Frigiven

Puh. Borde börja packa men just nu orkar jag bara titta på morgon-TV och dricka thé medan Sigge härjar runt. Om några timmar ska vi hämta hem stora sonen från innebanylägret och sen drar vi. Om vi har packat alltså :-). Blev ju lite knas i planeringen när jag tog på mig extra jobb men det ordnar sig. Så. Igår var sista dagen på fängelset. Fullt ös hela dagen, tänk vad en telefon kan ringa egentligen. Men sen tog dagen slut och det var bara: Ja, då går jag då. Och sen var tre och ett halvt år över. Inte för att jag väntat mig något men det hade varit trevligt med något avslut, kanske en chef som kom ner och sa tack för den här tiden eller nåt. Jag trodde inte att jag brydde mig men när jag körde hem kände jag mig lite ledsen ändå.

Vissa saker om bebisar glömmer man. Som hur mycket grejer man måste ta med sig hela tiden. Och på semester är det ju helt hopplöst. Funderar på att packa i flyttkartonger. Det är som att det ena leder till det andra; vällingpulver, då måste vi ha nappflaskor, då måste vi ha en diskborste, då lär jag packa diskmedel... Det tar aldrig slut. Kan det vara därför jag drar ut på det?

Positiva tankar, positiva tankar! När jag körde hem igår kom den här låten på radion och livet blev faktiskt lite lättare:

Mer jobb

Så var en veckas hårt arbete slut och jag borde ha gjort min sista dag på finkan. Men nej. Snäll som jag är så erbjöd jag mig att jobba måndag och tisdag i nästa vecka, annars hade en sköterska fått vara ensam i tjänst under två veckor. Ha, nu blir det bara en vecka och tre dagar. Nej men då kan vi hjälpas åt att dela mediciner och vara två när det är läkarmottagning och det känns nödvändigt. Hoppas resten av tiden löser sig också. Jag kan ju inte jobba mer för vi åker minsann på SEMESTER på onsdag.

Annars har det väl gått bra att jobba. Känns skönt att vara igång lite och känna att jag fortfarande kan göra nån nytta utanför hemmet. Men jag har saknat små knubbiga klibbiga händer. Det har gått bra för J. En maskintvätt med rosa grejer och han har, efter tre år, märkt att strykjärnet är trasigt. Men vi har fått middag varje kväll och barnen har lyckats få sommarlov. Det ÄR lite mer pyssel med tre barn än med två även om två av dem är rätt stora.

Imorse vaknade Sigge halv sex och var på ett strålande bebishumör. Nu, vid sju, börjar han redan bli trött. Men det är OK. Snart får vi väcka honom som vi får väcka hans syskon. Haha natten till torsdag vaknade Sigge halv fyra och ville inte somna om. Han var ledsen och skrikig. Vi fattade ingenting, var som förstagångsföräldrar "Ska vi tända lampan?" "Tror du han är hungrig?". Efter en timme somnade han om iaf. Sen såg vi att hela babyn var täckt av eksem och rivsår. Nu har vi Emovatsalva och i torsdags kväll fick han Tavegyl och nu sover han som vanligt igen.

Inget särskilt planerat för helgen och det känns skönt. Ska sätta igång och städa lite och sen lär vi börja packa. V ska på innebandyläger på måndag morgon så vi ska försöka låna en bil också. Annars får jag ta damrallybilen till jobbet :-).


Sommarjobbar

Jaha, då var det slut på mammaledigheten. Ska jobba hela veckan och sen är det semester och sen är det dags att börja jobba igen. J ska iofs jobba tre veckor i augusti först och då är jag ju mammaledig igen men sen 1 september är det dags. Och heltid direkt. Och nu kan jag ju avslöja att det blir nytt jobb också. Eller nygammalt. Går tillbaka till psykiatrin men i lite ny tappning och det känns helt OK.

Jobbet idag var också helt OK. Det var faktiskt ganska roligt konstigt nog. Och förvånandsvärt lite hade förändrats på ett år :-). Jag fick lite mjukstart på förmiddagen men sen var det fullt ös som vanligt, som om jag inte varit borta alls. Det värsta är att det blir så länga dagar. När jag kom hem åt vi och sen lekte jag med Sigge men han var så trött och fick kämpa för att hålla sig vaken till sju när han somnade. Så en och en halv timme var allt jag fick idag. Det skulle jag aldrig klara i längden.

Damrallyt i lördags var perfekt. Underbar dag och lugnt och trevligt som det ska vara, bilder kommer men jag sitter vid fel dator nu. Igår skulle vi åka på grand national men vi hade storstädning (!) här hemma istället.


Biverkningar av värmen

Eksem stör min bebis. Och så mycket värre när det är varmt, han kan inte sova alls på dagen stackarn. Ikväll gav vi upp vid halv sju och han fick Tavegyl och sa godnatt, får se hur det går i natt. Svårt att ta kort på eländet men jag försökte. Vad har mina älsklingar gjort för att förtjäna den här skiten?Jaja, inte bara katastrofer. Eftersom det skulle bli enorma åskskurar stannade vi hemma och fikade med Linnea och baby Leo, men det kom ingen åska. Var på informationsträff hos tandläkaren med babyn och sen kom Lisa med barn över. Trevligt som alltid, börjar bli dags för en grillkväll snart. Är så glad att jag inte ammar längre, nu kan jag se fram emot halloumi, grillsåser och aioli, fetaost, brie och massor med rödvin (haha ett glas är massor för mig, det lät värre än det är). Imorgon blir det långpromenad och sen ett besök i Hallsta på eftermiddagen. Och sen är det nästan helg igen. Har hört rykten om att skatteåterbäringen kommer imorgon, tre bankdagar efter utbetalningen. Prisa Gud!!


Långledig

Underbart med långledigt. Men lite skönt när maken åkte till jobbet och nyss har jag skickat de stora barnen till skolan. Bara babyn och jag kvar i våra sovtröjor. Babyn är förkyld och har hostat halva natten, ska kolla temp för han känns lite varm. Annars ska vi promenera till Linnea snart. Nu har vi bestämt att försöka bo kvar, vi tycker ju om vårt radhus fast det är lite trångt. Det är ju mycket värt att det finns vuxna som känner igen mina barn och vet vad de heter. Men vi ska glasa in altanen så får vi kanske ett rum till under ett halvår och mer förvaringsutrymme under vinterhalvåret. Men vi får väl se vad som kommer ut på hemnet idag :-).

Nu börjar jag känna av en klump i magen. En klump av jobbångest. På måndag är det dags. En hel vecka ska jag jobba. Heltid.


Sommar!

Mina pojkar och jag på stranden idag. Babyn hade väldigt roligt med allt vatten och sand och sten och annat som han smakade på och de stora barnen badade. Äntligen sommar! Man fattar inte hur mycket man har längtat förren den är här. Det känns som att bli av med 10 kg ungefär.