Nyvaccinerad

Så där ja, nu behöver jag inte fundera mer. Nu är jag vaccinerad mot den nya influensan. Det gjorde inte ens ont. Lisa gav mig en stadig spruta i överarmen och jag har ingen feber, ingen muskelvärk och kan gå framåt (och bakåt och åt sidorna) och lyfta alla armar och ben precis som jag vill. Yey.

Annars är det lugnt. Eller, tja, en tokdag på jobbet igår men det gör inget. Bra när det händer saker. Men när jag körde hem idag kom jag att tänka på Linus och jag blev så sugen på en tjejkväll med tillhörande bubbelvinsfylla och Olle på stereon. Någon som hänger på? Har också varit förfärligt pedagogisk idag för att få stopp på barnens skrikande här hemma. Vi satte oss ner allihop och kom överens om att 5 kronor är ett bra bötesbelopp för den som skriker (plus att J får kasta ut vederbörande). Och peppar, peppar, inget skrikande under kvällen...

Miniweekend med maken i helgen. Blir bra det. Barnen har ju höstlov så jag ska ta semester på fredag och sen åker vi. Barnen ska vara hos mamma och pappa. Men ikväll ska jag äta Pringles och se på TV och låtsas att jag fått biverkningar av vaccinet. Men vad ska man välja, House eller DH? Börjar tröttna på DH men House har ju blivit så snäll på sistone. Huvudsaken är ju ändå chipsen.


Killer Queen

Vi köpte biljetterna i juni och V har frågat varje fredag sedan dess "Mamma, är det idag?". Men igår var det äntligen dags för Killer Queen. Min älskade hårdrocksson tog på sig rena jeans och en Queen t-shirt, drog ihop hela släkten på förfest (middag på Jensen´s) och sen drog jag, V och pappa till konserthuset. Och det var värt varenda krona bara att se V´s ansikte när de kom in på scen utklädda som Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor och John Deacon. Han tyckte det var SÅ bra, han stod på sitt säte och rockade och han klappade händerna så han har träningsvärk idag. Jag har närt en hårdrockare vid min barm... Glömde kameran som vanligt men hade iaf mobilen med mig.
Annars struttar livet på som vanligt. Har varit utlånad två dagar till en öppnare miljö men nu är jag tillbaka i borderlineland igen. Ska köpa storebrors gamla (ja minst ett par veckor gamla) bebisdator och har gett J tillstånd att köpa en ny TV till vardagsrummet, den gamla har börjat stänga av sig rätt vad det är. Han började med max 40 tum men nu hörde jag honom diskutera 50 tum med storebror. Nå, bara jag slipper bli inblandad.


Gayvänligt hotell

Tror det är senildemensen som närmar sig med stormsteg. Plötsligt kommer jag inte ihåg småsaker som jag alltid brukar minnas. Frågade J var och när jag köpte ljusen som luktar lakrits, jättefina svarta ljus. Han kom inte ihåg. Nyss försökte jag komma ihåg det igen och då kom jag på att jag aldrig blåste ut några ljus efter middagen. Sprang ner i köket och jodå, de brann så fint så de svarta lakritsljusen, varifrån de nu kommer. Herregud, kunde ju ha bränt ner huset. Jag behöver semester.

Så då tänkte jag att jag borde boka ett hotell i Göteborg till mig och J. Så kan vi shoppa och äta nåt gott och köra bil en himla massa timmar. Hittade ett som verkade bra tills jag läste om hotellets faciliteter: Restaurang, Bar, Dygnsöppen reception, Rökfria rum, Hiss, Värdeskåp, Bagageförvaring, Gayvänligt, Alla allmänna och privata utrymmen är rökfria. Och då undrar man vad Göteborg är för stad egentligen där det uppenbarligen finns gayovänliga hotell?

Slutade tidigt idag och hann klippa mig (nej jag har fortfarande inte lyckats göra slut med min frisör men nu har jag iaf lugg igen). Nu ska jag snart sova, är så trött hela tiden. Hemskt trött. Minns när jag var tonåring och mamma sa att det enda som kan få dig att gå upp på morgonen är tanken på att få gå och lägga dig igen. Precis så är det.


