Håller mig sysselsatt

Vardagen har tagit över igen. Men jag kämpar på, vill inte bli så där slö och oengagerad som innan semestern. Så idag var vi på Busborgen, barnens sista lediga dag. Sen har jag städat ur ugnen (fy fan vad äckligt!), bakat havrekakor till L, fikat med grannen, tvättat bilen och nu har jag två fiskgratänger och potatis i ugnarna. Var ute på Harrys i fredags med mina kära vänner och mådde sådär igår. Men ska man på barnkalas så ska man. Och det gick ju bra, vi fick till och med tacos och blev kvar till läggdags. Och imorgon ska barnen lämnas före 7.

L sa igår kväll att det är fem saker hon önskar sig mer än något annat i hela världen. Och då inser jag att jag är världens sämsta mamma för jag kan inte hjälpa henne med något av det.
1. En egen hund
2. Börja på dagis igen (hon har ingen bästis i skolan som hon hade på dagis)
3. Få tillbaka farmor
4. Slippa eksem
5. Bli av med sina allergier

Stackars barn. Vi kanske får fylla akvariet igen?


Efterlysning! Två extra semesterveckor!

Jaha, det var det. Slut. Ingen mer sovmorgon, inget mer filmtittande på sena kvällar, inga mer kvällsfika eller spontana utflykter. Nej, nu är verkligheten tillbaka igen. JOBB. I år var första gången jag kände mig utarbetad och att jag behövde semester och i år är första gången jag inte känner någonstans att det ska bli lite skönt att gå tillbaka till vardagen. I år känner jag att någon har fifflat med veckorna och att det inte riktigt stämmer. Det kan inte vara dags redan...

Mamma har en kylskåpsmagnet i 50-talsstil med en dam i galautstyrsel som tar ut en plåt ur ugnen med texten "Now, lets have a cocktail". Det var min intention idag. Tyvärr försvann den glammiga aspekten och jag var en hårt arbetande husmor hela dagen. Först storstädning, sortering och planering. Sen Ikea, Ica, Willys för storhandling. Sen matlagning och plockning i trädgården. Det slutade med fyra burkar svartvinbärsgelé och två burkar hallonsylt. Jag gillar Ikea. Inte för deras möbler främst, utan för att man blir inspirerad på Ikea. De har saker som har så många användningsområden. Idag hittade jag små plastblommor som jag ska använda till att pimpa ett par blliga skor från Lidl till Damrallyt. Inspirationen flödar men sen gäller det att genomföra. Vet ju hur slö jag blir när jag jobbar, men jag ska verkligen försöka hålla energin uppe. Hur man nu gör det. Nej, jag ska sluta skriva och gå och dränka mig nu. Eller iallafall sura några timmar.


Snälla, snälla, snälla, snälla...

Det blev en lång följetång med min nya mobil. Den hängde sig igen, direkt efter att den varit på lagning i en vecka och Elgiganten kliade sig i huvudet. Men efter en hel del tjat fick jag en ny telefon och den fungerar utmärkt. Tror jag. Den startar iaf. Sen är jag helt hopplöst oteknisk och borde verkligen inte ha en så avancerad telefon. Om ni får tomma sms eller annat märkligt så är det från mig. Sorry. Och Nokia får skylla sig själva som har så hopplösa mobiler, deras aktie sjönk med 11% idag. Har alla som borde ha mitt nya nummer?

Idag har jag tråkigt. Försökt få igång familjen hela dagen på en shoppingtur men fick ingen respons. Föreslog bio bara för att göra nåt. Då åkte de utan mig. Nu väntar jag på att Linnea ska göra nåt i lägenheten och sen aktivera mig. Jag är ju i våldsamt och akut behov av en mobilstrumpa.

Mitt liv är tråkigt just nu. Någon som orkar hitta på nåt? Till helgen? Min sista helg i frihet, sen börjar allvaret igen. Blä. Någon som vill gå ut kanske? Nånting? Snälla...?


Deep purple

Jag skojar inte nu, men utväxten var 4 cm när vi färgade mitt hår idag. Jag säger vi för J var tvungen att hjälpa mig med slingorna, jag skällde och han gjorde så gott han kunde. Men nu är det OK igen. Men dags att byta frisyr faktiskt, har haft så här i två år nu. Men vad? Vill inte klippa av allt nu när det äntligen är långt. Bli brunett igen kanske? Ska beställa tid om några veckor.

Ikväll blir det fest. Deep Purple. Storebror hade en extra biljett och jag och J slogs om saken och jag vann. Ska man ha på sig då? Jeans kanske, vädret är rätt instabilt. Fast det är ju inomhus. Men först ska vi plocka blåbär. Eller vad det nu var. Till skogen iallafall.

Snart-är-semestern-slut-ångesten är på en riktigt hög nivå idag. Fy fan. VILL INTE. Tänk inte på det! Bort! Fint soligt väder, bra musik och... så. Borta!

