Tävla om barnkläder

Vill bara rekommendera en tävling i Linneas blogg...


Jag tävlar hos Jessamy om ett valfritt plagg från Strössel Barnkläder. Klicka här för att tävla.


Barnvagnstips?

När jag ändå var igång sålde jag vagnen också. Så nu ska jag köpa en ny. Tar gärna emot tips, det jag är ute efter är en mindre vagn med riktiga hjul, liggläge, liten ihopfälld och snygg. Spelar ingen roll om det är tre eller fyra hjul. Är inte jättesugen på brio eller emmaljunga. Nu åker han i storebrors gamla emmaljunga sulky som är så vind att bara tre hjul kan vara i marken samtidigt. Inga långpromenader alltså.

Fick middag hos Linnea igår kväll, underbart att slippa laga mat. J var ute med jobbet och snubblade hem vid midnatt, inte i jättetrevligt skick. De stora barnen var också ute, på skoldisco. Sonen var mycket nöjd men dottern kom hem i tårar och kippade efter andan. Jäkla rökmaskiner. Jag förstår ju att ungar tycker det är roligt men om de kan förvarna så behöver inte L gå för det är så fruktansvärt när hon inser att hon inte kan göra det som andra i hennes ålder kan.

Tänk att Sigge redan är 1,5 år!


Bilaffärer

Hann sälja en bil och köpa en annan på lunchrasten. En produktiv dag. Känns helt ok men ooo vad jag kommer sakna min älskade lilla bil. Den nya är ju som pansarkryssaren Potemkin, inget man parkerar i onödan eller vänder på mindre än en kvadratkilometer. Men vi får plats allihop. Lite taskigt med min bil "Nej idag är det din tur att gå hem".

Idag slogs jag av vilken enorm glädje mina barn har av varandra ändå. Jag var ju orolig att ålderskillnaden skulle bli för stor men det fungerar förvånadsvärt bra. När Sigge kommer hem från dagis ropar han "GOGGO! AWA!" och de kommer springande och kramar honom. De spelar fotboll i hallen och Sigge jagar sina syskon med sin Bobby car. Sen när pyjamas är på och han ska se lite på barnprogrammen kommer storasyskonen och han gosar in sig mellan dem. Även om det ibland kan bli lite högljutt hemma hos oss är det verkligen ren lycka att höra äkta barnskratt. Tänkte att vad som än händer kan jag luta mig tillbaka just idag och säga: Vad bra det blev!


Surrande fötter

Fredag kväll, den bästa stunden på veckan! Arbetsveckan är färdig och jag har hela helgen att se fram emot. Den här veckan har något märkligt drabbat mig. Mina fötter surrar. De gör lite ont men framför allt surrar dom. Som när man spolar varmt vatten på stelfrusna fingrar ungefär fast inte lika illa. Så jag har haft stödstrumpor den här veckan och det har hjälpt lite. Men när det är kväll är det som mina vader får panikångest och jag måste slita av strumporna. Varsågoda, dagens i-lands problem.

Hela veckan har j kommit med bortförklaringar till att provköra Forden. Ibland är han vansinnigt långsam. Så idag bokade jag L och mormor som barnvakter och tog med mig j och mitt hemliga vapen till bilaffären efter jobbet. Mitt hemliga vapen är min pappa som har samma syn på sånt här som jag: det är väl bara att köpa. Och efter en sväng provkörning hade vi köpt en bil och j undrar fortfarande vad som hände. Nu är den iallafall preliminärköpt och vi har till måndag att ångra oss. Blir säkert bra. Men jag kommer sakna min miljöbil.


