Föräldraledig

En vecka imorgon. En bra vecka med massor med besök och aktivitet men ändå med tid till mys och pyssel. Köket börjar ta form, nu väntar vi bara på bänkskivorna som ska komma i slutet på veckan. Och Sigge är vår stora kärlek, vi gosar och pussar på den lilla babyn hela dagarna. Ofta kan jag sitta och bara titta på honom när han sover. Och lukta på honom. Men jag är glad att J är hemma en vecka till för hur jag ska klara det själv när han börjar jobba vet jag inte. Och han börjar med eftermiddagsjobb så jag ska servera de stora barnen både mellis och middag... i tid. Sigge han äter mest hela tiden, på dagarna iallafall. Men det är helt OK så länge han fortsätter sova så här bra på nätterna.

Jo, jag mår oförskämt bra. Förvärkarna jag hade var väldigt påfrestande och det är så skönt att de är borta nu. Visst har jag haft hemska eftervärkar men det har hjälpt bra med Alvedon och Ipren och nu är de nästan borta. Amningen fungerar också utan större problem. Igår kände jag det stora vemodet rulla in över mig men idag är det faktiskt lite lättare och jag hoppas slippa det nu. Hade en rätt lång depperiod efter L och det var inte roligt, men nu känns det inte alls särskilt tungt. Vagnen får högsta betyg, så lätt att köra och Sigge sover gärna i den. Idag var vi och gjorde slutprovet, vi körde den i den nya gallerian på stan och det gick bra i små affärer och i rulltrappan så nu är den inkörd. Jag köpte en vinterjacka men vill inte packa upp den för jag kan inte bestämma om jag ska lämna tillbaka den eller inte. Magen hänger ju kvar som en gammal sopsäck och höfterna är betydligt bredare än vad de brukar vara och helst skulle jag vilja smalna av lite till innan jag börjar köpa kläder. Men efter tredje barnet misstänker jag att det tar längre tid.

I nästa vecka måste jag kontakta BVC. Ja, det var väl mina planer :-). Haha, det är underbart att vara föräldraledig!


Bilder

Så, de sista gravidbilderna och de första Siggebilderna. Han har börjat äta ordentligt nu och är oftast nöjd när han blir buren. Och här slåss vi om att få bära. Ska iväg på återbesök på BB om en stund för lite provtagning och sen ska vi hämta vagnen hos mamma och pappa så vi kan promenera lite. Känns otroligt roligt att ha en bebis i huset igen och det går bättre än jag hoppats på med tanke på att köket fortfarande är en krigszon. Men det tar sig. Nu är ju J hemma i två veckor och kan jobba en del med det.

Fick ett mycket spännande mail igår som jag blev så glad över. Hade inget att göra med Sigge utan med min d-uppsats om ni minns den? Verkar som jag kan få den publicerad utan allt för mycket jobb, men jag återkommer när jag har kollat upp lite.

Tack för alla gratulationer! Blir så glad när jag läser kommentarerna, saknar så många av er och hoppas att ni har det lika bra som jag!


Sigge är här!

Nu är han här! Igår kväll under valvakan var det äntligen dags för Babyn att börja leta sig ut. Hade förvärkar som vanligt men fick plötsligt frossa vid 23:30. Gick på toaletten och kom knappt ut därifrån när värkarna satte i ordentligt. Ringde hit mamma och pappa som barnvakter och ringde Förlossningen. Jag skarvade lite när hon frågade hur länge jag haft värkar, sa en halvtimme men det var en kvart. Förstod att det skulle gå fort då det var tre minuter mellan värkarna från början. Kom in 00:15 och kopplades till ctg. Barnmorskan kom in klockan 01 och hälsade och skulle undersöka och då sa jag att "nästa värk går vattnet". Och det gjorde det. Sen av med kläderna, var tydligen öppen 10 cm, och krystade ut en liten SIGGE klockan 01:33. Hann som vanligt ingen smärtlindring men det gick ju bra ändå (även om det skulle vara roligt att få prova lustgas någon gång...). Kom upp på BB vid 05 imorse och fick tillåtelse att åka hem under morgonronden.

