Mamma vill ha glass

Trött, förkyld och allmänt eländig idag. Har varit på studiebesök nästan hela dagen bland alla möjliga ställen i stan som har med dubbeldiagnoser att göra. Kul att få ansikten på alla man pratat i telefon med. Men synd att jag inte är helt pigg bara. Nu njuter jag av tystnaden medan Sigge sover och de andra är på innebandy. Har en kopp grönt blåbär/hallon/körsbärste, min nya favorit, och när de stora barnen somnat har jag en ny bekantskap som väntar i frysen, glass med noggersås. Låter inte det underbart?

Busungen med rinnande näsa på lekplatsen...


Mysdag

Snart lön, snart lön, snart lön! Har varit på nya shoppingcentret och hittat en ny favoritbutik, Desigual. Men får vänta med att handla där ett tag. Och idag var jag för första gången in på Monki och hittade genast tre klänningar jag vill ha. Köpte faktiskt en också, nu har jag fått alla lönespec så jag vet att jag faktiskt får pengar den här månaden. Sen är det över det här att leva på gränsen för sen kommer jag få lön varje månad och J kommer ta ut fem dagar föräldrapenning varje vecka och så mycket pengar har vi inte haft på ett år.

Parken Zoo igår, mycket trevligt. Perfekt väder och sällskap och vi var smarta nog att vara där när de öppnade så barnen hann åka karuseller utan allt för mycket köande. Sigge var glad och tultade runt och de stora barnen hade också roligt. Blev en heldag. Idag har Sigge och jag myst hela dagen, vi tog en lång tupplur tillsammans och sen tog jag barnen hem till mamma och pappa ett tag och sen en sväng på stan innan vi avslutade med lite häng på lekplatsen. Nu sover babyn gott och jag väntar hem make och son. Vi har lite oxfile i kylen som behöver ätas upp :-).

Just nu går det i ett. Jobba, laga mat, barnens aktiviteter, godnatt. Känner mig osocial. Men är ändå glad att jobba dagtid, att ha alla helger lediga och aldrig behöva tacka nej till en massa saker. Och snart kan jag kanske börja ta ut lite flex också, än samlar jag bara på mig, men det lugnar nog ner sig när vi jobbar in oss lite.


Buzzadorinlägg Vanish

Ni vet ju att jag provar saker genom Buzzador och sen sprider mina åsikter genom bland annat bloggen. Nu har jag provat Vanish fläckborttagare. "Lita på rosa" ni vet. Vi har tidigare provat pulvret man lägger i tvättmedelsfacket och varit nöjda med det men nu har jag också provat sprayen Oxiaction och är mycket nöjd. Det nya är att Oxiaction finns parfymfri!! Gilla, gilla! Jag har ett fåtal provförpackningar kvar så hör av er om ni vill prova!

Lät Sigge leka lite på lekplatsen och sen tvättade jag hans leggins. Vet inte om det syns så bra men...

Före:



Och efter:



Sigges första födelsedag

Kul månad det här, först lagade vi skrotbilen för 8000 och i söndags morse upptäckte jag att kylskåpet hade begått självmord. I lördags kväll. Så bara att kasta tre kassar mat och ta sitt kreditkort och åka till Elgiganten (bildligt talat, jag har inget kreditkort bara ett sparkonto). Men det blev bra om man bortser från kostnaden, vi köpte ett svart och det blev jättefint i köket. J bar ner frysen i källaren för den funkar ännu och nu får vi plats med ett högskåp. Så förutom att det blir en månad till med knäckebröd så har vi ett ännu snyggare kök.

Idag fyller Sigge 1 år. Haha gissa om han blev förvånad när vi marcherade in hela familjen i morse och sjöng och gav honom paket. Men han fann sig och blev mycket glad. Och till middag fick han pannkaka och fick smaka hallonsylt till. Han tyckte det var så gott att han skrattade högt och smetade sylt i hela ansiktet. Tur man har badkar... och tvättmaskin.

Tänk att det redan gått ett år sedan han kom till oss. Älskade unge, vad gjorde vi med vår tid innan? Jag är så vansinnigt förtjust i Sigge, jag tycker allt han gör är helt genialiskt. Han är så rolig och glad och smart och jag tycker det är SÅ värdelöst att inte få leka med honom på dagarna längre. Men han och J har det bra. Och det är bra för J som förra veckan köpte sitt livs första barnplagg, ett par gummistövlar i storlek 22. Och idag har dom varit på BVC. Exakt 11 kg kom han upp i på sin ettårsdag. Inte så himla mycket att skryta om med tanke på hur snabbt han drog iväg i början. Men sedan jag slutade amma för ett halvår sedan har han bara gått upp 1 kg. Tydligen är han lång också men J kom inte ihåg hur lång :-). Ja, helt perfekt är han iallafall!

L: Ja du Sigge, nu är du inte noll och ett halvt längre, nu är du ett helt år!




Yiiihaaa

Ni vet ju att motion inte är min starka sida. Visst har jag alltid hållit igång i vardagen men varje gång jag varit på organiserad motion som gympa eller pass av olika slag har jag bara känt mig obekväm och klumpig och fel. Och slutat gå dit. Efter Sigge ser jag ungefär likadan ut i kroppen som innan, jag väger samma men det som en gång var tuttar har nu ramlat ner en decimeter och lagt sig som en ring runt midjan. Det gör mig inte så himla mycket egentligen. Men jag tycker inte om att ha dålig kondition. Under våren har jag promenerat i princip dagligen men under sommaren latade jag till mig. Men nu ska ni få höra! Inte en enda gång har jag tagit bilen till jobbet utan jag cyklar! I regn och kyla och idag till och med storm. Sen har jag börjat dansa linedance igen, äntligen! Dansade igår och det är så fånigt roligt och jag längtar till nästa måndag.

