Om flickor och pojkar

Efter L´s funderingar kring att bli kung har jag börjat fundera mer och mer. Visst, det ÄR orättvisor mellan könen, titta på min knappt existerande lön trots alla år jag spenderat på högskola, men jag har nog tänkt att det är en generationsfråga. Att när dagens kids är vuxna kommer de att titta på oss med en ömkande min och säga: "HUR tänkte ni?". Och vi kommer skämmas. Eller?

Igår var jag på COOP och handlade. Jag skulle egentligen bara köpa en semla till mig men som vanligt fylldes korgen med annat på vägen dit (och väl där sålde de bara semlor i tvåpack, jäklar vad illa jag mådde efter att ha ätit upp båda två! Fick pusta i soffan i över en halvtimme). De hade böcker på rea, halva rea-priset, och nu när V läser så himla bra är det roligt att köpa böcker till honom. Så jag köpte Avspark- Allt om fotboll av Clive Gifford från 2006(antikampanj, antikampanj) för 15 kronor. När jag senare skulle ge den till V bläddrade jag igenom den först. Hoppsan vad mycket karlar, tänkte jag. Fasen vad karlar. Så jag började räkna. Boken innehöll, snabbt räknat och helt ovetenskapligt, bilder på 164 människor. Det här är alltså en bok om fotboll för barn. Av 164 bilder var det 2, jag upprepar TVÅ, bilder som var på damer. Suck. Tänk om det är vi som sitter på hemmet och tittar på våra barn och säger: "HUR tänkte ni?".


Min dotter Kungen

Vid middagen idag påminde V oss om att det var kungens namnsdag igår. Lilla L blev mycket förvånad för hon trodde att kungen var död.  Nej, säger storebror, inte den här kungen, han är inte död. Men alla andra? frågar L. MAMMA? Tja... alltså, jo. Alla kungar dör, det gör ju alla, och alla som har varit kungar i Sverige är ju döda utom vår nuvarande kung. Lilla L är nöjd med svaret. Hon säger bestämt "Då ska jag inte bli kung". Men! V är upprörd. "Du kan ändå så inte bli kung det är bara GUBBAR som blir kungar!" Nu är L också upprörd. "Kan jag visste, på dagis säger dom att flickor kan bli samma sak som pojkar! Eller hur mamma eller hur!". Tja, för min del går det väl bra men jag hade tänkt en annan framtid för henne. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig.

Dagarna ramlar förbi i ett rasande tempo. Börjar få lite grepp om rutinerna i fängelset och det är riktigt roligt. Träffar  inte barnen så mycket som jag skulle önska men det är ju bara under en kort period. Livet är inte så illa alls just nu.

Minns ni den här? Har kommit ur min Cornelisperiod och är nu inne i en Thåströmperiod...
Undrar hur det kommer sig att inte fler bebisar blir uppkallade efter den här låten. Bra mycket finare än många av dagens topplistenamn.Bättre nu

Och så pötsligt känns det inte så jobbigt längre. Överlevde gårdagen, var ganska trött när jag la ner huvudet på kudden vid kvart över ett men vid nio i morse var det OK igen. Hade fått mail från min handledare med bra tips angående etikansökan och sen hade jag helt plötsligt energi att städa barnens rum. Nu ska jag duscha och sen vidare till jobbet. Min arm är fortfarande mörkröd och väldigt svullen men bilder kommer och den kommer att bli så fin :-).

Tapet nummer 4 vann, mest för att vi hittade tapeter som passade till. Nu ska vi bara få tid att sätta upp dem oxå. Vi impulsshoppade ett akvarium på Lidl i veckan och barnen vill så gärna få igång det. Men det är på 85 liter så det är inget man flyttar på så när vi väl placerar det så får det stå där. V vill bara ha clownfiskar (Hitta Nemo) och L vill ha krokodajler. Jag vill ha såna där fula slamkrypare. L kom med förslag på sköldpaddor och det verkar ju lite roligt. Vi får se. Om vi ens får upp tapeterna.

Nu har jag blivit helt besatt av tanken på en Bumlinglampa. Vi hade en orange i köket hemma när jag växte upp och då hatade jag den men nu tycker jag den är underbar. Den finns ju också i grönt och brunt och jag letar på Blocket varje dag men J vill verkligen inte. Han tycker att de är fula och dyra. Ha. Jag tror det blir en grön. Eller brun.


