Sommarlov

Barnen har äntligen sommarlov. Dottern rivstartade direkt med innebandyläger förra veckan och V... Gjorde inte mycket. Inte helt lätt för en 13- åring att hitta på saker när mamma och pappa jobbar och syrran är borta men förhoppningsvis blir det bättre den här veckan. 
 
Lugn midsommar här hemma med storebror. Skönt med tre lediga dagar. Vi hann äntligen tvätta fönstren i vardagsrummet och vilken skillnad det blev! Borde göra det oftare. Nu jobbar jag tre veckor till och sen semester i tre veckor. Ynkligt men det blir en vecka till i höst. Maken började sitt sommarjobb idag och han ska jobba åtta veckor, ända fram till skolstart. 
 
Sigge vår lilla solskensbuse fortsätter att förgylla våra stressiga dagar. Ett tag sa han "va?!" när han inte ville höra men hans syskon har lärt honom att säga "Ursäkta jag hörde inte riktigt" istället. Hela gården skrattar ihjäl sig när jag försöker få in honom på kvällen och han ropar "Usätta jag öde inte ikte!". 
 
Annars är allt som det är på sommaren, Sigge har astma igen och Ls hälar ser fruktansvärda ut. Sommar är inte mina barns bästa årstid. Känns tungt när andra kan åka och bada i värmen men vi får hitta på annat. Varken klor eller sjövatten funkar på eksem, särskilt inte vätskande sprickor. Tur det blir en sväng till Öland så de får bada lite iaf. vi försöker hitta en resa i början av oktober till salt vatten och värme men vart? Vill inte flyga mer än fyra timmar och vi var ju i Turkiet förra året. J vägrar Egypten av politiska skäl (han är rädd för turistbombarna) och Spanien är väl osäkert i väder. Eller?


Kämpar på

Äntligen kan jag börja andas ut lite, idag tog kursen i vetenskapsmetodik och evidensbaserad medicin slut och jag klarade både tentan och projektplanen! Så mycket jobb för 7,5 poäng... Men jag tycker att jag har kämpat på bra med jobb och studier och J som jobbar långa dagar i Uppsala. Så, grattis jag! Nu firar jag med fyra lediga dagar. Imorgon blir det fotbollscup med dottern, fredag ska jag försöka hitta någon stackare som kan klippa min yngsta och lördag ska vi försöka ta oss till Landet. På söndag ska vi på husvisning.
 
Redan en bit in i juni, för tillfället hinner jag ingenting. Förra veckan blev jag tonårsmorsa. Min bebis fyllde 13 år. Märkligt. Och Sigge kan allt berättade han för mig i morse. Han satte på sig springskorna själv och jag sa nåt om "Kan du det själv?" och han sa stolt "Jag kan allt mamma". Ja. Han kan faktiskt nästan allt.
 
På jobbet är det som det är. Olika bud och olika förutsättningar. Nu jobbar jag på med mitt och trivs rätt bra med det. Idag hade alla möjliga kollegor, läkemedelsrepresentanter och säkerhetsvakter flyttat in på mitt kontor medan jag försökte jobba. Tillslut hade jag påbörjade projekt över hela skrivbordet när jag insåg att klockan var alldeles för mycket. Så jag bara lämnade. Kul att komma tillbaka på måndag och försöka reda i vad som var vad.
 
Men fortfarande är det en sak som tar upp mest tankeverksamhet. Hur ska jag kunna rida mer utan att något barn får andningssvårgheter eller glömmer bort hur sin mamma ser ut?