Discofredag!

Här sitter man, snygg som sjutton. Nej då men sminkad och uppklädd i alla fall. Lisa kommer snart. Jag har hört obehagliga saker om stället vi ska till. Någon sa att man måste ha bekväma skor. Suck. Vem serverar alkohol på ett ställe där golvet inte är plant? Jag ska ha sandaletter med kilklack. Får se om jag blir sjukskriven för benbrott ett tag framåt?

V blev överlycklig för mobilen. Han fick också Guitar hero Metallica så nu rockar han fett i vardagsrummet. Men om en halvtimme gör han en helomvändning och går på disco. Han har en låt som han hoppas på. Vi har hört den ett par gånger här hemma men det har mest varit L som poppar. Jag tycker det är en skitlåt men faktiskt är videon lite rolig förutom början. Happy disco-fredag på er!


Födelsedagar

Egentligen har jag nog inga större problem med auktoriteter men just idag har jag ångrat att jag sa upp mig från mitt gamla jobb just på grund av det. Dessutom tröttar det här jobbet ut mig mer än något tidigare jobb. Jag hinner inte ringa, fika eller shoppa som jag brukar. Och klart man funderar på om det är värt det. Men gå tillbaka till landstinget? Norge lockar mer och mer. Tyvärr är jobbet i sig rätt roligt för tillfället. Jag trivs bra i Damplandet, i den gränspsykotiska regionen. Bara jag slipper det andra.

Så är det dags igen då. Tänk att jag måste genomlida detta varje år. Först dagen då min son föddes för... ja vad blir det i år? 9 år sen han trillade ut den lilla parveln. Nu är han en långhårig hårdrockare :-). Sen dagen efter måste jag minnas mitt eget åldrande. I år blir jag 33 år. Herregud, kan man bli så gammal? Kör ett nytt grepp i år. Istället för förnekelse ska jag i år fira det hela. Alla som jag glömt bjuda in som känner på sig att de borde bli inbjudna: Kom på lördag! På eftermiddagen fika, på kvällen bag in box. Men vänligen repektera min sovmorgon, jag ska på personalfest på fredag.


Äckelcyklister

Idag kom cykeln. Fort väl? Den var jättefin, lite väl avancerad kanske (är han verkligen stor nog att ha en cykel utan trampbroms?) men V blev glad. Den kom isärmonterad så jag och min storebror försökte skruva så gott det gick. Sen tröttnade vi och åkte till McD istället och cykeln blev kvar i hallen. J kom hem tidigare från jobbet och just nu hör jag hans suckar och stön nerifrån. Tydligen är en trampa felgängad. Tihi, envisa karl. Men han kommer fixa den ikväll, det är jag säker på. fast nu svär han och ska skicka tillbaka cykeljäveln.

På tal om cyklar. Igår kom J också hem tidigare, slängde sig bredvid i soffan och tog fjärrkontrollen. Som vanligt bryr han sig inte ett dugg om att jag faktiskt tittade på något utan tydligen skulle vi se sportnytt. Karlar i trikår som cyklade i berg. Såg ut som de hade blöja. Nej sa  J, det är bara vadderat annars får de ont i ändan. OK. Men vänta nu, hur GÖR man då, som cyklist i ett sånt lopp om man måste kissa? Tja, sa J, det gör man i farten. VA?! Är det sant? Herregud! Är inte det förargelseväckande beteende? Det är ju OLAGLIGT! J bara flinade. Beklagade mig för min bror idag och han bekräftade uppgifterna. Sen la han till "Ännu värre med dom som springer maraton...". Nej. Vad är det för fel på folk? Och hur ser damloppen ut egentligen?

Helt slut efter att ha jobbat med ett ärende hela dagen. Lagom irriterad öppnar jag posten. Skatteverket. Jag som hade räknat med att få tillbaka närmare 30000 på skatten fick beslut om att 8000 skulle betalas tillbaka. Vad f? Började genast författa onda mail och kollade telefontider, jag ringde J och skällde. Försökte till och med få tag på mamma. Andra gången jag ringde J frågade han om det verkligen var för i år, man brukar ju få pengarna i augusti. Vadå i år? Den här gången läste jag igenom beslutet och visst, jag skulle få tillbaka för 2007. Resten kommer i augusti. Loggade in på banken och pengarna fanns redan där! Blev en bra dag till slut.


