På fisens mosse

Puh, hemma igen. Kom hem igår kväll. Vi skulle överraska barnen med en finlandskryssning på vägen hem från Öland och det höll på att gå åt skogen men ganska lustigt så här i efterhand. Det var i torsdags, ni vet, det regnade en del då. Åkte från Öland vid elva. Lunch före Söderköping vid två, åkte från Norrköping strax efter tre och tog in på E 4 istället för den vanliga skitvägen. Regnade kopiöst men enligt GPSen skulle vi vara på Vikingterminalen 16:49 och incheckningen för bilar var öppen till halv sex så det var rätt lugnt. Men inte gick det fort, ingen sikt och en del trafik. Med 33 km kvar tog det stopp. Rörde oss framåt i 10 km/timmen. Börjar kasta lite oroliga blickar mellan GPSen och klockan. När klockan var 16:40 och vi hade 27 km kvar började vi misströsta men barnen sov i baksätet och visste fortfarande inget som tur var. Vid 17 vaknade dom och jag fick förklara varför vi satt fast i en bilkö i Stockholm och inte var hemma redan. Tyvärr kids, vi skulle överraska er men nu kommer vi ingenstans så... Då lättade kön lite. En kamp mot klockan och GPSen började. Svängde av E 4 och hade 7 km kvar klockan 17:29... när GPSen gav upp och vi körde fel. Något stressande. Men den kom igen och J lyckades hitta rätt så 17:43 parkerade vi bilen (incheckningen för bilar var ju stängd) och rusade i ösregnet in på Vikingterminalen. Checkade in 17:49 (de stängde incheckningen 17:45) och SPRANG genom hela glaskorridoren fram till Cinderella och gick ombord 17:56. 18:00 lämnade vi Stockholm. L sa; Mamma, jag visste inte att du KUNDE springa med den magen. Inte jag heller... Men det gick.

Trevlig kryssning faktiskt, vi åt gott och de hade massor med aktiviteter för barnen. Jag sov ingenting på natten för jag hade så mycket sammandragningar men det är smällar man får ta. Var egentligen aldrig orolig, det är ju två månader kvar. Handlade tax-free, barnen och J köpte godis, jag köpte bebiskläder :-).

Idag har vi haft storstädning. Dammat och svabbat och plockat. Jag har märkt att jag har lite PMS-beteende, jag fastnar i detaljer. Istället för att städa köket fastnar jag i att handdiska kaffekvarnen med en tandborste. Men J har lite koll och bryter när jag blir för fast i något onödigt. Annars är det lugnt. Har en enorm mage nu, ska försöka få ut någon bild snart. Men det är ändå lättare än med de två andra, vet bara inte varför. Men jag är inte deprimerad än och det hjälper jättemycket, jag ser rätt positivt på tillvaron. Håll tummarna för att jag slipper "stirra ut genom fönstret-fasen" den här gången!


Slut på semestern

Jaha, då var slut på semestern. Sista dagen igår. Nu är jag officiellt avstängd från mitt jobb istället och det tyckte jag var OK tills jag räknade ut vad man får i havandeskapspenning kontra lön och nu känns det inte så roligt längre. Men lika bra att vänja sig, ska jag vara föräldraledig så länge som jag vill så är det lika bra att öva på att stänga plånboken redan nu. Vi är kvar på Öland men åker hem imorgon. Ska på Diggiloo ikväll i Borgholm och barnen är till sig för att de ska få se Markoolio...

Har kommit in i den mindre roliga perioden av graviditeten där det mesta handlar om halsbränna och sömnbrist. Vaknar varje gång jag vänder mig och kan inte somna om. I natt var det väl OK men igår sov jag totalt tre timmar och var inte så rolig att ha att göra med. Men det är bra ändå, börjar nu längta efter Babyn. Som fortfarande är helt klart den livligaste hittills, varje gång jag vaknar under natten står magen i fyra hörn och på dagarna antingen hickar han eller försöker trycka ut en liten fot genom min navel. Som förövrigt har poppat för ett par veckor sedan, mycket snyggt. Ska på ultraljud i nästa vecka för att kolla upp det där med njurarna, hoppas de uppskattar babyns vikt då också.

Vilken underbar sommar det har varit! Kan inte minnas att jag nånsin haft en sommar med sånt fint väder hela tiden och så mycket tid som jag spenderat på stranden i år har jag nog aldrig varit tidigare. L har lärt sig simma även om det inte går så länge och V får vi hota upp ur vattnet. Själv sitter jag som en strandad valross i en stol och löser korsord, inte det sämsta det heller!


