Långtråkig lördag

Såg ni filmen om Olle Ljungström igår nu då? Visst var den bra? Till och med J såg hela fast han uttalat sig nedvärderande om den (innan han såg den). Idag har jag lyssnat på gamla Olle-skivor hela förmiddagen. Tur det för annars hade jag varit självmordsbenägen nu, har nämligen gjort det jag avskyr mest; gått igenom tonvis med gamla barnkläder. I början är man så noga och sorterar i sparahögar, ge till andra-högar och Myrorna-högar. Efter två lådor har helt plötsligt den svarta sopsäcken man bara hade i absoluta nödfall blivit full och när jag var färdig fick J ta fram stora bilen och åka till återbruket.

Tänkte impulshandla en ny bil idag och lyckades få med J på noterna. Såg en jätterar bil i tidningen, Peugeot 107, men när vi kom till bilhandlaren var det ingen som ville hjälpa oss. Så vi åkte hem igen. Lika bra, är det nåt jag inte har mycket av just nu så är det pengar. Hade en räkning på 80200 kronor... men sen är jag fri från Landstinget. De ringde igår och undrade om jag kunde jobba, skulle ha frågat om man kunde dra av det på skulden. Men jag tackade nej. Nu när man är tjänsteman är helgerna rätt fullbokade. Eller ja, borde vara. Har läst lokaltidningen tre gånger och druckit tre koppar kaffe efter lunch. Längtar ut men L har en kompis här så jag är fast.
Fick mitt horoskop ställt igår, fast jag förtvivlat försökte avbryta karln. Tydligen är det många som vill gifta sig med mig (har jag aldrig märkt), jag har flyttat förra året (VILLE flytta men fick inte), har aldrig ekonomiska bekymmer (förutom min bautaräkning då?) och min mamma hade en svår förlossning när jag föddes (20 minuter totalt enligt mamma). Men alla andra på avdelningen tyckte han var ruggigt bra och att alla horoskop stämde. Kanske är jag som inte passar i normen? Men jag har ju papper på att jag är fullt normal och totalt genomsnittlig :-).


SemmelonsdagAlla dagar innebär en anledning till att äta semlor. Igår var det semmeldagen, idag är det dagen efter semmeldagen. De här är hemmagjorda men köpta fungerar också. Mina är naturligtvis barnsäkra (ägg, mjölk, soja och nötfria), den längst bak är Ls med hallonsylt och havregrädde. En sak som gör mig galen är folk som säger "Men det är inte TISDAG" eller "Semlor nu?! Ja herregud snart tar vi in julgranen i september också!". DUMHETER. Det är en bulljävel och man kan och får (och bör) äta den när man vill. Punkt.

Vilken skitdag jag har haft. Telefonen bara ringde om oviktiga saker och jag hann aldrig göra färdigt en enda sak. Men vet ju vad det beror på. Igår natt kunde jag inte sova, tittade på klockan vid 2 och konstaterade att jag fortfarande var vaken. Sen somnade jag väl för jag vaknade av väckarklockan 06.00, outvilad. Jag är en enkel person, ge mig mat och vila och jag fungerar. Blev sen från jobbet och störtade in på fritids två minuter i halv sex, tur att L var påklädd och klar. Skulle hämta V hos en kompis och körde naturligtvis vilse på Skiljebo (igen) på vägen hem. Hur jag än kör kommer jag till en återvändsgränd. Tillslut började jag få ett tryck över bröstet och en känsla av att vara fastlåst. Men så dirigerade V mig ut på stora vägen igen och jag kunde andas. Behövde göra av med lite ilska så jag trampade en kvart på min crosstrainer, något inspirerad av Lisa. Nu är jag duschad och klar och redo för Grey´s, om jag bara kan hålla mig vaken. Barnen somnade när huvudet slog i kudden men V hostar något förskräckligt. Stackars barn som får vara på fritids hela sportlovet men de säger att det är OK, imorgon åker de och bowlar. Det är himla tröstade en skitdag som den här, jag har verkligen de bästa barnen i världen, tyvärr förtjänar jag det inte.