Nu ligger han här och snusar. Trött. Inte intresserad av att äta men det kommer väl till kvällen. Och inte var det någon jättebebis heller! Högst normal är han med sina 3535 g och 51 cm. 9 dagar före bf men han hade aldrig hunnit gå upp till uppskattade 4400g på 9 dagar så det är tydligen inte så tillförlitligt, tillväxtultraljud.

Jag ska försöka ladda upp bilder på underverket i kväll. Men kan säga att vi har två MYCKET stolta storasyskon här! Och föräldrar också för den delen!


Behövs inte mycket för att göra mig glad

I mitt tråkiga långsamma liv just nu har jag bara två saker att säga. Men det är två positiva saker som har hänt det senaste dygnet, så... varsågod:

1. Jag har sovit hela natten!
Har inte hänt på över två veckor och jag var så lycklig när jag vaknade 6:45 imorse och kände mig utvilad.

2. V har hittat sin gitarrstämmare!
Efter en månad med ostämd elgitarr och en ännu värre akustisk gitarr hittade han den. Kan tillägga att han trots att den varit borta har spelat minst en timme varje dag och dessutom försökt stämma gitarrerna på gehör. Nu är alla guror stämda enligt konstens alla regler- Life is goood.


Kämpar på

Nej då, ingen bebis. Fast jag tror det varje dag. Hade ett sammanbrott i helgen, grät och tyckte synd om mig. Det värsta är att jag känner mig så fångad, kan inte ha några kläder, kan inte ha skor, kan inte gå ut ensam, kan inte ens göra normala hushållsgrejer utan att flåsa som en val och få smärtsamma sammandragningar. Och när man inte får sova blir allt värre. Nå idag känns det lite bättre. Kom på mig själv med att tycka att det är lite spännande att det kan sätta igång när som helst. Sen kom jag på att jag verkligen behöver klippa mig och nu funderar jag på om jag ska åka ner på stan eller inte. Det lutar åt inte.

Barnmorskan igår. Allt ser bra ut med Babyn och det är ju viktigast:

Bltr: (120/67) (115/77) (125/85) (130/88) 125/85
Hjärtljud: (138) (138) (150) (145) 134
Sf-mått: (22 cm) (27 cm) (32 cm) (33cm) 34 cm
Vikt (59 kg ogravid): (66 kg) (67 kg) (70 kg) (72 kg) 73 kg

Hb var 118 och det bevisar min teori om att man övermedicinerar gravida med järntillskott. Det kan inte vara rimligt att alla gravida måste ta tillskott. Jag har blivit uppmanad många gånger men nu ser man ju att det faktiskt har gått bra utan, och jag slapp må illa.

J jobbar hårt med köket och alla stommar är på plats nu. Tyvärr var det lång leveranstid på både diskbänken och bänkskivorna så det tar lite tid men nu kan vi använda köket iallafall. Den nya diskmaskinen är installerad och golvet blev bättre än jag trott.

I övrigt är jag glad att det är höst. Jättefin dag idag! Jo, jag såg på morgon-TV att det ska regna efter lunch men nu är det sol och röda blad. Och Halv åtta hos mig har börjat och en del serier. Vi tittar hela familjen och tänder smålampor och tar fram filtar. Myysigt.


Rapunzel tills imorgon

Nu är mattan i köket lagd och imorgon får vi gå där inne igen. Var på Ikea i morse och handlade stommar och diskmaskin så nu räknar jag bara ner timmarna. Sitter i husarrest på övervåningen utan att kunna baka eller laga mat. Och ingen kommer och räddar mig. Läser en halvbra bok (Freak -Boken om Freddie Wadling av Robert Lagerström) och har bara deckare när jag är klar med den. Sover nu sämre än nånsin på nätterna så ni kan ju tänka er mitt humör på dagarna. Barnen berättar i sina skolklasser om sin mamma som kan bli hur arg som helst jättefort. Känns som jag mest gråter och ber om ursäkt. Ja och skriker förståss.

