säng och kolla på Miami Ink mellan sju och åtta. Tiderna är ju bokade i januari så nu måste jag bestämma motiv bara. Är väl ganska säker på vad det ska bli och jag litar på tatueringsmannen men ska fundera på detaljerna. Lilla L vill också "tatutvera" sig och det kanske man inte ska uppmuntra hos barn men å andra sidan är jag glad att hon är stolt över sin hud och inte längre försöker gömma den som hon gjorde när eksemen var som värst. Det är ju i vilket fall 13 år kvar tills hon får så hon hinner kanske ändra sig.


Ny kurs, nytt liv

Varje gång en ny kurs börjar får jag en ny chans. Den här kursen kommer ALLT att bli annorlunda. Den här gången kommer jag ha pennor och block med mig, jag kommer ha koll på studiehandledningen och böckerna kommer vara inlånade i god tid. Ja, och lästa också för den delen för DEN HÄR gången kommer jag att vara förberedd. Inte en chans att jag kommer tokplugga kvällen innan inlämning eller beklaga mig i min blogg om att jag aldrig orkar plugga till en tenta. Det kommer inte ens att bli jobbigt eftersom jag kommer att ha sån bra planering. Visst är det imorgon den börjar?

Tenta... Nej jag kan inte svara men jag tror inte det gick särskilt bra. Tyvärr. Jag som pluggade så...

Dagens Snillen Spekulerar:
Jag och dottern tillbringade 40 minuter i morse med att fundera på varför det finns ett streck i mitten på stora A. Varför gjorde man inte ett A som ett uppochnervänt V? Vore inte det enklare? Då hade det varit större skillnad från Å och Ä också. Varför? Och är det för sent att ändra?

Dagens Geniknöl:
När det nu är bestämt att barn ska ha höstlov under en hel vecka och vara lediga från skolan, vore det då inte lite mer poängfyllt om föräldrarna OCKSÅ hade höstlov? För då skulle ju barnen slippa gå på fritids och faktiskt kunna ha...eh... lov?