Ny fas

Det är tre saker i huset som turas om att inte fungera och det är TV, telefon och internet. Hela sommaren har vi suttit i telefonkö till det ena eller det andra bolaget och försökt få hjälp men servicenivån är en bra bit från acceptabel hos de här bolagen. Suck. I förra veckan var det internet som låg nere. Nu funkar det efter några dagar och jag bara väntar på att TV-sändningarna ska ge upp.

Väntar ja. Nu känns det som en ny fas i graviditeten. Knappt fem veckor kvar och jag är riktigt svullen och otymplig nu. Inga kläder passar och varje rörelse kräver ansträngning. Sammandragningarna börjar bli smärtsamma och mer regelbundna även om det inte känns som något är på gång än så är det klart jag förbereder mig inför förlossningen. Vissa dagar kan jag sova hur mycket som helst, andra sover jag knappt alls. Är ofta uppe på nätterna, i natt mellan ett och halv fyra, och sover sen dåligt pga sammandragningarna. Men försöker njuta lite av det också, antagligen sista gången jag går igenom det här och det är väldigt speciellt. Och på nåt märkligt sätt önskar jag att det inte sätter igång för tidigt, går gärna tiden ut trots risken för jättebaby.

Bra helg. Har gått så mycket att jag har träningsvärk i låren. Vi var funktionärer på cruising runt Mälaren i lördags, jag flippade burgare och sålde i kiosken. Sen en vända på stan och en långpromenad till hamnen och sommarens sista mjukglass. Klarade av marknaden igår, kan de inte hitta på NÅT nytt där? Sen var V och plockade svamp med mormor och morfar. Han hittade massor av kantareller så ikväll blir det lyxmackor. L har sina aktiviteter på söndagar, först dans och sen fotboll. Idag har jag skickat barnen till skolan och ska börja tömma köksskåpen. Så det finns att göra fortfarande.


Top-tre gravidinköp

Ja, jag vet. Bloggar som aldrig förr. Men jag börjar få lite tråkigt här hemma...

OK, här kommer top-tre inköpen för den här graviditeten:

1. Gravidkudden
Köpte den för några hundringar på Babyproffsen redan runt vecka 12 när magen började vara i vägen och använder den dagligen. Sover med den, lägger upp fötterna på den, har den bakom ryggen i soffan. Tror att den går att använda som amningskudde också faktiskt. Värt så mycket och har antagligen räddat livet på min rygg. Illustreras här av min dotter.


2. Fula tantskor från Deichmanns skor
Inhandlades på rea i somras (199 kr) och har inte stått orörda sen dess. De enda mina fötter kommer i nu för tiden och visst är de apfula men fjädringen under sulan är så skön och oavsett om det blir hällregn eller istid kommer jag att leva i dem tills Baby är född. (Snygg svullnad runt anklarna väl?)


3. Havandeskapsolja
Kostade i och för sig en liten slant, tror det var runt 170 kr, men jag har använt den sen v 15 ungefär och har fortfarande kvar en tredjedel. Parfymfri men luktar lite tallbarr (svagt, inte som toalettblock!). Jag köpte först Body Butter från Body Shop men höll på att kräkas av lukten varje dag så den här är så himla mycket bättre. Okladdig är den och faktiskt; inte en rand än så länge, varken på magen eller ändan.Sen, när jag ändå laddar upp bilder, här är den (padaramtamtamtaaaaam) min virkade babyfilt! Trodde ni inte va? Men ibland är jag envis. Och inget snack om att den är sned nu, den är det första jag har virkat i hela mitt liv och Baby kommer bli jätteglad (och varm).


Nytt kök!

Pratade med mamma idag och berättade att det blir en stooor baby (nej vi pratar inte så ofta när de är på Öland). Hennes reaktion? Fasiken! Fasen Emma, både jag och farsan har ju köpt kläder i storlek 50, du som brukar få så ynkliga barn! Får väl försöka byta då...

