Jobb och radon

Jättemärklig vecka. Mitt nya jobb som jag ska börja om en vecka, kommer inte fungera. Lokalerna vi ska ha ska byggas om innan vi får komma in så tidigast till sommaren kan det bli nåt. Platt fall. Jag som förberett mig och patienterna sen jul på att jag ska sluta, ska jag inte göra det nu? Vem vet. Får inget svar heller och tyvärr krånglar det till det att jag har grundinställning där jag är och uppdragsanställning där jag ska börja. Vems ansvar är jag då vid förseningar? Inte alls en rolig situation. Så nu är jag frustrerad och lusläser platsbanken igen.
 
Sen blev mamma sjuk. Hon är aldrig sjuk. Efter en del övertalning fick vi henne till läkare och hon fick behandling och är nu på bättringsvägen tack och lov. Lite roligt hur sjukvården fungerar egentligen. Så många saker de tog för givet att man vet, som var man lämnar prover och vad man själv ska boka tid för. Har man inte besökt akuten på över 30 år kan man behöva lite mer information :-).
 
En bra grej den här veckan, fick svar från radonmätningen. Vi visste att radonet var för mycket när vi flyttade in för åtta år sen och gjorde en radonsanering via en firma direkt. Det kostade massor och gav knappt resultat, fortfarande över 200 som är gränsvärdet. Vi orkade inte riktigt ta tag i det igen förren i höstas när vi bad en ventilationsfirma om hjälp. De föreslog en extra fläkt och borrade några hål för ett par tusen bara och nu ligger det på 150. Så nu kan vi sälja! Om bara maken får jobb också så vi kan köpa nåt annat...
 
Ikväll blir det gulasch, grytan puttrar på spisen. Tänkte öppna en flaska rött till. Dottern spelar match med pappan och morfarn som stöd, stora killen spelar mind craft och Sigge har passat på att sno syrrans iPad där han spelar Urban surfers. Lugn och ro. 
 


Nytt år, nya tankar

Nytt år igen, går inte tiden fort så här i hämta- och lämnaåren? Min tid går iallafall jättefort. Är det inte möten eller sjukvårdsbesök så är det träningar. Båda de stora tränar minst två kvällar i veckan och varsin match på helgen. Hösten har försvunnit i en enda stressig dimma och det var vansinnigt skönt att få lite vinter. Vi åkte till Tänndalen över nyår och där var det mycket snö, både på marken och i pisterna. Och sen hem till det här, plusgrader och regn. Jaja, passar humöret.
 
Sigge gick i skidskola och lärde sig hålla balansen och åka lift. Han kan inte åka själv men han kan åka mellan mina skidor. De stora kom ihåg och åker riktigt bra. Och mina nya skidor och pjäxor som jag köpte till mig själv i julklapp var riktigt bra. Jag svänger inte så mycket utan åker helst fort. Dottern är likadan medan stora sonen stilåker och trixar i skogen. Tyvärr fick Sigge astma på nyårsaftonen, han var ok på dagen i några minusgrader men efter bastun fick han inte in mycket luft alls. Det är rätt otäckt när man hör andetagen låta snabbare och snabbare och bli mer och mer ansträngd. 22 mil till närmaste sjukhus. Så nykter nyårsafton för oss, vi fick medicinera med allt vi hade och hålla tummarna. Hade vi varit hemma hade vi åkt in för att få inhalera men nu... ja, det gick ju men stackarn fick kämpa ordentligt ett tag. Så tyvärr vågar vi inte åka tillbaka förrens Sigges astma är borta.
 
Julens höjdpunkt för dottern var annars Trollkarlen från Oz som hon blev bjuden på av Min stora dag efter en tung höst med hyposenssprutor och tårar och smärta. Så klart hade de rökmaskiner på teatern så hon fick tungt att andas och ögonen sved och tårades men vi hade mediciner med oss och när hon fick träffa Tobbe Trollkarl och Markoolio efteråt var allt redan glömt. Middag på Jensens där vi vet vad hon kan äta och lite reashopping i Stockholm och tåget hem. Nöjd dotter och mamma.
 
2014 hoppas jag kommer med lugnare tempo. Barn som är trygga och trivs med livet. Jag har ingen lust att åka på äventyr eller ge mig på några större utmaningar, jag vill bara vara med min familj och välja saker som jag mår bra av. Hösten har varit väldigt svår för mig och nu blir det en nystart. Nytt jobb från 1 februari och i år SKA vi flytta. Maken SKA avsluta sina studier och han SKA börja jobba så vi kan ha två inkomster igen... Dottern ska på innebandyläger 20 mil hemifrån och sen får vi en språkresestudent boende hos oss några veckor i sommar. Och min bror fyller 50 år.