Ni na ni na Dagens boktips

Bokreafynden är utlästa och jag har beställt lite pockets från adlibris, hoppad de kommer imorgon. Läste Mig äger ingen av Åsa Linderborg i helgen. Helt OK. Sen läste jag Svensk Maffia av Lasse Wierup och Matti Larsson och jag är helt fascinerad. LÄS DEN. Jag väntar på böcker om Cornelis Vreeswijk, en bok om Micke Dubois och en bok om en tjej som skär sig, Zebraflickan. Återkommer med recentioner efter helgen hoppas jag, om de hinner komma. Behöver ha böcker med mig till Öland.

Sista dagen i fängelse imorgon, lite sorgligt är det allt. Var på planeringsdag idag och hela eftermiddagen har jag varit så irriterad att jag nästan exploderade. Om man A/ delar ut papper med text och B/ visar OH-bilder/power pointpres på exakt samma text så tycker åtminstone jag att det är fruktansvärt irriterande om man dessutom C/ läser texten högt. Ja, jag är sjuksköterska och det är ju ett ganska praktiskt yrke men jag KAN läsa. Riktigt bra faktiskt. Det finns bara en sak som är mer irriterande än det och det är när man gör samma sak på TV-reklam. Tror dom att någon kommer köpa något när man blir behandlad som en idiot? I allafall, hade vi fått läsa pappren innantill och sen ställt frågor hade planeringsdagen tagit max en timme. Slöseri.

Såg en film, Svart katt vit katt, i helgen. Tillsammans med Svensk Maffia-boken är jag helt besatt. Måste övertala Linnea att åka med mig till Balkan. Jag kan säga Dobre och har övat in några schyssta moves. Till en riktigt bra låt; Pitbull Terrier. Kalla mig Goran.

Annars är allt som livet är. Vissa mår dåligt andra mår bra. Har fått några halvjobbiga nyheter i veckan men det går. Fortfarande ångest över uppsatsen men här får man ju inget stöd.


Påskdagen

En vecka kvar av dagtidlivet, sen tillbaka till mitt vanliga ostrukturerade liv. Ska bli skönt. Men nu börjar jag må dåligt över uppsatsen, varför valde jag att skriva en magisteruppsats? Jag kommer aldrig att klara det och jag kommer må jättedåligt. Och ingen tror att jag kommer bli klar under terminen, inte ens läraren, så jag kommer hålla på med den här uppsatsen resten av livet. Varför valde jag så här?

Påsken närmar sig slutet. Vi har avnjutit en traditionell middag med tacos och chips. Barnen har letat påskägg och ätit godis och jag har jobbat. Nu känner jag mig helt slut igen, jag är så trött att jag är matt. Vill helst lägga mig i badkaret men jag vågar inte för jag är rädd att somna och drunkna. Imorgon åker alla hem, ja utom Linnea, och det blir ju tomt. Lilla L kommmer att sakna sin nya allra bästa prinsesskompis I. Och jag har ingenting emot att ha huset fullt med folk. Många ojar sig när jag berättar att Linnea bor hos oss, "Å, skulle jag aldrig orka" men jag tycker inte det spelar nån roll faktiskt. Hon sover ju mest, eller jobbar, man märker inte av henne så mycket. Och så har jag alltid nån att se på Grey´s anatomi med. Och nån att äta semlor med.

Nästa helg blir en mer traditionell familjepåsk på Öland. Det blir säkert också bra. Men först ska jag klara en vecka med praktik, inlämningsuppgifter och planeringsdag. Om jag bara fick sova ett par dygn... men det får vänta till nästa liv.


