Ned med björkarna!

Dottern ser ut som en panda med svullna rinnande ögon och blek hud. Hennes händer och fötter har stora sprickor och eksemen ser inte snygga ut. Samma med babyn. Blöta ögon och trött och eksem över hela babyn. Och går vi ut hostar han. Björkar är väl inte fridlysta? Kan vi inte bara såga ner dom då?

Idag har jag minsann trädgårdsarbetat. Haha eller dubbelarbetat kanske man ska säga... Rensade ogräs och sprang som en jojo för att hindra Sigge från att äta grus, sten, gräs, ogräs eller nåt annat. De nya leksakerna som jag försökte muta honom med ville han inte ens röra. Men fint blev det till slut och jag tror inte babyn blev förgiftad av någon konstig växt. Idag ändrade han äntligen rikting och började krypa framåt. Slut på lugnet. Han har också rest sig själv några gånger men han har inte fattat att han kan än, han gör det inte medvetet.

Ska till Landet imorgon och kolla läget, kanske hinner en sväng på stan i Uppsala också och sen blir det majbrasa som vanligt. Lite hastigt påkommet ska storebror och jag åka till Tyskland om två veckor, över helgen. Som jag nojade över att vara borta ett dygn, nu pratar vi om två! Men det ska gå bra.


PåskfirandeSom vanligt bestämde vi oss i sista sekund. Men på fredag förmiddag var Sigge pigg och feberfri så vi snabbpackade och åkte till Öland. Det ÄR jobbigt att åka 40 mil och ännu värre med tre barn. Ditresan gick OK men hemresan var en mardröm med tokskrik och bilsjuka. Och sen är jag lite avundsjuk, andra verkar ha barn som de kan släpa med sig överallt utan minsta problem. Våra barn har alltid varit väldigt rutinstyrda och mår dåligt om rutinerna rubbas för mycket. De ska ha middag vid sex och sova klockan sju (nu pratar jag om små barn...) annars blir det inte roligt. Så babyn har vaknat varje timme och skrikit de två nätterna vi var på öland. Å vad vi inte ser fram emot en bilresa till Tyskland om några veckor...

Annars är det väl underbart vårväder som tyvärr förstörs av pollen. Kan inte ens gå ut idag :-(. Nåja, det ser fint ut iaf och det ska regna på onsdag så kanske jag kan gå ut sen. Idag har jag lovat J en födelsedagsmiddag, hans favorit Plankstek. Barnen får korv och babyn får gröt. Miljöombytet gjorde inte precis under med babyns hud, han har massor med eksem och han rosslar och hostar. Så i påskägget i år önskade jag mig friska glada barn. Men jag fick hårda skumägg och det är ju inte så illa det heller.


Sjuk baby

Sigge är sjuk igen. Han hade lite feber igår och sov mycket men dåligt. Idag hade han högre feber. På eftermiddagen orkade han inte leka utan bara grät. Kollade tempen och blev lite förvånad när han hade 39,8. SÅ påverkad var han inte. Men han fick duscha svalt och en Alvedon och snart var han som galen, han kröp omkring och busade, hittade på nya ljud och skrek av skratt. Ha, tänkte jag, Alvedon är bra grejjer. Kollade tempen igen efter två timmar; 38,8. Suck. Verkar inte bli något av Ölandspåsken i år.

Med de stora barnen har jag kommit fram till vissa saker med sjuka barn. Jag håller febriga barn inne, hur opåverkade de än må vara. Jag ger bara Alvedon om tempen är över 39 och de verkar ha besvär (eller om de har ont nånstans men det har de stora aldrig haft). Jag tjatar inte om mat, så länge de dricker är jag nöjd. Sjuka barn ska sova så mycket som möjligt. Kanske är det tokiga saker jag håller på med men min erfarenhet säger att det funkar. I början gav jag alltid Alvedon vid feber och då var barnen sjuka under längre tid. Anledningen till att jag funderar kring det här är att J jobbar eftermiddag och vi hade ingen mat hemma igår. Men jag ville inte ge mig ut med en sjuk baby. Till slut tog vi bilen till affären och de stora barnen fick gå in och handla och Sigge och jag stannade i bilen (han kan ju också smitta andra...). Barnen tyckte det var jätteroligt, jag tyckte det var jättejobbigt. Men vad ska man göra? Iaf undrar jag ju nu om det är därför han blev sämre idag. Ja, det får vi aldrig veta. Men håll tummarna att han vaknar feberfri och strålande pigg imorgon så vi får träffa släkten :-).