Fortfarande feber men börjar känna mig som en människa igen. Idag har jag nog varit ur sängen mer än i. Och aptiten börjar komma tillbaka tyvärr. Särskilt stora amerikanska chokladmuffins behöver min kropp, som jag får smygäta när barnen är ute. Vardagen slog till hårt. Skolan började, J jobbar kväll. Men jag är rätt lycklig här i mörkret när barnen sover och jag har kontroll över fjärrkontrollen. L provade discodans idag, inte populärt. Bara tjejer i rosa med leggins och uppsatt hår. Töntigt tyckte L. Hon vill gå den kursen hon provade igår med lite blandade danser. Där var två killar med och läraren var en karl. Passar henne bättre.

Sammandragningarna är jobbiga fortfarande men samtidigt intalar jag mig att det är nyttigt för nåt. Undrar bara vad. Men lätt att vara positiv idag, fick de bästa nyheterna! De kan fixa köksgolvet om två veckor så vi har beställt matta och ska beställa ett helt nytt kök från ikea imorgon! Underbart! Tyvärr betyder det att vi kommer vara utan kök i en knapp vecka men det måste gå. Det är det värt. Och J är snäll och tjafsar inte med mig utan låter mig beställa gummimattan som ser ut som Lego och de luckorna jag vill ha. Till och med ny diskmaskin ska inhandlas, annars behåller vi nog de andra vitvarorna. Men nya tapeter och kakel som ska väljas ut, riktigt uppiggande och precis vad jag behöver just nu!


Sjuk men inga symtom?

Fortsättning följer... Först ringde barnmorskan och sa att urinprovet inte var så snyggt och att hon skickat det på odling. Sen igår ringde familjeläkaren och berättade att jag har bakterier i urinen, alltså en urinvägsinfektion, och frågade om det gör ont när jag kissar. Nej. Det gör det inte. Kissar du ofta då? Eh, ja, jag är GRAVID, jag gör inte så mycket annat. Feber? Ja, sen i tisdags. Då sa hon att man inte behandlar urinvägsinfektioner som inte ger symtom men att jag ska lämna för ny odling på måndag. Men sammandragningarna är ju ett symtom? Och febern? Jaja, jag väntar till måndag. Dessutom är hostan mycket värre än något annat. Och det gör ju inte att jag har färre sammandragningar precis. Så just nu är jag faktiskt helt slut, kan inte sova, kan inte ligga, kan inte vara uppe. Tog iallafall ett gram Alvedon imorse för att kunna vara med på fotbollens dag. L är jätteduktig och de vann två av tre matcher. Nu gäller det bara att hitta på en ursäkt till kvällens gårdsfest. Blä, partytält och grillad kyckling är det minsta jag är intresserad av just nu. Men blir svårt när barnen redan märkt ut sittplatser åt oss.

Annars har jag inget nytt att komma med. J ska jobba över imorgon och sen har han eftermiddagsvecka. Barnen börjar skolan på måndag. Min plan för nästa vecka är Prison break säsong 2.


Nya siffror

Jaha, så här såg det ut. Första parentesen är v 25 andra v 29, idag är det alltså v 33+5:

Bltr: (120/67) (115/77) 125/85
Hjärtljud: (138) (138) 150
Sf-mått: (22 cm) (27 cm) 32 cm
Vikt (59 kg ogravid): (66 kg) (67 kg) 70 kg

Som väntat alltså, lite högre blodtryck, fullt normal sf-kurva. Lämnade urinprov med tanke på sammandragningarna, barnmorskan skulle höra av sig om det visade något. Vi pratade lite om förlossning och hon trodde inte att jag skulle behöva gå över tiden, jag har ju fött lite tidigare varje gång. Hon tyckte också att jag skulle räkna med ännu en snabb förlossning och hellre åka in en gång i onödan än riskera en hallfödsel och det har jag väl också tänkt på.

