Lyxomelett

2 ägg vispas lätt med lite vatten, salt och peppar. Häll i en varm stekpanna och rör om lite allt eftersom det stelnar. Lägg på skivor av en halv Chorizo på ena halvan av omeletten. Stek tills omeletten har stelnat. Lägg på 2-3 ostskivor ovanpå Chorizon i någon minut. Vänd över den tomma delen av omeletten. Klart. Gott med sallad och avokado.

Hittade inget annat i kylen idag, gjorde mos och pannbiff till barnen men det räckte inte till mig så när de gjorde läxan passade jag på att äta. Nu tål hon ju luftburet ägg, min dotter. Men jag vågar inte ta risken att skvätta ägg på hennes mat så jag lyxäter efter henne och städar ordentligt efter mig sen. Undrar om det är därför det är så otroligt gott och lyxigt med omelett? Helst skulle jag vilja gå ner och göra en till.


Just idag

Idag gick det inte fort hem från jobbet, som mest var jag uppe i 50. Skitsnö. Svärfar hade hämtat kidsen och tagit V på gitarr och det var tur för jag var hemma strax före sex. Lite bättre på jobbet, vi är glada. Vi är ett roligt gäng som påverkas enormt av varandra. Om någon har en dålig dag går vi alla och surar. För tillfället är vi alla rätt positiva och tillfreds. Det svänger i och för sig från dag till dag, men... det är som i vår egen lilla kampsång (som vi snott från bajen?):



Annars har vi projekt här hemma igen. Vi ska bygga ut holken, eller tornrummet om ni föredrar. Någon som känner en snickare? Sen ska vi flytta om lite bland rummen och helst vill jag börja med köket också innan sommaren. Vi får väl se. Nu säger mannen att han ska börja jobba idiotskift igen, alltså förmiddag, eftermiddag och helg och sen en ledig vecka på en treveckorsperiod. Tror han ja. Men då skulle han hinna bygga både det ena och det andra. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli åtta och barnen ska säga godnatt så jag kan plocka fram min semla och en kopp thé.


Så nära att börja träna nu

Det kom en kalasinbjudan häromdagen till dottern. Från en kille vi aldrig hört talas om. Jo då, sa hon, vi är kompisar. Och J berättade att de ofta leker när han kommer och hämtar. Så visst, jag ringde och tackade ja. Och det visar sig att killen i fråga bjudit hela sin klass... och min dotter. Han hade rodnat när hans mamma undrade vem hon var och sagt att "Vi är faktiskt mycket bra vänner". Jaha, nu börjar det.

Vill så gärna se Snabba cash, tyckte boken var bra, nej nu ljög jag. Boken var kass men ljudboken var riktigt bra. I vilket fall, filmen verkar bra. Kanske till helgen? Har inget planerat till helgen utom kalaset, ska kanske försöka spendera lite tid med ett barn i taget. Men de är inte så intresserade av att umgås med morsan på helgerna, de har fullt upp med att åka skridskor och pulka och spela Playstation. Jag kom NÄSTAN iväg på ett medelpass i måndags men grannen fick feber i sista sekund. På söndag ska jag gå på yoga med P. Borde passa mig, man ska ha madrass med sig :-).

Men jag är bra på att hålla skräpmatslöftet till barnens förtvivlan. Tyvärr. Är så sugen på Spicy hot (sen Linda skrev det i sin blogg). Kanske kan övertala mamma att vakta barnen i helgen så kan mannen och jag gå på både bio och Spicy hot. Det gick bra hos farfar igår iallafall även om de knappt var talbara till middagen. Igår åkte jag en extra omväg för att köpa semlor, som bara jag äter. Kanske kan storebror övertala Mat-Micke att göra ett semeltestet 2010? 


Veckans besvikelse

Slut på helgen igen. Och inget att se fram emot, inte ens en gå-hem-tidigare-dag i nästa vecka. Barnens skola har "stängningsdag" minsann, på tisdag. Kan det vara lagligt? Var ska barnen vara då när både skola och fritids är stängt? Kan verkligen alla försäldrar i Västerås ta ledigt mitt i veckan? Ja, jag kan det inte och inte maken heller. Eller, klart man kan om man måste men jag kan hitta på 100 bättre anledningar till semester. Iallafall ska barnen vara hos farfar, helt galet, J ska lämna innan han börjar jobba alltså kvart i fem på morgonen. Vad roliga våra barn ska vara vid 11-tiden...