Påsklov

Oj så social jag är nuförtiden. Middag i Tärnsjö med kollegorna (tack så mycket E, det var verkligen JÄTTETREVLIGT!) i torsdags, middag med bror i lördags och middag med Vs klasskompis familj igår. Bror är väl knappast främmande iofs, vi sitter här i våra sunkjumpabyxor och käkar men ändå, trevligt med sällskap. Idag ska jag luncha med P på stan utan barn! Vad ska vi äta? Finns så mycket med mjölk och ägg att välja på... kinamat, pizza? Pasta...?

Vi gnatar vidare om flytt. Nu är vi inne på att bara bestämma att nej, vi bor kvar. Vi bygger om till fyra sovrum uppe och vardagsrum nere och en till dusch och sen blockar vi hemnet. Men det hjälper ju inte storleksmässigt, det är trångt och kommer inte bli större. Men husen är så dyra nu, grannen har fått bud på sitt hus, likadant som vårt, på nästan 2,2 mille. Och vad kostar då inte ett större hus?

Underbart väder, babyn har gungat hela helgen. Han äter allt nu, stenar, sand, gräs, lidlkvitton. Han har börjat resa sig mot möbler (livsfarligt!) och igår lärde han sig att vinka! Så himla söt! Han vinkade hela kvällen.

Barnen har påsklov och vi ska väl hitta på nåt. Men vi åker ju till Öland på torsdag en snabbvända och det ser dom fram emot. Inte jag. 42 mil enkel resa med tre barn. Räknar med 43 stopp längs vägen.


ArgMan kan ju inte alltid vara på topp... Två tänder till på väg upp och vi har nu 6 små risgryn, fast de två sista har knappt gått igenom. Klart man inte är jätteglad då. Men ibland tryter mitt tålamod även om det faktiskt är låååångt i vanliga fall, i alla fall när det gäller babyn. I morse blev jag utskälld i en och halv timme sen tvärslocknade ers Majestät. Och jag som tänkt ta mig iväg till öpnna förskolan. Men får se hur länge han tänker sova, vi kanske hinner.


Färdigfyndad

Tänka sig, babyn hade klarat sig alldeles utmärkt utan sin mamma. Tror faktiskt inte ens han märkte att jag var borta. Mamman hade lite jobbigt utan babyn däremot. Inte hela tiden men det kom i attacker, längtan efter hans klibbiga knubbiga händer som drar i mitt hår och kastar mina glasögon i golvet. Men visst var det bra att jag kom iväg, det var roligt. Mitt bästa fynd var en funktionsjacka till V i ljusgrönt och svart för 70 kronor, det bästa var att V tyckte den var jättefin och ville använda den direkt. Annars var väl kläder inte det jag köpte mest, det var väldigt könsstereotypt och ganska fula kläder faktiskt. Men babyavdelningen gjorde lite vinst och leksaksavdelningen också. Köpte ett par skor i affären utanför efter mycket vånda och provade dem idag. Barnen frågade om jag har blivit så gammal nu. Ska nog inte använda dom.

Huvudvärk, antagligen för en helg med alldeles för lite sömn. Men jag ska ordna till det nu.


Ullared skaver

Ja, Lisa har rätt. Visst är det Ullaredsresan som skaver. Vi ska åka i natt och vara borta ett helt dygn. Ett dygn borta från min bebis! Nu får jag ont i magen av att skriva det bara. Och det är inte att jag inte litar på att J och barnen tar hand om babyn på bästa sätt för det gör jag! Det är för att jag inte vill vara borta från honom, det gör fysiskt ont att ens tänka på det. Så nu sitter jag och lyssnar om han inte är lite mer rosslig än vanligt, har han inte lite feber, är han inte lite avslagen? Men han mår finfint idag och jag har inga ursäkter. Och det blir säkert jätteroligt! Kanske kan jag smuggla ner Sigge i handväskan, vem skulle märka det? Haha, iofs skulle nog jag märka om jag bar på 10 kg extra hela dagen...

