Äntligen ledig!

Puhu, men jag hävdar ändå att jag 100 gånger hellre är gravid över sommaren än vintern. Linnen vs jackor som inte går att dra igen, tofflor vs knytkängor, baddräkt vs långkalsonger. Lätt match. Men idag när jag suttit och målat spjälsäng i solen i två timmar fick jag gå in och vila efteråt för jag började se stjärnor, hur ska man komma ihåg att dricka hela tiden?

SEMESTER! Vi gör inte mycket och får ändå massor gjort. Vi har varit på Frösäkers brygga och tittat på vikingabyn. Barnen rekommenderar det, ja och vi vuxna också även om vikingarodd inte är en aktivitet för gravida... märkte jag den hårda vägen. Vi har badat och städat och grillat och allt som man ska när man är ledig. Jag läser tre böcker och bara en är bra, precis som det ska vara. Vi verkar bli hemma nästan hela sommaren. Vi har äntligen fått tid till Ls ultraljud av hjärtat och det vill vi inte boka om. Blir väl en sväng till Öland efter det. Nu åker vi till Liseberg och jag ska in på Ullared och handla babygrejer. Barnen har fått sina sommarpengar som de ska handla för. Vi sparar växelpengar i en spargris i köket varje år och när semestern börjar åker vi till banken och växlar in dem och barnen får ha som fickpengar över sommaren. I år fick de drygt 800 var så de var nöjda och har redan börjat lägga i nya mynt.

Livet är rätt gott just nu. Och jag har köpt strumpstickor och hittat en stickbeskrivning. Nu måste jag bara till biblioteket och låna en bok om stickning för jag förstår ingenting av beskrivningen :-).


En dag kvar!

Fortfarande inga babysockar, har inga strumpstickor och de säljs inte någonstans. Har kollat alla större affärer men det måste tydligen vara en garnaffär var nu de finns. Har budat på Tradera så jag hoppas på det.

En ynklig liten dag kvar att jobba och ändå känns det motigt. Jag har till och med något att göra hela dagen och ska ta ut min sista komp på eftermiddagen. Tyvärr måste vi handla imorgon, tillsammans med alla andra midsommarfirare. Efter imorgon behöver jag inte se murarna på åtminstone ett år om allt går bra. Har fått beviljat min avstängning från försäkringskassan så nu är det bara ledig som gäller. Visst kommer jag sakna mina knäppa kollegor men jag tror vi kan hålla kontakten. Får se hur länge jag tycker att det är roligt att vara hemma, jag har ju en förmåga att ändra mig och tröttna på saker. Men ingen fara än på länge, nu ska jag ha SEMESTER!

Fick hem den bästa Buzzningen någonsin för en gravid människa, massor med glass från Hemglass. Barnen bjuder över alla på gården och jag vakar så det blir glass över till mig också. Än så länge har jag ätit äppelpajglass (verkligen äcklig!) och Maxi Mandel (underbar!). Det var bara en sort L tål men hon tycker om den, tror den hette Snurr. V tycker om Kameleont. Ibland är det riktigt schysst att vara Buzzador :-).


Projekt babysocka

Fasen vad dagarna går långsamt på jobbet! Fyra dagar kvar nu men har ett par timmar komp så jag tänkte åka tidigare på torsdag. Inga planer för midsommar, som vanligt. För vissa familjer är midsommar jätteviktigt, för mig har det aldrig betytt något särskilt. Och i år är första gången jag ens tycker om jordgubbar.

Maken är på fest hela dagen idag och han har inte kommit hem än. Jag och L promenarade runt Strömsholms slott på eftermiddagen, vi laddade lite för bröllopet. Sen åt vi muffins framför TVn. Men såg bara ja-sägandet sen orkade vi inte mer, för mycket expertsnack. Men hon verkar trevlig, kronprinsessan. Hon log åt näbbarna och såg lycklig ut hela tiden. Och de passar ihop, åtminstone utseendemässigt. Snygg klänning också. Min brudklänning var grön men så är jag ju inte av blått blod heller.

