Datorregler

Sigge sover middag. Igår hade han 40-graders feber, i natt har han vandrat omkring och varit ledsen och idag på förmiddagen feberfri. Men trött och mammig. Får se när han vaknar. Jag tycker inte om att vabba. Eller, jag tycker om att vara hemma och gosa med slö myskille men jag tycker verkligen inte om att bara släppa allt jag har planerat på jobbet och bara stanna hemma. Har svårt att inte stressa upp mig över allt jag borde gjort på jobbet och allt jag måste göra när jag kommer tillbaka. På mitt jobb är det tyvärr ingen som tar över när jag är borta, läste Lindas blogg och det lät så trevligt. Visst gör mina kollegor det akuta som behövs på mottagningen men på jobbet på stan är jag ju liksom ensam. Och nu har jag massor att göra när jag kommer tillbaka. När nu det blir. Om mirakel sker kan han gå till dagis imorgon men vågar inte riktigt hoppas på det.
 
Ikväll börjar ridskolan igen och igår började Ls dans. Vi börjar komma tillbaka i rutinerna. I helgen har V för första gången fått datorförbud. Det är nytt för mig, jag är inget fan av förbud egentligen men efter att han spelat nästan hela lördagen kom han ner till middagen som en citron och fräste och muttrade tills vi alla var lika sura. Då var vi tvugna att göra något. Så igår ingen dator och nu måste han begränsa sin användning. Jag vill inte säga timmar eller minuter för jag tror inte det fungerar men han måste ha gjort läxor och träningar innan datorn slås på (vilket han alltid gjort men det har aldrig varit uttalat). Min teori är att barnen måste kunna använda datorer och att det kommer vara en stor del av deras liv så att förbjuda eller få det till något negativt blir bara galet. Jag tror att det är nödvändigt att underlätta barnens användande och att lära dem att använda datorn på rätt sätt. Eller vad tror ni? Vi har pratat ganska mycket om vad man kan och inte kan skriva och använda datorn till och V var helt med på att han spelat för mycket.
 
Har ju funderat på att klippa mig kort eller att färga det rött eller NÅNTING. Tycker att jag ser så tråkig ut. Så jag gjorde en kompromiss med mig själv och köpte nya glasögon, från blå skalmar (heter det så? På sidorna) till mörkgröna fyrkantiga. Har haft dem på mig í en vecka nu och ingen har märkt nåt. Hm. Kanske borde raka huvudet :-).


Låååång vecka, kort helg

Så var det dags för nästa omorganisation på jobbet då. Suck. Är det nionde gången jag byter arbetsuppgifter nu sen jag började i september 2011? Då lär man tolka det som att jag är kass eftersom jag är så lätt att flytta på. Särskilt kass måste jag vara på det jag gör nu eftersom de arbetsuppgifterna inte är prioriterade och inte kommer tas över av nån annan. Så ett bortkastat halvår med andra ord. Mina nya arbetsuppgifter känns sådär. En behandlingsform som jag egentligen inte tror passar så många som faktiskt får den. Men inte som att man får välja...
 
Nej hörni, jag jar gnällt på jobbet länge nog men den här veckan har faktiskt varit hur lång som helst. Jag kan platsbanken utantill och snart får jag nog ge upp och söka nåt. Men jag vill gå kursen först.
 
Helgen flög förbi. Igår åkte vi till Kista galleria och flanerade lite. Så dåligt luft därinne att vi tyckte luften var frisk när vi kom ner i parkeringshuset. Men rätt trevligt. Sigge är ju ingen höjdare att ha med sig på shoppingtur men det funkade ok. Idag var L sjuk så jag och stora sonen åkte och storhandlade och sen hade vi lyxlunch utan allergiska syskon på Tzatziki. Vi är fortfarande mätta och båda hoppade över middagen idag.
 
På tal om mat, tre veckor med kaloriräkning nu. Trodde ni inte va? Och det är inte många dagar jag faktiskt använt alla mina tillåtna kalorier. Målvikten är ju 58 kg och i tisdags vägde jag 59,8 så inte långt kvar. Men jag känner mig inte smalare. Den enda riktiga förändringen jag har gjort är att låta bilen stå och istället gå till jobbet. Hem åker jag oftast med maken.
 
I helgen har jag också läst Sandmannen av Kepler. Jag hatälskar Keplerböckerna. Dels får jag ont i magen och mardrömmar av dem men samtidigt kan jag inte sluta läsa. Sen är det alltid några trådar som inte går ihop sig som jag grubblar över. Den här tog några timmar, Och en mardrömsnatt. Jag tycker nog att det var den bästa hittills men samtidigt har jag vissa funderingar som irriterar. Ska försöka att inte förstöra för er som inte har läst men; De som blev uppringda av snickare och chef för att därefter åka nånstans, varför blev de uppringda? Alltså, var snickaren och chefen hotade? Blev de mördade sen? Var det ingen som förhörde dem? Sen några småsaker; Trilafon är avregistrerat (nyligen men ändå), 10 mg Stesolid är knappast en dos folk blir medvetslösa av, vårdare ger inte injektioner och det är väldigt sällsynt att läkare gör det heller för det är sjuksköterskor som brukar sköta den uppgiften. Jag har vissa synpunkter på den beskrivna injektionstekniken också men jag är ju miljöskadad. Men det som stör mig mest är på slutet. Joona berättar allt han vet för sin kollega men det verkar jättekonstigt att hon inte berättar allt hon vet för honom. Borde ju vara väldigt intressant för honom? Eller läste jag för fort igen? Nå ja. Hoppas nästa kommer snart!


