Sjukstuga

Jahaja, onsdagen kom och gick och inte blev vi klokare för det. Nu ska en person prata med en annan person som ska ha möte med en tredje och J får besked i nästa vecka. Det kommer aldrig ta slut.

Sjukstuga IGEN. Det är nästan som att solen hånar mig. Haha, se så fint och varmt och ljust och vårigt det är här ute! Men du stannar ju hellre inne och torkar spyor... Nej det gör jag inte men har inte mycket val. Det är dottern som väckte mig med en olycka på vardagsrumsgolvet klockan två i natt. Sen skulle mamma sitta med henne. Halv fem gick jag och la mig men hann inte somna. Js väckarklocka ringde fem och babyn sa godmorron i samma stund. Så upp igen och palta med ersättning och försöka desperat att få babyn att somna om. Nej. Halv tio i morse tvångssövde jag mina ungar och mig själv i en välbehövlig timme. Men ska sova mer när J kommer hem från jobbet. Eller ska man prioriera att gå ut?


I väntan på onsdag

Förra veckan var tråkig. Tråkiga händelser, sjuk bebis, ont. Är väl fortfarande inte på topp men vad ska man göra? Vi väntar bara på onsdag här när J ska bestämma sig. Det kommer betyda en del förändringar men vi får se vad han gör.

Nu är jag så trött på allergier att jag vill kräkas. Allergier ÄR tråkigt, det tycker alla. Ingen vill prata om det heller. De frågade på BVC "Hur går det med maten då?" och jag gick i fällan. "Nja, alltså det är svårt..." började jag "Ja" säger BVC-människan "det förståååår jag. Men om du tar av honom kläderna så kommer doktorn snart och han ska få sina sprutor". OK. Så mycket för stöd. Så jag får väl fortsätta gnälla i bloggen. Idag var det hopplöst, började med magsmärtor och kliande efter gröten och sen blev det bara värre och värre. När Ls kompis frågade om alla bebisar är prickiga på huvudet hade han nässelutslag över halva skallen. När han började få utslag runt munnen gav jag upp och gav honom Aerius. Nu sover han. Pissigt är det. Har försökt gnälla av mig lite i allergitrådar i föräldraforum men det verkar mest vara en tävling om vem som har det mest allergiska barnet. Om vem som reagerar på mest. Jag vill ha det minst allergiska barnet. Men det verkar kört.

Har iallafall officiellt slutat amma nu. Inget sen i fredags morse. AJ! Tyvärr har jag tappat aptiten och är inte längre sugen på varken ost, choklad eller semlor. Men J tryckte i mig en Maxburgare och... jag är nog laktosintolerant. Mådde mycket bättre utan mjölk även om jag var konstant hungrig. Därmed inte sagt att jag tänker äta mjölkfritt även i fortsättningen. Men kanske minska ner lite?


GG - GangsterGänget


Ett helt halvår

Ett helt halvår precis har han funnits hos oss nu vår prins. Och jag är så glad att vi bestämde oss för att ha ett till barn. Jag skulle gärna ha ännu fler men J säger stopp och då är det väl så. Så då njuter jag varje minut av bebistiden med Sigge och hoppas att inte tiden går så fort.

Händelserik helg, orkar inte dra allt men har haft fullt upp från morgon till kväll. Natt också, Sigge tyckte plötsligt att det vore trevligt att äta mitt i natten igår. Men vi fattade inte att det var det han ville, han har inte gjort det på flera veckor, så det var lite serenad innan han äntligen somnade om.

Snart fyller dottern 9 år och jag har ingen aning om vad hon ska få. Hon har valt att ha en filmkväll med tacos och chips för tjejerna i klassen istället för kalas, underbart. Hon önskar sig mer chu chu pets men efter att ha hört de där marsvinen från helvetet tjattra klockan halv sju i morse är jag inte sugen på att utöka samlingen. Hade tänkt att hon skulle få en cykel, en ny. Hon har alltid haft ärvda cyklar. Men hon var inte intresserad utan är så nöjd med det senaste arvegodset så då är det ju ingen mening.

Och nu ska ni höra. Jag har nästan lyckats sluta amma! Imorse ammade jag men sen har han ätit ersättning, lunch och gröt och fick redd ersättning innan han somnade. Så förhoppningsvis är det sista dagen imorgon och sen kan jag äta pizza med ost! Men man ska inte ropa hej. Men kanske, kanske...