I går köpte jag en sparkdräkt till babyn. Det första förutom vagnen. Och nu när steget är taget vill jag shoppa mera. Men så för nån timme sen fick jag för mig att jag måste sticka babysockar. Det riktigt spritter i fingrarna. Garn har jag men inga stickor så direkt imorgon bitti ska jag ut och handla stickpinnar. Och leta stickrecept. Är riktigt laddad. Tyvärr ska vi till Landet så fort maken vaknat till liv så jag får börja imorgon kväll. Hör av er om ni har några sticktips...


Hos barnmorskan

Vilken märklig upplevelse, när ens lilla hjärtegull, det ludna lilla livet som man bar i sin livmoder och närde vid sitt bröst, kommer hem och STINKER fotsvett. Och hur talar man om det utan att förstöra pojkens självförtroende och utan att ge honom tvångshandlingar? Ja, inte vet jag men nu har han duschat och får vara med oss andra igen.

Hos barnmorskan idag. Fick oväntat sällskap av maken som ville följa med. Härmar Sara lite och skriver in mina värden så jag kan jämföra.

Bltr: 120/67
Hjärtljud: 138
Sf-mått: 22 cm
Vikt: 66 kg

Lite lågt tryck för att vara jag. Vägde 59 kg före jul så 7 kg har jag gått upp hittills. Det känns OK. Låg lite under normalkurvan i sf-mått vilket vi tyckte var mycket roligt med tanke på alla kommentarer om min storlek. Men nu vet vi... Lämnade lite blod också och barnmorskan skulle ringa om jag måste börja med järntillskott. Det var lite lågt redan förra gången i vecka 12 men jag vill inte börja med tabletter. Mår ännu mer illa då. Men det kanske inte behövs. Hjärtljuden påminner om Ls. V hade runt 150. Annars brukar man ju säga att flickor har högre hjärtljud men inte min flicka så jag fick väl egentligen ingen ledtråd där heller.


Effektiv

Helgerna går så fort! Redan dags att bada och gå och sova och imorgon börjar cirkusen igen. Nå men jag har haft en bra helg. Tuna Park igår och hemmafix idag. Och så effektiv jag är idag! Har äntligen gjort iordning min lilla trädgård, var på Plantagen och köpte lite mer blommor också (haha och så gav jag V 50 kronor för att rensa ogräs i rabatten... väl spenderade pengar!). Städat ur lådorna i köket och bakat moccarutor och mjölk- och äggfri tigerkaka. Blev lite rågbröd till middag också. Dessutom hann vi gå på promenad och jag hann färga håret. Men nu värker ryggen och magen krampar så jag ska lägga mig i badet någon timme. Nästa vecka bjuder inte på några större händelser men jag ska till barnmorskan och hon ska mäta magen och jag får höra hjärtljuden för första gången. Så det ser jag fram emot.



Vecka 24+3


Sommarlov, men inte för mig

Så trött på att vara på jobbet nu, trodde det skulle bli lättare med nedräkningen men det är det inte. Två veckor kvar och timmarna går så långsamt. Och jag vet fortfarande inte säkert om jag måste gå tillbaka efter semestern eller inte men idag har jag sett till att alla papper är ifyllda och ivägskickade iaf. Bara att vänta nu. Klart man klarar två veckor. Hoppas jag. Blä.

Skulle vilja vara ledig och bara vila någon dag. Som det är nu är helgerna fullbokade och till och med kvällarna efter jobbet är stressiga. Barnen har sommarlov, var på avslutningen i torsdags. De hade underbart väder och vi hade picknick på gräsmattan och sen åkte vi ner på stan med grannen och hennes son och lunchade på kolgrillen. Mycket trevligt. Och som vanligt är jag världens sämsta mamma som varken hade samlat in pengar till fröknarnas present eller kom ihåg kameran. Nå, någon ska ju ha den rollen också. Imorgon ska jag på shoppingtur med P, ska bli roligt det var länge sen vi sågs. Inte vet jag vad jag ska shoppa, kläder till mig är omöjligt uppdrag och jag vågar fortfarande inte handla till babyn. Har erbjudit mig att handla åt familjen men bara J nappade och jag tycker nog att han kan köpa sina kläder själv.

Fortfarande inget namnförslag och nu börjar jag fundera på om det kanske är en flicka ändå. En mycket livlig flicka, det är inte stilla i magen många minuter. Men det är nog mest min önskan att få en flick-flicka med rosetter och rosa klänningar. L är ju flickig på sitt sätt men rosetter och rosa klänningar har aldrig varit hennes grej. Hon går i Vs gamla jeans och hårdrockströjor och vill inte att jag köper något annat heller. Men det går bra det också och jag tror nog innerst inne att det är en pojkbebis.