Böckerna kom i fredags. Jag var så lycklig och frossade i att välja vilken jag skulle börja med, la ut alla runt mig i sängen och läste något ord här och där. Tills jag insåg att jag redan läst en (Infiltratören) och att jag läst fortsättningen på en så jag vet hur den slutar (Doppler av Erland Loe). Så himla typiskt mig. Jag blev så besviken men J blev inte ens förvånad. I protest har jag läsvägrat hela helgen. Idag har jag legat i sängen och gråtit till familjers tragiska öden i Extreme home make-over.

Tvillingdop igår. Så himla söta ungar, den ena var ledsen och den andra skrattade åt sin syster. Bra dop faktiskt, kort tillställning och gott fika. Förstår ju inte vitsen med dop, otroende som jag är, men man måste ju respektera andras val. Jag har ju inget emot själva grejen, jag bara inte förstår den.

Annars har vi återupptäckt Jojje Wadenius här i familjen. Jag är ju av naturliga orsaker för alltid sammansvetsad med Kalles Klätterträd (...Emma! Hon är fin, tycker Kalle.). Men Ls favvis just nu är den här;





Men kolla lite på Youtube! Min favvis är Jag är det fulaste som finns.


Släpp ut mig!

Gud så tråkigt jag har! Stackars mig! Liten hänger i soffan, sover eller tittar på TV. Storebror spelar ds. Jag har tvättat allt i tvättstugan, städat och sorterat i hallen och i förrådet och spelat vändtia till vansinne. Nu säger hon iallafall att hon ska gå till skolan imorgon, tack och lov. Inte för att jag längtar till jobbet precis men det här med att vara instängd i hemmet är tydligen inget för mig. Börjar bli handlingskris här också, inget bröd till imorgon, riset är slut och jag vill ha glass. Men J jobbar ända till sent i kväll och V vägrar gå för han inte får cykla. Pest. Vi ska äta våfflor till middag, utan glass, det kan vi iallafall åtstadkomma.

Ramlade in en inbjudan om "Vuxenfest" häromdagen. Först tyckte jag det lät snuskigt men när vi tittade närmare visade det sig nog snarare handla om en fest där det pågår mogendans, bugg och sånt. Jag dansar bara linedance och J dansar bara precis innan han tuppar av en sen festkväll så jag vet inte riktigt hur vi ska göra. Vore ju roligt att träffa folk man inte sett på många många år men... bugg? Jag som inte ens pensionssparar.

Håll hoppet uppe alla fryslortar, snart blir det sommar igen!




Ny design

Nej ni har inte kommit fel, Linnea har hjälpt mig frächa upp lite här inne. Såna idéer får man när man vabbar. Hoppas hon är frisk imorgon!


Mera böcker

Beställde precis lite böcker på cdon. Egentligen ska man vänta till bokrean i februari men det ena utesluter väl inte det andra? Dessutom har de 3 pocket för 100 kronor och om man beställer för över 400 får man en pocket för 19 kronor. Oemotståndligt ju. Har läst hela helgen så nu börjar det tunnas ur i hyllorna. Som jag nämnt 100 gånger läste jag Quick-boken i julas. Där står det om en psykiatriker som fick gå (enligt Quick alltså) från Säter i början på 90-talet. Igår uttalade sig samma psykiatriker för det visade sig att han är överläkare på rättspsykiatrin i Sundsvall och hade hand om Ulf Olsson, han som tog livet av sig igår. Ja, det är väl jag och min foliehatt men ändå ett sammanträffande att han jobbar med Sveriges mest kända mördare, som båda hävdar sig oskyldiga. Kanske ingen konspiration precis men visst är det ofta så, man hör ett namn och sen dyker det upp överallt. Nå min tanke var iallafall att rättspsykiatrin kommer nog bli synad i sömmarna nu. Bra.

