Det närmar sig

Ojojoj, nu är snart mitt lyxår slut. Gaaah vad nära det är nu, fyra ynkliga små veckor kvar bara, sen ska jag lämna min lilla bebis i pappans vård. Och ja det klarar han hur bra som helst, det är inte det jag gnäller om. Frågan är hur JAG ska klara det? Det har varit ett sånt underbart otroligt år där jag hunnit tänka och planera, se vad som är viktigt och vad som inte är det. Mindfulness i ett nötskal. Visst har det varit mycket tvätt och matlagning men framförallt har jag ägnat mig åt barnen, byggt med klossar och gjort läxor, tittat på dansuppvisningar och lyssnat på gitarrsolon och det har varit helt perfekt! Och jag är så rädd att jag ska tappa bort allt igen när jag börjar jobba.

Igår var två vänner här och åt middag och drack vin och skvallrade till sen kväll och imorse sa Sigge åt mig att gå upp halv sex. Puh. Han var trött redan åtta och vi sov en timme men sen har det varit fullt ös. Men när det var dax för läggdax för babyn tog maken barnen och deras kompisar och åkte och fiskade så nu är jag alldeles ensam med fjärrkontrollen och en påse ostbågar. Så otroligt skönt. Har roat mig med att beställa hem provbågar från favoptik och fnissade lite när jag kom till kassan för hur jag än gör så väljer jag nästan bara grönt. Men jag tycker om grönt. Undrar vad som händer i helgen, har för mig att vi hade nåt bokat men kommer inte på det nu. Lördag och söndag och sen ska J jobba i en månad. Men vi har haft en jättebra semester!


Tassimo Buzzadorinlägg

Jag är Buzzador, vilket betyder att jag provar saker och även delar ut varuprover, samtidigt som jag berättar vad jag tycker om produkterna. Jag marknadsför alltså men är fri att tycka vad jag vill. Myckat bra tycker jag. Om ni är intresserade av att bli Buzzadorer så anmäl er här.

Den här gången har jag provat Tassimo T 20, en kaffemaskin.



Om vi tar själva kaffemaskinen så har jag inte så mycket att invända. Den är lättanvänd och enkel. Man stoppar in disken och trycker på en knapp. Klart. Man får ta en stor kopp även för expresso för det stänker rätt bra, och som ni ser på bilden blir pipen snabbt smutsig. I vanliga fall betalar man inget för att buzza men nu betalde man för kaffemaskinen men fick kaffet gratis. Varför fick man då inte en nyare modell, kan man fråga sig.

Kaffet då. Det som ingick var bara Gevalia i olika sorter, kaffe latte, orginal, dark, expresso. Blä. I det närmast odrickbart faktiskt. Smakade som gammalt termoskaffe. Så vi beställde andra sorter från hemsidan och favoriten ser ni på bilden Kenya, från Carte Noir. Det fanns flera sorter där som var helt OK.

Samlat intryck: Vi kommer behålla kaffemaskinen (har inget val heller för man behövde ett kvitto för att skicka tillbaka den som man skulle ha fått vid uthämtningen, som vi inte fick). När vi är flera som fikar kommer vi att brygga kaffe som vanligt, det är mycket godare, men för den som går upp med babyn är det perfekt att trycka fram en kopp. Den är dessutom lättanvänd och diskarna finns att köpa på Ica.

Jag har varit tveksam till kaffemaskiner pga miljöaspekten, vilka otroliga mängder onödiga sopor jämfört med komposterbart kaffesump. MEN. Här kan man spara använda diskar och sedan kostnadsfritt skicka dem till ett företag som återvinner. Och då känns det lite bättre.


Max en huvtröja per unge

Ett tag var det bättre men nu sover jag dåligt igen. Vaknar varje eller varannan timme. Och Sigge har börjat vakna ännu tidigare så imorse kvart över fem vaknade jag till hans glada kvitter och nu är jag rätt trött. Blir så arg på mig själv att jag inte kan sova, det finns ju liksom inget att skylla på. Men det går väl över hoppas jag.

Annars är det fullt upp. Fick sms idag från en kompis som hade tråkigt och jag kände att jag önskar att jag också hade tid att ha tråkigt. Herregud. Man går upp, springer, går och lägger sig. Och när man springer så är det tvätt och matlagning och handla och städa och plocka och åka dit och hämta där och det ringer på dörren och telefonerna ringer och babyn vill ha mat och de stora vill ha mellis och... Kanske inte är så konstigt att man sover dåligt? Har börjat införa märkliga regler för att underlätta. Till exempel gäller nu max en huvtröja per unge. De tar för stor plats i tvättmaskinen :-).

