Lyxhelg

Mycket bra helg! Hade inget planerat för ovanlighetens skull men det blev fullt upp ändå. Var i Hallsta igår och plockade svamp med min kära vän P. Vi hittade massor! Jätteroligt var det, solen sken och vi hade kaffetermos med oss. Det var så länge sen vi sågs så vi fortsatte med en långlunch innan jag for till svärfar och mötte de andra i familjen. Skulle bara stanna till på hemvägen för att köpa ett par skor men såg att Nisses, min gamla arbetsplats, hade utförsäljning så L och jag gick in. Träffade en annan gammal kompis så blev där ett tag. Annars var det rätt urplockat men blev några smågrejer. Sen blev det otroligt goda svampmackor och ett glas finvin till kvällen. Och det allra bästa var att medan vi var borta överraskade V oss med att städa hela huset!
 
Idag fick jag nåt ryck och skulle sortera bort bebisleksakerna i Sigges rum. Det slutade såklart med att alla barnens rum blev rejält ommöblerade och åkerbruket fick en rejäl utökning. Leksakerna gav vi till brödet och fiskarna. Efter Ls dans tog vi oss i kragen och åkte till Björnö och gick spåret. Sigge sprang nästan hela vägen, vill inte alls sitta i nån vagn. Det var så trevligt ute att jag helt glömde bort ett Tupperwareparty jag skulle ha gått på. Men när jag kom på det hade jag redan två lasagner på gång så bara att be om ursäkt. Men vad gott det blev! Med parmesancreme och ruccola.
 
Tänk om man fick vara mer ledig och göra såna här saker oftare med barnen. Helgerna räcker vanligtvis inte alls till. Nästa helg har de stora varsin innebandymatch och då är en dag helt borta. Den här veckan har jag vabbat med Sigge onsdag, torsdag och fredag och sen har vi hängt nästan hela helgen och det märks skillnad. Han blir väldigt trött av dagis och har ett fruktansvärt humör på kvällarna i vanliga fall. Inte nu. Men omöjligt att göra nåt åt så länge J pluggar. Två år kvar. Nå. Imorgon är det iaf måndag och då är det RIDNING!


Vab igen.

 
Tur att Vovve också är sjuk så Sigge slipper vara ensam med sin feber och rossliga andning. Läste på Vi föräldrar att ett barn över två år har ca fyra infektioner per år. Ja, det skulle ju vara himmelriket. Är ju hemma någon dag nästan varje vecka så här långt. J kan inte vabba eftersom han pluggar men han skolkar ibland när jag måste jobba och ibland kan mamma eller pappa vakta någon dag. Ska jobba några timmar ikväll eftersom vi har grupper och sen får vi se imorgon vem som kan vara hemma.
 
I måndags stod hoppning på schemat. Tor var frisk från sin knäskada och det var så roligt! Han tyckte så mycket om att hoppa och det smittade av sig på mig. Jag hade nog aldrig tänkt att man hoppar med islandshästar men det gick hur bra som helst. Men vad sugen jag är på att rida mer. Jag vill ha en egen häst! Sen hur det skulle gå i praktiken vet jag inte. Pengarna skulle nog räcka, det går ju att prioritera, men hur får man tiden med tre barn? Det enda sättet är att de också börjar rida. Ja, så får det bli!
 
 
 
 


Tiden går... och ett tävlingsförslag

Skulle ha varit på klassåterträff igår. 20 år sen vi slutade 9an. Och jag tänkte verkligen gå, men nu har det varit så mycket med kryssningen och ridningen och så jobbar jag sent med grupper en gång i veckan så jag ville bara vara hemma. Högstadiet var väl inte min lyckligaste period i livet heller och jag kände att jag är faktiskt inte särskilt intresserad av vad de andra gör nuförtiden. Så vi åkte till Gustavsvik och badade för en halv förmögenhet och sen åt vi pizza och hyrde film. Mycket trevligt.
 
Idag har jag plockat och städat och sorterat. Var till Ikea i morse och köpte lite smågrejjer. På hösten vill jag alltid sortera och göra om hemma. Nu vill jag ha nya tapeter i vardagsrummet men det får inte kosta något... Vi går runt på en en lön och lite sparpengar men några utsvävningar blir det inte. Men vi börjar bli bra på att fynda. Jag har traderat ett par läderridstövlar i nyskick som jag ska provrida imorgon och J köpte vinterdäck på Blocket. Och Sigges vinteroverall köpte jag redan på januarirean.
 
Jag är med och tävlar i Linneas blogg, hon har sju stycken så passa på...
 
Kaspersky Internet Security 2013
 
 

Jag tävlar hos Jessamy om ett års gratis användning av Kaspersky Internet Security 2013!      
 
Tävla här du med!