Musikpolisen spekulerar

Musikpolisen tittade minsann på Melodifestivalen. Ok om man snor lite snyggt nåt riff här och där men allvarligt... Ja, avgör själva:

 

Och:Ja, annars händer väl inget särskilt. Har varit ute på äventyr torsdag och fredag och sett en annan verksamhet. Jätteroligt och underligt inspirerade, kändes tryggt och bra, som om jag var tillbaka på gamla jobbet nästan. Också fick jag se en annan sida av verksamheten, fick till och med vara med på en häktesförhandling. Idag tittar jag suckande på mina gamla fula gardiner och önskar att jag hade energi att ge mig ut i snön och handla nya. Försöker lära V ackord på gitarren men jag har inget tålamod och han vill bara spela Iron man. Har en idé om att klä hela trappan i svart gummimatta, sån med pluppar om ni såg på nåt inredningsprogram på trean i veckan. Men affären har stängt idag och jag hittar ingen bra hemsida. En nackdel med dagtid faktiskt, att affärer stänger när jag är ledig, annars går det oväntat bra att ha normala arbetstider.


Du kan inte tvinga mig!

Haft en bra helg med shopping i Barkarby (men fick parkeringsböter så nu får jag aldrig med mig J igen) och en riktig hemmahelg. Föräldrarna kom förbi imorse så jag slängde ihop en toscakaka, och jo, toscakaka slänger man faktiskt ihop. Skickade den överblivna tredjedelen till svärfar när J åkte dit på eftermiddagen, han är väl den som uppskattar min bak mest. Fick finbesök av baby Heaven också. Barnen har varit ute och lekt i snön.

Före middagen sa jag åt L att tvätta håret. Nej, sa hon. Jo, sa jag. Då kom det, det som jag hoppats skulle dröja många år än: Du kan inte tvinga mig! Men jag fann mig snabbt och kontrade: Jo det kan jag faktiskt, men jag skulle aldrig göra det. Du får välja om du ska duscha eller bada. Hon insåg sitt nederlag och muttrade "bada". Uppiggad av mitt otroligt pedagogiska föräldraskap lät jag barnen laga middag, under viss handledning så klart. Haha, jag fick dem att skära bönor och hälla i och båda ungarna åt. Första gången vi inte tjafsade om grönsaker. Ris och älgskavsgryta blev det.

Känns bättre med jobbet, får se hur det går nästa vecka. Lite roligt, man är så noga med att behandla människor individuellt men växter är det lite si och så med. Jag vattnar några gånger i månaden, thats it. Och vissa växter trivs bättre än andra. Så här såg det ut i mitt fönster igår kväll:


I got stripes

På tvåan just nu visar K Special (TV, har inget att göra med flingor) Johnny Cash in Folsom Prison. De pratar om fängelselåtar! Hur kunde jag glömma I got stripes? Ja, missar ni nu så är det repris på söndag.

Dessutom, om man kollar på svts sida om k special så ser man en imponerande tablå om Marlene Dietrich, James Brown och En film om Olle Ljungström! Ja, där ser man. Och det tänker jag göra. Utan reklam till och med.


Om snö och semlor

Snö, snö, snö. Jag fryser. Är inte jätteintresserad av snö, särskilt inte nu när man pendlar. När andra diskuterar storheten med Sveriges årstidsskiftningar drömmer jag om klänningar och flipflops, bilar som har genomskinliga framrutor och lukten av grillad halloumi. "Men för barnens skull är ju snön..." Bah. Om det inte finns snö är mina ungar precis lika lyckliga i vattenpölar, lerdiken, stekande sol och ogenomtränglig dimma.

Kämpar på på jobbet. Känner mig som en gammal surkärring som ifrågasätter och tjafsar. Antagligen är jag premenstruell för det enda som gör mig på bättre humör är semlor. Har kommit på en märklig sak om semlor. Ica Maxi finns på två ställen här i stan, en kilometer bort och en mil tvärs genom stan. Var finns de godaste semlorna? Ja... inte på min Maxi iaf. Men Linnea pratar om ett ställe på mitten där de tydligen blandar mandelmassan med grädden och det ska vara underbart bra. Låter ju idealiskt. Man slipper ju äta runt semlan och ha kvar mitten sist, en stor del av kladdet borde minimeras. Fast det är ju lite det som är grejen. Det kan vara total flopp också, som julmust utan kolsyra.