Vilket äventyrsbad är bäst?

Vi hade planerat en festfredag utan barn. Barnvakt hela natten. För första gången sedan... ja faktiskt sedan L och L gifte sig när vi bodde i Hallsta, när var det? 2003?...skulle vi nu gå på fest tillsammans, alltså jag och J samtidigt, festa på samma ställe utan ett enda barn. Men vad är en bal på slottet? Barnvakten (svärfar) ångrade sig och reser bort istället och någon annan barnvakt har vi inte. Men vi ska på grillfest på lördag iallafall. Båda två samtidigt. Med barn. Lika bra det, vad skulle vi prata om ensamma? Vi skulle antagligen bara bli osams och det skulle sluta i skilsmässa.

Kämpar på med jobbet. Försöker se saker ur en optimistisk vinkel och ibland går det. Just nu önskar jag att arbetsdagarna var lite längre för jag verkar aldrig komma i kapp, så fort jag närmar mig är det dags att gå hem. Och så måste man vara ledig på torsdag. Värdelöst eftersom jag måste jobba fredag, bara stressande. Har nästan lovat V att vi ska åka och bada på ett äventyrsbad på torsdag. ni som vet, vilket är bäst? Örebro eller Borlänge? Eller Uppsala? Om jag ska klä av mig och traska runt offentligt i en bikini lär det vara ett bra bad. Får man bada i våtdräkt?

För övrigt funderar jag allvarligt på att engagera mig. Jag tror att det är bra för hälsan. Röda korset tror jag blir bra, de har ju kurser och grejer. Fast jag vägrar gå och hälsa på häktade på helgerna.


Kulturell och neurotisk

Såg den sämsta barnteatern någonsin på barnens dag. Den började precis när vi kom förbi och barnen ville så gärna se. Det var en man med långhårig peruk och en kvinna med mustasch som fick ett barn som visade sig vara en spindel. De hette Jenny, Kenny och Fenny. Sen blev föräldrarna tvugna att separera och ha delad vårdnad om spindeln och sen kom de på att de nog skulle hålla sams och lyssna på varann istället och så flyttade de ihop igen. Jag sneglade på J mitt i föreställningen och fick verkligen bita mig i läppen för att inte skratta högt. Jag har nog aldrig sett honom se så lidande ut. Sensmoralen var nog att vuxna ska älska sina barn hur fula de än är och att de ska hålla sams och bo ihop. Men varför ge det budskapet till barnen? Blir det inte ännu värre då när deras föräldrar inte klarar det? Kändes som fel målgrupp. Nå, jag hade roligt iallafall- åt J.

Hamnade på en gräsmatta i en grannstad med campingstolar och termoskaffe på kvällen. Vi tittade på cruising och Js kompis var expertkommentator. Nu vet jag allt om Bonneville -64 hard top. Bland annat. Men rätt trevligt. Idag har det varit fotbollsmatch och kalas och släktingbesök. Fullt upp som vanligt. Bra det. Jag kan ju ha en tendens att bli lite låg på våren, särskilt när pollen är som värst och solen lyser. Inte deprimerad direkt men jag är ju lite neurotisk och det kanske ökar lite. Men det går rätt bra när jag har att göra. Fick ett bakslag när svärmors gravsten kom på plats. Tycker fortfarande att det är jobbigt med alla som dött omkring mig de senaste åren, farmor, svärmor och mormor. Den här låten spelades på mormors begravning och den har jag sjungit på i några dagar nu. Kan någon ta över?


En rejäl stukning

Kursen var helt OK, inga egentliga nyheter mer än lite påfyllnad men ändå blev det inte jobbigt att lyssna. Bra hotell och jag sov som en stock trots att jag egentligen har väldigt svårt att sova borta (utan barnen). Kan ha berott på vinet... man sover gott efter ett rejält glas rött. Jag kan mycket väl förstå hur insomnia kan sluta med ett alkoholberoende. Men oroa er inte, hemma somnar jag lika bra efter ett rejält glas pepsi eller en rejäl kopp kaffe.

