På väg tillbaka

Fick äntligen kramas med baby Heaven idag. V och L fick också hålla, de satt som spett i soffan och höll den lilla bollen med stela armar. Hon drog ihop sitt runda lilla ansikte så mycket hon kunde och utstötte något slags läte. Jättesöt.

Fortfarande inte helt OK, feberfri är jag men fortfarande är huvudet tungt och jag är så yr. Måste sätta mig hela tiden och eftersom jag i vanliga fall inte sitter ner särskilt ofta har jag nu stan ryggvärk. Det är hemskt. Kunde knappt sova alls i natt. Värdelöst, jag som sett fram emot att vara lite sjuk, ha människor komma med thé och titta på dåliga serier på tv. Ha, istället var jag totalt utslagen i två dygn, sen var det bara att gå upp och ge barnen mat och leka med deras julklappar medan J tog över fjärrkontrollen i sängen. Idag var första gången jag var ute sedan i söndags.

Dags att börja planera nyår. Potatisgratäng? Kött? Chokladtårta? Nej jag har inga extravaganta idéer. Och inte orkar jag köpa nån ny klänning heller. Men det är ju några dagar kvar. En bra grej med den här förkylningen är ju att jag gått ner tre kilo så jag kommer åtminstone att vara smärt och snygg.


Baby Heaven

Jaha, någon timme efter sista inlägget fick jag feber och har legat däckad i två dygn nu. Fortfarande osäkert om jag får vara med och fira jul, antagligen åker J och barnen till mina föräldrar och jag stannar här i sängen. Jag svettas eller fryser, hostar, nyser och när jag lämnar sängen är jag så yr att jag är rädd att svimma. Men värst är huvudvärken. Nu mår jag aningen bättre efter att ha bytt magnecyl mot Ipren.

Och så har jag fått en bebis! Eller Linnea har fått en bebis men den är lite min också, eller hur? Lilla (hm 4300g) Heaven föddes igår morse och jag kan inte hälsa på. Men hon är säkert den allra vackraste bebisen någonsin.

Ja God Jul på er allihop, jag ligger väl här och snurrar in mig i mina äckliga lakan. Ännu en jul att minnas...


Snart jul i Gnällbältet

Sjuk son, sjuk dotter, uttråkad make och utarbetad mamma. Några hål för hårt åtdraget är Gnällbältet i den här familjen just nu. Min femte kvart i sju-morgon i morse, kan inte säga att jag dansade ur sängen fem i sex precis. En helvetesmorgon kvar. Sen två dagars välförtjänt vila. Är det vila att fira julafton? Inte vet jag. Mamma blir ju galen av matbjudningar och har bakat sen oktober så jag behöver iallafall inte göra någon insats i köket. Utom kålrotslåda. Jobbar på juldagen och vi har delat upp julmaten mellan oss som jobbar och jag ansvarar för kålrotslåda och prinskorv.

När jag kom hem på eftermiddagen och möttes av GNÄLL fick jag en lysande idé. Mat. Skickade J till pizzerian och faktiskt fick kidsen lite energi av capricciosa utan ost, nu sitter de och spelar Finns i sjön och än är det mer skratt än gråt. Tur det för vi har ingen fungerande TV, är nåt fel i mottagningen och J är inte hemma. Typiskt. Nu missar jag säkert andra delen av Tomas Quick-dokumentären. Tur att det finns julmust att trösta sig med. Tror att jag håller på att bli sjuk, känns konstigt i halsen och huvudet är tungt. Och jag fryser.

Jag är uppvuxen med att byta ut namn till andra (logiska) namn. Som Per Gessle, han har alltid varit Per Arsle i min familj. Köpcentret är Köpskräcken och Elgiganten är Elgenanten och så vidare. En del saknar logik. Taloj är en bärgningsbil och bajop är efterrätt till exempel. Nu har mina barn också börjat. De pratar om Snorängsskolan och Psykhuset. En annan fin tradition jag lär mina ungar är att julklappsrimma. Tyvärr fattar inte L vad rim är hur vi än försöker. På något sätt är hon duktig ändå. Hoppas J inte tjuvläser för här är hennes rim till hans julklapp;

Nu kan du gå precis vart du vill
och vi kan stanna hemma.

Klarade ni det? En kompass så klart!


Bara jobb nu

Sista lediga dagen före julafton. Eller egentligen dagen före julafton om man ska vara petig men jag tror inte någon vill ge sig ut och köpa julklappar då. Alltså åkte jag ner på stan idag. Resultat? Fortfarande inte färdig. Men jag får väl åka efter jobbet någon kväll, det ordnar sig. Elgitarren har ju kommit så julen är ändå räddad.

Är irriterad över att min lediga dag snart är slut. Vill inte gå till jobbet mer nu. Inte för att jag har så mycket att göra hemma utan för att jag inte har lust med någonting. Skulle älska att få sova en hel dag. Det känns lite som att jag aldrig kommer ikapp.

Bra helg iallafall. J jobbade, jag bjöd över folk på middag hela helgen. L och F åt julmat och vi drack glögg i lördags. Barnen blev nog lite väl upphetsade av julförberedelserna och gick bananas på lördagsgodiset. Vaknade 00:45 av en kräka som landade på mitt sovrumsgolv. Underbart. Men stackars lilla L har nu fått chokladförbud oavsett vad den innehåller. Min senaste teori är att hon inte tål choklad punkt. Hon ser hemsk ut i eksemen, särskilt händerna, och gick till skolan med bomullshandskar och extra salva. Inte roligt i pysseltider. V tog sina sparpengar och köpte Guitar Hero 3 och en trådlös gitarr så han är hopplös att nå för tillfället.