Första vårdagarnaUnderbara vårdagar! Idag har vi varit ute så mycket vi orkat. Snön har nästan helt smält i lekparken men mycket vatten och liksom mjuk mark. Sigge badar i vattenpölarna och de andra spelar bandy och fotboll. Jag pratar mest med grannarna och maken stannar helst inne och tittar på skidskytte.Klarade veckan ialla fall. Gick rätt fort eftersom jag knappt var på mottagningen. Men när jag var där blev det väldigt stressigt att hinna med alla mina patienter som vanligt och i fredags blev det helt galet och fick äta en kexchoklad till lunch framåt eftermiddagen. Men det tog jag igen med en Toast Bellman på kvällen :-). Trevlig vana det här med after work. I övrigt är jag inte särskilt social just nu.

Igår tittade vi på bilar. Vi får svårt att få plats i min lilla miljöbil och Rostopeln börjar bli väl till åren. Vi hade nästan bestämt oss för en sort när vi sprang in på en helt annan. Funderade på kvällen och hade nog bestämt att det antagligen ska bli en sån och vi skulle provköra den idag. Mamma och pappa kom och lekte med barnen och vi smet iväg. Då var det stängt?! När har de tänkt att man ska köpa bil? Om det är stängt på helgen? Jättesnopet. Så bara att åka hem. Ford Galaxy var det vi skulle prova, vi har för stor familj för den vi ville ha, S-max. Eller var det C-max? Måste ha en med 7 säten där man kan sitta även vuxna och det blev inte så många sorter kvar att välja på när vi kommit fram till det.Sötebrödsdagarna är förbi

Fortsätter skryta om min nya kamera men den är sååå bra. Bara att sikta och trycka och alla kort blir urbra! La in en jättebeställning på papperskopior igår så får jag se om det blir lika bra då också. Igår åkte vi till Vallby, mest för att jag ville prova kameran...

Idag var det som vanligt innebandymatch. Och tänk att den blev så mycket roligare idag när jag hade med mig min nya bästis :-).Men nu är det slut på sötebrödsdagarna. Har en klump i magen och är tyvärr väldigt medveten om att det är dags för vardag och jobb imorgon. Försöker tänka att det blir en snabb vecka, har utbildningar nästan hela veckan, men nja. Det funkar inte riktigt. Försökte shoppa mig glad, tog med familjen till Erikslund (utan kamera!! Batteriet var slut). Handlade ett par byxor men inte ens det gjorde mig gladare. Köpte en grön termos som jag blev tillfälligt glad av men hur rolig är en termos egentligen?


Så nöjd...Ny leksak

Så himla tråkigt det är att gå upp och åka till jobbet när alla andra i familjen får sova vidare! Värdelöst. Var ledig i måndags och då hade vi en jättebra dag i Örebro på Lek- och buslandet och sen lite shopping. Men sen jobbade jag tisdag och onsdag. Idag var jag supereffektiv, hann med att ha åtta patienter på mottagningen, ytterligare två på ett annat ställe och lyckades avklara mitt årliga tandläkarbesök också före lunch. Övertalade en kollega att ta över lite och kunde flexa hem. Åkte och fikade hos mamma med alla barnen och sen förbi Mediamarkt och gjorde något som var så totalt olikt mig. Jag impulsköpte en systemkamera. Impulsköpte är kanske att ta i. Har önskat mig en i flera år och såg en annons idag som jag tänkte kolla men köpte en helt annan. Min storebror fick som vanligt ställa upp som teknisk support. Är i allafall mycket nöjd än så länge även om vi får leva på knäckebröd resten av månaden...

L provdansade ju för en skola och idag kom beskedet. Hon kom inte in. Men det var ett fint brev. Över 120 sökande på 30 platser men L hade gjort bra ifrån sig och hon står på reservlistan tillsammans med 10 andra. Jätteduktigt av henne som bara har dansat fyra terminer och bara streetdance. Intagsprovet innehöll ju en del klassisk dans och balett.

Nu måste jag se Poppers Pingviner med familjen. Om jag håller mig vaken. Imorgon får vi alla sova vidare för jag har SEMESTER! Imorgon blir det bowling, kanske får ni se supersnygga bilder sen.