Helt färdig

Nu är det en sån där jobbig period igen. Är på fängelset på dagarna, åker med barnen till dagis före sju och kommer hem halv sex. Massor av uppgifter i skolan som ska göras både i den här kursen och nästa, måste också få iväg min ansökan till etisk kommitté. Samtidigt har jag kvar mina helger på jobbet. Så imorgon åker jag härifrån kvart i sju, är i fängelset till halv fyra, börjar jobba fyra till halv tio och ska då åka till Arlanda och hämta L som landar elva. Sen jobbar jag hela helgen och på måndag börjar en ny vecka i fängelset. Allt är ju roligt och jag vet att jag kan säga ifrån om det blir för mycket, men kan jag verkligen det? Måste ju jobba mina helger för att gå runt och jag måste klara praktiken för att klara utbildningen. Men när får jag vara ledig? Nästa helg? Ja men då jobbar J så jag kan ändå inte plugga ikapp. Periodvis känns det så här jobbigt men jag vet ju att det brukar ordna sig till slut. Så vi får väl hoppas det.

Min tatuering är färdig! Satt i två timmar idag på eftermiddagen och det gick bra. Jag tror den bli jättebra. Får se imorgon när plasten är borta. Men nu gör det ont och jag är trött och vill bara ha skräpmat och godis. Skickade J till pizzerian så han kommer väl när som helst nu, ja jag vet att jag gav ett nyårslöfte men det är ju faktiskt SYND om mig.


Hjälp mig välja tapeter!

Vardagsrummet ser ut som en byggarbetsplats. Nu jäklar ska här byggas. Idiotprojekt i blomning. En vägg ska upp i vardagsrummet så det blir en walk-in closet (snyggt va? Jag menar ett förråd). Reglarna är uppe och någon ful plywoodskiva sitter över ungefär hälften. Maken påstår att det blir färdigt imorgon men, ja, så är det nog inte riktigt. Men i vilket fall så är det dags för det enda roliga; TAPETVAL!

OK, alla tapeterna är från Midbec, kollektion extravagance.

                  
1.                                   2.                                            3.                                  4.

 
5.                                  6.

Hjälp mig!


Karate Kids

Min dotter vill börja på karate. Först skrattade jag bara men sen tänkte jag att ja kanske, lite smidighet på henne skulle ju inte skada. Vi snackar om ungen som ramlar av stolen när hon äter. Inte när hon sträcker sig efter nåt eller när hon busar samtidigt som hon äter utan hon ramlar av stolen när hon äter punkt. Jag läste, när hon var bebis, att barn sällan ramlar ur sängen man bara tror att de ska göra det. Ha. Hon ramlar ur sängen nästan varje natt, det har hon gjort sen hon klättrade ur spjälsängen när hon var 18 månader och vi bytte mot en växasäng. Ett tag hade vi en madrass nedanför sängen men det var inget bra för då låg hon kvar där när hon ramlat och vaknade för att hon frös så nu har hon istället låg fallhöjd. Svärfar blev rätt förvånad på semestern när ungen damp i golvet ett par gånger per natt men han vande sig han också.

IALLAFALL, nu ska hon börja på karate idag och då vågade sig hennes bror också på att följa med. Vi får väl se hur det går. Visst skrev jag om när hon skulle börja på barnbalett i höstas? Haha, "nej mamma, jag går inte dit nå mer, det var ju TÖNTIGT".

Min stackars arm är fortfarande inte brukbar. Men man får ju skylla sig själv. Å vad jag inte ser fram emot att göra bakgrunden om en och en halv vecka.


Tatuerad

Det blev varken hjärta eller lilja men istället en stor fet ros och några körsbär. Och några stjärnor till. Motiven valdes mer med tanke på färg och helhet än någon mening i motiven. Det kommer bilder sen, de sitter så till att jag måste ha fotoassistans. Tre timmar tog det så nu är motiven helt färdiga, "bara" bakgrunden kvar som ska göras om två veckor. Tre ganska jobbiga timmar får jag säga, högst upp på baksidan av armen, under armhålan, gjorde det ganska ont. Men det var bara att bita ihop, stirra upp i taket och tvinga sig att tänka vad som behöver handlas till middag. Nu har jag lite problem med vad jag ska ha på mig för det är ganska ömt och lite kladdigt med salvan. Här hemma har jag linne men snart måste jag ge mig ut i stormen och hämta barnen och handla, ska försöka mig på Ingelas kycklinggryta till middag.

Idag har jag bara drivit runt, barnen är på dagis och jag borde plugga men jag har för många media i min närhet. Fnissade lite när jag åt frukost med morgontidningen på bordet samtidigt som jag mailade med L och konverserade på msn och pratade i telefon med svärfar.

Nästa helg kommer L hem, över helgen iofs men ändå. Jag har bytt helg och är ledig så vi ska bara handla och dricka kaffe och festa till med en utgång på lördag.