Äckelpåsk

Påsken närmar sig, kort dag imorgon. Ledig på fredag, undrar vad vi ska hitta på. Är lite osäker på hur man firar långfredag. Bion jag slapp i söndags kanske? Barnen tror på fullaste allvar att de ska få varsitt bautaägg fullt med godis. Och visst, det önskade jag också hela min uppväxt. Nu kan jag inte tänka mig något som skulle förstöra påsken mer än om jag fick ett sånt. Smågodis är så himla äckligt. Jag tittar på de äckliga lådorna i affären där snuskiga karlar går och plockar med otvättade fingrar och bitarna på botten av lådan som aldrig byts ut, det fylls bara på mer och mer och tillslut kommer någon girig rackare och ska ta allt och får då betala för de där sunkiga halvmögliga snuskbitarna som legat underst i tre månader. Ja, girighet är ju en dödssynd så de får skylla sig själva. Och det är nog allt religiöst jag kommer bidra med i påsk.

Är på halvbra humör. Känner mig inte ens trött utan mer matt. Sover uselt och nu ville J att jag skulle vara glad och tacksam över korv med bröd till middag men jag orkade inte ens låssas. Så nu sitter jag i sängen och kliar mig i ögonen. Nej, jag gråter inte, inte ens jag är så dramatisk, men pollensäsongen verkar ha slagit loss. Eller så har jag nån ny kräm jag inte tål för det kliar under ögonen så jag blir galen. Ska dansa ikväll, kanske får igång mig lite.


Fiskreklamation

Kan man ens reklamera fiskar? När man har lagt i dem i akvariumet hemma alltså? Var och köpte fiskar idag, berättade för fisksäljaren att vi bara har neontetror och vi vill ha några som inte äter upp dem. V ville ha eldsjärtar så vi frågade om det skulle funka. Ja visst, bara bra, och de skulle inte bli så stora heller, ungefär 15 mm, den storlek de har nu alltså. Jaha, så vi köpte två och åkte hem och adapterade dem. De fann sig väl tillrätta och simmade och åt lite och... ja det är väl ungefär vad akvariefiskar gör. Slog upp sorten i min lilla bok och där står det att Eldsvansar är väldigt aggressiva fiskar som oftast äter upp sina fiskvänner och som blir ungefär 15 CENTIMETER. Så tyvärr tror jag våra neontetror är dödsdömda.

Började dagen med att bli osams med barnen. Skrek och var arg för att huset såg ut som en krigszon. Direkt efter frukost gick vi i samlad patrull och utrotade Charlie (damm, udda strumpor och gamla popcorn framför allt). Alla hatar väl att städa men jag HATAR att städa. Värsta jag vet. Därför ser det ut som det gör hemma oxå. Men jag får mina utbrott ibland och då ska allt städas (pms-häxa). Nu är huset skinande rent, dammsuget (utom i hallen för jag råkade suga upp en vante och sen fungerade det inte mer) och vädrat. Vi har påskris med fjädrar och vårplanteringar med påskliljor och vi har till och med ställt undan halmbocken och julgrisen som stod på trappan. När vi var färdiga sa V att det känns så bra nu när det är klart, så rent och lätt att andas, och precis så är det ju.

Om jag hamnar i fängelse nån gång, kan ni då hjälpa mig att aldrig få placering i Gävle?


Evolution

Suck. Hade skrivit ett inlägg och skulle precis spara och publicera när min dator stängde ner sig och började konfigurera systemet, vad nu det betyder. Har jag virus nu? Iaf, det jag vill dokumentera är barnens syn på evolution det andra var säkert inte särskilt viktigt. V har i skolan läst lite historia, om Big Bang och dinosaurier och så. Idag sa han att han vet att vi var apor från början. Att varje gång aporna gifte sig och fick barn så blev de lite mer lika människorna. L, som inte har börjat skolan än, kan naturligtvis mer om detta. "Och mamma, du fattar, din mamma först och sen hennes mamma och hon var ju apa". Var mormor apa? "Ja för länge sen". Jag frågar V, stämmer det? "Ja, men alltså det var ju typ två millioner år sen". Får nog ställa in mig på att barnen kanske behöver ett par år extra i skolan. Typ två millioner år.


