Vår bebis kan äta upp er bebis

Närmare fem kilo gissade vi. 5170 g vägde han i fredags, nästan två kilo har han gått upp på en månad. Inte konstigt barnet har ont i magen. Men jag är så stolt över vartenda gram. När han låg i magen var jag rädd att han skulle vara stor men nu när han är ute får han gärna fläska på sig ännu mer. Det känns mer stabilt på något sätt. Som om vi kommer få slippa barnakuten med den här babyn. Och han ser onekligen frisk och hm, välmående ut. Han har dubbelhaka på dubbelhakan och låren ser ut som en puckelpist.

I fredags sprang jag på en kollega på stan med barnvagn. Hon hade en liten kille som också var född 20/9. Pojkarna vägde ungefär lika vid födseln men hennes vägde nu 4,2 kg. Sigge såg ut som en halvårsbaby i jämförelse. I lördags sprang vi på några ex grannar. De hade en liten flicka i en bilbarnstol. Å söt, säger jag, hon kan inte vara gammal? Ett par dagar? Nej, hon var född... just det 20/9. Och var faktiskt ganska stor nu, 4 kg nämligen. Ha, utbrister jag, vår bebis kan äta upp er bebis. Hoppas de inte tog det som ett hot. Kanske skulle ha stannat på BB iallafall, verkar ju ha varit trevliga människor där just det 20e :-).

Underbart höstväder idag, skulle gå en sväng och hamnade på Lidl när jag fick sms om ett paket på OK så det blev en riktig långpromenad på nästan två timmar. Sigge sover fortfarande i vagnen. Tyvärr har min huvudvärk kommit tillbaka, jag slapp den helt under graviditeten. Kaffe och frisk luft hjälpte nada så nu ligger min förhoppning hos Ipren och Alvedon.


Redan en månad

I brist på choklad shoppar jag. Nåt roligt måste man få ha. Men inte så roligt att springa i affärer med barnvagnen, jag shoppar online istället. Och jag gör det lite snyggt, jag beställer den här veckan så jag får paketen i nästa vecka när J jobbar förmiddag och jag vet att det är jag som hämtar posten. Inte för han skulle säga så mycket kanske men vi har ju en ganska begränsad budget nu för tiden. Jäklar vad lite pengar man får som föräldraledig. Och jag tar bara ut 5 dagar i veckan så när utbetalningslappen från FK kommer känns det märkligt. Men det har gått bra hittills och jag shoppar inte så dyra saker. Tradera är bra. Och det finns hur mycket som helst att shoppa till bebisar. Och Sigge äter som en häst och har redan vuxit ur mycket av de första kläderna så jag behöver faktiskt shoppa också. Faktiskt.

Annars rullar det på. Sigge har börjat få ont i magen på kvällarna och håller serenad någon timme men det känns hanterbart. Har börjat med mjölksyrabakterier och jag tror det hjälper. Han har precis lärt sig le och han ler med hela ansiktet. Så söt. Imorgon ska vi till BVC igen och jag tror han vägar närmare 5 kilo nu. Karelinbebisen. Han är så tung redan att jag har ont i rygg och axlar. Eller så är det för att jag får gamnacke när jag ammar på nätterna.

Snart helg igen. Innebandymatch, dansträning och mer innebandy. Planerar en tur till graven också. Undrar om jag kan övertala familjen till lite shopping också?


Fredagsmys

Så här mysigt har vi på fredagskvällen med en nöjd nybadad baby. Första gången vi har fredagsmys utan att det bara handlar om att äta onyttigt och titta på TV. Dock har vi ätit tacos...


Drömmer om choklad

Jag är så sugen på godis hela tiden! Och särskilt choklad, jag drömmer om Geisha på nätterna. Lilla Sigge har haft så mycket utslag och magont så... ja vad trodde ni? Mjölkfri kost igen för mig. Skit också. Men han blir bättre. Sen jag slutade med mjölk och choklad har utslagen i princip försvunnit. Magen gör fortfarande ont på honom men går man upp 600 g på en vecka så har den ju lite att arbeta med. Men ett liv utan choklad är inte särskilt givande faktiskt. Jag äter lättsaltade chips och nappar men suget ger sig inte. När jag slutat amma ska jag ha en frossahelg med ostar och choklad och gratänger och underbara efterrätter. Jag är tydligen en sån som rasar i vikt av amning har vi kommit på. Vägde mig i måndags när Sigge var tre veckor; 63 kilo. 4 kg kvar till matchvikt. Helt förändrad figur visserligen och jag bryr mig egentligen inte så mycket men det betyder att jag kan äta MASSOR med choklad när jag väl får!

