Jobbar

Tänkte bara tala om att jag lever. Julen var bra men eftersom jag jobbade fram till kvällen innan julafton och började igen i tisdags så fick jag aldrig in någon julstämning. Märkligt egentligen, så många år jag jobbat i våden har jag ju jobbat julafton och juldagen och så förut men ändå fått ut lite stimmung av julen men inte i år. Men visst var det trevligt på julafton och vi fick så fina julklappar och juldagen var slö och mysig och på annandagen hann vi in i några affärer men nu känns det så avlägset redan, som om det var förra året.

Fullt ös på jobbet, många timmars övertid redan. Blä. Nästa år är julafton på en måndag så då får jag vara ledig jättelänge på några få semesterdagar. Ska lägga in om det redan nu.

V är på innebandyturnering i Falun, kommer hem imorgon. L har en kompis här som ska sova över. Lill-Sigge sover sött, han är förkyld igen och hostar men gladare idag än igår. Jag är inne i en läsperiod igen, fick Eldvittnet i julklapp som jag läste på ett dygn (mycket spännande!). Nu läser jag Rickard Wolffs Rikitikitavi, inte riktigt lika bra. Jag läser också en verklighetsbok, Bakom stängda dörrar. Sen har jag några till på lager. Jag vill inte jobba mer. Jag vill ligga i sängen och läsa böcker.


Julrush

Haha vilken vecka vi har haft på jobbet! Knappt några i tjänst och vi stackare som var där fick slita häcken av oss... Ja, det går ju bra en kort period, jag kan till och med tycka att det är lite roligt, men i fredags när jag äntligen kom hem efter att ha jobbat från kvart i sju till halv sex var jag rätt trött i huvudet. 23 patienter hade jag haft och jag vågar inte räkna hur många telefonsamtal. Dessutom hann vi dela mediciner till nästa vecka. Bara att hoppas att nästa vecka blir lugnare men det blir den inte. Nästan alla har fått beviljad ledighet torsdag och fredag, och mellandagarna blir ännu värre. Men sen har jag ledigt i två veckor och det ska bli så skönt!

I torsdags hade Sigge barnvakt för första gången i sitt liv. Och det gick alldeles utmärkt. J var tvungen att gå på krismöte på jobbet och det fanns inte en chans i livet att jag kunde ta ledigt så mamma och pappa fick rycka in och passa några timmar. Han var inte ens lite ledsen när J åkte. Han hade visat när han tyckte att mormor skulle byta blöja och så ville han borsta tänderna. Sen krävde han att bli upplyft i spjälsängen och sen tog han nappen och filten och somnade. Mamma var helt paff. Så dagis blir nog inga problem.

Nu är det nästan jul hörni. Jag önskar mig en väska från Desigual och Eldvittnet-boken. En julklapp har vi redan fått och den var pinsamt generös. Idag gjorde vi julgodis, barnen tyckte om vår version på After Eight men herregud vilken tid det tog att pensla knäckformarna med choklad. Linnea var här och skrattade åt mig. Tyvärr hann hon inte smaka.


Närmar sig jul

Försökt insupa lite julstämning i helgen. I lördags var jag med Lisa till julmarknaden på Skansen. Vi hade med oss varsitt barn också. Det var trevligt men KALLT. Mina fötter blev till stumma klumpar och vinden bet fint i kinderna. Men trevligt att vi tog oss iväg. På söndagen bakade vi. Först mer saffransskorpor som verkar försvinna i en otrolig hastighet. Som vanligt blev jag manisk och det blev ett par plåtar pepparkakor och ett gäng lussekatter också. Hade adventsfika med storebror på eftermiddagen. J fick jobba i fred hela dagen ute i uterummet och nu är golvet snart på plats.

Idag köpte jag några julklappar på lunchen och sen några till efter jobbet. Börjar väl snart ha koll på det men måste börja slå in och sortera snart. Snart. Jag tycker om att köpa julklappar. Det är väl i princip det jag tycker om med julen. Och att baka. Så det är det jag gör. Shoppar och bakar.

Annars är det lugnt. Kaos på jobbet, precis som det ska vara. Snabba beslut och nya grepp. Det har visat sig roligare än jag trott att jobba med ungdomar. Men roligt på nygamla jobbet också med ständigt ringande telefoner och alla möjliga (och omöjliga) situationer att ta reda på.

Vi bor ju granne med nobelpristagaren. Ja, nu har han ju flyttat så vi bor väl egentligen inte grannar, men vi har bott granne med honom. Eller, tekniskt sett hade han och hans familj redan flyttat när vi flyttade hit men vi bor granne med huset där nobelpristagaren har bott. Så i lördags var det lite speciellt för oss. Jag är ingen poesiläsare men det här gillar jag:

"Se hur jag sitter som en uppdragen eka. Här är jag lycklig."

Sånt fattar jag. Words to live by. Grattis grannen!


Lediga, härliga lördag...

Vi hann! Sigge sov middag och de stora var på stan med morfar så vi turbotapetserade uterummet på två timmar. Arga snickaren hade varit mållös, vi teamade så bra utan ett minsta tjafts ens... Så här blev det, riktigt snyggt tycker jag:Sen hann vi äta tack och lov innan det var dags för innebandymatch. Sigge hälsar att han kan äta själv nu tack ska ni ha och han behöver INGEN hjälp.Sen var han glad och mätt...Tills det var dags att ta finkort till mammas nya visakort för då ville han inte alls.Nu har jag saffransskorpor i ugnen, väskor är packade och väckarklockan ställd för poolspel i Eskilstuna tidigt imorgon. Snart dags för veckans höjdpunkt, Downton Abbey :-). Tur att det snart är måndag och jobb så jag får ta det lite lugnt...