Förälskad

Det var ännu mer underbart än jag tänkt mig, två timmar i vackraste naturen. Och solen sken hela tiden! Jag fick den snällaste hästen någonsin, Glanni, en stor fin skäck. Vi skrittade, travade, töltade och galopperade. Tölt var bäst. Jag hade kunnat tölta i flera mil. Nu är jag förälskad i dessa hästar och har anmält mig till ridskolan i höst. Varför väntade jag så här länge? Det konstigaste var att det inte alls kändes som 15 år sen sist. Från första stegen kände jag mig helt trygg och det kändes vant.

Nu hänger vi i soffan framför Disney Junior. Idag fick Sigge och jag sällskap av storasyster och hennes kompis som sovit över. Senare är det dags för Ls sprutor och sen kanske vi åker till Landet.


Har anmält mig!

Uttråkning skapar aktivitet. Nu har jag gjort det! På tisdag ska jag ut på tur med islandshäst för första gången! Och det blir nog inte sista om jag känner mig själv rätt. Har fått plats i en ridgrupp till hösten och har redan hunnit köpa ett par ridbyxor. Tänkte köpa stövlar men kunde inte bestämma om jag ville ha skor eller stövlar, konstläder eller äkta, Dessutom fanns det jättesnygga jodphurs med stålhätta men jag minns mina älskade Graningestövlar också. Ska se om jag får låna grannens flickas stövlar på tisdag så får jag se sen. Ska bli så roligt, i tanken har jag redan köpt en häst...

Var på mojitokväll hos en kollega igår. Mycket trevligt. Jag dricker inte sprit i vanliga fall och tog det väldigt försiktigt och det gick bra. Vaknade av att svåger och svåger (eller vad det nu blir) ringde på med två JÄTTEkaktusar till uterummet. Svågern jobbar på en firma som hyr ut växter till offentliga miljöer och sen får de köpa tillbakalämnade växter väldigt billigt. Mina kaktusar har minsann medverkat i Postkodmiljonären :-).

En sväng till Bjurhovda fritidsområde hann vi med före lunch, Sigge badade och de stora körde kickbike i ramperna. Tyvärr var Sigge på arghumör och skrek och härjade så det blev ett kort besök. Nu pysslar J på taket med nåt och barnen lagar punka. Sigge sover middag. Imorgon ska vi på kryssning.


När man önskar sig inlandsis...

...får man ju liksom skylla sig själv. Igår såg det ut så här genom fönstret:

Men idag har det runnit bort och vi gick och torkade svetten ur pannorna på Skantzen i Hallsta. Skulle fika med P men med alla barnen tror jag att vi kanske lyckades byta två ord var med varann. Men vi hittade pyttesmå grodor och smultron och brännässlor så alla var nöjda. De stora är fortfarande ute och leker, är ett stort gäng på lekplatsen. J jobbar. Sigge sover. Jag smygäter godis och funderar på att smygbeställa lite mer barnkläder. Första semesterdagen är snart slut. Hoppas det regnar imorgon, då ska vi till Lek- och buslandet.


Semester!

Semester! Fem långa hela veckor utan ständigt ringande telefoner och snabba lösningar. Bara familjen. Jag skiter totalt i om det öser regn i fem veckor, det kan bli inlandsis för min del, jag har SEMESTER! Det enda jag kommer sakna är kollegorna men misstänker att vi inte klarar oss utan varann så länge ändå. Ska hem till Lisa redan ikväll faktiskt. Och sen var det nåt om Mojhitos i uterummet...

Var ner på Power Meet igår, det är ju rätt trevligt. Men tittar avundsjukt på de med småbarn som ändå kan sitta på en filt och titta och barnen sitter snällt bredvid, eller i alla fall i närheten. Vår Sigge rymmer ur vagnen och kastar sig ut på crusingvägen. Han försöker sno grejer som säljs och springer efter varenda hund han ser. En timme klarade vi sen pustade vi ut på mammas balkong med kaffe och munkar.

I natt har jag sovit uselt. Vaknade vid ett av ett minimeet på vägen utanför mitt fönster med tillhörande Rockabillymusik. Halv tre kom L upp och grät och försökte klia av sig hälen. Salva och tablett och efter fyra somnade hon om. Låg och vred mig en bra stund till och kände mig lagom mör när någon ropade Mamma, MAMMA, mamma, mamamamamammma! Kvart i sju. Tack och lov att vi har Disney Junior. Han springer mellan sitt rum och TVn och jag slöar i mitt soffhörn.

Linnea fick sin baby till slut och det var en perfekt avslutning inför semestern att gå till BB på lunchrasten och snusa lite på unge herr Sammy. Mycket vackert barn. Konstigt det där, trots att han vägde nästan ett kilo mer än Sigge vid födseln så kan jag svära på att Sigge aldrig var så liten.


Nedräkning

Miss Li var bäst. Loreen i ösregn var sämst. I lördags köpte vi körsbär och gick till Djäkneberget. Barnen lekte och maken och jag planerade semestern. Ja, lite sent ute kanske men ialla fall. Vi åt våra körsbär och köpte glass och bestämde oss för att åka till Liseberg. Fast det blir sista veckan. Barnen vill åka på kryssning så vi bokade en Cinderellakryssning för att starta semestern. Sen blir det lite Landet. Sen Öland. Sen en vecka på en ö utanför Oskarshamn. Och sen åker vi till Liseberg.

Men det jag ser mycket fram emot är vår bröllopsresa. Jag gav ju en resa till J i 40 års present och vi åker till Prag precis efter vår 10-åriga bröllopsdag. Tre hela dygn utan minsta lilla unge. Vi har aldrig varit borta så länge utan dom och Sigge har aldrig somnat utan någon av oss. Men det kommer gå bra. Svärfar och hans flickvän ska bo här så det blir som vanligt för barnen, andra vuxna bara. Maken och jag ska på ölprovning på Staropramen (jag som inte ens dricker öl...) och vi ska titta på benkyrkan och shoppa. Men långt kvar...

Annars känner jag att jag behöver verkligen semester. Har jättesvårt med jobbet och tvivlar på att vi gör något gott överhuvudtaget. Helt plötsligt blir jag jätteledsen över saker som händer i patienternas liv och känner sån frustration över att vi inte kan göra mer. Så fem veckor kvalitetstid med mina älskade blir jättebra. Fyra dagar kvar...