Ja, han har feber

Som jag tidigare konstaterat uppfattas jag oftast som en lugn och stabil människa. Nära vänner till mig har kanske vissa problem att beskriva mig som lugn i första hand men det ÄR faktiskt så jag oftast blir beskriven. Och oftast är jag lugn, trots att alla andra verkar vara i upplösningstillstånd. Som nu. V blev sjuk i torsdags och har sedan dess dagligen haft drygt 39 graders feber men inga andra symtom; han har inte ont, ingen snuva, ingen yrsel, ingenting. Han äter, dricker, kissar och spelar Guitar Hero, det enda är att han är lite tröttare än vanligt och just att han har feber. Trots det tjatar halva stan på mig att jag måste kontakta familjeläkaren. Men varför? Han är inte orolig, jag är inte orolig, ungens allmäntillstånd är í oförändrat gott skick så vad ska jag säga? Ja hej, eh, min unge har feber, kan ni laga honom? Och då frågar dom: Har du gett Alvedon? Och då måste jag erkänna att det har jag inte gjort för jag har inte sett någon anledning till det. Så jag avvaktar. Men jag kan glädja er oroliga själar med att jag tydligen blir tvungen att ringa familjeläkaren imorgon ialla fall, tydligen måste man ha intyg om man vabbar mer än 7 dagar. Kan det verkligen stämma? Vilket slöseri med sjukvårdens resurser... men jag måste ju kolla upp det. Ikväll hade han 39,4 så han lär inte gå till fritids imorgon. Stackarn, vilket höstlov.

Har lyckats byta tur på fredag och lurat svärfar att vakta barnen på lördag och på söndag får J börja jobba i ottan för att byta av mig innan jag börjar. Så ni kan andas ut, det ordnar sig. Men tack för alla anbud som kommit in, ska komma ihåg det till nästa gång.

Vad händer mer i mitt liv? Mår rätt bra trots turbulens på jobbet, sjuk son och stökigt hus. Vann 25 kronor på triss så det märks att jag har tur den här veckan. För att inte tala om alla grejjer jag vann på Tupperwarepartyt i måndags. Vad mer kan man önska sig?


Återkomsten

Emma är hemma. Jätterolig helg faktiskt, trots mina farhågor. Bra möte, roliga deltagare och trevligt sällskap. Hotellet var jättefint och jag hade balkong mot havet. Maten var god och vinet ännu godare. Bra shopping i Köpenhamn och ja... jag hade valt rätt klädsel. Det var deltagare från olika länder och man kunde identifiera nationalitet genom deras klädsel. Särskilt vid middagen blev tyskarnas förkärlek för paljetter, danskarnas märkeskläder och finnarnas egna stil tydliga. Tyvärr valde min bh att lämna mig i bussen på väg till middagen i Marbella och det var lite besvärande men McGywerEmma lyckades laga den med lite våld och en garnbit. Fast lite stel var jag nog resten av kvällen.

Väderet var bra och när vi äntligen fick tid att känna på vattnet missbedömde jag en våg och blev genomblöt. Bikinin hade jag glömt hemma men det var lika bra. I konferansrummet var ACn så effektiv att jag satt med kofta och det tog liksom udden av badsuget.

Fick lite distans till jobbet och det var välbehövligt. Idag var jag på strålande humör trots få timmars sömn och visslade när jag delade mediciner. Som vanligt kunde jag inte göra som jag planerat utan kastades in i olika projekt det var OK, allt var bra idag. Men sen kunde inte barnvakten och jag fick störta från jobbet mitt i pågående projekt hem och vabba. V har över 39 graders feber men är fullständigt oberörd vilket är jätteirriterande för alla. Han kan inte gå till skolan men han blir galen hemma. Och J jobbar kväll så nu är jag helt låst. Är det någon som kan barnvakta så hör av er... jag behöver imorgon eftermiddag (MÅSTE på ett möte på jobbet, vill verkligen inte missa det), på onsdag, på fredag eftermiddag och kväll, lördag eftermiddag och söndag eftermiddag? Både jag och J jobbar helg, det krockar ju var tolfte vecka och nu är det dags igen. Känns rätt tröstlöst.