Lite tyngre nu

Sommaren tuffar på. Idag är det lite mulet och då får man känslan av att sommaren är över bara för att det har varit så EXTREMT fint väder hela semestern. J har nu två veckor kvar av semestern och barnen har väl en månad kvar av sommarlovet? Fast lite skönt ska det bli när de återgår till vardagen och jag kan sitta och stirra ut genom fönstret eller baka hela dagarna. Men inte riktigt än.

Idag är det dags för L´s ultraljud av hjärtat. Hon har något blåsljud som inte växer bort och vi har väntat länge på ul-tid, mest för att barnmedicin tappade bort remissen. Allergiläkaren skrev en ny när vi var där i slutet på maj, när L skulle prova ägg men inte fick för hon var för påverkad av pollen. Men idag efter lunch ska hon dit iallafall. Försöker att inte oroa mig, det värsta som kan hända är att de inte ens säger något om hur det ser ut utan att någon annan ska meddela svaret (allergiläkaren?!). Det är den ST-läkaren L träffade på akuten i början på maj när hon inte kunde andas som ska göra ultraljudet. Den läkaren som inte kunde höra något blåsljud överhuvudtaget så det ska bli intressant...

Det börjar bli tyngre nu, vissa dagar är inte så roliga längre faktiskt. Igår var en bra dag, vi gick på stan i timmar och sen på veteranbilsträff på Westerqwarn på kvällen. Det är varje måndag kväll och det är otroligt mycket entusiaster där, förra veckan var det över 350 bilar. Ikväll ska vi på trav. Men resten av veckan har jag inget planerat, vågar inte. I lördags kunde jag knappt röra mig och i söndags var det mycket korta promenader som gällde så några större projekt orkar jag inte med. Ska väl åka till Öland till helgen kanske. Väntar på en Tradera-vinst som V har ropat in, en wavebaoard. Utan den kan vi absolut inte åka någonstans.


Vecka 29 redan...

Var hos barnmorskan imorse, det är redan vecka 29 nu. 11 veckor kvar...

Bltr: (120/67) 115/77
Hjärtljud: (138) 138
Sf-mått: (22 cm) 27 cm
Vikt: (66 kg) 67 kg

Nu ligger magen mitt på kurvan där den ska vara igen. Hade 120 mg/l i hb och s-ferritin var 37. Ny diskussion om järntillskott, vilket jag åter avböjde och efter ett tag fick med mig barnmorskan på. Varför ska jag äta tabletter och må illa när jag kan INTE äta tabletter och må bra?

I natt hade jag halsbränna för första gången den här vändan. Det dröjde innan det började men jag känner det idag också så jag ska ta mig till apoteket och köpa lite Rennie, annars mår jag fortfarande märkligt bra. Till och med igår när vi besökte huvudstaden i 30 gradig värme gick det bra. Först var vi på Vasamuséet, J var riktigt nördigt intresserad och jag och barnen tyckte det var... trevligt. Sen Aquaria där vi såg hajar och pirajor. Barnen är så duktiga hela tiden, inte ens en fråga om Gröna Lunda fast de både såg karusellerna och hörde skriken. Det enda som var minus var att det inte fanns någonstans att sätta sig på Vasamuséet så jag vinglade lite mot slutet. Men å andra sidan hade de 18-20 grader varmt i hela hallen för att inte skeppet skulle förstöras och det var så skönt så jag förlåter dem allt.

Har spenderat förmiddagen i skuggan på Framnäs som vanligt. Nu ska jag lyxa med en ny tidning och kanske en glass i sängen någon timme innan J kommer hem med en ny kaffebryggare. Fast jag kanske borde köpa Rennie innan jag ger mig på kaffeprovsmakning?


Magsjuka

Ja nu vet jag vad sammandragningarna berodde på. Magsjuka. Både jag och J sprang i skyttetrafik hela natten till måndag och framåt morgonen var det riktigt illa. Fick inte behålla någonting. Underbart. 300 grader varmt, 100 kgs övervikt och smidig som en valross. Lyckades få i mig ett Mariekex och en halv skorpa igår kväll och en Resorb, sen sov jag 12 timmar i natt. Lugnt idag, har nu kunnat få i mig en macka men benen skakar fortfarande. J mår bra. Orättvist. De är och badar medan jag badar i svett här hemma. Nu är det bara L kvar men hon väntar väl tills vi tror att faran är över. Funderar på att ta mig ner på stan och sova i lägenheten, kanske lite svalare?