Livet, universum och allting

När L blir tonåring kommer hon bli värre än Linnea. Glad att jag får öva redan nu. Just nu ligger hon i rummet brevid mig (Linnea alltså) med stängd dörr och skriver till mig på msn. Jag anklagar henne för att bete sig som en tjurskallig tonåring och hon försvarar sig med att hon inte kan sova och jag säger att om hon inte sover nu så kanske hon kan sova i natt och...

Redan onsdag, vart tar livet vägen? Har varit i skolan idag för näst sista gången. Nästa gång är i juni. Men jag ska ju skriva uppsatsen emellan. Dessutom har jag flera uppgifter kvar i den här kursen. Det känns som det aldrig tar slut.

Väntar på att Linda ska komma så vi kan åka och dansa. Yiihaaa! Så kanske jag kan tina upp lite, fryser ihjäl här. Är "ledig" i helgen, vilket innebär att jag ska jobba på mässan på lördag och underhålla barnen på söndag, J jobbar hela helgen och Linnea är i Belgien. Kanske ska gå på bio med kidsen. Bläää. Eller Busborgen. Kräääk.

Har inte så mycket att säga idag. Jag är trött. Och så undrar jag var min chokladgömma med chokladsnäckor har tagit vägen.


Finlandskryssning

Countrykryssning var en ny erfarenhet. Allt ifrån jag och Linda till indianklädda värmlänningar och, de snyggaste av alla, karlar i röda sparkdräkter med hölster och boots. Och hatt. Jag glömde ju hatten hemma och kände mig lite utanför men det gick bra ändå. Vi har hört de bästa raggningsreplikerna, (Full karl: "Är ni härifrån eller?" Emma: "Från båten?" den bästa ursäten till att gå och lägga sig ("Ska bara kolla så att rören är...eh.. raka" med tillhörande gester) och de bästa dialekterna ("Iiii Fiiiinspång kostar fiiiika niiio och niiittiii"). Vi har dansat och druckit Apple Split. En bra helg.

Ska till jobbet snart, ska ha utbildning. Sen medarbetarsamtal. Ha, ska upplysa om vilken lön jag blivit erbjuden i kriminalvården. Tror tyvärr inte hon bryr sig nämnvärt. Gå in på www.upproret.se och stöd oss!


Kolmården

Vi kom iväg. V hade ingen feber men han hostade som en skadeskjuten säl. Men Mollipect fungerade hyfsat och han fick lite extra energi också. Så vi åkte. Jag gjorde en shoppingkupp på J. Erbjöd mig att köra hela vägen ner men så strax efter Kungsör kom jag på att det ju ligger en outlet i Vingåker, är vi inte ganska nära där nu? Kolla kartan... Haha, 2700 kronor fattigare kunde vi fortsätta mot Norrköping.

Vildmarkshotellet var trevligt och vi kom in i parken direkt när de öppnade. Vi gick och gick, barnen var jätteduktiga. V blev livrädd för tigrarna, särskilt för deras läten. Han har ju problem att lokalisera ljud på grund av hörselskadan och vid ingången till tigrarna hördes ett inspelat tigervrål och V höll på att göra i byxorna och började gråta. Men annars var han nöjd. L har kört lustiga skämt. Till getterna (som hon trodde var får) sa hon "Var har ni era bäää-bisar?" och till ankorna (som hon trodde var gäss) frågade hon "Har ni gässs-ter eller?".

Åkte på att köra hem också som straff för shoppingkuppen. Hela familjen sov före halv tio. Slut på sportlovet och tillbaka på jobbet. Som vanligt när jag jobbar helg trillade det in patienter hela dagen och jag fick jobba på för att hinna klart till medodifestivalen. Vissa patienter gnällde men när det väl började var nästan hela avdelningen med och tyckte till. Vi tyckte inte att Niklas Strömstedt hade behövt komma sist.

Nu är tatueringen HELT färdig. Vissa har svårt att tro att jag inte ska ha mer men just nu känns det färdigt. Eller ja, man skulle ju kunna bygga ut bakåt mot skuldran eller neråt mot armbågen :-).  J har också en ny tatuering och vi har dagliga omröstningar om vilken som är snyggast.