Hinner ingenting

Har så många projekt på idéstadiet men jag hinner ju ingenting! Bara jobba och jobba och jobba. Och sen hem och laga mat och göra läxor, lägga lillgrisen och sen krasha framför TVn. Igår tog jag mig i kragen och tog med de stora barnen på promenad när Sigge somnat. Men idag orkade jag bara duscha och här sitter jag nu igen framför TVn med datorn i knät. L gjorde en kopp thé till mig som jag snart ska hälla i mig.

Uterummet blev jättebra, har glömt skriva om det. Snickarna och rörmokaren och plåtslagarna är färdiga och nu är det mitt och makens jobb kvar. Vi hämtade ut tapeterna idag och sen har vi kvar golv och väggpanel. Det går inte fort att jobba med ADHD-babyn som klättrar upp för stegar och äter spackel och bär omkring på våra färgburkar hela tiden. Igår sa jag nåt till Sigge, ungefär "Men idag har du väl myror i brallan!" och V svarade blixtsnabbt "Mamma, den där ungen har en hel myrstack i brallan, varje dag!". Haha. Det är sant.

Har börjat lite med julklappar, köper någon ibland på lunchen de dagar jag jobbar på stan och sen har jag skickat efter några. Idag har jag fyndat barnkläder. Jag tycker om att fynda. Kolla pompdelux som har halva priset på alla kläder (och nej, jag får inte betalt för att skriva det :-). Jag la nyss en stor order där. Ingen mening att beställa enstaka plagg, frakt och avgifter (de skickar från Danmark) blir 85 kronor per order. Hoppas bara kläderna är lika fina i verkligheten...


Katastrof

Så hände det som man alltid fasar för. Alla kort vi hade på datorn försvann. Jag upptäckte det igår morse och höll mig lugn tills J kom hem och konstaterade att de verkligen var borta. Alla kort sen 2008. Har ingen aning om hur det gått till men antagligen är det något barn som har tryckt för mycket.

Idag kom storebror och hade något program som kan återskapa raderade filer. Dessutom hade han en backup på våra bilder, iallafall fram till för ett år sedan. Och han lyckades återskapa några kort men katastrofen är ändå ett faktum. Bilderna på Sigges första vecka i livet finns kvar men sen är alla bilder borta fram till 1-årsdagen. Hans första jul, när han lärde sig krypa och gå, matkladdbilderna... allt. Och våra semesterbilder från Öland och Tyskland är borta. Jättetråkigt. Så om någon har något kort på oss från det senaste året så maila mig!

Här är ett av korten vi hade backup på, från sommaren -08;


Galningbebisen

Ipren och Alvedon, det är bra grejer det. Nej jag är faktiskt ingen martyr, ingen hade varit gladare än jag över att få ligga hemma och vara sjuk, men den här veckan GÅR det bara inte. På måndagen var jag på stan och ingen annan täcker ju för mig där. På tisdagen hade jag utbildning som jag var tvungen att gå på. I onsdags kände jag mig bättre och trodde faktiskt det hade vänt men på kvällen hade jag 38,4 igen. Imorse hade jag utvecklingssamtal med L och efter det var det lika bra att ge sig iväg till jobbet. Vid tre började jag få feber igen men då var dagen nästan slut.

Nu sover babyn och jag hostar lungorna ur mig. Har feber men har inte kollat hur mycket. Dags att gå och sova snart. En dag till sen kan jag vara sjuk. Tyvärr är helgen fullbokad redan nu.

Sigge-vildingen blir mer och mer galen. Han är verkligen inte rädd för nåt. Idag åkte han ner för källartrappan med sin sparkmoppe. Ett under att han inte fick mer än ett blåmärke. Han klättrar högt och lågt och kastar sig ut från stolar och bord. Helt galen i badkaret, jag är blötare än vad han är när vi är klara. Och inte bryr han sig om han ramlar och hamnar under vattnet heller, han bara skakar på huvudet och skrattar. Så här var ingen av de andra och det kanske är därför jag uppskattar det. Jag uppmuntrar honom inte men kan erkänna att det är svårt att hålla sig för skratt när han ger sig på tokiga stunts. Sen att han är så glad hjälper ju till. Men trött blir man. Han också. När klockan är sju vill han ha en flaska ersättning och sen lägger jag honom i sängen och säger godnatt och han får nappen och filten. Sen är det tyst till kvart i sju nästa morgon. Men då är det fullt ös igen.