Underbar helg

Det går riktigt bra det här nu. Kanske är det all D-vitamin som strömmar över mig eller så är det att jag bestämt mig för att inte stressa eller göra mer än jag måste, men jag mår riktigt bra nu. Om man räknar bort illamående, kramper i vaderna, sammandragningar, trötthet, svullna fötter, ond rygg, konstrande knän och allt annat så har jag haft roligt hela helgen. Satt i en campingstol och solade mig halva lördagen när L spelade fotbollscup. Jag tänker inte skriva nåt mer om fotbollscupen för jag blir så upprörd då, kan bara konstatera att min dotter är riktigt bra i mål. Sen var vi en tur med gammelbilen och tittade på finbilar. Såg Avatar på kvällen men blev inte särskilt imponerad. Jag till och med hängde tvätt mitt i filmen, så engagerande var den.

Idag var vi med resten av Västerås på Djäkneberget. Underbart väder! Vi satt mitt på gräsmatten på en filt och åt frukt. Fortfarande har jag inga riktiga cravings men om jag får välja så äter jag frukt hela tiden, det enda som faktiskt lindrar illamåendet. Helst vill jag ha bigarråer. Fick en påse i fredags som jag satte i mig direkt. Idag fick jag nöja mig med aprikoser och bananer (som jag inte ens tycker om egentligen). Eftermiddag i solen med besök av L och baby H, som inte är någon baby längre. J tände grillen och vi satt ute och åt. Barnen åkte och badade med grannen och hela helgen har faktiskt känts som semester. Tre veckor kvar att jobba nu. Hoppas de går fort!

Vagnen är så fin och jag är mycket nöjd. Men jag började nojja när den stod i hallen, fick för mig att det skulle gå illa med babyn för att jag har vagnen hemma så tidigt (fullt logiskt eller hur?), så nu står den hemma hos mamma och väntar. Något annat än vagnen har jag inte köpt. Men det börjar väl bli dags. Jag är faktiskt ganska orolig den här gången konstigt nog. Men jag är ju gammal nu och det har gått bra två gånger vilket är mer än man kan hoppas på. Det jag känner mest är att jag vill gå tiden ut. Mycket av Vs problem bottnar ju i hans tidiga födelse och det vill jag undvika. L föddes två veckor före utsatt datum men med henne fick jag Bricanyl för att stoppa värkarna i vecka 34 och hon föddes tre dagar efter att jag hade slutat ta tabletterna. Så jag räknar med att det blir tidigare även om alla säger att det är dumt att räkna med det för jag kommer bli besviken. Men då vet de inte hur det är att föda ett barn för tidigt utan att vara beredd. I jämförelse med det blir jag gärna besviken.


Jo faktiskt... en bra dag!

Bäst att passa på att skriva nån liten notering nu när jag för en gångs skull har en bra dag. Äntligen har elektrikern fixat grannens el (de råkade gräva av grannens elkabel i fredags). Barnen är otroligt roliga att ha att göra med för tillfället, vi har tittat på Blues brothers ikväll och de tyckte den var jättebra. Idag kom vagnen också (!). En vecka bara, och då beställde vi från Holland. Kan verkligen rekommendera fruugo . Nu har de iofs höjt priset på vagnen vi beställde och lagt till fraktkostnad men det finns ändå en hel del att shoppa där.

Idag är som sagt en bra dag och även om fötterna ser ut som ballonger och min vilopuls för tillfället är över 100 så är jag just idag glad att vi gör det här igen. Om jag får ett barn som är det minsta likt någon av V eller L så är allt värt det. Trots hjärtfel, allergier och hörselskador. Och när J hade monterat ihop vagnen kunde jag föreställa mig en pytteliten bebis sovandes där kändes det så bra att jag inte ens tyckte lite synd om mig när jag fick kämpa emot en kräkning efter middagen.

Men namnfrågan är lika hopplös. Varken flick- eller pojknamn har vi. 80-talsnamnen borde komma tillbaka, eller hur? Samatha kanske?