Uppdatering ang fängelselåtar:
Walk hard- Guilty as charge
Jailbird singers-Rulla på, rulla på
Och sen en som jag redan har nämnt men kolla på videon... Sorry för den japanska textningen.Otålig

Ja OK jag missade några fängelse låtar. Men fortsätt höra av er så kan jag göra en riktig lista. J påpekade den självklara Jailbreak (Thin Lizzy väl?) och jag kom själv på min egentliga favorit, Århundrades brott som jag tyvärr inte kan lägga ut men sök på Imperiet Århundradets brott på youtube så kommer det upp en fin liveversion. Har också fått förslag på Smooth Criminal och It´s a sin. Till dessa ställer jag mig dock tveksam.

Märkligt att vara ledig. Vi blev bjudna på lunch igår och sen kom L med familj på middag. Trevligt och högljutt som det ska vara. Såg ett hus idag och det var jobbigt. Visst var det större och låg bra men det var en del att göra och det var också ett gammalt hus. Svårt. Dessutom vet vi ju inte om J blir arbetslös och barnen är inte så intresserade av att flytta. Även om det är 600 m bort. Och när vi kom hem och tittade på vårt hem blev jag otålig igen. Om vi ska bo kvar här, sa jag till J, så måste vi ha projekt. Vi måste bygga om och tapetsera om och göra om. Jaha, sa J, ja jag ska minsann slipa en köksbänk nu. Och så gjorde han det. Och jag blev ännu mer otålig. Så nu ska jag följa med Linnea på Ikea.

sen vill jag bara säga att jag tycker riktigt illa om när det ringer ungar och inte presenterar sig. Kan du säga till V att han ringer mig? Klick. Suck.


Och i kategorin Bästa fängelselåt...

Jo men jag tycker nog om att pendla. Vi är inte jättorganiserade på morgonen, jag och barnen, och ingen av oss är särskilt tålmodiga eller vänliga före sju. Så när jag släpper ut dem ur bilen och ser deras små ryggsäckar försvinna bakom husknuten på skolan drar jag en lättnades suck och vrider upp volymen på Rockklassiker och njuter av tre och en halv mils filosofering. Hemvägen är inte lika meditativ, mer trafik och så blir det mörkt halvvägs hem. Men det funkar. Nästa vecka ska jag samåka med L, blir bra med lite sällis.

Kurs i Norrköping imorgon. LÅNGT. Men sen är det helg, ledig helg. Ville gå på Jensens på lördag men V ska absolut se Melodifestivalen och med tanke på den otroooligt långa väntetiden det är på Jensens skulle vi då behöva gå dit till tre på eftermiddagen och det verkar jobbigt. Men jag tänkte laga nåt och hoppas L med familj dyker upp. Chips framför Melodifestivalen skulle ju vara trevligt det också men nu är ju L så himla hälsosam. Naturchips?

Börjar rulla på på fängelset. Fortfarande lite ovisshet (vad ska jag egentligen göra?) men en del saker har retts ut (tidig semester för mig). Blir säkert bra. Har lite svårt att vänja mig vid att träffa så lite patienter, på avdelningen finns de ju överallt hela tiden. Men man vänjer sig väl. Alla har varit väldigt vänliga och välkomnande ialla fall och det är ju alltid lättare då. Finns många fängelselåtar som är bra (Folsom prison, jailbird rock, breaking the law osv) och även om inte Infinite Mass är mina absoluta favvisar är jag lite svag för den här videon (ja OK och låten då). 

Men när murarna tornar upp sig är det alltid den här, vinnarlåten i kategorin Bästa fängelselåt, som osökt fastnar på hjärna. Underbar!Menace to society

Första arbetsdagen slut. Gick väl bra, kanske mest för att jag inte träffade en enda patient idag :-). Spenderade halva dagen med att försöka komma in på datorn. Men nu så funkar det mesta. Var jättetidig imorse, lämnade barnen redan fem i sju och var framme strax efter halv. Tur det för jag fastnade naturligtvis i vakten. De såg något misstänkt någonstans bland mina prylar och ja, det var en del prylar. Så när jag gått igenom mina kassar och väskor och var nästan färdig att ge upp och gå hem så höll jag upp min mascara i metallhölje. Jo då. Den var det. Tur att jag rationaliserade bort saxen.

