Jobbig semester

Igår sa J "Nej det här går inte. Du måste börja jobba igen." Och tyvärr är det nog så att jag inte klarar semester så bra. Det är stressande att ha semester. Jag är inte van och mina förväntningar var för höga. Varje dag googlar jag efter utflyktsmål och kortare resor men det slutar alltid med att hela dagen plötsligt gått och jag har möjligen gjort en utflykt till Ica. Det går inte. Barnen vill inte, J ska bara, någon ringer, V ska bara... Vi kommer aldrig iväg. Idag skulle vi ha åkt till Trosa (bara för namnets skull). Men nej då hade L gjort planer med en kompis och V kan inte riktigt släppa Guitar Hero och J skulle absolut måla grunden. Imorgon då? Nej det går ju inte för då kommer någon kompis till J och ska fika. Suck. Jag måste börja jobba igen.


Förbereder rallyt

Jag har badat. Men är nog inte meningen att jag ska ha bikini för när jag badat färdigt lyckades jag vira in mina och Ls badkläder i handukarna och sen lämna in allting i receptionen. Det kom jag på på båten hem. Så nu måste jag ut och jaga en ny bikini, igen. Resan i övrigt var helt OK men inte mer än så. Shoppingen på båten var usel och hotellet halvskabbigt. Men barnen var nöjda. J fick vatten i örat och har hållit på med det fram tills idag när jag tvingade honom att ringa vårdcentralen så nu ska han dit och spola örat.

Jag och P ska ut ikväll. Får se vart. Vi var på Greken i onsdags och sen på bio och såg Mamma Mia. Den var betydligt bättre än jag trott. Imorse sa min V att idag kan han tänka sig att klippas. Ooo, tänk snabbt, bäst att passa på. Nu står han i duschen och sen drar vi direkt ner på stan. L har nya vänner på gården, flickor. Igår hade hon kjol på sig för att passa in. Men hon är ju ändå som hon är och hon hade stuprörsjeansen under. Idag har hon gått tillbaka till sin vanliga rockstil men jag såg nog att hon går i rödare färgskala än vanligt.

I våras provade jag en ljudbok och blev galen. De läste för långsamt och utan urskiljning, både spännande och tråkiga avsnitt med samma röst. Jag gav upp och förstod inte poängen. Men på badresan provade jag igen och nu är jag fast. Har försökt läsa Snabba cash tidigare men gett upp men på ljudbok... jättebra. Hittar på tillfällen att försvinna med min ipod hela tiden. Blir inte ens irriterad på att det går långsamt men jag har ju semester också.

Letar kläder till damrallyt. Hittar allt annat. Finns en klänning på New Yorker men så får jag beslutsångest. Ska prova den igen idag med V, han brukar vara bra smakråd. Saker jag behöver till damrallyt, hör av er om ni har förslag på hur jag hittar det:
Skotsrutiga filtar, för att dölja de risiga sätena.
Strumpor med söm bak, helst inte strumpbyxor utan höga strumpor (strumpbyxor finns på Twilfit).
Korta svarta bilkörarhandskar.
Svart resårbälte, brett (finns i alla färger utom svart på Gina Tricot).
Den perfekta klänningen.
Picnicset i tidsenlig stil (1962).


Thank god it´s SEMESTER!

Semester, semester! Fem underbara kravlösa lediga veckor med sol och bad och barfotapromenader! Eller, ialla fall fem lediga veckor, och det behöver jag. Och det är jag värd. Den här terminen har jag jobbat mina helger på psyk, jobbat eller praktiserat heltid på fängelset och klarat av en termin på specutbildningen, på heltid. Dessutom mina vänner, jag lyckades få VG på D-uppsatsen, poängen kom in igår. Så jag om någon har banne mig förtjänat min semester.

Sista dagen på fängelset igår och det var både sorgligt och skönt. Sorgligt för det är ett roligt jobb och jag kommer sakna alla där. Det hände en sån otrolig sak sista dagen också, en scen tagen ur en film ungefär, som jag aldrig kommer glömma bilden av. Skönt för den här sista veckan har varit tokstressig med massor av övertid och magkatarr. Och inte kunde jag ta ut min intjänade flex heller, utan tvärtom blev jag kvar till 18 eftersom det trillade in sjuka människor från Sveriges alla hörn. Men nu är jag alltså frigiven. Frifoting.

Semester. Imorgon ska vi upp halv fem och bege oss till vårt östra grannland med en stor rödvit färja. Sen ett dygn på badhotell innan vi vänder hemmåt. Det är semester det.

Var på stan med P och fikade och shoppade. Försökte hitta en bikini, det var lite kris för jag har ingen och nakenbad tillåts inte på badhotellet. Jag vill ha en svart bikini modell boxertrosa men de jag hittade bara bikinis som hade en söm mitt fram. Hur tänker man då? Måste vara en karl som designat det. Om man är kvinna och har en trosa med söm fram får man automatiskt kameltå hur man än drar och nyper i tyget. Och det är inte fint. Tillslut hittade jag bikinitrosor på Stadium som såg OK ut men helt nöjd är jag inte. Får se om jag använder det som en ursäkt för att slippa bada.


Nya planer

En vecka och två dagar till semester. Aldrig har väl tiden gått så långsamt framåt. Men sen går det väl fortare, de fem lediga veckorna. Sju dagar kvar på fängelset och sen tillbaka i landstingets ägo. Fasen. Men livet går vidare, har redan ett gäng nya projekt inför hösten.

Nu plötsligt säger J att han vill flytta (och nej, inte ifrån mig). Han vill ha ett garage, eller egentligen vill han ha flera garage. Om jag ska vara ärlig hade han nog helst bott i ett garage men det är ju svårt att förena med ett vanligt familjeliv och en ointresserad fru när det gäller motorer. Det skulle vara trevligt med ett större hus med flera rum. Fast nu har ju Linnea flyttat ut så egentligen behövs det inte längre. Men det är ju alltid roligt att flytta.

Läste i Aftonbladet om tatueraren som stavade fel. Ja... det är han som gjort mina. Tur att jag inte har någon text :-). jaja, om ni orkar kan ni ju scrolla ner till det gamla inlägget som jag tror heter Tatueringar och kika. Jag tycker han har gjort ett bra jobb med mina. Hennes motiv var ju dels inte så snyggt från början och dels helt felplacerat. Dessutom kanske hans stavning var rätt men hennes uttal fel? Och när man ser det i spegeln som hon måste ha gjort så står det ju DOG LIVE och det kanske var meningen att det skulle vara dubbel mening i budskapet. Som när man spelar en Black Sabbath-LP baklänges.