Bakåtsträvare

Äh, tyck inte synd om oss. Jag behöver bara få ut min frustration ibland, sen går det bra igen. Igår kokade jag läskig gröt på maizena och vatten och Althérapulver. Det såg ut som riktigt äckliga upphostningar men Sigge åt med god aptit och fick inte en kvissla ens. Så. Päron var boven och är härmed bannlyst.

Kommer någon ihåg när V lärde sig krypa och han bara kom bakåt? Under några veckor fick vi rädda honom från under soffan, under öppna spisen och ur tidningskorgen. Här har vi en till...



Men den här kryper inte, han ålar/knuffar sig bakåt och sidleds. Tror han är tidigast med det av mina, han blir ett halvår på söndag. Livsfarligt ju. Häromdagen skulle jag på toaletten lite snabbt och la pojken på rygg på filten. Två minuter senare hittar jag honom i hallen, ska precis till att ta en tugga av sladden till plattången. Däremot är han rätt ointresserad av att sitta. Han kan, en kort stund, men sen tror han att han kan resa sig och då ramlar han. Han är inte så intresserad av att vara stilla faktiskt.


Var är manualen?

Har haft en sån bra dag idag. Babyn vaknade på strålande humör efter en god natts sömn och vi passade på att ta oss till öppna förskolan. Bara några barn där och Sigge skrattade högt av glädje. Han klappade och smakade på de andra och en bebisflicka blev han riktigt förtjust i höll i hennes lilla hand. Promenerade hem i solen. Ut och handlade efter lunch och åt grillad kyckling till middag. MEN. Så gav jag babyn gröt. Direkt efter maten fick han ont i magen och var nästan hypoman på filten. For som en ål och skrattade och grät om vartannat. Sen kom utslagen inom en halvtimme. Kinden hettade och svullnade, vita utslag och ryggen kliade och hettade. Nu var det bara gråt. Till slut fick vi ge honom Tavegyl för att få stopp på det. Och jag föll.

Fan vad tråkigt detta är med allergier. Och det finns ju ingen att diskutera med heller utan alla beslut, alla försök, alla nya tilltag ligger hos mig. Och jag vill inte mer! Jag vill ha manualen till min baby och sen ge honom att äta efter det. Jag vill gå till affären och köpa gröt, inte leta märkliga gryner som han kanske tål. Jag vill inte vara ansvarig för att han mår dåligt hela tiden. Känner mig som världens sämsta mamma som inte kan ge barnet mat utan att få honom att gråta. Och det känns ensamt fast jag vet att massor med människor känner liknande saker. Men vad ska man göra? Och vad ska han äta? Och vem kan man fråga? Skitdag.


Nya katastrofer

Katastroferna avlöser varann. Vem visste ens vad en tsunami var för 10 år sen? Och härdsmälta? Det är skitläskigt alltihopa men vad ska man göra? Vi gör det vi kan. Vi tittar på melodifestivalen och äter chips. Igår gav jag det jag hade i plånboken till en insamling för flyktinglägren i Libyen. Men det känns så... ohanterbart?

Ja. Och katastroferna här hemma är de samma. Nya eksem, skrikande baby. Ålar som en mask på golvet, inte för att öva på att krypa utan för att klia sig. Men igår var han en mönsterbebis när vi var hemma hos L och F på middag och mello. Han var charmerande och sen åt han och sen sov han i vagnen i hallen. Inga problem alls.

Idag har vi tittat på baby Leo. Mycket sött gossebarn. Jag ville lyfta upp honom och lukta och gosa men lät bli för jag är förkyld. Tänk att de är så små. Och deras små rumpor som sticker ut när de kurar ihop sig som små bollar. Hur kan det finnas människor som gör illa spädbarn? Eller barn överhuvudtaget? Hm. Märks det att jag behöver sova? Babyn sover hyggligt men jag ger honom nappen ett par gånger per natt och det tar minst en halvtimme för mig att somna om varje gång. Ja, jag vet att det inte ens är gnällberättigat men jag är ändå trött.


Utslag och utslag

Imorse var jag in till jobbet en sväng. Kändes lite märkligt. Men in kom jag utan problem och snart kändes det välbekant igen för larmet gick innan jag ens hunnit upp på kontoret. Men det var inte så illa som jag väntat mig, har målat upp en bild här hemma om hur jobbigt det blir att börja jobba igen men SÅ farligt kändes det inte. Synd bara att ingen kunde fika med mig :-).