Namn har vi några förslag, mest till pojke men även något flicknamn, men jag tänker inte lämna ut dem. Varje gång vi sagt våra förslag säger någon Nej, inte DET, jag kände en som... eller Nej, vad fult, det kan ni inte kalla honom/henne. Så tills folk lär sig att bara säga Jaha minsann och vänja sig så kommer jag inte knysta ett ord till. Man blir ju ledsen när man har ett namn som verkar så perfekt och så bara spyr folk över det. Och till vilken nytta? Gissa vad folk tyckte om Lava och nu var det många många år sen vi hörde något om det för man VÄNJER sig.

Ikväll hade jag feber, inte konstigt att jag varit så trött. Tyvärr kan jag ändå inte sova men jag ska slökolla på That 70s show och lyssna på makens snusningar.


Herr Kantarell

Imorse tvingade familjen ut mig i blåbärsskogen. Jag är verkligen ingen naturmänniska. Höll på att svimma av rädsla när en fågel flög upp framför mig och fick säkert 10 myggbett på en halvtimme. Men jag lyckades hitta kantareller. Och lite blåbär. Men jag är rätt säker på att det inte var den typen av promenader MVC menade att rekommendera till höggravida. Men jag går vanliga promenader också. Under protest. J vallar mig ett par kilometer varje kväll. Ibland får jag stanna och pusta dubbelvikt genom sammandragningarna men jag märker att det varken blir bättre eller sämre av att gå så jag fortsätter.

Imorgon ska jag till barnmorskan, ska bli intressant att se hur sf-måttet är då. Kan också tänka mig att blodtrycket stigit lite och jag börjar samla lite vätska runt fingrar, fötter och underben men vi får se.

Var hos Lisa igår på grillparty. Mycket trevligt. Har inga direkta planer för nästa vecka men ska försöka dra ner på bakandet tror jag. Fullt i frysen. 7 veckor kvar till Baby kommer, det är rätt lång tid. Men jag har köpt mer garn så jag ska väl virka på. Fast om jag inte ska vara så himla martyrig så känner jag egentligen som den här låten...


JättebabyInget fel på babyns njurar längre, det hade växt till sig och allt fungerar bra. Och där skulle vi ha rest oss och tackat för oss. Men nej då. Doktorn ville uppskatta storleken på babyn och hon mätte och mätte. Och så fick vi domen; 19% större än normalt. Så går jag tiden ut beräknas Baby väga 4300 g. Hur är det möjligt? Först två tillväxthämmade barn (2610 g och 3040 g) och nu en jättebaby?! Med samma mamma och samma pappa? Men doktorn sa också att jag har ju aldrig gått tiden ut tidigare så vi får väl se. Men inget verkar ju vara som tidigare den här gången så den föds väl 10/10 -10, 11 dagar över tiden med en vikt på över fem kg. Bara det inte går lika snabbt som med Lava för då vill jag inte vara med. Önskar att jag sluppit den här informationen, var bättre att inte veta. Men. Inget jag har kontroll över i vilket fall som helst så det är bara att acceptera. Men jag har aldrig varit orolig för förlossningen tidigare och nu är jag det.

Baby protesterar mot sitt efternamn redan, vilket är förståligt. Vind och sned är precis vad han är hela tiden. Nästan svårt att gå med en mage som är helt osymmetrisk men så här ser den ut för det mesta...Annars rullar livet på. Var i Hallsta i lördags och träffade gamla bekanta och P lärde mig virka mormorsrutor. Så nu är jag besatt av att virka och har gjort 27 st på ett dygn. Ska bli en filt med lite tur. Jag har gett upp babysockarna för jag kan verkligen inte sticka. Men virka, det är grejer det!

Har gått in i min egen lilla dygnsrytm. Vaknar kring halv fem och hostar så det är omöjligt att somna om, läser lite, ser på morgon-TV (fast nu ska jag VIRKA) tills barnen vaknar vid åtta. Sover en timme vid tre och är sen vaken till midnatt. Märkligt. Men det räcker tydligen för jag är inte helt slut, inte varje dag iaf. Idag ska jag tvätta gamla babykläder för vi har fyndat skåp och garderob på Ikea i helgen och nu börjar Babys rum bli klart.