Ma vie en gris

Ja nu har jag hittat en positiv sak med att jobba. En. Och det är att när jag jobbar på stan hinner jag smita in i en affär eller två på lunchen och spontanshoppa litegrann. Idag fick jag med mig en stickad stortröja hem, och om den inte passar så kan jag lämna tillbaka den i nästa vecka.

Annars går jag omkring och irriterar mig på grått mer och mer. Det är ju inte bara soffor, eller hur? Herregud, 70% av alla bilar är ju gråa. Min är svart och det är inte bättre det. Hela motorvägen ser ut som ett sorgetåg. Hela parkeringar är ett manifest av färglöshet. Och sen ibland kommer det nån halvgammal stackars Golf eller nåt i racerrött och tror att den kan liva upp stämningen men det hjälper inte. En svala gör ingen sommar. En Golf gör ingen motorväg. Kan någon trendspanare vänligen snappa upp den här trenden och vända den till gula, rosa och ljusblå bilar? Eller rutiga, prickiga eller blommiga bilar? Nåt annat än grått. Nu ska jag titta på Grey´s anatomi. Suck.


Finns det nån annan soffa?

Var på planeringsdagar torsdag och fredag. Annars inget särskilt i mitt liv. Sigge är förkyld och hostar igen, har snabb andhämtning nu när han sover så vi får se hur det går i natt. L har ont i magen och det bekymrar mig egentligen mer. Inget illamående eller nåt annat än ont runt naveln och en halv decimeter till vänster. Hon är inne på tredje dagen nu och vill inte äta så blir det inte bättre får jag nog ringa familjeläkaren. Alltså, det är ingen katastrof, hon var med och spelade innebandymatch, men det märks att hon inte riktigt är sig lik.

Vår soffa har gett upp helt i vardagsrummet. Dåligt. Vi köpte sofforna på Mio för kanske fyra år sen, skinnsoffor. Nu har båda spruckit i sittytorna och på ena soffan är det ett stort hål ner till fodret. Så dags att leta efter en ny men ALLA soffor ser likadana ut! Haha, femhundra nyanser av grått och öppet divanavslut. Ser faktiskt roligt ut på möbelaffärerna när de säljer likadana soffor i lite olika modeller. När ska modet svänga? Jag vill inte ens ha en sån soffa men vad har man för val? Ge mig tips!

Snickarna har kommit igång nu med uterummet och stommen är nästan klar. Imorgon ska taket på. Ja, sen ska vi hitta en soffa dit också. I värsta, värsta fall kan jag tänka mig en grå med öppet avslut dit ut, lär ju ialla fall inte hitta nån annan. Men i vardagsrummet vill jag ha nåt annat...


Underbara barn

Idag var en perfekt dag. Vi glömde ställa väckarklockan och Sigge tog sovmorgon till tjugo över sju. Men vi hann precis och kom till underbara barnmässan precis när de öppnade. Hade köpt biljetter på ticnet så det var bara att gå in. Fick varsin goodie bag med väldigt bra grejjer. Finns bild på det mesta i påsen. Men jag bloggar med telefonen dag och jag fattar inte hur man lägger bilder mitt i ett inlägg. Iaf bilden under är det jag köpte.

Sen lunch på en tråkig hamburgerkedja och sen hem. Lekte ute ett par timmar och sen in och stekte pannkakor till barnen. Nu far Sigge omkring som en galning med en ballong och Lava och jag slappar lite. De andra spelar innebandy. Maken och jag får biff när Sigge har somnat. Så perfekt dag. Synd att den snart är över.


Buzzadorinlägg Nestlé

Nu börjar ni bli vana vid att informeras om mina åsikter om saker jag provat via Buzzador. Men den här gången är det Sigge som har provat och jag har tolkat hans åsikter. Han har provat Nestlés barnmatsburk Sötpotatis och nötkött. Den är egentligen för bebisar runt 6-7 månader och Sigge är ju som bekant ett helt år gammal, men det verkade inte spela någon roll. Han slukade glatt en hel burk och ville ha mer. Så gången efter blandade jag i lite kokt ris och det gillade han också. Vi har också haft den i skötväskan och vid något tillfälle har Sigge ätit en hel burk kall. Nu är han i och för sig inte så petig med mat, men ändå. Ok. Summering: Vi kommer definitivt köpa denna burk igen, mest för att ha som nödmat i skötväskan. Sigge tycker om den, den kostar inte så mycket (runt 12 kronor per burk) och bäst av allt; Den innehåller INTE MJÖLK, ÄGG eller MORÖTTER!


Mer jobbångest

Ska försöka skriva nåt positivt. Har fortfarande inte landat i att jobba, tycker det är orättvist att J får vara hemma med världens roligaste baby hela dagarna och jag måste... ja vad gör jag egentligen? Har lite svårt att hitta min plats på mitt nya jobb. Bokstavligen. Har ett kontor men det funkar inte för patientbesök så jag bär mina saker från rum till rum. Träffar en patient i ett rum och en annan i ett annat rum beroende på var jag får plats. Sen är jag ju i en annan verksamhet 50% som säkert blir jättebra men det är så negativ attityd kring den verksamheten att jag inte känner någon större entusiasm. Och nu går jag en utbildning som är jättebra, metoden är bra och många får säkert jättestor hjälp av den men... det är inte min grej. Jag vill vara sjuksköterska, ingenting annat tack. OK, slutgnällt. Har storstädat huset medan J ligger och har ont i ryggen. Vad skönt det känns när allt är städat och rent. Borde man göra oftare :-). Funderar på att klippa mig kort igen men är rädd att se tantig ut. Det är en fin gräns mellan poppig och tantig ibland. Vill inte ha superkort men inte heller nån page, men det är svårt med mina ostyriga lockar och virvlar överallt. Sigge har vuxit de senaste veckorna. Han förstår så mycket mer nu och tyvärr kan han klättra ännu högre. Så himla rolig. Och smart. Och alldeles underbar! Jag vill vara hemma...