Här hemma har Sigge blivit feberfri men herregud så han ser ut i eksemen. Särskilt ansiktet. Så han sover dåligt, vaknar och skriker och kliar och river sig trots att vi ger Tavegyl. Aerius har ingen verkan alls tyvärr. Men han har inte fått i sig nåt nytt så jag antar att det är infektionen som stör. För han är väl inte allergisk mot ersättningen? Iallafall, mitt problem är nu hur ska jag göra med smakportioner? För jag ser ju inte om han reagerar. Igår gav jag honom lite lite banan och jag tror han blev röd om munnen men det är omöjligt att säga säkert. Och vänta tills han ser bättre ut, ja det kan ju ta lång tid vet jag av erfarenhet. Och jag som skulle sluta amma.


Semlor och bebisar

Grattis Sverige på semmeldagen! Vi har bakat mjölk- och äggfria semlor som smakade absolut ingenting. Grattis. Ja och grattis Sverige på kvinnodagen också. Gräddbullar och kvinnor är liksom likställda. Så kan det vara. Men GRATTIS Linnea till lilla (!) pojkbebisen imorse. Närmare 4800g och 53 cm om jag fått rätt siffror. En stabil grabb :-). Ser väldigt söt ut på bilderna.

Siggling är sjuk igen. Feber och hosta. 39 grader nu på kvällen och har varit ynklig hela dagen. Bär mig mamma! Fast han kan inte prata. Ibland är det faktiskt jobbigt när J jobbar kväll. Skulle behöva avbyte ibland, två varmkorvar till lunch räcker liksom inte hela dagen. Men nu sover han hoppas jag och snart börjar House och jag har gömt en påse lättsaltade chips. Nejhej. Nu vaknade han.


Familjen Fjällräven

Jo då, det tar sig. Idag gjorde vi slag i saken efter fem års funderande och åkte till Björnön. barnen åkte pulka och maken och jag och babyn promenerade på isen. Mycket trevligt i solskenet. Familjen Fjällräven kände vi oss som. Och kanske vi gör det igen om en tre fyra år, vem vet?

Inte nåt ont som inte för nåt gott med sig? Heter det så? Ja, men tala om för mig vad det är för gott med EKSEM för jag fattar det då inte!



Men. Kolla här, världens goaste Sigge skrattar åt sin syster... på kort!


Bra period

Kan inte riktigt förklara men ibland känns det som att jag nån gång kommer tänka tillbaka på den här tiden som en av de bästa i mitt liv. De stora barnen är snälla och roliga och har inte börjat komma hem och lukta öl än och sitter fortfarande i mammas knä och kan inte tänka sig att gå och lägga sig utan godnattpuss. Babyn har lämnat spädbarnsstadiet och sitter bra i sin sittvagn. Han är lätt att ta med sig och skriker inte hysteriskt längre. Han skrattar och ler och äter och sover, en riktig drömbebis. Och vi har det roligt i familjen, vi gör gärna saker tillsammans och tycker om att det. Vi skrattar mycket och har bara kortare bråk om fåniga saker som ändå inte betyder nåt. Hoppas det håller i sig länge!

Sportlovets sista helg. Vi har varit på Lek och buslandet och på Busborgen. V har spelat schack och L har lekt med klasskompisar. Jag har aktiverat Linnea och tvingat henne att äta frukost på Ikea med oss. Tvingade henne till Barnens hus på babykväll också och fick dåligt samvete när det var fyra kilometer kö och ingenstans att sitta. Hon är rund som en ost och går på övertid nu så det kan inte ha varit roligt. Och allt jag köpte var lite smågrejer och ett spjälsängsskydd som Sigge försökte kväva sig med i morse så det åker i soporna nu. F-låt Linnea.

Lite står väl livet på stand-by. Vi borde flytta men vet inte vart. Vi borde boka utomlandsresa men vet inte när. Mycket hänger på ett besked J väntar på. Hoppas det kommer i nästa vecka.


"You know what I´m talking about..."



Denna låt har vi bestämt ÄR den bästa i kategorin "Bästa låt på hög volym på E18". Juryn (familjen) var enade i beslutet utom L som reserverade sig (eller, hon försökte rösta på Septembers Mikrofonkåt). Sigge gjorde pruttljud med munnen så det måste räknas som medhåll.

Bra dag. Jättebra dag faktiskt fast inget särskilt egentligen. Vi har haft det trevligt i köket hela familjen och ibland är det allt som behövs. Imorgon ska vi till Örebro. Först mutar vi barnen med Lek och buslandet, sen shopping.