Fick lämna jobbet vind för våg och hämta en astmatisk dotter till lunch idag. Lite Bricanyl gör susen, nu kan hon både andas och busa. Får se hur det blir imorgon, antagligen får hon vara hemma en dag till. Boooring.

Nu börjar semesterplanerna. I år ska vi bestiga Mount Everest, nej då, men nästan. Vi ska försöka oss på en bilsemester i Europa, ända till Kroatien. Haha, vad är oddsen att vi kommer iväg? Men, man måste ju drömma.


Helgplaner

Lite ledighet gjorde susen även om jag skulle varit mer ledigt om jag fick bestämma. Att det var ledigt mitt i veckan gjorde ju också saken lite mer uthärdlig men jag har faktiskt varit på gott humör den här veckan. Och inte så trött. Nytt år, ny chef. Det är den fjärde chefen jag har på det här jobbet. Det svänger fort i hockey, eller vad det nu är Lisa brukar säga.

J spelar innebandy så jag och kidsen hade myskväll för oss själva. Åtta dagar in på det nya året bröt jag mitt löfte om att dra ner på skräpmat och vi vräkte i oss kebab framför TVn. Dom tröttnade på Let´s dance rätt snabbt och bad om att få gå och lägga sig. Först tittade vi på Hundpensionatet, en av Ls julklappsfilmer. Tror jag är aningen hormoniell av någon anledning, jag har två finnar som ser ut som mindre vulkaner och under Hundpensionatet grät jag tre gånger. Men jag sa till barnen att det nog var löken i kebabtallriken.

Ska man hitta på i helgen då? Bio kanske? Men Alvin och gänget 2 lockar faktiskt inte och barnen är för små för Sherlock Holmes. Så jäkla kallt, går inte att vara ute. L får andningsbesvär och köldutslag. Jag blir sur när jag fryser. Inomhusshopping kanske? Men om man ska åka någonstans måste bilen skrapas fram och då blir man kall och... sur. Bra bok att rekommendera, någon? Fick ju båda böckerna på min önskelista, Tomas Quick är död läste jag snabbt. Bra bok. Ska beställa Rättsskandalen Tomas Quick. De apatiska ligger och väntar men jag har lust med något mer lättsmält först. Jo, jag fick ju en bok om kommunismens Ryssland också. Så får det bli!


2010

Läste i mitt lilla arkiv vad jag hade för förväntningar på 2009 och det mesta har väl slagit in. Alla renoveringar utom köket gjordes, jag bytte jobb och var på kryssning med L. Däremot flyttade vi inte trots att jag drog med mig J på ett större antal husvisningar.

Summering av 2009:

Bytte arbetsgivare från landstinget till kriminalvården.
Barnen lärde sig åka slalom.
Köpte min allra första helt nya bil. Miljöbil.
Lyckades pricka in bra väder på semestern.
L började skolan och lärde sig skriva och läsa.

Förväntningar på 2020:

Nytt jobb.
Köksrenovering.
Mer tid hemma.
Börja aktivera mig någon gång i veckan.
Förstå reglerna till Risk.

Nej, jag har inte så stora förväntningar på 2010. Men jag hoppas att det blir bra och att det blir förändringar, men å andra sidan hoppas väl alla det alltid?

Blev inbjudna (haha, eller bjöd in oss själva snarare) på nyårsfest. Massor med barn och folk och mat och dricka. Var jättetrevligt. Promenerade hem strax efter ett och upptäckte den stooora nackdelen (bakdelen) med stay-ups. Jäklar vad kallt det var om rumpan. Frös resten av natten och tog låång sovmorgon till elva. Storstädning av huset och sen softade vi till en riktigt dålig film (High school musical 2, varning!). Börjar bli dags för lunch, eller middag. Ingen pizza i år heller. Vi har inte hittat någon ny pizzeria sedan Hannas började ha margarin i degen. Det är nog min största förhoppning på 2010, att kunna köpa pizza igen. Ikväll blir det köttfärsgryta. Imorgon ska vi ut på allvarligt uppdrag som antagligen kommer att ta hela dagen. V har haft sitt örhänge i sex veckor och imorgon får han byta det. Och då måste han köpa ett först. Och mr Velig kan inte ens välja strumpor på mindre än en halvtimme så...  God fortsättning på er!