Babyn har rosslat lite i några veckor. Ibland har vi hört pipande ljud på utandningen. Men man hör vad man vill höra och vi vill inte höra DET. Men så tog jag mig i kragen och ringde familjeläkaren. Fick komma direkt med tanke på hans allergier och ärftlighet för astma. När familjeläkaren lyssnade lät det bra men inte perfekt och han har nu Ventoline utskrivet. Förkylningsastma, frågade jag. Nja, log doktor, låter nog allergimottagningen ställa diagnosen men bli inte förvånad om det skulle vara så. Great.


Obekvämt

Skrev ett inlägg igår men det var så negativt så jag raderade det. Men just nu är det motigt. Fick ett till tråkigt besked igår, en av Sveriges absolut bästa psykiatriker har dött. Han var också en av de trevligaste. Jag kommer att sakna honom och det kommer inte bli sig likt på jobbet. Även fast man vet hur det fungerar med liv och död är det varje gång helt obegripligt hur en människa kan vara så full av liv en stund och borta i nästa. Tråkigt.

Ls födelsedag gick hyggligt. Lite stressigt på eftermiddagen när hon skulle hinna klippa sig och ta hål i öronen och sen hem för firande, men det gick bra. Hon blev väldigt glad för alla presenter och sa att hon hade haft en perfekt dag. Själv var jag mycket trött när jag äntligen kom i säng.

Det är nåt som kryper i mig och jag vet inte vad. Det känns obekvämt eller kanske nervöst. Nåt är på gång. Eller är det nåt annat som stör mig? Vi bara står och stampar känns det som, som jag sa till grannen är vi tillbaka på ruta noll (lite väl dramatiskt, ruta ett brukar man väl säga?). J blev erbjuden nytt jobb med nya skift men tackade till slut nej för de erbjöd så larvig lön. Och nu när han sa nej vet vi inte om vi vill gå vidare med huset vi såg. Och då är vi tillbaka till att diskutera inglasning av altanen vilket bara är intressant om vi ska bo kvar. Gah. Ni förstår min frustration? Men det är nåt mer också men jag kan inte sätta fingret på vad.


Luftburet ägg?

Ikväll bakade vi en äppelkaka och när vi knäckte ägg satt Sigge i sin höga stol och såg på. Några meter ifrån. Tre minuter senare såg han ut så här. Och nej, det ser inte alls katastrofalt ut men om man tittar noga så syns det nässlor i det röda området och då har han inte ens fått ägg i sig. Han kan ju ha plockat i sig någon annan smula på golvet tidigare men inte vad vi såg. Men vi hoppas på det!


Söndag

Och så blev jag också sjuk. Så lördagen låg jag i sängen och hade dåligt samvete för allt jag inte kunde göra. Men idag har jag bestämt att jag är frisk. Siggling har varit lite ur gängorna (haha!) ett par dagar och idag tittade det fram två tänder till. I överkäken den här gången. Han kommer se rätt lustig ut för det var inte framtänderna, det var en framtand och tanden till höger om den som kom upp. Hoppas han blir som vanligt igen nu. Men varför två på en gång? Klart det gör ont då. Men å andra sidan behöver vi bara gå igenom det hälften så många gånger :-).

V spelade länsfinal i schackfyran igår och hans klass vann! Så nu ska dom spela storfinal i Globen i mitten på maj. Helt otroligt att alla i klassen var med också! Han går i en så bra klass och det är mycket därför vi aldrig kommer till skott med flytt, vi kan inte tvinga honom att byta. Men imorgon ska vi se ett hus som kanske kan vara nåt. Hört det förut?

Annars domineras nästa vecka av Den Stora Dagen på onsdag när L fyller år. Hon har räknat ner dagar sedan i julas och hennes förväntningar är skyhöga. Och jag kommer nog krossa dom för jag har varken hunnit städa, baka eller bjuda hit folk. Om bara babyn är på bättre humör kanske jag hinner ändå. Annars får vi väl äta popcorn i dammet.