Vilar

Det blev en bra helg tillslut, för mig iallafall. Började med att komma hem till färdig middag. Det var V som hade lagat mat i fredags, hans favorit plockmat. Kalla köttbullar och korvar, morotsbitar och smörgåsrån. Och L hade gjort vitlöksbröd till. I lördags var jag helt slut. Vilade i princip hela dagen, tog mig i kragen fram emot eftermiddagen och gav mig ut i snöstormen för att handla. Blev jättegod middag med lasagne och grönsallad och L fick göra mera vitlöksbröd. Melodifestivalen var usel igår tyckte jag men mysig familjekväll med chips och tända ljus. Och L somnade på mig så jag fick bära ner henne, det var länge sen. Tänkte se OS men somnade.

Idag har jag... vilat. Vi hade muffinsdag och gjorde tre olika sorter. Sen bjöd barnen hit sin mormor och morfar och såklart morbror. Skitkallt ute, har skyndat mig in. Städat lite och börjat fundera på köket men då fick J ont i huvudet. Inser att folk blir irriterade på mig när jag isolerar mig men det blir bättre. Tycker verkligen inte om kyla och mår inte så bra just nu heller men fortsätt tjata om ni orkar. Rätt vad det är orkar jag igen.

Ny vecka igen. Imorgon har vi information för sommarvikarierna nästan hela förmiddagen så dagen borde gå fort. Bilen är framskottad så jag behöver inte gå upp extra tidigt. J är ledig imorgon och ska undersöka vad det är som händer i kommunen. Fick höra i fredags att de vill lägga ner allergispåret barnen går i. Men det kan ju inte stämma. Finns inte en chans. Vi sålde ju och flyttade hit bara för allergispåret och L fungerar ju nu. Visst, det kanske skulle gå bättre nu men... inte så troligt tyvärr. Hon skulle behöva medicinera för att kunna gå till skolan igen. Nej, vill inte tänka på det. J får kolla upp det imorgon.


Vardagsbekymmer

Helgen gick fort som vanligt. I lördags var vi i Sandviken och såg genrepet till Melodifestivalen. Barnen tyckte det var roligt men lite långt. Jag tyckte att det enda som var riktigt bra var Glada Hudikteaterns sång under röstningen. Känslig som jag är grät jag så hela raden skakade. Magiskt. Har inte riktigt hämtat mig än och kan se klippet igen och igen. När vi kom hem ville barnen se Melodifestivalen en gång till på TV. DET tyckte dom var jätteroligt för då kunde dom alla skämten och låtarna. Och deras favoriter gick vidare.Långpromenad i söndags, vi gick i över två timmar hela familjen. Trevligt. Men sen börjar allvaret igen och man är tillbaka på jobbet. Som igen känns tungt. Men jag vet ju att det går i perioder och det blir bättre.

Firade semeldagen med rejäla köpesemlor till mig och V och hemlagad med hallonsylt och havregrädde till L. Maken åt upp resterande geléhjärtan från alla hjärtans dag. Annars tycker jag hela kvällarna går åt till läxläsning. De har massor med läxor båda två. Inte hade väl vi så mycket läxor i lågstadiet? Jag kan då inte minnas att jag gjort en läxa före högstadiet, och knappt ens då om jag ska vara ärlig. Minns när jag började på högskolan och man skulle själv lära sig ur en bok, jag hade ingen aning om hur man pluggade utan fick gå en kurs i studieteknik :-). Nå, annat är det nu, de ska läsa högt och räkna matte och skriva små berättelser. Och det måste vara varje dag, föräldrarna måste skriva under varje dag. Jag är rädd att det kostar mer än det smakar, märker ju att ungarna tappar intresset och känner sig dumma för att det tar sån tid. Märkligt. Men jag har ju luftat mina åsikter om dagens skola tidigare och jag fortsätter förundras.


Längden på gitarrbandet

I söndags fick jag och barnen följa med min storebror till replokalen. Vi spelade lite olika instrument (vi slog på dem iallafall) och sen spelade vi in lite hitlåtar. Hade jag kunnat skulle jag ha lagt ut ljudspåren för det blev så bra. Vi gjorde bland annat en killerversion av Mustang Sally. V, som fortfarande har ett intresse i världen och det är att spela gitarr, kom igång ordentligt efter i söndags. Han spelar varje dag nu. Ofta står han framför spegeln med elgitarren oinkopplad och kollar när han spelar för utseendet är ju ändå viktigast. Men nu har vi en tvist. Han påstår att bandet till gitarren ska vara låååångt, alltså hänger gitarren någonstans nere vid knäna och ungen kommer få gamnacke innan 15års ålder. Jag drar åt bandet i smyg men han kommer på mig och beskyller mig för att vilja att han ska se ut som en dansbandsgitarrist! Vilket inte är sant, jag vill bara förebygga ungens hälsa. Så... hur ska det vara?

Dansbandsgitarrist?
Rockare?


Träningsvärk

I söndags tvingade min familj mig att åka skridskor. Det var första gången på säkert 15 år. Och tjejskridskor hade jag, jag som alltid åkt på ärvda hockeyrör. Men det gick rätt bra. Fast det var svårt att gå hem efter en timmes skridskoåkning, hade så ont i fötterna. I måndags fortsatte vi sportandet med en dag i Säfsen. Slalom är nog den enda sporten jag utövar med glädje. Barnen var jätteduktiga fast de bara åkt en gång förut och det var ett år sedan men de klarade liften och svängar och allt möjligt. Men min dotter har, precis som jag, en förkärlek för störtlopp. "Sväng, sväng!" skrek vi efter henne men hon bara böjde på knäna och skickade upp stavarna bakom sig och for som ett jehu i backarna.Så ni kan ju gissa om jag har träningsvärk... Mina vader är värst, de krampar mitt i natten. Sendrag sa alltid mamma men det känns som muskelkramper.

Trist att vara tillbaka på jobbet, en dag var för lite semester. MER SLALOM ÅT FOLKET!