Lasermannenboken kan jag rekommendera till alla. Verkligen bra. Js ipod förblev avslagen hela resan.


Malaga

Man får lite packningsrutin. Jag börjar med kläderna och skorna, sen allt till duschen och sist tar jag smink och hår. Sen behöver jag alltid saker som jag kommer på när väskan är stängd, som att det är smart att ha glasögonen i handbagaget om en lins trillar ut när jag vaknar efter en tupplur på planet eller att jag måste ha nässprey både i handbagaget och i stora väskan eftersom jag kan behöva ta ett återfall i mitt nässpreysberoende när som helst. Men nu tror jag att jag är klar. Har massor med kläder fast det bara är fyra dagar för jag har ingen aning om vad man förväntas ha på sig på en läkemedelskonferans med tillhörande middag. Inte för att jag tror på en fläck att jag har passande kläder med mig men ingen kan säga att jag inte har försökt.

Barnen blir bjudna på spökfester till höger och vänster. Fanns det när jag var liten? Jag kanske bara inte blev bjuden för jag har då aldrig haft ficklampa med mig på fest nångång. Men de verkar ha roligt. När är Halloween egentligen? Det brukar vara ungefär när Linnea fyller år och det är väl på måndag så kanske nästa helg? Jag jobbar då så jag slipper trick or treata med barnen, det blir Js roliga uppgft.

När vi var på Mallis läste jag Khaled Housseinis böcker och båda var underbart bra, jag grät som ett barn. Nu har jag med mig Lasermannen och hoppas den räcker hela resan. Tyvärr hann jag inte ladda ner någon ljudbok, eller ens ladda min ipod så jag tog Js som hade fullt batteri. Lyllo mig som får lyssna på White Lion och Skid Row i fyra dagar.


Söndagsstekaren

Fredag med sprit och vin och god mat och roliga tjejjer. Skvaller och bekännelser. Var riktigt snurrig i huvudet när jag landade hemma vid ett natten mot lördag. Upp lördag morgon och köpte present på leksaksaffären och sen vidare till kalas på Busborgen. Iofs trevligt att fika med andra föräldrar men jag skakade lite på handen när jag äntligen fick lunch. Slängde i mig McD och somnade med dottern på eftermiddagen. Vaknade lagom till konserten på 2an, Zappa plays Zappa. Sonen tyckte det var OK men inte riktigt hårdrock som Ejs å spejs. Tog ett tag innan jag fattade men sen spelade vi Guitar Hero resten av kvällen och jag fick sjunga solo med "Thats the way I like it baby, I don´t want to live forever!".

Idag har vi gjort av med pengar på Barkarby outlet. Dagens tråkiga fynd är vinterskor från Ecco till sonen för 400. Har köpt lite Finkläder till mig från Mexxaffären, Snyggbyxor och Trevlig top. Om man ska på konferans med diverse europeiska överläkare så är det inget smart drag att dyka upp i grupptröja och basketkängor. Jag kommer antagligen att vara bland de yngre deltagarna och jag vill inte att någon ska klappa mig på huvudet så nu jäklar ska jag vara Svalt Elegant. Eller Klassiskt Strikt. Äh, jag är nöjd om jag bara smälter in. Så jag kör på Svart.

Fick middag hos mamma och hon menar allvar med söndagsmiddagar. Stek och potatismos, sås och lök och sallad, blåbärspaj och vanlijsås och såklart den avslutande ostbrickan. Dottern fick specialgjorda köttbullar och stuvade makaroner och sonen fick sin egen köttfärssås och spagetti. Mätta och tjocka rullade vi hem. Hon menar nog inte att ge mig dåligt samvete men jag känner mig rätt usel när jag serverar varmkorv med bröd eller, min specialitet, potatisbullar och bacon. Och trots att jag piffar till rätterna med gräddfil (det passar till ALL mat), rå lök och stekt halloumi så har jag inget att komma med i jämförelse med henne.

OK, rock on folks, någon mer än jag som minns det här från Hultsfred runt -94? Var döv i flera månader efteråt men det var det värt.