Försöker tänka

Hemma igen efter en helg på Gotland med släkten. Trevligt men intensivt. Båten gick redan 8 i morse så man var lagom dåsig under eftermiddagen idag. Inte gjort nåt heller, hämtat kinamat och badat jättelänge. Ensam hemma nu också, barnen leker hos grannen och J spelar innebandy. Skönt. Jag behöver lite ensamtid för att tänka.

Den här veckan hände en grej på jobbet som gjorde mig otroligt sårad. Och nu måste jag bestämma mig för om jag kan leva med det eller inte. Eller, leva med det kan jag men kan jag ställa upp på det? Jobb betyder mycket för mig, jag är kanske lite för ambitiös och engagerad på gott och ont, det vet ni. Jag har en yrkesstolthet som psykiatrisjuksköterska och jag gör mitt bästa så gott det går. Om det inte är bra får man gärna säga till, jag kan ta kritik. Men inte kränkningar. Så kanske det blir som pappa alltid har önskat och jag börjar på ett trevligt litet sjukhem istället... Det värsta är att jag faktiskt tycker om mitt jobb.

Nästa vecka är fullbokad. Imorgon har jag kvar massor på jobbet från i fredags, tisdag på utbildning, onsdag utlånad och torsdag och fredag lär jag väl komma ikapp det jag missar på tisdag och onsdag. Lite roliga nyheter har jag iallafall, vi hittade lite pengar på ett konto som vi inte visste om. Det var nåt slags aktieavkastningskonto (?), jaja, vi har råd att åka utomlands en vecka och det tror jag vi behöver. Eller om jag skulle slå till på en liten videokamera och en bebisdator. Vi får se. Synd att man måste åka så långt för att få lite värme över jul. Tycker inte om jul men sen L fick astmaanfall någonstans halvvägs till Lanzarote undviker vi flygturer med många måltider på. Hoppas Linnea inte ångrar sig om London, jag behöver kanske shoppa upp alla pengarna.


Höstdepression

På sätt och vis skönt med höst och kallt och regn. Man får sitta framför TVn med barnen och titta på riktigt dålig kvällsunderhållning utan minsta dåliga samvete. Mindre roligt fem i sju på morgonen när man får skrapa bilrutorna med gamla CD-fodral och sen vänta på att fläkten ska få bort den värsta imman. Hösttrött på det mesta. Förra året i oktober var jag på Mallorca och sen i Malaga och fick lite sol och energi. I år går det inte. Men jag ska ju ta båten till Gotland nästa helg, alltid nåt, även om jag inte räknar med särskilt mycket sol.

Vi har lite projekt hemma, J river garderober och golv uppe och han försöker övertala mig att bygga ett uterum. Kanske låter jag mig övertalas. Skulle ju vara trevligt med ett till rum att köpa saker till. Särskilt när han lockar med en öppen spis. Men idén är märklig tycker jag. Ett rum ute. Nej då vill jag hellre ha ett till innerum. Men det får man inte här. Så då kan han väl få pyssla. Kanske.

Är lite trött på jobbet som jag alltid blir efter några månader. Det drar i mig att göra nåt nytt. Plugga igen kanske? En liten, liten kurs bara? Men min arbetsgivare uppskattar inte utveckling och jag känner mig lite fångad för tillfället. Det går nog över. Har inga händelser under hösten att se fram emot, inte under våren heller faktiskt. Det är alltid tungt för mig att bara finna mig i att det är så här nu, nu är det bara att jobba på. Får väl hoppas att det händer nåt.

Ja, det blev ju ett upplyftande inlägg. OK, känner mig tvingad att posta den låt som alltid, alltid, alltid får mig på bättre humör. Skruva upp volymen, tryck Play och yla med nu... Too many Puppiiiiiiiiies! Ha, nu glömmer vi att det är måndag imorgon, att vantarna är trasiga och skorna inte håller tätt.