Blev hämtad av familjen på stationen, sonen med fingret i luften. Han hade spelat bandy på gården och snubblat, och karl som han ändå är vägrat att släppa klubban och istället för att ta emot sig med handflatan tar han emot sig med klubban och lillfingret böjs rakt bakåt. Det var dubbelt så stort som det andra lillfingret och ganska blått. Ont. Hade jag varit på jobbet kunde jag ha skickat honom till röntgen direkt men nu var jag civil och fick ringa sjukvårdsupplysningen som sa att det var lång kö på akuten under kvällen, bättre ta det med familjeläkaren nästa dag. Så idag har vi visat upp fingret på läkarmottagningen, gjort en akutröntgen och blivit frikända. En rejäl stukning. Han är ordentligt omlindad (av mig för jag orkade inte vänta längre på akuten) och han fick välja mat. Bäst att passa på när allergisyrran är på fritids så vi åt buffé på Pizza Hut, Vs första. Ha, där gjorde Pizza Hut en dålig affär! Tror barnet fick i sig fyra bitar, två glas dricka och glass efteråt. Jag som betalade fullpris fick i mig tre utan kanter.

Helgen är nästan fullbokad som vanligt. Stan imorgon förmiddag, som resten av befolkningen. Får fikabesök på eftermiddagen. V har traderat sig en cykel i födelsedagspresent. Han har letat och hittade en ny mountainbike som han fick för 950 kronor. Hoppas den kommer i nästa vecka. Nu tror han att han inte får mer presenter men så kan man ju inte göra. Tyvärr lutar det åt att jag ger mig i mobilkampen och låter ungen få en kontantkortstelefon. Under protest. Fast han önskar sig ett par nya rullskridskor.

En rolig grej; när vi var på väg från vårdcentralen viskar familjeläkaren till mig: "Gud, vad söt han är!". Man hörde mycket sånt när han var baby men mer sällan nu när han nästan är 9 år.


Världens bästa storebror

Hon blev ordentligt eskorterad till diskot, min dotter. Tillsammans med storebror och tre av hans klasskompisar cyklade hon iväg. Tyvärr cyklar en tjej i förskoleklass inte lika fort som fyra killar i tvåan och hon tog i så hon ramlade omkull. Gråt och utspel. Inte för att hon gjort illa sig utan för att de vita jeansen blev smutsiga. Underbara storebror följde med sin syster hem. Men så fort hon kommit innanför dörren åkte han igen och J erbjöd sig att följa L tillbaka efter att ha bytt jeans. Men då ringer det på dörren och grannpojkarna (8 och 10 år) undrar om hon vill gå med dem. Självklart vill hon det. Två timmar senare ringer telefonen, nu vill hon gå hem. Ska vi komma? Ingen fara säger världens bästa storebror, jag följer henne hem. De hade haft jätteroligt. Men ingen hade dansat.

Vart tog den här helgen vägen? Har inte varit helt frisk, mått illa och blir anfådd på två minuter. Men vi har bowlat och jag har klippt mig. Och vi har varit på auktion. Sen har vi hunnit titta på cyklar också, både sonen och maken behöver. Vi försöker planera semester men det blir ingenting. En vecka på Öland som vanligt. Kanotsemester, Turkiet, Danmark, Tyskland... vi har ju idéer men ingen ork att engagera oss.


Sjuk igen

Sjuk igen. Jag vet inte vad som hänt, jag är ju aldrig sjuk och nu... tre gånger på ett år! Nå, jag ger mig inte så lätt och vem har tid att vara sjuk egentligen? Man är ju iallafall sjuksköterska så jag gav mig själv en rejäl medicindos och gav mig iväg till Örebro. Idag var det lite bättre men nu börjar jag känna att det är dags för en middagslur. Slut på kursen nu äntligen. Kunskapsmässigt säger jag nja men gruppen var jätterolig och jag kommer hålla kontakten med flera av kursarna. Mot slutet var det riktigt intressant med förväxlingar, konflikter och till och med sexuella trakasserier, eller hur det nu var. Och jag börjar känna lite mer positivt inför tanken på att vara stadsanställd. Jo, fördelarna är rätt många nu när man vet om det.