Har köpt en present till mig själv. En Iphone. Mycket nöjd. Så enkel att jag fattar. Ha, klarar mer med den än med min gamla som jag hade i två år. Kan till och med spela Angry Bird. Och nu ska jag tipsa om en mycket bra gratisapp: Naturskyddsföreningens Grön guide. Borde alla ha när de handlar! Står vilka livsmedel som är OK och vilka som är hård besprutade och sånt, perfekt! Nu har L fått ärva den gamla telefonen och alla är nöjda och glada. Var också nere på stan och shoppade lite kläder. Hann faktiskt rycka åt mig en del åt mig själv och inte bara till barnen! Ett par jeans till och med. Min nya älsklingsaffär Rut mfl för storlek 38 var alldeles för stora så jag köpte 36. Fattar väl jag också att de måste ha jättestorlekar men ändå. Gjorde min dag.


Babyn går!

Maken säger att jag var för hård mot Leksand. Han säger tre. Jag vidhåller minus två. Men nu har jag sagt det iallafall.

Är så upptagen av att semestra att jag glömt berätta om Sigges nya framsteg! Jo, först har vi gjort i ordning hans rum och köpt en hylla och en bilmatta och flyttat in spjälsängen. Och där sover han på sötörat, tredje natten nu. Inga konstigheter än så länge. Men så är han en ganska okomplicerat baby också, nöjd och glad nästan alltid. Dessutom har han lärt sig gå. För två dagar sedan bestämde han att nu får det vara nog och släppte taget om fingret och gick. Nu går han lätt tvärs igenom ett rum även om han fortfarande kryper när han har bråttom. Men ute gick det inte alls att gå på billiga HM-skor så vi fick ta en tur ner på stan och köpa riktiga promenadskor. Jättefina mörkblå. Så ikväll har han övat inne. Lite roligt att han började gå vid samma ålder som storasyster, mellan 9 och 10 månader. De är ju också födda på samma dag (v38+4). Nu håller vi tummarna att han är torr vid 1,5 år också som storasyster men det kan bli svårare.

Lite roligt kort tyckte jag som V tog ikväll... Vi städar och sorterar i hallen medan Sigge övningsgår i nya skor och hämtar tidningar och leksaker :-). Vårt vanliga kaos.


Leksand sommarland



Hit gick vår hemliga resa. Leksand sommarland. Bilden är tagen från det stora Pariserhjulet och bli inte förvånade om ni ser en rubrik snart om en olycka i det hjulet. Det gnisslade och dunkade och rosslade och jag som i vanliga fall inte oroar mig för sånt ville bara ner. Hade en hemsk känsla i magen och det var inte på grund av höjden. Hela besöket var faktiskt mindre lyckat, iallafall av de vuxna. Började med att köa 40 minuter för att ens komma in. De hade fyra kassor öppna. Vill de inte ha besökare? Sen letade vi toaletter och sen köade vi till dom. Sen var Sigge hungrig så vi köade för kaffe... Efter två timmar kunde vi börja gå runt i parken. Som tyvärr hade sett bättre dagar. Barnen ville börja med BMX-parken men blev väldigt besvikna. Det var sunkiga gamla Biltemacyklar, inte ens BMXer. Falsk marknadsföring. De köade lite mer för att åka linbanan och sen fritt fall men sen gav vi upp och gick till badet.

Visst, barnen var glada att vi hittade på nåt och de gillar ju alltid att bada men vi åker inte tillbaka dit. Dyrt, smutsigt och ett jäkla köande. Dessutom var det 2,5 timmars bilresa dit och det kändes ännu längre hem (fast det gick fortare). Nej, jag säger minus två. Av fem.


Varannan morgon

Ja, en sak har jag helt klart för mig nu ialla fall- jag är ingen morgonmänniska. Vi turas om att gå upp med Sigge varannan morgon och när det är min tur måste jag fokusera på morgondagen för att klara det. När jag har sovmorgon går jag upp halv nio och det är en jätteskillnad mot klockan sex. Blä. Men babyn är glad och dadadadar och grejar. Snart dax att väcka de andra, idag ska vi på äventyr som är hemligt för barnen. Men de kommer tycka om det.

Börjar redan få lite ångest över att börja jobba snart. Igår kunde jag inte sova när jag tänkte på att jag kommer komma hem efter fem och Sigge lägger sig sju. Två timmar. Är det allt man ska få umgås med sin baby? De stora är ju vakna till närmare nio åtminstone men den lilla... Han kommer inte ens känna igen mig :-(. Måste börja spela på lotto eller nåt.

Ikväll blir min Bumling färdig också. Först tvättade jag ordentligt med målartvätt och sen sprayade jag den vit i massor med lager. Fick såklart två fula rinningar men köpte våtslippapper och gnodde och nu syns det knappt. Så ikväll ska jag klarlacka den och sen har vi äntligen en lampa i köket. Maken har bytt ut den sunkiga sladden också så det blev extreme make over för den lampan. Nu är jag sugen på fler projekt.


Bara vara

Jag blir lite avundsjuk när folk berättar att de ska ha semester och "bara vara". Det funkar inte för mig. Jag ska alltid bara göra, vilja eller bli, aldrig bara vara. Men så igår när Sigge vaknade från sin middagslur, sömnig och slö, och jag tog upp honom och han kramade mig med knubbiga armar och gnuggade sin kind mot min så stannade nästan tiden. I flera minuter satt vi så och jag kände att det här är nog att Bara Vara.

