Pubkväll

Helt avstängd från världen känns det som, kommer varken in på msn eller facebook. Hur ska man då kunna veta vad alla gör? Blev så deprimerad att jag tvättade alla fönster och sorterade in tvätten. L åkte med en kompis till Busborgen hellre än att gå på stan med mig. En tung dag.

Jo men jag känner faktiskt för en pubkväll. Det är säkert massor med folk överallt, lönehelg och allt men det är värt ett försök. Försökte få med mig J ut men det är ju fotboll på TV ikväll så han är mer än nöjd att bli av med mig. Men, ska man ut måste man shoppa så det blir nog ett varv i köpcentret på eftermiddagen.

V har haft en knöl på halsen ett par veckor (ja, en månad om man ska vara petig). Men inte ont, ingen feber, ingen förkylning. I torsdags tyckte jag den hade blivit ännu större så jag bad J ringa familjeläkaren igår och de fick komma direkt. Och självklart hade ungen en streptokockinfektion. Nu äter han Kåvepenin och är dålig i magen. Och då kom jag att tänka på vaccinationsformulären skolan har skickat ut. Första frågan; Har ditt barn en pågående infektion? Och det ville de ha in för två veckor sedan. Jag vägrade naturligtvis eftersom infektioner är färskvara och vaccinet inte ens har kommit, men OM jag hade fyllt i hade jag sagt Nej. Men det hade han ju. Och nu får han inte vaccineras på åtminstone tio dagar. Men han ska vaccineras, det har jag bestämt. För att skydda lillasyster som inte kan vaccineras pga äggallergin och som dessutom tillhör riskgruppen med sin astma. Ska till och med tvinga J ta en spruta. Och kollegorna får väl spruta mig.


Tung vecka, fullbokad helg

Värsta känslostormarna den här veckan. En kollega befann sig under en timma i den värsta situationen någonsin, hon trodde att något hänt hennes barn. Tack och lov var det inte så illa som vi trodde men illa nog ändå och vi grät allihop. Och ovissheten var hemsk! Sen har jag själv upplevt hur sårbar och offentlig jag faktiskt är och att det här jobbet inte är någon lek. Men det är inte mycket att göra åt utan bara kämpa vidare. Tänkte vila ut under helgen och bara hänga med familjen. Men nån vila blev det inte.

Parken Zoo igår med alla människor i hela Sverige. Men roligt ändå. Det blev varken mat eller karuseller eftersom köerna var så långa men vi gick igenom hela parken och jag lyckades till och med shoppa en försenad födelsedagspresent till storebror. Kulturnatten på kvällen. Barnen och jag lyssnade när Lisa sjöng gospel och sen såg vi en gycklare och sen fick Liten ont i magen och vi åkte hem. Minnesanteckning till nästa år; hopplöst med parkering efter 19.

Min lilla flicka spelade sitt första poolspel i fotboll i förmiddags och överraskade åtminstone mig med att göra tre (av fem) mål. Hon var jätteduktig! Spelade utan avbytare fyra matcher med skavsår och jag, som vanligtvis räknar fotboll som ett tortyrredskap, blev nästan engagerad och hörde mig själv ropa till ibland. Ja, så kan det gå. Eftermiddagen har varit social med bror och Linnea och Bebis och en massa ungar här som vanligt. Hann med lite shopping också, köpte en grön (!) tröja till mig och en hatt till L. Nu tittar jag irriterat på högarna av ren tvätt som någon borde sortera in och när någon ändå är i farten finns det ett helt hus att dammsuga och lite kvällsmat att laga. Någon?


Thank God it´s lördag!

Har inte gjort nåt särskilt alls. Sov länge, städade lite, drack en del kaffe. Skulle äta lunch på Ikea men vi fick plötslig social fobi när vi såg folkmassorna och hamnade på Max istället. Färgat håret och badat alldeles för varmt under eftermiddagen och nu är jag lite svimfärdig. Ångrar att jag inte köpte chips, vad ska jag äta istället?

Nu är jag så där flyttsugen igen. Såg det perfekta huset på hemnet men J vill inte ens gå på visningen. Idag var det så mycket ungar här att J och jag fick planera lunchen i badrummet. Men nu vill barnen flytta ihop igen och då kan ju ett sovrum användas som spelrum och vi kanske kan ta tillbaka vardagsrummet. Men å andra sidan, hur länge kommer de orka vara sambor. Minns sist de försökte och varje kväll kom V ut och "mamma, jag kan inte sova för hon pratar hela tiden". Men visst, vill de försöka så varsegod.