Lovade ju att återkomma om vad som häder med min d-uppsats. Jo, min handledare jag hade då hörde av sig och om jag inte själv skriver en artikel så vill hon göra det med utgångspunkt i uppsatsen. Och då står jag som medförfattare. Jag får den alltså publicerad utan allt för mycket jobb. Hon ska börja i december och jag ska försöka hjälpa till där jag kan. Känns jätteroligt med sånt intresse för det jag skrivit, särskilt som vi klarade c-uppsatsen med ett nödrop. Kommer du ihåg den examinatorn Linnea? Han var galen. Då skrev vi om trycksår. Alkoholberoende var tydligen ett bättre ämne :-).


Vardag igen

Dagarna går. J har börjat jobba och det går bättre än jag trott. Visst får jag hoppa över middagen ibland men det finns ju mackor, annras är han så lätt att ha att göra med lilla Sigge. Nu börjar hans person komma fram och bara han får vara med så är han nöjd. På förmiddagarna kan han ligga i sin babysitter och filosofera över sin händer och mönstret på stolen i upp till en timma innan han tuppar av av sig själv. Har jag aldrig varit med om med de andra. De låg aldrig i någon babysitter. Särskilt inte L som skrek när hon var vaken i den åldern. På kvällen har han lite ont i magen men han skriker inte. Bara morrar och vill bli buren.

Det ÄR stor skillnad på att ha en bebis när man är lite äldre. På många sätt är jag lugnare nu. Jag får inte ångest av att behöva gå och handla eller när någon andas baciller över honom. Men samtidigt är jag mer orolig. Jag kan titta på honom mitt i natten och bli rädd att något ska hända. När barnen släpar omkring på babyn vakar jag noga och då lät jag ändå V bära L när han var två år utan problem. Jag får tvångstankar om att snubbla i trappan med babyn på armen eller att jag ska slå hans lilla huvud i en dörrkarm för jag glömmer att det sticker ut. Jag hade glömt hur mycket kärlek man känner för de små liven, så konstigt att man älskar honom lika mycket som de andra fast jag knappt känner honom än.

Det är roligt också att fundera över alla märkliga råd alla vill ge när man har en baby. Grannar, folk i affären, folk som är ute och går med hunden. Det bästa rådet har jag fått från en babybyxa från Polarn och pyret. I en lapp i byxan står det "Keep away from fire". Ja, kanske det.

Idag har jag fått massor gjort. Handlat, fållat och hängt gardiner, bakat bröd och varit med barnen och köpt nya inneskor till gympan. Förutom alla amningsstunder med Sigge. Köket är nästan färdigt nu. Kakelmannen kommer i helgen och sätter upp kaklet vi var och köpte igår. Efter mycket om och men valde vi vita plattor med svart fog. Får se hur det blir.


Sigge sover

Här är korgen som mamma gjort i ordning till Sigge. Han sover så gott där på dagarna. Tydligen har mina bröder också sovit i samma korg en gång i tiden. Inte jag för jag vägrade :-).


Love film... buzzrar

När jag var jättestor och otymplig fick jag erbjudande om att prova Love film genom Buzzador. Kändes som en bra idé att få filmer direkt i brevlådan. Jag började med att välja ut femton filmer jag kunde tänka mig att se. Två prioriterade jag. Tre dagar senare kom de två prioriterade filmerna. När vi sett dem var det bara att stoppa ner dem i det redan frankerade kuvertet och efter några dagar till kom två andra filmer. Mycket praktiskt. Denna tjänst kan man prenumerera på och då kostar det 99 kronor i månaden för fyra filmer.

Positivt:
Praktiskt, välfungerande, smidigt.

Negativt:
Man kan inte påverka vilka filmer som kommer av de man valt ut.

Vi fick först Alice i underlandet, som jag inte velat se förut men tyckte det var ok när vi ändå skulle få hem filmer. Alla i familjen hatade den. Clash of the titans somnade jag gott till. Med andra sändningen fick vi en gammal klassiker, Ebba-the movie. Den såg hela familjen plus några till och i slutet av filmen fattade V att det är Pimme som är Thåström. Han var mycket imponerad. Igår genomled vi en hemskt dålig komedi med Vince Vaghn som jag inte ens minns vad den hette. Snark. Men vilka filmer man får hem väljer man själv och Love film har ett ordentligt utbud. Jag har några koder kvar om någon vill prova 4 filmer? Hör av er i så fall.