Sweet Home



Hemma i 8 graders kyla. Men vi slipper fukten. Luftfuktigheten på Mallorca var högre än pudellockar, till och med min rakhåriga dotter blev lite lockig.

Positivt:
Aldrig fucka upp på ljudbok. 15 timmars verklighetsflykt. Och jag tror jag satt bredvid Radovan på planet hem.
Solen. När den behagade komma fram var det underbart.
Restaurangmat även om man är ganska trött på pasta och pommes frites så slapp jag laga iaf. Nästan varje dag.
Stranden. Mer barnvänlig strand får man leta efter. Och hav är ju alltid hav.
Alcudia är ju framförallt väldigt barnvänligt.
Flyget
från och till den lokala flygplatsen med ett bra bolag där man fick plats med benen. Inga förseningar och allt bagage kom hem. Plus att jag antagligen satt bredvid Radovan.

Negativt:
Barnvänligheten
gjorde det nästan vuxenfientligt. Lollo och Bernie suger, glassen var dyr och man kände sig som en usel människa när man beställde vin till maten.
Restaurangmat. Visst, jag slapp laga men allvarligt... Fisk, snälla? Nånting annat än snabbmat?
Allergier, ja vi vet men kan man inte få bli glatt överraskade nån gång?
Vädret. Fyra regndagar av åtta är ju inte jättedåligt men när hela stället bara är uppbyggt kring sol och bad och man inte får lyssna på sin ljudbok i fred så blir man på dåligt humör när det regnar och ALLT är blött.

Vi firade hemkomsten med efterrätter idag. Som på bilden men med sojaglass, havrevaniljsås och paraplyer. Så nu är alla nöjda och semestern är slut. Ja du Linnea vi kanske föjler med till Indien till slut. Men man måste väl jobba fram till dess. Imorgon får jag veta om jag ska till Malaga nästa torsdag, hoppas det för jag glömde som vanligt beställa varor på planet så jag fick ingen Bacardi Melon. Däremot akutshoppade jag en flaska billig jordgubbslikör. Med massor med is och lite Sprite borde det ju gå ner eller?


Storm, regn och åska väntar

Väskorna är packade, benen rakade och klockan är ställd på 04:50. Väderprognosen visar regn för en vecka framåt på Mallorca men jag har fem böcker och en hel mapp med filmer till barnen så jag är lugn. Efter en sån här borderlinehelg med skitsnack, utspel och allt som hör till, vill jag bara vila. Hade ett snack med chefen om arbetsuppgifter och olämpligheten i att inte hinna äta (kom på i fredags vid 18 att jag inte ätit sedan 7 på morgonen och att det antagligen var därför jag såg suddigt och var vit som ett lakan i ansiktet) så nu ska jag få bort någon syssla iaf. Osäkert vilken men ändå :-). OK, ha det bra!


Huvudvärk

Min enda lediga dag tillbringades i fängelse. Hon som fick tjänsten jag sökte gick sin första dag. Kan inte låta bli att tycka att det är lite sorgligt fortfarande (ja jag vet att jag tjatar) men nu är det som det är. På vanliga jobbet är det OK. Det är stressigt och jag hinner aldrig riktigt i kapp men det kan jag leva med. Det värsta är att jag har börjat få en obehagskänsla, som om något är fel, men jag kan inte sätta fingret på vad.

Huvudvärken började idag efter lunch. När jag kom hem var jag halvt bedövad. J tvingade mig till McD för att hämta middag och dottern blev lovad en äppelpaj. Nej, det hade de inte men däremot skogsbärspaj. OK, vad innehåller den då? Ja, inte gluten iaf. Nej, men jag behöver veta att den är mjölkfri. Nej, det kunde de inte tala om men den borde ju vara det, äppelpajen är ju det. Ja, jag kan ju inte chansa. Nej men den borde vara utan. Dividerade med knasbollarna på McD så länge att plötsligt hade de äppelpaj igen. Lyckades få med mig skogsbärspajen också som J åt upp. Och det var vaniljsås i så antagligen VAR det mjölk i den. Och jag som skrev så bra om McD härom veckan. Och huvudvärken är riktigt illa nu.

Tre dagar till semester.