Såg ni att jag fick dagens ros i länstidningen? Jättesnällt av mina gamla arbetskamrater. Jag ska klippa ut det och ha på nya jobbet och titta på när det blir motigt.

När jag kom hem efter jobbet hade maken kommit så nära att laga mat som aldrig förr. Han hade köpt lax och skalat potatis. Och satt på ugnen. Underbart. Och då hade han ändå haft med sig sex ungar hem efter fritids. Vi behöver verkligen ett större hus. Ungarna måste ju få ha vänner hemma, skulle aldrig be dom välja bara en eller leka hos någon annan. Så vi ska på husvisning på söndag. Nej, J är inte överförtjust. Men han kommer över det.


Ny etapp i livet

Jättebra idé att åka på skidresa! Tänk ibland är jag ju alldeles genialisk. Så skönt att bara åka skidor och vi har hittat något som hela familjen älskar som faktiskt både är utomhus och involverar rörelse. Barnen var jätteduktiga, särskilt V som fattade direkt. Lilla L åkte in i många stängsel, personer och snödrivor innan hon kom på hur man svänger men sista dagen kunde hon till och med stanna. Och V kunde redan göra hockeystopp. Verkligen värt varenda öre med skidskola, vi skulle ha blivit så osams annars. Jag hyrde först standarscarvingskidor och så länge jag åkte med barnen gick det bra. Men nu är jag ingen stilåkare utan jag vill åka fort. Och när jag kom upp i fart började skidorna vobbla. Så jag uppdaterade till en avancerad modell och då gick det bättre. Otroligt skönt att vi nästan var ensamma i backarna och jag verkligen kunde få upp farten. Vädret var perfekt, utom på fredagen när det var lite kyligt (17 minusgrader). Då var det skönt att komma tillbaka till stugan och basta. Synd att bilresan med ett matstopp tar nästan åtta timmar. Det lär dröja tills nästa år innan vi åker igen.Jaha, och imorgon börjar Det nya livet. Med tidiga morgnar och lediga helger. J börjar ju också på nytt imorgon även om det inte är så stor förändring. Han börjar tvåskift och kommer inte jobba helg eller ha ledig vecka längre. Så vi kommer alltid vara lediga på helgerna båda två. Skilsmässa före juni? Vi får se hur det går. Jag är lite nervös för imorgon även om jag vet vad jag ska göra. Lite läskigt, är lite orolig för att bli påkommen med hur lite jag egentligen kan. Jag kan mitt gamla jobb hyfsat även om jag lär mig varje dag där också men här trippar jag ju in på distrikssköterskornas område med halsar och hudprickar och allt vad det är. Och ska jag vara ärlig vet jag inget om det. Och ännu värre när man inte kan miljön heller. Men är det nåt jag är så är det envis. Och ganska positiv, iallafall på jobbet. Behöver inte lägga ner timmar på att fundera på klädsel heller. Det är inte arbetsklädsel som på landstinget men rock och jeans. Uppsatt hår. Jag ska bada och inpacka håret och kanske till och med köra en ansiktsmask ikväll. Sova tidigt för imorgon ska barnen vara på fritids senast sju.

Om inte... ja, V fick krupphosta i fredags och låter fortfarande som en skadeskjuten dovhjort. Ingen feber, ingen synbar påverkan alls, han bara låter för hemskt. Och inga mediciner heller, Mollipecten var slut även om den ändå varken gör till eller från. Lepheton fick han när han var liten med god effekt, på hostan. Men ungen sov ju inte, han blev som en dovhjort på speed. Nu har vi gett honom Bricanyl för det har vi och vidgar ju luftrören. Och han är nöjd. Men krupp ska ju gå över i sjuårsåldern och han fyller snart nio. Men vi får ta ett beslut ikväll om han ska gå eller stanna hemma. Svårt tycker jag. Och jag vägrar börjar mitt nya liv med att VABba.