Lediga mellandagar

Julen var över som en virvelvind. Jag hade tydligen varit snäll, särskilt mot min storebror, fick en ny kamera som man kan ta kort på sig själv med. Dessutom var den mycket bättre än min gamla, och snyggare. Mycket glad. Julen var väl över lag bra skulle jag vilja påstå. Men. Inte för alla. Js faster lyckades ramla i badrummet vid fem på morgonen och hittades av grannen vid två på eftermiddagen och blev opererad samma dag för fraktur på lårbenshalsen. Det var hennes julafton.

På juldagen orkade jag inte längre. Gick in i stirrläge, ville bara ligga på sängen och stirra ut i tomma luften. Jag får så ibland, antar att jag kör på i 180 och när jag blir ledig och måste ta itu med saker stänger systemet av. Nå, under annandagen grät jag mest men idag tog vi barnen till badhuset i Borlänge. Tog en tur på rean i Kupolen också och det var bra, hittade ett par skor, ett par stövlar och ett par vinterkängor till V. Rean här är rätt kass i år eller hur? Hittade ingenting.

Nyår nästa. Ingen spännande festinbjudan har dimpit ner i brevlådan i år heller så vi stannar väl hemma. Funderar på hummer, eller var det krabba? Ja, nåt av det iallafall. Och oxfilé. Kanske lite småplock i ostform, halloumi, feta, brie, parmesankex. Vi har fyrverkerier som faster hittade i källaren i sommarstugen. Kan bli spännande. De som vill är bjudna.

Annars funderar jag mest kring framtiden, vet att jag måste ändra något men vad? Ska vi flytta till Norrland? Öppna ett solarium? Konvertera till hinduism? Allting låter lockande just nu, bara jag går vidare. Men hur gör man det?


Fem dagar före jul...

Nu är man rejält trött på Pandemrix. Igår gav jag 37 sprutor. Hör hur jag låter som en gammal grammofonskiva, "Är du allergisk mot ägg?". Tja, roligare än administrativa uppgifter som verkar ta över mina arbetsdagar mer och mer tyvärr. Har varit upprorsstämning på jobbet under veckan då vissa av oss fick ett märkligt beslut. Så nu letar jag på platsbanken igen. Synd egentligen för jobbet i sig är ganska roligt men det finns gränser för vad tok man kan ställa upp på. Var på julbord med jobbet i torsdags men jag vet inte... Det kanske faktiskt är dags att gå vidare?

På stan under förmiddagen. Vissa affärer var ingen mening att ens försöka hitta något i, Clas Ohlsson till exempel. Kön var hur lång som helst. Istället köade vi i 45 minuter på Tiimari som hade 70% på allt. V pysslar för fullt i köket. Nu har jag bara kvar julklappar till J. Hur jag ska hinna det har jag ingen aning om. Vi ska vara hos mamma som vanligt på julafton. Behöver inte ha med oss något utom prinskorv och kålrotslåda. Skulle vi ha med något annat skulle mamma bli förödmjukad.

Imorgon ska vi på 1-årskalas för baby Heaven. Nu är hon kanske toddler Heaven? L har sina vita jeans på sig och är redo för kvällens 7-årskalas på Bellevue. Discobowling :-). Imorgon förmiddag har jag en vision av hela familjen väl påklädda på Björnön. Med pulkor och vinterskor och kanske till och med korv att grilla? Låter underbart. Men om det är lika kallt som idag så lär det bli en kort familjeutflykt. Och basketkängor funkar inte så bra i det här vädret.


Luciatåg

Sett två Luciatåg idag, två helt olika. Såg dottern med fritidsgruppen i skolmatsalen. Traditionellt, gulligt och glöggluktande. Såg ett uteluciatåg på jobbet. Genom galler. Vi stod på balkongen på häktet och lyssnade på stämsång medan en mus letade mat på marken nedanför. Märkligt, kallt och luktfritt.

J har köpt en ny TV till slut efter veckors efterforskningar. 50 tum. Lite väl stort tycker jag men han är nöjd att han inte valde mindre. Jag hade ju hellre lagt pengarna på något nyttigt, skidkläder och slalomutrustning till exempel. Men vad är en bal på slottet? Han har ofrivilligt ledigt fram till början av januari, hade en massa timmar att ta ut. Han är inte glad över det så det är nog bra att han är sysselsatt. Annars kunde han ju lägga energi på att hitta bra julklappar till sin fru. Jag önskar mig saker i år.

-Thåströmskivan.
-De apatiska av Gellert Tamas.
-Quick-den stora rättsskandalen av Pelle Svensson.

Jag är trött. Kanske för att jag hade tidig semester, kanske av andra orsaker. Men jag har ett minst sagt svängande humör och det är väldigt svårt att komma upp på morgnarna. Tyvärr blev en del av julsemestern indragen. Synd, jag hade behövt det. Men vad ska man göra?

Vill ni se bilderna som vi tog hos fotografen? Tre finns här:

http://disab.wordpress.com/


Andra advent

Kallt och regnigt. Det är december i Sverige. Går omkring och huttrar och gäspar. Skulle ta en promenad med stegräknaren men det var så kallt så jag tog med mig barnen till Hälla och promenerade inne istället. Hittade en Rolling Stones-tröja till V och en tomtedräkt till L. Så det blev överkomligt. Dyrare än en promenad i skogen hade varit men det var det värt.

Julfesten från helvetet igår. Ett gäng 7-åringar i en gympasal. Då hade jag ändå laddat med paracetamol, men det har tagit hela dagen idag att återhämta sig. Nu kan det inte vara min tur att vara klassförälder före högstadiet! Slipper avslutningen iallafall för den är den 18e, dagen efter julbordet med jobbet. Knappast troligt att få ledigt den förmidddagen.

Blev fotograferade idag, barnen var i toppform. Tyvärr ville de hellre göra miner än se snygga och glada ut men jag tror nog det blev en del fina bilder till slut. Spännande. Tog vägen förbi Åsby på vägen hem och fikade med gamla vänner. Skulle helst krypa ner under en filt med en kopp thé och en bra biografi men tyvärr börjar snart filmvisningen. L har köpt, för egna pengar, en film hon hoppas mycket på; En chihuahua i Beverly Hills. Suck. Tänkte försöka se Det nya landet ikväll som går på SF-kanalen. Om jag håller mig vaken till åtta alltså.

Imorgon ska V till öron-näsa-hals och visa upp sin knöl på halsen (nej inte huvudet, en liten hård knöl en bit nedanför örat). Håll tummarna för att den inte behöver skäras bort!