Dramatik på badstranden

För några dagar sen var V och badade med en kompis och hans pappa. Det blåste den dagen och när killarna simmade från bryggan mot land blev kompisen plötsligt trött och drogs med av vinden. Han ropade på hjälp och V simmade till honom. Tyvärr hade inte V räknat med hur tung kompisen var och V hamnade under ytan när kompisen hängde på honom. Han försvann helt. Turligt nog såg kompisens pappa vad som hände och sprang ut och hoppade i men han orkade inte med båda killarna samtidigt. Massor med folk såg vad som hände men ingen hoppade i för att hjälpa till. Till slut kom en utlänsk kille och hjälpte pappan att få in killarna. V var rejält medtagen och matt men andades själv. De ringde mig och jag åkte och hämtade en rädd och skakig kille. Herregud, så lätt det är att något händer. Tack och lov för As pappa och den kille som hoppade i! Enligt dem hade V varit under ytan några minuter. Hade gått riktigt illa om han inte varit så pass bra på att simma. Nu SKA L lära sig simma!

Den dagen fortsatte med dramatik... Vi tänkte få V att tänka på något annat så vi åkte till texmex-stället för lunch. De har en trall utanför där det finns bord och jag satt längst ut. Precis när jag ätit färdigt skulle jag ta något som någon tappade och då hamnade mitt stolsben utanför trallen. Mindre jordbävning och där låg jag kravlande i gruset. Turligt nog tog handen och höften den största smällen, magen klarade sig men jag kände mig rätt dum. Och så säger L: Mamma, du brukar ju fråga oss hur vi kan sitta stilla på en stol och bara ramla av? Nu vet du hur det går till.

På kvällen fick V magsjuka så vi var uppe hela natten när han spydde.

Underbart väder på Power Meet i år även om vi mest har varit på Hälla och kollat. Mycket bättre än på stan, finare bilar och mindre folk. Dessutom har McD god glass. Idag har vi badat på Framnäs och jag har vilat under eftermiddagen, hade såna hemska sammandragningar vet inte om det är värmen eller vad. Behövde en promenad men J påstod att det var för varmt. Kom på att det finns luftkonditionering på Ikea och mycket riktigt. Vi promenerade en timme där, svalt och skönt. Har fått reklamen för imorgon och Ica har billigt körsbär. Så nu har jag något att se fram emot.


Tillbaka i stan

Blev en extra utflykt till Öland. Först var vi och handlade i Ullared, inte att rekommendera längre. I och för sig lugnt och skönt, inga köer eller trängsel, men priserna har gått upp ordentligt och mycket var bara skit faktiskt. Köpte en del utrustning till babyn, täcken och lakan och lite kläder, en babysitter och en åkpåse men hade räknat med att hitta mycket mer. Så det blir till att shoppa vidare (stackars mig). Sen Liseberg, det tyckte alla var jätteroligt och jag provade alla bänkar de hade medan jag väntade på de andra som åkte karuseller som galningar. Tyvärr glömde vi kameran hemma och J har inte fått kläm på kameran i hans älskade i-phone så vi får vårda minnena istället. När vi skulle åka hem var det för fint väder. Vi såg en helg på hemska Björnön framför oss bland miljoner människor och huggormar och bestämde oss för att våldsgästa mamma och pappa på Öland istället. Bra val. Vi stannade tre dagar och badade i havet och åt upp oss ordentligt. Sen var det skönt att komma hem.

Har lite små projekt för att hålla mig igång, ni som känner mig vet att jag har en tendens att deppa ihop när jag blir a) ledig och b) tjock. Så jag målar och sorterar och lagar mat. Och äter glass och jordgubbar. Imorgon börjar Power Meet, ska tillbringa lite tid längs Sjöhagsvägen. Idag tog vi grannungen och finbilen och badade på Lövudden och spelade minigolf.

Mår fortfarande förvånandsvärt bra. Eller egentligen kanske mer en attitydsfråga. För jag mår fortfarande illa och vaknar minst tre gånger per natt av kramp i vader och händer (jo faktiskt), och visst börjar det bli påfrestande att alltid vara anfådd. Men fortfarande överväger positiva känslor. Tänk att jag får göra det här igen, att jag har ett litet liv i min mage, att jag är så lyckligt lottad. För så känns det. Och nu är jag riktigt nyfiken på vad det är för krabat som bor där inne, livlig vet jag och pojke tror jag men... vem vet?