Vad kass kvällsunderhållning det är på TV hörni. Idol igår... känns som man har sett det förut. Och Kändisdjungeln tröttnade jag på direkt. Inte ens en vettig film. Ska man vara tvungen att HYRA film? Och det är svårt med familjefilmer, Liten läser inte så bra så allt på engelska går bort och V är en känslig typ så värre än Harry Potter är omöjligt. Jag somnar av Harry Potter. J klarar inte av svenskt. Den enda film vi alla älskar är Kenny Starfighter. Men vi har sett den så många gånger att vi kan den utantill. Förslag?


Ingen svininfluensa men...

Har inte varit på jobbet på en vecka pga alla konferanser och möten men imorgon får jag äntligen jobba. Och det lär finnas att göra, det är liksom nackdelen med det här jobbet. På landstinget rullar allt på även om man är borta, då görs jobbet av någon annan. Nu finns det ingen "någon annan" utan det sparas på hög. Som säkert är rätt hög imorgon. Men jag jobbar hellre än att sitta hela dagarna så det kan det vara värt.

Barnen sover. De är så trötta nu när skolan har börjat. V ville helst vara uppe till halv nio men protesterade inte nämnvärt när jag sa åt honom vid åtta. Skönt det. Ska fixa lite thé och läsa The heroin diaries och slötitta på Efterlyst. J jobbar och det är också skönt. Inte för han säger så mycket när han är hemma men nu har jag kontrollen över fjärrkontrollen och slipper all sport.

Händer i helgen då? Är inte helt frisk, det är nåt som inte är helt bra i halsen. Inte svininfluensan eller så men inte hundra heller. V har en knöl på halsen som tyder på en kommande förkylning och Ls eksem blir inte bättre. Hon säger att alla som tar henne i handen säger "Men Guuud vad har hänt med dina händer?". Trevligt. Vi är på starkaste kortisonet igen nu, Flutivat. Och lila bad. Men det hjälper ju inte. Hade jag haft mer pengar hade jag bokat en resa till saltvattenbad på stört, mindre kläder, sol, vind och saltvatten är det enda som har riktig effekt. Inte så länge dock.


Snyggo

Det var inte långt till tårarna men nästan allt hår landade på golvet hos frisören. Lite kortare än vad han tänkt men åh så snygg han är nu. Jätteovant och jag hajar till varje gång jag ser honom och undrar vem som gjort min son 2 år äldre. Dessutom är han väldigt mycket mer lik sin far nu. 
Idag vadar jag bland äppelmos och äppelkakor och äppelpajer. Hade en hel kasse falläpplen som jag nu har tagit tillvara på. Husmodern själv. Trevlig middag igår och lagom slö dag idag. Tänkte börja packa lite inför konferansen imorgon men märkte att alla kläder var smutsiga så nu går tvättmaskinen för fullt. Tänkte ta en promenad men det regnar så jag tar en bit äppelkaka till och kokar mer kaffe. Har en bok som väntar.


Ledig!

Semester idag. Egentligen skulle jag ha åkt till Ullared med Linnea men eftersom baby H varit sjuk så gick vi en vända på stan istället. När J slutat jobba åkte vi till Barkarby. Tyvärr fanns inte PoP längre, utekläder till barnen stod högst på shoppinglistan. Men, man får ju anpassa sig så jag handlade till mig själv istället. Hittade en finskjorta och jeans och lite underkläder. Köpte en bikini som var för liten när jag provade den hemma, överdelen alltså. Vad är oddsen för det? Nå det är långt till Beach-2010.

Bra jobbvecka, inte för galet och inte för lugnt. Var i Stockholm på seminarium om ADHD i tisdags, väldigt inspirerande. Eller vad man ska säga. Nästa vecka är jag i Örebro måndag, tisdag och onsdag så bara två vanliga jobbdagar. Men imorgon mina vänner kan det komma att hända stoora saker. Min långhåriga hårdrocksson har idag meddelat att han vill klippa håret! Så det första vi gör imorgon är att åka ner på stan och tvinga till oss en klipptid. Sen kommer L och F med barn till middagen och jag har en hel drös med recept i min nya mattidning som jag vill prova. Någonting med espresso-smak blir det till efterrätt, mousse eller glass eller nåt. Och så vill jag ha potatisgratäng av vanlig tråkig gammelpotatis som måste skalas. Nu är det officiellt slut på sommaren.