Besatt av saffransskorpor

Den här mjölk- och äggfria dieten tar på mig. Nere under 58 kilo nu och SÅ sugen på ost och såser och choklad! Och vad gör jag när jag är irriterad (eller stressad, arg, ledsen eller glad för den delen)? Jo jag bakar. Det här är mitt bästa recept som jag experimenterat mig fram till och J säger är bäst, själv kan jag ju inte ens smaka (men jag är inte bitter...). Så. Årets julklapp:

Saffransskorpor med vit choklad

100 g smör/margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5-1 liten påse mandelspån och 50 g grovhackad vit choklad
5 dl vetemjöl

Smält fettet i en kastrull, rör i saffran och socker. Låt detta svalna något, vispa undertiden samman de båda äggen. Rör ner dem i det smälta smöret och vispa ordentligt.

Ha i bakpulver, vaniljsocker, mandelspån och vit choklad, tillsätt sist mjölet och arbeta samman till en smidig, glansig deg. Den skall fortfarande vara lite kladdig.

Dela degen i tre bitar och forma till längder. Platta ut dem ordentligt. Grädda först i 175 grader i cirka 15 minuter, tag ut plåten ur ugnen och skär längderna i sneda bitar. Försök att vända dem med snittytan upp. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall eller över natten. Förvara i burkar med tätslutande lock.

 

Den här veckan har jag haft en total make over. Först spontanshoppade jag nya glasögon och när jag hämtade dem på stan igår passade jag på att klippa av mig håret :-). Sigge var arg på mig hela kvällen igår, han kände väl inte igen sin gamla mamma...


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Du är nog supersnygg!

2010-12-11 @ 22:15:32
URL: http://jessamy.se
Postat av: Linda

Bild tack :-)

2010-12-12 @ 21:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0