Festivaldagar

Knasig dag. Skulle ta bussen hem från jobbet men det var lite svårt. Centrum var avstängt för cityfestivalen. Fick ta en snabbpromenad till centralen och åka därifrån. Kom sent till dagis bara för att upptäcka att J glömt att lämna vagnen på dagis. Och Sigge var INTE på humör för att gå hem. Men vi hade inget val. Tog väl en timme. J hade tagit fram köttfärs och sagt till barnen att jag skulle göra chili con carne men vi hade inget bröd. Så fick åka och handla. Passade på att gå in på paketutlämningsstället och tigga till mig barnens nya kickboards, fick lite sura miner och tjat om att jag måste vänta på pappersavi med posten men tillslut fick jag paketet ialla fall.

Blev sen sen middag som inte smakade något för jag inte orkade göra två sorter. Sen vägrade Sigge smaka ändå. Bara att tvätta och lägga barnet och de stora gav sig ut med sina sparkcyklar. Jag borde väl göra nåt vettigt nu men orkar inte. Imorgon ska vi flytta ner på stan. Barnen ska på festivalen på kvällen, jag stannar inne med Sigge. Helgen blir väl likadan. Sju dagar kvar till semester.

Jo. Jag ska börja rida. Det roliga är att jag berättade det för en granne idag och hon sa direkt Anmäl mig också! Sen kom en annan granne och pratade med oss och vi sa att vi ska börja rida och hon blev jätteglad och ville också vara med. Hm. Hur många är det där ute som skulle vilja börja?


Dagtidsliv!

I år fick vi uppleva något så märkligt som en regnfri midsommarafton. Tur att det regnade på midsommardagen så vi inte kom av oss helt. Och vad är det här för sommarväder egentligen? Glad att jag har två veckor kvar till semester. Eller glad och glad...

Vi var på Landet på midsommar. Känns konstigt. Har inte vant mig vid att Mia är död och har definitivt inte vant mig vid att vi ska vara på Landet utan henne. Men det tar väl tid antar jag. Vi hade rätt trevligt även om jag inte sov många timmar. Storebror sov inte heller bra, lite tröstande ändå. Barnen sov som klubbade sälar. Och det är fantastiskt fint på Landet.Sigge är en sån otrolig busunge, hela han är full av tok. Och vi skrattar ihjäl oss. Han kommer bli helt förstörd när han blir äldre, bortskämd och uppmuntrad till att leva rövare. Men han kan inte klaga på att det saknas kärlek iallafall!Sen förändrades livet idag. J kom in på den utbildningen han sökt så idag har han sagt upp sig och ska leva på sparade pengar och avgångsvederlag i två år. Lika bra det. Han kommer plugga på dagtid så jag kan göra saker på kvällarna för första gången på... 12 år faktiskt. Funderar på att börja rida, har blivit mer eller mindre besatt av tanken på att rida islandshäst. Frågan är väl om jag kommer att ha råd :-).


Dagens boktips

Ett dygn efter jag börjat läsa [geim] hade jag läst ut den. Då hade jag ändå jobbat minst 8 timmar och sovit några timmar under det dygnet. Egentligen inte min boksmak och ska man vara petig är inte ens iden boken bygger på ny, men någonting fastnade jag för. Lite Tärningsspelet kanske och det är en av mina favoritböcker.

Nu läser jag fortsättningen [buzz] och den är nog lika bra. Tyvärr har jag en massa barn som vill ha middag och sånt så jag har inte hunnit igång än men efter 21 ikväll ska jag gotta ner mig i HPs värld igen. Ofta är hypade böcker överskattade men inte här. Läs!


Ett eget kontor

Fin dag att ta studenten på, inte för varmt, inte för kallt och soligt nog för att få fina bilder. Tyvärr kände jag inte en enda student, annars var jag sugen på smörgåstårta och bubbelvin idag. Det blev McD. Stora sonen är på "klassresa" (de sover över i klassrummet, inte många kronor i klasskassan...) och vi tänkte slippa laga mat. Sigge äter inte McD men han leker med hamburgaren och dricker vattnet. Jag tycker verkligen inte om McD, tycker det luktar illa där inne och maten är äcklig. Men J och L tycker om det så ibland får man offra sig. Kanske kan jag övertala familjen till något roligare imorgon.

88% av Sveriges hushåll äger en grill. Jag vet inte hur källkritisk man ska vara men det kanske låter rimligt. Jag läste det i Året runt. Vi har inte haft någon grill på länge nu. Vi är en skamfläck för radhusområdet. Vi tycker om grillad mat men får aldrig riktigt till det med potatis som blir sönderkokt och kött som aldrig blir klart. Men igår föll jag för frestelsen och köpte en. Det roliga var att jag träffade en granne utanför affären. "Jaha ja en grill, ja det är ju trevligt. Vi tycker om grillat men vi får liksom inte riktigt till det...", sa hon.  Så vi är inte ensamma.

Igår hände det jag aldrig trodde var möjligt, jag fick ett eget kontor! Sedan september har jag flyttat runt mina saker och patienter med undantag för några veckor i våras. Men igår fick jag flytta in. Fast idag kom dr G och ville diktera i mitt rum men jag körde ut honom. Då ville han byta skrivbord och dator med mig. Ja, gör vad ni vill, bara jag har ett kontor kvar på tisdag!


GrattisKalas idag, jag hade gjort två tårtor och mamma hade med sig en pannkakstårta. Nu har vi hela kylen fylld med tårtrester. Min storebror lyckades pricka in exakt vad jag önskade mig så ikväll ska jag frossa i ostar, chips, Amarone och pocketböcker. Underbart! Dessutom blev jag glad när jag insåg att jag fyller 36 och inte 37 som jag trodde. Viggo har fått massor med pengar så han sitter och googlar efter den perfekta mobiltelefonen. Nästa år blir han tonåring. Sigge har somnat, lugnet har lagt sig.

Juni. Kan man inte tro om man sticker ut nosen. Fem grader och regn idag, missade vi hela sommaren när vi var i Turkiet? Tur man fick lite värme där iallafall. Sigge fick ju mer än värme. Han fick stafylokocker också. Så han äter Heracillin. Doktorn ringde igår och det var tack och lov inte MRSA utan vanliga bondbakterier. Antagligen har han fått in bakterier i något eksem när han badade i poolen och sen har han kliat sig och det har spridits. I måndags hade han sår stora som femkronor både här och där. Stackarn. Men nu är det torrt även om det inte är läkt än. Även L lyckades får bakterieinfektion i poolen. Men i sina sprickor under fötterna. Men för henne räckte det med antibiotikasalva, än så länge iallafall.

Mycket märkligt som händer på jobbet just nu. Vi kämpar på men det är omöjligt att göra ett riktigt bra jobb under en stor ombyggnad av lokalerna så det är mycket frustration. Folk är ju inte mindre sjuka för att vi bygger om... Snart semester. En dryg månad till bara.