Vabrumars

Tredje gången Sigge är sjuk på tre veckor. Inte roligt alls. En halv dag har han hunnit vara på dagis. Blev hemringd i måndags och då var han ok men hade tungt att andas. Ingen feber tack och lov. Igår morse trodde vi att han skulle kunna gå till dagis idag men igår kväll hade han 40 graders feber. Så vab igen. Men jag åker till jobbet så fort maken jobbat klart och gör några timmar, det börjar verkligen märkas i lönekuvertet nu.
 
Dottern fyller år nästa vecka och ska ha tjejkväll här till helgen. De ska äta mat och kolla på film och sen ska hela gänget sova kvar. Tänk när man bara ringde Busborgen och bokade kalas... Jaja det går säkert bra. På lördag ska vi se ett hus som vi hoppas mycket på. Vi har förberett oss hela veckan, kollat in huspriser i området på booli, kollat radon på kommunens hemsida och gått på promenad i grannskapet med google earth. Vad mycket enklare det är att köpa hus nu. Första huset vi köpte, i Kolbäck hösten -99, kostade 600000. Då ringde man tusen samtal för att få all information. Nu har vi all information innan vi ens har sett huset. Och 600000 är en femtedel av priset.
 
Men får väl ta tag i tvättberget som återbildats och börja städa kanske. Men imorgon är jag ledig så ingen brådska egentligen. Sigge vill baka men han hostar så illa så det kanske är bättre med trolldeg än något vi ska äta sen. Han är så himla go, nu sitter han uppe och kollar på Dora men med jämna mellanrum kommer han ner för trappan och säger "jag saknar dig mamma" och vill ha en kram och prata lite. Sen säger han "hejdå vi ses senare" och går upp och vilar lite i soffan med sina bilar och sina plusplus. Jag brukar säga att universum kretsar kring Sigge och det är inte helt osant. Jag minns att jag var lite orolig inför ett sladdbarn, hur skulle det gå med familjen och med allt vi gör. Med facit i hand blev det perfekt.
 
 
 


tror det lättar...

Hade glömt vilken temposkillnad det är på avdelning mot på mottagning. Första kvällen var värst, det hände ingenting. Tillslut vankade jag i korridoren med telefonen i hand och hoppades att något skulle hända. Mot slutet av helgen hade jag återanpassat mig och satt och hängde i dagrummet med de andra. Känns bra iallafall. Men något långsamt. Men det var en ovanligt lugn helg också så risken är att jag får äta upp mina ord senare.

Årets tandläkarbesök är avklarat, ett år till nästa. Vi har hittat en utbildning som vi går tillsammans nya jobbgänget som verkar bra. Snart är innebandysäsongen slut och maken har faktiskt fått iväg några jobbansökningar. Så jag tror att det lättar lite. Och idag sa stora sonen att han ska lana hela natten hos en kompis till helgen! Tjoho! Nu vill jag bara hitta drömhuset på hemnet så är allt som det ska igen.


vabvecka

Lillsigge var sjuk hela förra veckan. Han är inte helt 100 än men feber- och snorfri. Så jobb och dagis imorgon. Huset är städat och vi ser nästan botten på tvätthögen så man får vara nöjd.

Nästa vecka börjar jag på mitt gamla jobb igen. Ska jobba halvtid på avdelningen kvällar och helger fram till sommaren eftersom vår nya mottagning bara blir försenad hela tiden. Så från den här veckan är jag ledig alla fredagar, det ska bli Sigges och min mysdag.

Husjakten går trögt och det är så frustrerande. Vi la bud på ett men fick det inte. Just nu finns det inget av intresse ute ens. Och vi vill verkligen flytta nu! Aldrig mer grannar vägg i vägg. Bara bo och sköta sig själv. Synd att jag inte får med mig J ut på landet, tänk vilken dröm. Inga grannar, inga parkeringsproblem, stora fria ytor och hästar. Men vad är väl en bal på slottet?

Igår kom våren men vi hann inte njuta av den. Idag var den kvar och jag försökte få med mig familjen på en finpromenad i Strönsholm. Men det blev Erikslund istället för skor var för små och vårjackor saknades. Fick njuta av solen på lekplatsen istället. Det är väl det enda jag kommer sakna om vi nånsin flyttar - lekplatsen. Alltid full med barn och pratsugna föräldrar och barnen har verkligen utnyttjat den till max. Till och med nu när Sigge har somnat är de stora barnen ute med grannungarna och spelar fotboll. Nej, nu kommer de in. Osams. Tror jag lägger mig i badet med hörlurar på.


Testar

Idag försöker jag mobilblogga. Har en lugn och skön söndagsmorgon framför Vasaloppet med kaffe och macka. Var ledig torsdag och fredag för barnen hade sportlov. De stora har hängt med min pappa i början av veckan medan Sigge varit på dagis. Hästarnas ägare har också varit på sportlov så jag har varit i stallet varje dag. Utom i fredags. Då tog vi med oss pappa till Stockholm och gick på tekniska museet. Vi var där nästan hela dagen men hann ändå inte se allt. Barnen hade jätteroligt. Men jätteminus för deras kafereria där de inte hade något mjölkfritt (?!) och var osäkra på äggfritt. Så Sigge och hans syster fick klara dagen på varsin festis medan vi andra åt otroligt dyra baguetter. Vi vet ju att vi borde ha matsäck med oss men ibland

vill man bara att något ska gå lätt. Vi stannade på Ikea på vägen hem och tankade upp matta barn och det stora hela var det en bra dag.