Antar att barnmorskor mest gissar i sin yrkesutövning. Någon bebis verkar inte vara på gång här ialla fall trots att jag ibland har riktiga ont-värkar mitt i natten. Men precis när jag börjar hoppas att det faktiskt händer nåt försvinner de. Jag borde väl njuta av lugnet men känner mig inte psykiskt stabil nog att kunna njuta av egentligen någonting just nu. Utom möjligen pulvermos och halvfabrikatsköttbullar som jag vill äta hela dagarna. Tvingar J att äta lunch med mig på Ikea var och varannan dag. Det är vanligtvis ingenting jag skulle äta men just nu...

Var hos Linnea och kissade på rödkål igår. Det skulle visa om vi väntar pojk- eller flickbebisar. Tydligen väntar vi båda hermafroditer.


En månad kvar...

Nytt barnmorskebesök idag. Hon trodde inte heller att det är lång tid kvar nu. 36 hela veckor nu. Babyn har huvudet nedåt och i ruckbart läge och det var det inte i tisdags på förlossningen (inte i måndags som jag skrev, är lite dagvill i min ledighet). Men, som alla påpekar, det kan lika gärna vara fem veckor kvar. Ja, hur ska jag förhålla mig till det då? Äh, jag lär märka när den kommer. Annars ser det väl ok ut?

Bltr: (120/67) (115/77) (125/85) 130/88
Hjärtljud: (138) (138) (150) 145
Sf-mått: (22 cm) (27 cm) (32 cm) 33cm
Vikt (59 kg ogravid): (66 kg) (67 kg) (70 kg) 72 kg

Är på väg ner på stan nu, ska på Tabazco och äta tjejmiddag. Har ingen lust att göra någonting annat än att sitta bland mina kuddar i sängen och läsa, se på film och slösurfa egentligen men några timmar ska jag väl orka vara social. Mamma ringde och sa att hon skulle klä en korg med madrass och tyg som Babyn kan sova i första tiden och jag blev så glad för vi får inte plats med spjälsängen i sovrummet hur vi än försöker. Det mesta annat är nog klart. Har börjat packa bb-väskan med babykläder och försöker ha koll på var jag har kameran så den kommer med. Lite spännande är det allt. Inom en månad borde Sigge vara här.Falskt alarm

Tja, borde väl uppdatera lite men är egentligen inte så sugen. Började natten till måndag med regelbundna sammandragningar, kom in på förlossningen vid sex på morgonen då det fortfarande är lite i tidigaste laget och då försvann alla värkar mirakulöst. Kände mig riktigt dum, borde väl känna om det är nåt eller inte. Jaja, någon verkan hade de gjort, utplånad livmodertapp och öppen två centimeter. Borde komma igång om inte alltför lång tid trodde barnmorskan. Sen dess går vi bara och letar tecken. Värst är nätterna när värkarna är rätt regelbundna men inte jättesmärtsamma. Bara precis så jag inte kan sova. Känner mig helt slut nu och vill bara sova en hel natt. Är ju fortfarande fyra veckor kvar och jag börjar förstå att det kommer vara så här nu i en månad till. Och hade det bara varit jag men barnen ska underhållas och väckas och ha frukost, mellis och middag och köket ska tömmas innan helgen. Ja, mycket gnäll men det här är inte roligt... Jag som ville njuta av de sista veckorna, gå promenader och se filmer. Nu är jag bara trött och ledsen och har ont.

Ska försöka ta mig ner på stan och klippa mig idag. Äta lunch med Linnea. Hålla mig vaken hela dagen så kanske jag kan få sova i natt. Och bli på bättre humör.