Annars är vi fullt sysselsatta hela dagarna. Jag städar ur och säljer saker på Blocket och J grejar med bilarna. Barnen har sina BMXer som de trampar omkring på och babyn övningsgår från morgon till kväll. Igår när vi var ute och körde gick bilen sönder. En lampa började lysa och den lät som ett tröskverk. Fick åka direkt till verkstaden som sa att vi kunde få lämna in den om två veckor. Men vi gav oss inte och efter lite tjat lagade dom den när vi väntade. 2500 kronor. Ja, där gick semesterkassan. Tur att ungarna är nöjda med att bara skrota runt hemma. Och bara vara.


Semestrar vidare




Vi semestrar vidare, slött, planlöst och impulsivt. Badar lite, fikar lite och plockar lite här hemma. Mitt sommarprojekt blir att lacka om min Bumling-lampa. Den är brun nu men ska bli vit. L har bestämt sig för att använda sina sparpengar till en BMX så vi har farit runt i alla cykelaffärer i stan. Sigge älskar cyklar och tultar omkring och slickar på dom och klappar "fint". Nej då, han går inte själv än men han har tagit ett par steg nu. Vi får väl se, L började gå mellan 9 och 10 månader och det är vad Sigge är nu. Vi får många kommenterar om att han är duktig när vi är ute och han ser så rolig ut när han tultar fram med ett stadigt grepp om pappas finger. När L väl bestämt sig för en cykel blev storebror avundsjuk och nu vill han också köpa en BMX. Tur att vi kan marknaden utantill nu så behöver vi inte åka till ALLA affärer igen.

Power Meet är ju alltid roligt. Var nere igår och satt längs Sjöhagsvägen någon timme. Sigge tycker mycket om bilar också och han låter BRRRRR och dansar glatt till rockabillymusik. Han är en riktig liten solstråle den ungen, så länge det händer nåt. Idag flyttar vi ner på stan över helgen. Ska försöka hitta en resesäng till Sigge och så ska vi hämta Ls nya cykel. Borde väl bada med tanke på det underbara vädret men det är mest jobbigt med babyn. Svårt att hålla honom undan solen och sen älskar han att bada och ändå fryser han så han skakar tänder av det kalla vattnet.  Nej, bäst att hålla sig i stan :-).


Bilsemester avklarad

Puh, hemma igen. Skönt. Men vi har haft det otroligt bra. Först på Öland över midsommar, var på tältlägret bredvid mamma och pappa och dansade och tittade på när barnen var på skattjakt och sjukamp och vad det nu var. På söndagen åkte vi långsamt mot Trelleborg och vid 22 körde vi på färjan mot Rostock. Gick superbra och alla utom jag sov redan när båten la ut. Sigge blev väldigt upprörd när vi väcktes strax efter fem nästa morgon men det var bara att gnugga ögonen och kämpa sig upp. Körde av och stannade på ett café längs autobahn för frukost (där jag imponerade på alla, inklusive mig själv, genom att beställa till alla PÅ TYSKA!). Sen hela dagen i Hansa Park och det var väldigt roligt. Jättefint och rent och frächt och bra karuseller och prisvärt. Det var en väldigt varm dag men det gick så bra med babyn också.

När vi kom till Lübeck fick vi en överraskning, vi hade blivit uppgraderade från ett dubbelrum till en svit. Vi fick två sovrum, köksdel och två badrum istället för ett trångt rum. Ingen aning om varför och vågade inte fråga heller. Kan verkligen rekommendera hotellet också, jättebra rum och mycket bra frukost. Och alla pratade engelska och var väldigt trevliga och hjälpsamma. Och de älskade vår bebis, sånt uppskattas! Och det var inte särskilt dyrt heller.

Vi har badat på Timmendorfer Strand och vi har shoppat i Lübeck och sett hajar på Sea Life. Hemvägen körde vi över Danmark med ett stopp i Ullared igår.

Bra saker:
Gick bättre att köra än vi trott; babyn var rätt nöjd trots ibland långa sträckor.
Bilen höll och krånglade inte ens! (Är ju ändå från -00)
Allt bara fungerade och vädret var perfekt!
Sigge har skrattat hela veckan och charmat alla.

Dåliga saker:
Svårt att hitta mat utan mjölk till L. Vi hade med oss mat till Sigge men trodde vi skulle hitta till L men hon fick mest pommes frites hela tiden och ändå hade hon diarré ständigt.
Det är tydligen inte standad med barnstolar på tyska restauranger. Mycket märkligt. Inte skötbord heller.

När vi öppnat posten här hemma kan vi konstatera att vi fått bygglov för uterummet, att försäkringskassan betalat ut för mycket pengar till mig, att V kommit in på elgitarrkurs i höst och att jag anmält L till fel danskurs. Så vi har lite att reda ut på måndag. Imorgon ska vi till Landet.

Skulle gärna ha lagt ut lite kort men hittar inte sladden till kameran...