Förra året och i år

Januari.
Var i Köln och träffade faster för sista gången. Men det visste jag ju inte då. Vi städade ur hennes lägenhet och hälsade på henne på Hospice.
 
Februari.
Kan inte minnas nåt särskilt, vi gick och väntade besked om hur det skulle bli med makens jobb.
 
Mars.
Våren började komma lite smått, jag köpte en systemkamera medan J fortfarande hade jobb (så glad för det nu, hade aldrig haft råd med den idag). Vi bytte min älskade miljöbil (som jag gav mig själv i present när jag fick jobbet på kriminalvården) mot en 7-sitsig finlandsfärja. Faster dog.
 
April.
Påsk på Öland, L fyllde 10 år, maken fyllde 40. Vi firade honom i uterummet. Han sa upp sig självmant från jobbet, tog ett erbjudande med 11 månadslöner.
 
Maj.
Fasters begravning. Vi åkte till Turkiet. V fyllde 12 år. Jag blev 36.
 
Juni.
Kallt och regnigt. Både Sigge och L hade onda såriga stafylokockinfektioner efter semestern. Jag köpte en trädgårdsgrill. Firade midsommar med storebror och hans kompis med familj på Landet.
 
Juli.
Semester. Regnade och blev översvämning. Var på Öland och sen i hyrd studa på ön Bossholmen utanför Oskarshamn. Bra väder på Öland, skitväder resten av sommaren. Jag red för första gången på 15 år och blev fast.
 
Augusti.
Tuff start efter semestern. Maken slutade på sitt jobb och började plugga. Vi firade 10-årig bröllopsdag med en helg i Prag. Så här i efterhand kan jag tänka att det blev perfekt!
 
September.
Sigge fyllde 2 år och jag började på ridskola. Vi började förstå att Sigge inte sluppit undan han heller, han fick mer och mer besvär med astma vid förkylning.
 
Oktober.
Mycket svamp i skogarna den här hösten.
 
November.
Sigge övningspratade och tillslut tog vi honom till frisören och klippte bort lockarna. Tur att de har växt ut igen nu.
 
December.
Lugn jul kantad av magsjuka. Försökte få till en slalomresa men det gick inte ihop sig. Blev rekommenderad av läkare att sluta rida med hänsyn till min dotters kraftiga hästallergi.
 
Ja. Inget vidare år. Men 2013 blir nog bättre. Vi får ju en tonåring i familjen. Maken kommer plugga hela året med bara studiebidrag så vi får inte många ören över. Antagligen måste han sommarjobba hela semestern.
 
Jobbmässigt har det faktiskt öppnat sig några olika spår att välja på och för första gången på länge känns det som en förändring är möjlig, frågan är bara vad jag ska välja. Och idag blev det klart att jag också ska bli student. Jag ska läsa 7,5 poäng Vetenskapsmetoder och evidensbaserad medicin. Ja, jag är en nörd och sånt här gläder mig. :-).
 


Nyår

Jaha ja. Julen är över och året är nytt. Skitjul om jag får säga det, eller julen var ju ok men på julaftonskvällen började magsjukan och sen gick det runt i familjen. Alla drabbades på olika sätt. Extra tråkigt för Sigge som var dyngförkyld en vecka innan jul och sen kaskadkräktes två kvällar i rad. Han matvägrar fortfarande. Jag låg en hel dag och naturligtvis var det en semesterdag... men jag är inte bitter. Jo, det är jag nog. I lördags var det iallafall dags för Ls sena julklapp, en liten ridlektion och uteritt tillsammans med mig (och instruktören och vår granne). Å vad hon längtat. Hon valde Glanni, jag valde Geisli som är Tors boxgranne, man måste ju vidga sina vyer :-). Hon red direkt utan ledare, övade styrning och halter i paddocken och sen kom Anna och jag ut och vi red iväg i snötäckt terräng. Hon var så duktig! Det var ingen nybörjarridning precis, över stockar och diken i djupsnö, men hon såg bara lycklig ut. Sen ville hon galoppera! Så Anna och jag for i väg i fritt tempo över en åker och sen kom L och instruktören efter och galopperade lite kortare sträckor. Gick jättebra! Sen träffade vi på två åsnor i en hage och sen två älgar på promenad. Vilken ridtur! Och även för mig... Men. Som ni säkert förstod så fick vi bekräftat på allergi strax före jul att L har en rätt kraftig hästallergi. Men å andra sidan var precis alla hennes allergier försämrade så jag tolkar det som att hennes immunförsvar är uppåt väggarna i och med hyposensbehandlingen. Så hon får undvika stallet nu under våren och hösten och sen får vi ta nya tag.
 
Nyår firade vi hos min kära kollegas syster, mycket trevligt. Massor med barn och vuxna och riktigt roligt att se att barnen sköter sig snyggt på bortaplan. Även lillebror skötte sig trots att han vägrade sova, han var vaken till halv två och på gott humör hela tiden. 
 
Senare ska jag försöka göra någon slags hopställning av 2012 men nu ska jag äta en halv påse tomteskum a 175 kcal. Haha, ja jag ska gå på diet för första gången i mitt liv. Det var J som började tjata och han ska gå ner 8 kg med hjälp av Shape-up och runkeeper. Men han hade så många frågor och tillslut laddade jag också ner dom och la som mål att gå ner 3 kg på sex veckor. Får se hur det går. Andra dagen idag och jag var jäkligt låg i socker på eftermiddagen :-).