Att tänka sig någon naken

Folk som blir nervösa när de ska tala offentligt får ofta rådet att tänka sig åhörarna nakna, jag tror att det ska göra att man uppfattar dom som mindre skrämmande. Jag har en ovana att tänka bort folks ansiktshud. Nej, inte vid offentligt talande men när jag har lite halvtråkigt. Som på en föreläsning till exempel. Senast idag kom jag på mig själv med att föreställa mig hur någons kranium skulle se ut utan huden över. Sjukt? Ja. Men jag tror hon skulle vara en ganska snygg döskalle. Fast opraktisk hobby. Och knappast uppskattat av folk heller, få skulle ta det som en komplimang om man sa "Snyggt kranium".

Fler underliga bekännelser: Jag har köpt en plychklänning. Jag tror inte att någon av er bloggläsare minns min frottéklänning, den pyttelilla vita som jag fick raggförslag med på Kreta -98 (Hej Macarena!). Den här klänningen är mer petrolfärgad (påminn mig om att jag ska göra en begreppsanalys angående färgen petrol nån gång) och som sagt i plych. Men den är så skön och mysig. Tror knappast jag får ragg i den men jag vill ändå att ni ska veta att jag fortfarande har förmågan att hitta fynd på januarirean.

J jobbar eftermiddag. Jag tycker synd om mig själv och gnäller men egentligen gillar jag mina ensamma kvällar när barnen har somnat. Igår åt jag middag i sängen medan jag såg Me and mr Dupree. Fortsatte se Lonesome Jim men när jag kom på att jag sett den slog jag över till ettan och kollade på Rock Star (som jag också hade sett). När J kom hem mådde jag illa och var tjock, en halv påse grillchips och en halvliter julmust till middag gör det med folk. Ikväll ska jag få in mer av kostcirkeln i mitt kvällsmål. Jag har köpt en brie.

Imorgon är det äntligen tatueringsdags. Jag vet inte riktigt vad det blir än men jag har fullt förtroende för tatueringsmannen.


Januari

Den mest ångestframkallande månaden är utan tvekan januari. Nu måste man skapa nya hälsosamma vanor, bryta gamla mönster och bli en bättre människa. Dessutom trillar alla räkningar in som bara kommer en gång om året, försäkringar, kåravgifter osv. Och alla årsbesked från banker som jag tror att man ska spara inför deklaration. Jag lägger alla i olika lådor och sen kastar jag dem efter sommaren, oöppnade. Tusen kataloger fyller brevlådan och man inser att man är totalt omodern och bara har fula gamla kläder. Lönesamtalet närmar sig på jobbet, ännu en förnedrande situation när man får höra att man är så duktig och sen får en löneförhöjning på 50 kronor. Möten inför skolstart, årskontroller på Allergi och Hörcentralen och... En vecka efter semestern är jag STRESSAD.

Idag får julen gå. Har sagt till barnen att de får äta upp pepparkakshuset när de städat rummet. Ska kasta bort ljusstakar som inte funkar och funderar på att byta gardiner. Försöker få familjen att vilja shoppa idag men det verkar mörkt, barnen vill åka pulka och gå till Busborgen och J vill titta på sport (!) och jag borde nog egentligen plugga.

Min son kan äta ägg! Jag bakar och bakar och han äter; efter mockarutorna kom hallonmuffins och nu sist vanlig sockerkaka. Snart dax att prova steg två; ägg i mat. Funderar på att börja med pannbiff med ägg i. Men då blir ju stekpanna kontaminerad av ägg och vi kan inte använda den mer eftersom L blir dålig då. Kanske ska köpa en billig äggpanna bara till V? Ja men då måste vi ju ut och shoppa idag...


I år...

...ska jag köpa mindre skräpmat och laga mer mat. Det är tredje året i rad jag har det som nyårslöfte så nu ska det väl funka! V har börjat prova ägg så smått nu när hans RAST var negativt och han var lite rädd för det så jag bakade mockarutor, vem tycker inte om mocksrutor. Och det gick ju bra, han har ätit två små rutor och bara tjatar om mer. Men inga utslag, ingen klåda, inte så mycket som en nysning. Håll tummarna.

Ja, tillbaka i verkligheten. Glad att det snöar iaf. Resan gick så bra att vi börjar planera nästa men först ska vi ta oss till Tänndalen i mars och sätta kidsen i skidskola. Och mig själv också kanske, har inte åkt slalom på sju år. Och när jag åkte sist har jag för mig att det var snabbare än bra.

Nyår med brasiliansk oxfilé (kom inte ens i närheten av den svenska på Ica Maxi i söndags trots ihärdiga försök). Storebror var här. Och L var med per telefon :-). Om hon inte kommer hem nu så startar jag en grupp på Facebook, "Free Linnea now", hänger ni med?

En bra semester definieras genom hur många böcker man läst. Under de här två veckorna kom jag igenom sex böcker, det är halvbra. Den som fastnade var Johnny Cashs självbiografi och de sista dagarna har jag bara haft en låt i huvudet. Och den är bra med honom, kanske till och med bättre än orginalet. Men inte lika bra som Radical Spank förståss!