L tog sina tre sprutor idag, mot björk, gräs och katt. Än är hon opåverkad men vi får väl se. Hoppas, hoppas det går! Och imorgon ska jag vara på min nya arbetsplats hela dagen. Blir bra det.


Mycket nu

Kurser och sjukdomsfall och semestrar och så var vi två kvar på jobbet (av sju). I och för sig föredrar jag att vara lite stressad än lite uttråkad men de sista dagarna har det nästan varit larvigt. Jag är ju för fasen ny på jobbet... Jaja, ledig idag och försöker återhämta mig. Men är lite disträ, imorse bakade jag bröd till Sigge men när jag skulle ställa degen att jäsa såg jag att jag glömt ha i jäst. Hm.

Igår ordnade Vs klass skoldisko och han och L gick dit. Jag skulle gå vid åtta och hjälpa till att städa efteråt men vid halv åtta kom en blek L hem med blåa läppar och astma. Ingen fara, lite Bricanyl och andning så var hon OK igen men trött. Det hade varit väldigt mycket barn med starka lukter och dessutom en rökmaskin. Hon var ledsen för hon kände sig utanför. Hon börjar mer och mer inse att hon inte kan göra samma saker som andra. Först badhuset och nu discon. Och vad kan jag göra?

Barnen vägde sig imorse och jag vet inte om jag ska bli orolig. Det börjar ta sig för L som nu väger nästan 25 kg till sina 135 cm. Men V som är 11 år och 143 cm väger 28 kg och har alltså gått ner 1 kg. Klart minsta killen i klassen. Och då äter han ändå som en häst. Men han verkar ju må bra antar jag.


Hoppren till Sigge?

Världens bästa bebis fyller 1 år om två veckor. Vad ska han få? Vi har ju liksom inte plats för något större än en studsboll. Funderar på en sån här hoppren (har snott bilden från google);


Någon som har nån annan idé?

Märkligt med jobbet, det är precis som att 3,5 år bara suddats ut ur mitt liv och jag fortsätter där jag slutade. Det mesta är sig likt, bara detaljer som ändrats. På gott och ont. Men det är ju där jag hör hemma, det känner jag. Så jo då på jobbet går det hyggligt. Tur det. Allt annat går fel.


Helgen

Tjolahopp vad en helg går fort. Den började ju så bra, fick nöjet att lösa ut skitbilen på verkstaden för dryga åtta tusen. Yey. Rost-Opeln alltså, inte min. Ja, ska man vara petig började fredagen med en punka på cykeln så jag fick springgå till jobbet. Sen middag hos mamma och pappa, mamma fyllde 70 år kan ni tänka er? Ja, nu för tiden är det ingen ålder.

Igår var vi smarta och drog till Maxi för storhandel redan vid 9. Lugnt och skönt. Ska vi göra flera gånger. Resten av dagen tog vi det lugnt och plockade och lekte lite ute och inne och på kvällen var jag med storebror på kräftskiva. Var rätt roligt faktiskt. Men jag måste ha blivit biten av en broms eller en monstermygga för halva handen är uppsvullen och varm och gör ont ända ner till handleden. Irriterande. Idag har jag lekt med babyn hela dagen medan J har lagat på bilen (för de lagade inte ens allt). Nu sover Prinsen och vi andra väntar på mat från Spicy Hot, ja inte L förståss hon får ett Happy Meal. Ja, sen är väl helgen slut? Får ställa klockan lite tidigare imorgon för J har inte hunnit laga min punka så det blir att gå till jobbet igen. Babyn har ju naturligtvis börjat sova till sju nu när min mammaledighet är slut...

De stora barnen har cyklat på BMXerna hela helgen. Det får jag erkänna att det var ett bra köp. De lever för BMX just nu, kollar filmer på Youtube, letar kläder och skor som funkar för cykling och de verkar ha hittat tillbaka till varandra som kompisar. Nej, nu vill jag ha stekt ris med kyckling!


@ work

Nu är det över. Nu är jag inte längre heltidsmamma, nu är jag heltidsarbetare. Och nej, det är inget fel på jobbet, det blir nog roligt och utvecklande och allt ett jobb ska vara, det är bara det att Sigge är så LITEN och jag är borta så mycket. Idag efter jobbet lekte jag med honom i max en halvtimme, sen var jag tvungen att gå på föräldramöten och när jag kom hem sov han. Jag saknar den där snoriga näsan och de vassa naglarna. Idag har han astma. Han fick ju diagnosen redan i våras men sen har det varit lugnt över sommaren. Men i natt hörde jag hostandet igen och imorse kom febern. Nu på kvällen väste det på utandningen och han andas snabbt och ytligt. Han sover dåligt nu och hostar och snurrar i sängen, får se hur natten avlöper.

Kommer få lite nya arbetsuppgifter. Ja, det är ju ett nytt jobb så det är ju inte så konstigt men som jag förstod det ska jag jobba halvtid nere på stan med ungdomsverksamhet. Får se vad det innebär men det låter väl som nåt för mig? Ha, dessutom kan jag kräva tillbaka min bil! Nu måste jag ju cykla till jobbet för det är så nära och jag avskyr att cykla.