Tomas Quick va, vilken lirare. Jag följer alla debatter och artiklar stenhårt, tycker i och för sig att det säger mer om Sverige än om Tomas Quick.


Världens bästa julklapp

Vissa dagar känns det som att jo då, det här kommer ordna upp sig. Jag kommer jobba på i 29 arbetspass till (men vem räknar?) och sen gå vidare till mitt nya jobb med hälsan i behåll. Andra dagar är jag mer osäker. Igår var en riktig borderlinedag med psykotiska inslag och när jag kom hem orkade jag bara dricka ramlösa (blåbär) och titta på TV. Idag har jag skrattat mig cyanotisk. Får se om jag överlever uppsägningstiden.

Min första (och enda men påminn mig inte) julklapp kom igår och den är SÅ HIMLA BRA! Längtar så till julafton nu när jag får se V öppna ett stort paket och... jo ni kan tjuvkika men skvallrar någon för V förlåter jag er aldrig!




Var och såg ett Luciatåg med Vs klass. Nja. Men han är ju alltid underbar även om det lät som catfight en sen kväll i mars. Han var tomte. Linnea och Boyfriend var med som stöd, de stödde även en tur till McD.

Var och gästspelade lite på fängelset på min lediga dag. Tänkte att jag skulle få upp lite entusiasm inför mitt nya jobb och inte bara vara ledsen över att jag sagt upp mig. Och det funkade. Var roligt att komma tillbaka, flera kom och gratulerade mig och tyckte det var roligt att jag ska flytta in och jag tycker verkligen att jobbet är roligt. Blir lite omställning att ha ett mer administrativt jobb, kan ju gå en hel dag ibland utan direkt patientkontakt där, men efter den här veckan känns det faktiskt riktigt lockande. Dessutom är datajournaler underbart. Hur klarar vi oss utan?


Inte den smidigaste ungen i stan

I fredags låg det fortfarande kvar lite snö på marken så barnen ville ha sina hjälmar och snösurfbrädor med sig. Jag och V gick lugnt och sansat till skolan medan L sprang på sidan av cykelbanan och slängde sig på knä på sin pulkagrej och gled över snön. Så sa hon: Mamma, V, kolla nu, kolla  nu, KOLLA NU, det här kommer bli coolt! Hon tog lång sats och sprang tills hon kom upp i fart, slängde sin pulka på snön framför sig och kastar sig på den... och missar. Kapom, rakt ner i asfalten på cykelbanan. En sekund av tystnad medan L drar efter andan för att bryta ut i ett vansinnevrål men V hinner före: Ja mamma, hon är inte den smidigaste ungen i stan. Istället för katastrof skrattade vi hela vägen till skolan. Fritidspersonal möter oss i hallen; Värst vad glada ni är idag. Ja, säger L, man är ju inte den smidigaste ungen i stan.

Ser att det är fler än jag som dricker mer än man kanske egentligen mår bra av. Av julmust alltså. Apotekarnes är alltid pålitlig och lagom skummig men jag är fortfarande lite stött över att den bara innehåller 1,4 liter. Det är som Pringels, varför innehåller inte alla rör 200g? I år har jag köpt Nygårda julmust också (Spendrups väl?) för att de är så behändiga i 33cl PET-flaskor. Har för mig att min bror godkände ett billighetsmärke från ÖB förra året men jag har inte provat själv. Däremot var jag på glöggbjudning hos nya grannar igår. Och inte fattade jag att det var alkohol i glögg, tur att J stoppade mig annars hade jag kört till Ica och handlat direkt efter tre muggar. Istället somnade jag klockan sju på kvällen. Ja, jag vaknade ju igen och tvingades titta på isdansen igen, tur att det är slut nu äntligen. Funderar på att äntligen se Sex and the city-filmen ikväll men jag börjar kvart i sju imorgon igen, så det är väl kanske lite osäkert hur länge jag är vaken.


Årets pepparkakshus

Nästan varje år så länge jag levt har vi bakat pepparkakshus. Det hör till. Variationerna har varit många men mest förtjust är jag i den gamla hederliga modellen med bostadshus, utedass och svinstia. I år hade vi ambitionen att baka slottet men vi hade aldrig tid att åka dit och fotografera så det blev som vanligt jag som fick slänga ihop ritningarna. L har pyntat dasset (närmast kameran) och V har gjort svinstian. Nu fattas bara tomtar och grisar.







Var ledig idag men ska jobba hela helgen. Blä. Var på stan och försökte köpa julklappar men köpte mest saker till mig själv. I år längtar jag verkligen efter jul, kanske för att vi hoppade över den förra året. Det var underbart att ligga vid poolen på julafton och sen äta en helskum julmiddag med fisk och anka och massor med vin, men i år vill jag ha snö och tomtar och julmust. Har redan börjat, mitt julmustberoende är fullt utvecklat och jag har gjort ett par kålrotslådor, som vi redan har ätit upp. Jag önskar mig inget särskilt, vill bara ha ledigt (vilket jag har, på julafton och juldagen men sen jobbar jag igen), Dessutom har jag börjat planera fest på nyårsafton. Försökte övertala belgiska Martin att han måste ha "tuxedo" i Sverige på nyårsafton men han gick inte på det. Undrar om de fått sin bebis då? Ett argt litet russin är precis vad vi vill ha. Ha, läste ett inlägg jag skrev för ett år sen och redan då var julgrejerna spårlöst försvunna. Kanske dags att köpa nytt?