Sjuk?!

Igår var det fullt upp som vanligt. Fick iväg V på Lego Legue-tävling strax efter sju och sen hade L innebandyträning klockan 9. Sigge tog sovmorgon till halv nio så det blev lite stressigt. Efter träningen hann vi köpa Fars Dag present till J och sen hem och mata Sigge och sen lunch på Ikea. Vidare till Lego Legue i Eskilstuna men det var sån hemsk ljudvolym och folk överallt så det gick inte med Sigge så vi hejade lite på Vs klass och åkte sen till Tumbo möbler. Stannade i Hallsta på hemvägen och sen äntligen hemma vid fem. Visst kände jag mig lite trött och frusen under dagen men det gjorde väl alla, tänkte jag. Var ju svinkallt. Halv sex på kvällen kollade jag tempen. 38,8. Och då kände jag att jag var sjuk.

Sov av och till hela natten och imorse tog J barnen till svärfar så jag sov hela förmiddagen. Sen la han Sigge hos mig och vi sov två timmar till. Men sen skulle J spela innebandy så jag tog lite Ipren och försökte hänga med i Sigges tempo. Nu har han somnat och jag är helt slut. L är hungrig för nån mat lyckades jag inte fixa, men J får ordna nåt när han kommer hem. Ska snart lägga mig för lär ju ta mig till jobbet imorgon.


Söndag nu igen

Ja, som ni ser har jag lagat mat i helgen. Vad annars? Jo, vi har målat i uterummet, både grundat och vitmålat. I veckan ska J spackla väggarna och sen ska vi sätta panel på väggen mot huset och tapeter på kortsidorna. Golv har vi hittat men inte köpt än. Förhoppningsvis är det bara två dagars jobb kvar för snickarna nu, de ska bygga en trappa och byta vår altandörr mot en dubbelglasdörr och ett mindre fönster.

J har målat mest och jag har lekt med Sigge. Men nu har vi ju begåvats med ett barn som sover middag!!! så jag kunde måla ett par timmar jag också. Sen blev det ett par timmar på lekplatsen och några kortare promenader. Så jag är nöjd. Men helgen går så fort!

Kanske har vi fått dagisplats från 15 januari. Kanske inte. Först fick vi det beskedet men nu ska det vara nåt möte i nästa vecka och sen får vi se. Ja, tur att vi har föräldradagar kvar. Men är det inte lite konstigt? Jag anmälde Sigge till dagiskön för ett år sen så det kommer ju inte som en överraskning på kommunen precis... Men det verkar vara så för alla.

Nästa vecka ska jag på utbildning måndag och tisdag, jobbar på stan på onsdag och på mottagningen torsdag och fredag. Vi ska lära oss att fråga hur eller vad istället för varför. Det ska ta fem dagar :-). Men antar att det är nåt mer också.

Sigge fick också äta tapas. Han är inne i den roliga perioden som alla småbarn är i nån gång, han matvägrar. Macka utan pålägg, Enagos mjölkfria banangröt och Althera ersättning går bra. Något russin. En bananbit. Igår fick han Tostaditos (som är mjölkfria) och gurka. Han var inte imponerad.


Buzzador; Santa Maria Tex Mex Tapas

Ja, krångligt namn men nu har jag provat Santa Maria Tex Mex Tapas. Fick en kartong med lite olika prover och bjöd brorsan, maken och barnen på tapas.Det var inte precis något man bara slänger ihop, tog en och en halv timme att plocka ihop allting och jag använde både spis och ugn. Nästan allt var lite kryddstarkt, en del var mycket kryddstarkt. Min favvis var Tostaditos med Escabeche och Brie.Karlarna gillade varianten på tacobröd, Quesadilla bröd, bäst. Jag hade fyllt dem med olika skinka, chorizo, färskost och prästost. Lite Feta också.Summering; Mycket nöjd. Gott. Men mycket jobb. Kommer antagligen att köpa några av dessa produkter igen men kommer i fortsättningen servera det som förrätt eller snacks, inte en hel måltid. Kolla här om ni vill läsa mer!