Hjälp mig dr House

Igår fick Sigge sportlov, idag blev han sjuk. Suck. Han hade nästan 39 graders feber nu på kvällen. Och hostar igen. Hoppas det går över fort bara. J är ledig med barnen hela veckan, jag har lyckats få ledigt måndag och fredag och antagligen torsdag eftermiddag också. Om alla är friska ska vi en sväng till Örebro och kanske till Uppsala också. De stora barnen vill åka i skatehallen och de vill bowla på Strike och Sigge vill... ja inte vet jag. Hoppa från stolar? Spola ner saker i toaletten? Klättra i bokhyllan? Han är fullt nöjd med vardagen här hemma.

Bokrea!!! Men jag hittade inte så mycket. Köpte fortsättningen på Svensk Maffia, är ju omnämnd där (mer eller mindre). Och en tittutbok till Sigge som han fullkomligt älskar. Jag ville köpa fortsättningen på Berlinerpopplarna men hittade inte. Kanske blir en tur till i helgen.

Men inget blogginlägg skulle vara fullkomligt utan lite gnäll. Och nu börjar jag lacka ur ordentligt. Jag har fått utslag. Värst är det i hårfästet i nacken men även underarmarna och magen. Det kliar så att jag blir galen och särskilt på natten. Jag smörjer med Hydrokortizon med tveksam effekt. Vad är det jag har drabbats av? Jag hade eksem som liten men har inte haft sedan 4-års åldern. Har inte bytt tvättmedel eller tvål eller nåt sånt. Jo shampo. Ska köpa nytt och prova men jag vet inte. Varför kliar det då på magen? Om dr House läser det här och vill hjälpa mig med diagnos så kan jag tillägga att jag en svullen lymfkörtel nedanför ena örat...


Bakar

Sitter i köket och gräddar 12 bottnar till 4 Schwartzwaldtårtor. Hasselnötter och ägg är inga vänner här längre så var tvungen att vänta till alla allergiker sov. Men det gick fort ändå, man har ju rutin. Tyvärr ska vi inte ha tårtorna själva, det är en kollega som fyller jämnt som ska ha alla.

Lugn helg igen. Vi var på bilmarknad i går och idag var det innebandy, dans och storhandling. Igår var bror och pappa här och åt middag i uterummet. Det där rummet växer på mig.


Emma for housewife

Jobbångest som vanligt på söndagkvällen. Blä. Om man bara hade nåt att välja på. Jag har ju det jobb jag vill ha och när jag väl är där är det ok men helst skulle jag vilja vara hemma med mina barn. Någon karriärmänniska är jag definitivt inte. Så idag har jag kört kampanj.

Om jag var hemmafru...

  • skulle det alltid finnas hembakat
  • skulle Sigge aldrig vara speedad delux
  • skulle barnen aldrig fundera på vad de ska äta till mellis
  • skulle jag kunna handla all mat alltid
  • skulle vi kunna sluta äta skräpmat
  • skulle L kunna få ta med sig kompisar hem efter skolan (nej, hon får inte det idag för dom klarar inte av det)

 

Dessutom tror jag det skulle bli fred på jorden och mer lördagsgodis, men det vågade jag inte lova. Så... rösta på mig? Tyvärr är det inte den bästa tidpunkten att driva kampanjen för hårt, med tanke på makens kommande arbetslöshet och så. Men man kan väl få drömma?


Bra veckaNu är vår glada busunge tillbaka! Frisk och full av energi, jag får springa med kameran för att få en bild på honom. Han är så rolig, fullt ös från sju på morgonen till elva, halv tolv. Då kliar han sig i ögonen och vill gå upp. Han tar nappen och filten och två minuter senare sover han. Sover två timmar sen fullt ös igen. Halv sju ska han ha en ny blöja och pyjamas och titta på TV en stund och klockan sju sover han igen. Sen är det lugnt i tolv timmar och sen: "Mamma?". Gosunge.

Mellanbarnet har sprungit hela natten med diarré, stackarn. Kan vara något hon fått i sig för hon hade ont i magen efter lunchen på skolan och ingen annan mår dåligt. Men det återstår att se. Skönt på ett sätt, nu måste vi ta det lugnt idag. När Sigge vaknar ska vi storhandla och ikväll blir det Melodifestivalen med lyxglass. Helgprojektet blir att fundera över vagnar. Tror jag säljer de vi har och köper en ny sulky och en resesulky istället. Eller om jag säljer en och behåller en. Jag tycker om vagnar. Och Sigge lär väl behöva en i ett år till ialla fall, även om han helst går.

Den här veckan har varit bra. Vi vet fortfarande inte hur det blir med Js jobb, måste vänta två veckor till ungefär. Men det känns inte så viktigt längre. Det ordnar sig.


Vändning

Nu är han äntligen feberfri men långifrån frisk tyvärr. Han hostar dagar och nätter igenom och är trött och tjurig och mammig när han är vaken. Idag känns det ändå som att det är på väg att vända, han sov bara middag en gång och busade lite när jag nattade honom nu vid sju, tidigare har han bara tuppat av på 20 sekunder. Tyvärr har han lyckats smitta alla oss andra...

MEN. För att Sigge har smittat oss har vi haft en underbar helgdag! Jag åkte hem tidigt från after worken igår kväll och därför kunde jag gå upp med Sigge före sju imorse. Sen en lååång frukost. Småstädade lite och tvättade lite sen när Sigge sov middag gjorde jag det också. Ingen innebandy idag eftersom L hade lite astma och kände sig febrig. Lugn lunch hela familjen och sen åkte vi och fikade hos svärfar. Svåger och hans pojkvän var där också. Sen handla och hem och åt. Sigge badade och somnade och nu har vi laddat skålarna med chips inför melodifestivalen. Såna här helger vill jag alltid ha!

Dessutom har jag tagit tag i min arbetssituation. Igår fick jag ett utbrott på ett möte och blev inkallad till chefen efteråt men nu har jag sagt allt och fått klara besked tillbaka. Och för en gångs skull känns det bra nu.


Nästa förkylning

Stackars barn, han kommer aldrig vänja sig vid dagis. I måndags kom han hem med feber igen och nu hostar han och hostar och hostar. 39 grader hade han ikväll, igår närmare 40. J vabbar gärna, säger han. Men när jag kommer hem från jobbet är han uttråkad och barnen är osams. Tur att det är helg snart så man får vila upp sig...

På fredag ska jag ut på galej tro det eller ej. Har inte varit ute sen, ja, ett och ett halvt år? Vi ska på after work med jobbet och jag vet ju att det kan bli tufft. Men jag åker nog hem rätt tidigt hoppas jag. Frågan är vad man ska ha på sig. Tänkte hitta nåt idag på lunchen men det var så kallt att jag inte hade lust att ge mig ut. Mina kläder är Före Sigge och de sitter inte helt bra längre. Och på jobbet har jag ju sjukhuskläder. Men är det lika kallt som idag får jag gå i termobyxor och mössa.

Imorgon har de stora barnen studiedag, det hade vi missat som vanligt. Tur att J är hemma. Sen har V övertalat morfar att åka skridskor på Björnön med honom och L. Han är snäll han, morfar.