Telefonen är nu lagad och jag ska börja titta på den och lära mig lite snart. När jag orkar. Tänk på att jag har semester.



Öland

Sitter i det pyttelilla rummet och funderar på att åka hem. Vi brukar alltid bestämma samma dag som vi åker, det brukar bli "Om man skulle ta och åka hem? Barnen! Packa!" och sen åker vi. Nu ligger vi steget före och det verkar som vi åker imorgon. Via Cloetta i Linköping.


Hitresan blev dramatisk. Stannade på Smultronstället i Söderköping, en glassrestaurang. De bedyrade att det inte var några problem alls att skaffa mjölkfritt till L. Vi borde anat oråd när de frågade om hon tålde låglaktosgrädde (vilket hon absolut inte gör, hon är allergisk mot alla MJÖLKPROTEIN, laktos inkluderat). I vilket fall fick hon sojaglass dekorerat med vad de lovade vara mjölkfria saker. Hon åt men bara lite. Det kändes inte så bra sa hon. Hon gick och lekte. Kom tillbaka och väste och pep och hade knappt någon röst kvar. Vi fick ta ungen under armen och springa till bilen. Fram med apoteket. Tur att man har resurser. Efter ett tag slutade hon att flåsa och vi vågade åka vidare. Efter någon timme hade det släpp helt. Så det var egentligen inte så farligt men det är så tråkigt. Ja, sa L, om jag ska kunna andas kanske det är bäst att inte äta. Jo i och för sig, men opraktiskt av andra skäl. Men vi lär ha matsäck i fortsättningen.

Som vanligt när vi är på Öland är det dåligt väder. Inte uselt som på vissa håll men knappast badväder. Idag tittar solen fram och efter 11-kaffet kanske vi tar oss ner till stranden ändå. Barnen börjar bli riktigt duktiga på Mah-jong och jag har läst mina böcker. Vi höll på att regna bort på djurparken häromdagen och igår blåste vi nästan ner från Långe Jan. Men vi såg Diggilo i sköna brassestolar med en klarblå himmel, så trevligt så. En vecka kvar av semestern. Jäklar vad fort det går.


Mellanlandning

Tog en tidigare båt hem, redan i går kväll. Kändes slösigt att sitta och häcka en halvbra dag bara för att vänta ut tiden. Men vi hade ju iallafall tur med vädret. Sol, varmt och underbart hela veckan utom igår då det var halvbra. En bra semester för att summera det, med vissa missöden förståss.

1. Myror. De fanns överallt och vi jagade dem med vitt pulver. Sista dagarna var det myrfritt men efter första natten kom L uppspringande i tårar och visade en myra på sin arm. Skitmyror.

2. Nokia. Skittelefon. Jag som skröt om min nya fina telefon med nytt nummer och allt. Jo då. Bara att den vägrade starta överhuvudtaget. Från första dagen hängde den sig vid Nokia-loggan. Och hänger där än. Har skickat J till Elgiganten.

3. Tennis. Eftersom vi i vanlig ordning glömde familjespelen och min surftelefon inte startade hade vi inte mycket mer än bad att sysselsätta oss med. Men det fanns en tennisplan. Vi skulle spela dubbel. Låt mig säga så här; Det blir inge Wimbledon i den här familjen. Efter att ha spelat i en halvtimme med max en bollträff totalt gav J upp, "Nej, det här GÅR ju inte, nu slutar vi!". Och L svarade klockrent; "Var inte ledsen pappa, vi är inte heller så bra".

4. Sömn. Jag har för första gången i hela mitt långa liv sovit dåligt. Hela veckan. Och jag vet inte varför. Kunde inte somna och sov bara korta stunder. Gud så jobbigt. I natt sov jag som en klubbad säl.



Men det som var bäst vara att jag lyckades pricka in tre bra böcker. Jag tog med tre och läste tre och alla var jättebra. Märkligt. OK, sommarens boktips;

Plura Jonsson, Resa genom ensamheten...
Jag är inget Eldkvarnfan, har aldrig hört mer än Kärlekens tunga ens, men den här boken var helt OK. Kanske lite mer till och med. Läs den och bli sugen på fisk.

Paolo Coelho, Häxan från Portobello
Hans böcker är alltid bra, det är en av mina favoritförfattare så det är ingen riktig skräll kanske men den här boken hade jag väldigt svårt att lägga ifrån mig. Tänkvärd tror jag, har inte riktigt skakat av mig den.

Rudolf Vrba, Flykten
Alla ska läsa den här viktiga boken! Den här borde ingå i grundskolan, det här får inte glömmas. Även om jag grät några gånger och faktiskt mådde fysiskt illa andra så är det inget att välja på. Som människa ska man veta det här.



Tvätta, tvätta och sen vidare till nästa ö.