J fick behålla jobbet men jag kan inte riktigt glädjas över det eftersom så många andra fick gå. Vilket skit. Mitt arbete på måndag har målsättningen att hitta skrivbordet under alla papper innan jag går hem. Och sen tre dagar i Norrköping. J skissar för fullt på en ny tatuering och klart man blir lite sugen. Skulle först vilja ha lite snygga vårkläder, även om vi hade trevligt i Barkarby blev det inte så mycket handlat. Jag köpte ett par skor i Örebro häromdagen, sandaler. Så en liten klänning till skulle ju vara bra.

Nu ska jag hjälpa kidsen göra sig iordning inför kvällens disco. Vi har varit på stan och köpt coola t-shirts och L har övat på sin discomin (?). Hon ser galen ut. Jag är en hård mamma som sätter gränser så 50 kronor var får ungarna med sig. Inträde 20 kronor och sen kanske en cola och ... ja... det är väl vad som finns som L tål. Törs inte ens låta henne köpa popcorn, vissa häller ju äckligt smör eller margarin på dom. Bricanylen ligger tryggt i jackfickan för på disco har man minsann rökmaskin. För 7-åringar? Jag kan ju tycka att det är väl avancerat och onödigt men för de föräldrar som aldrig sett ett astmaanfall är det säkert jätteroligt med rök. I vilket fall är barnen spända av förväntan och det är väl det viktigaste.


Viktiga frågor

Urklippt från aftonbladet.se idag, syftar på forumet familjeliv.se. Har fruktansvärt svårt att välja en favorit men 14, 16 och 22 ligger bra till. Eller 29, rent yrkesmässigt :-).

32 udda trådar:

1. Ska jag förneka för min synska dotter att vi har spöken i huset?

2. Jag är för tjock för sex.

3. Har haft värkar nu i ett par timmar, dem varierar mellan 5-10 min mellan varje. Borde man åka in?

4. Förbönstråd för kristna ofrivilligt barnlösa.

5. Hur ser det ut i himlen?

6. Är bacon och paprika en bra middag?

7. Är det okej att en tvååring dricker cider?

8. Bär ni handväska på axeln när ni är ute med barnvagnen?

9. Åka på skidsemester med 2 barn, är det så kul egentligen?

10. Hjälp, mitt barn råkade döda en kyckling av misstag!

11. Brukar ni också stanna hemma från dagis när ert barn vägrar att klä sig?

12. Tips på böcker och dvd som kan lära min tremånaders bebis att läsa!?

13. Mitt barn skriker när han sitter i bärsjalen - tror ni han trivs?

14. Någon som har lekar med matematiska mönster för småbarn?

15. Mitt barn lägger pussel med undersidan upp - är hon understimulerad?

16. Någon som minns texten till en sång som heter Blinka Lilla Stjärna?

17. Hur ska jag få barnen att INTE trampa i hundbajset som ligger överallt när vi går hem från dagis?

18. Någon som vet hur farligt det är att äta innehållet ur en sån här fuktpåse som ligger i skokartonger? Min dotter gjorde just det.

19. Hjälp! Vi Ska ha dop om exakt 9 dagar och min dotter är rädd för sin gudfar.

20. Varför skulle Bamsetandkrämen byta smak?

21. Skulle ni skaffa barn med en jurist?

22. Varför slår du inte dina barn?

23. Hur får man som förälder sitt barn att ta avstånd från vissa subkulturer som emo och hiphoppare?

24. Vad ska vi ta med oss för lunch-mat på stranden i sommar?

25. Är det okej att ge ett silikonbröst till en fyraåring som leksak?

26. Jag vann en cd och fick den!

27. Tråden för oss med lata & odugliga män.

28. Min man är verkligen sämst på att knulla! Vad ska jag göra?

29. Är det oartigt att mörda någon?

30. Vilken fuskpolo ska jag ha till bärande i bärjacka?

31. Vilken är den fulaste vagnen du vet?

32. Brukar ni amma och ha sex samtidigt?